Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, Mina D. Harker said:

Nema s kim ovaj Epstin nije šurovao, izašao mi je video na yt o prijateljstvu sa aktuelnom danskom princezom 😵‍💫

Nego, naišla sam na jedno zanimljivo mišljenje iz podkasta kojeg pratim, a to je otprilike da fajlovi mogu da naštete mnogima, ne samo zbog trafikinga i zlostavljanja djevojaka i maloljetnica, nego zbog ko zna kakvih finansijskih marifetluka, masivnog pranja novca, trgovine moći i uticajima i ostalim stvarima zbog kojih silni bizmismeni, političari, članovi kraljevskih porodica stvarno brinu i koje mogu više da im naštete.

U svijetu *Epstin klase* kojoj pripada i Tramp novac je bog, cilj i sredstvo, the be all and end all. 

Tip je bukvalno bio nista osim podvodac, a predstavljao se kao investitor i izgleda je samo na osnovu dilovanja decom u cilju prostitucije zaradio bilione. A mi onda pricamo kako jadni bilioneri previsoka im taksa, a spremni su da odvoje novac na seks sa decom i da zataskaju ovako nesto. 

Koliko je ovaj svet izopacen i bolestan. Sto rece neko, teze je naci nekog iz sveta ultra bogatih ko nije na listi i ko se ne spominje u fajlovima. 

Sto je najgore, oni najbogatiji ce ostati netaknuti jer zamrzavanjem njihovih sredstava budvalno mogu da ostete kompletnu ekonomiju, berze... Isto sto su radili sa Vatikanom, sve zataskano, samo izmeste ljude i plati cenu neko najmanje bitan da bi to izgledalo kao da su preduzeli nesto. Isto se radilo kod ratnih zlocina... 

Sta mislite zasto su odjednom svi u narandzastom taboru, a islo im je bolje nego ikada pod demokratama? Sad su spremni na sve i svasta, samo da budu izopsteni iz ovog svega (ogranicavaju slobodu govora i medija, prodaju sisteme za opresiju i kontrolisanje ljudi drzavi... nema sta nece uraditi)

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
3 hours ago, nonick said:

Speaker Johnson says he misspoke about Trump being an FBI informant in the Epstein case. Link

Ajde pokazi neki citat/clanak gde je on to radio u vezi Epstina. Da vidimo detalje 🙂

Plus, ako je i saradjivao, sto sigurno nije, ali cekamo dokaz za to od tebe, jos uvek ne negira da je on jeste znao za pedofiliju Epstina, a mozda I gore od samog znanja.

"Attorney Brad Edwards says responding to a reporter question at a news conference on the bipartisan Epstein Files Transparency Act to force public release of investigative materials in an earlier Federal investigation of late financier and child trafficker Jeffery Epstein that they talked to President Trump back in 2009 and several times after when he did not think it was a hoax and in fact helped their investigation by getting on the phone and providing helpful information, noting their investigation was not looking into him but he was helping them then without treating it as a hoax, hoping he would revert back to his transparency promises made during election."

Covek napisao knjigu. Imas dosta njegovih izjava po tom pitanju. Znaci nije bio nikakav dil, nego je covek zvao sve koji su znali Epstaina u to vreme.

I rekao je da je Tramp jedini odgovorio, I bio veoma cvrst u svom stavu da Epstaina treba uhvatiti. Tramp je naravno govorio da je politicki to "hoax" a ne da Epstain nije kriv.

3 hours ago, nonick said:

Demsi nisu hteli dotaci Epstin fajlove najverovatnije zbog Klintona a i drugih demokrata I saradjivaca. Ovo je sistemska represija istine, obe partija su krive a ne samo partije nego I cela pravosudna masinerija. I ne samo u USA.

Pa pogledaj informacije u vezi onog morona iz kraljevske porodice, taj je bio sa maloletnicima skoro 100% a da je uzivao u uslugama sefa najveceg pedofil lanca na svetu, to je činjenica. Isto tako raznih ljudi daju ostvake na US univerzitetima i savetnici celnicima drugih drzava, Slovakia.

Pa naravno da ima medjunarodne implikacije, ali to ne znaci da je svako pomenut I kriv. Recimo kad se vadi taj deo kako je neka zenska rekla da joj je neka zena rekla, bila je anonimna prijava 2020te, znaci vreme izbora. FBI nije mogao da nadje nacin da potvrdi. Znaci samo prica.  

Sa druge strane definitivno ima mnogo umesanih. Cim su Andrew uzeli titulu bilo je jasno da tu ima dokaza. Btw ja sam I ranije rekla, da do sada dokazi verovatno ni ne postoje, pojeo ih mrak jer nikom nije u interesu da bude pomenut. Ne mozemo osudjivafi ljude na osnovu poznavanja kriminalca.

@Dzoni_m Teoretski bi mozda bilo moguce, ali nema dokaza da je takav dil ikad postojao. I mislim zasto bi, Tramp je u to vreme vec prekinuo kontakt sa Epstainom. On sam nije ni bio na vidiku za predsednicke izbore. Sama Virginia G. Je tvrdila da Tramp nije imao veze sa maloletnicama, a ona je bila sa Epstainom kad je Tramp jos bio u prijateljskim odnosima sa njim. 

znaci treba razdvojiti ljude koji su samo imali kontakte sa njim, jer je imao mnogo kontakta, to ne znaci da su svi krivi za nesto. Mislim sad, i majka Mamdanija isla na njegove zurke. Ne znaci da je kriva za nesto.

Posted (edited)

Mozda u ocima zakona bi ti koji su ‘samo isli na zurke’ i ‘samo znali’ ne bi bili mnogo osudjeni ili ne uopste (pomaganje je rastegljiva kategorija, jer je i finansiranje dovoljno) ali su u svi do jednog moralno odogovorni i samim tim nepodobni za bilo koju javnu funkciju. A Trampovi gresi nisu samo vezani  da li je on sa Epstajnim direktno organizovao zurke i vodio posao (niko ga za to i ne optuzuje), vec da je koristio usluge a van kontakta sa Epstajnom je organizovao zaurkice gde su izvrsavali merenja, da ne ponavljam detalje te grozote, jer nije zgodno za moderaciju. 

Edited by Dzoni_m
Posted (edited)

Izgleda da je jasnije sto ICE ovako dela (debilno po Minesoti). Bondi kao jedan od uslova da se ICE povuce iz iste zahteva valjda biracke spiskove.

Bondi takodje je u Dzordziji naredila zaplenu istih u valjda najvecem okrugu. U Dzordziji su doneli zakon da mogu da drzava moze da zameni celu izbornu komisiju okruga ako se pokaze da je bilo sumnjivih radnji ranije.

Dakle ide se na pripremu jasne kradje izbora 2026, ako to prodje onda ce dodatno razraditi semu za 2028. 

Benon je sam x puta pricao da moraju da kontrolisu izborne komisije jer demokrate kradu, a negde mu je bilo izletelo da i kad je jasno da su izgubili ali je tesno ako imaju svoje ljude onda mogu da promene rezultat.

Naravno Benon se nada trecem mandatu Trumpa jer mu je jasno da bi JdV trebala ogromna kradja izbora da bi pobedio 2028:

ce4.png

Ovo postuju desnicari cisto da ne bude da je meni ovo okej, nego jednostavno JdV nema realne sanse i sa kradjom izbora koju mogu da ispeglaju.

Edited by MeanMachine
Posted
2 minutes ago, MeanMachine said:

Izgleda da je jasnije sto ICE ovako dela (debilno po Minesoti). Bondi kao jedan od uslova da se ICE povuce iz iste zahteva valjda biracke spiskove.

Bondi takodje je u Dzordziji naredila zaplenu istih u valjda najvecem okrugu. U Dzordziji su doneli zakon da mogu da drzava moze da zameni celu izbornu masineriju okruga ako se pokaze da je bilo sumnjivih radnji.

Dakle ide se na pripremu jasne kradje izbora 2026, ako to prodje onda ce dodatno razraditi semu za 2028. 

Benon je sam x puta pricao da moraju da imaju svoje ljude u komsijama jer demokrate kradu, a negde mu je bilo izletelo da i kad je jasno da su izgubili ali je tesno ako imaju svoje ljude onda mogu da promene rezultat.

Naravno Benon se nada trecem mandatu Trumpa jer mu je jasno da bi JdV trebala ogromna kradja izbora da bi pobedio 2028:

ce4.png

Ovo postuju desnicari cisto da ne bude da je meni ovo okej, nego jednostavno JdV nema realne sanse i sa kradjom izbora koju mogu da ispeglaju.

Scott Leiendecker, GOP operativac je kupio Dominion masine za glasanje, plus Elenov internet... Da li uopste treba da se ocekuje neko fer glasanje?

• Thanks 1
Posted
10 minutes ago, Ludi za Poli said:

Inace sinoc su Demsi uzeli mjesto u senatu Texasa za distrikt 9 koji je Trump na izborima 2024 dobio sa 17% prednosti. 

Ako ne budu muljali, a hoce, ja ne verujem da oni mogu dobiti jednu jedinu stolicu... 

Posted
1 hour ago, Angelia said:

"Attorney Brad Edwards says responding to a reporter question at a news conference on the bipartisan Epstein Files Transparency Act to force public release of investigative materials in an earlier Federal investigation of late financier and child trafficker Jeffery Epstein that they talked to President Trump back in 2009 and several times after when he did not think it was a hoax and in fact helped their investigation by getting on the phone and providing helpful information, noting their investigation was not looking into him but he was helping them then without treating it as a hoax, hoping he would revert back to his transparency promises made during election."

Covek napisao knjigu. Imas dosta njegovih izjava po tom pitanju. Znaci nije bio nikakav dil, nego je covek zvao sve koji su znali Epstaina u to vreme.

I rekao je da je Tramp jedini odgovorio, I bio veoma cvrst u svom stavu da Epstaina treba uhvatiti. Tramp je naravno govorio da je politicki to "hoax" a ne da Epstain nije kriv.

Pa naravno da ima medjunarodne implikacije, ali to ne znaci da je svako pomenut I kriv. Recimo kad se vadi taj deo kako je neka zenska rekla da joj je neka zena rekla, bila je anonimna prijava 2020te, znaci vreme izbora. FBI nije mogao da nadje nacin da potvrdi. Znaci samo prica.  

Taj isti Brad Andews je rekao da je Epstinov Birtday Book autentican a Tramp je rekao da on nije pisao/crtao nista. Mislim ceo svet je video, svi veruju svojim ocima  (skoro).

Kod njaveceg lazova I manipulatora nikad se ne zna zasto nesti radi/muti, ko zna zasto je onda tako odgovarao tom advokatu.

Ti veruj sta hoces, ja evo 100% verujem da je Tramp znao sta se dogadja kod Epstina a isto tako i Klinton. Mislim za sada od informacije koje dosad imamo, ne kazem da nije moguće da promenim miljenje, ali za sada je tako.

Posted
43 minutes ago, Dzoni_m said:

Mozda u ocima zakona bi ti koji su ‘samo isli na zurke’ i ‘samo znali’ ne bi bili mnogo osudjeni ili ne uopste (pomaganje je rastegljiva kategorija, jer je i finansiranje dovoljno) ali su u svi do jednog moralno odogovorni i samim tim nepodobni za bilo koju javnu funkciju. A Trampovi gresi nisu samo vezani  da li je on sa Epstajnim direktno organizovao zurke i vodio posao (niko ga za to i ne optuzuje), vec da je koristio usluge a van kontakta sa Epstajnom je organizovao zaurkice gde su izvrsavali merenja, da ne ponavljam detalje te grozote, jer nije zgodno za moderaciju. 

U ocima zakona, ne bi bili osudjeni uopste, jer pravo kaze "innocent until proven guilty". Ne mora da znaci da mnogi nisu imali pojma osim da idu na zurke bogatasa. Moralna odgovornost se uglavnom svodi na licni osecaj, tako da nije uslov za javnu funkciju. Nema dokaza da je Tramp "organizovao zurke" sa Epstainom, nego su uglavnom obojica bili gosti kod nekog treceg, ili je Epstain kao I mnogi bogatasi bio gost kod Trampa. Za tu tvrdnju koju ponavljas, nema dokaza, nema ni svedoka. I kad ne postoje dokazi nego je trac, mozda I maliciozna laz, sve treba uzeti sa skepticizmom.

Ne postoji moralna odgovornost za necije postupke, ako nisi nekako ucestvovao ili podrzavao, prikrivao ili ignorisao iako si znao.

Posted
2 hours ago, MeanMachine said:

Ne birackih spiskova, nego voting ballots iz 2020te. Znaci istraga je da li je bilo muljanja 2020te. Prica je na desnoj strani da imaju osnovane sumnje da je u tim okruzima bilo muljanja. Sudija je potpisao nalog, znaci morali su da dokazu osnovane sumnje. Mislim da nema potrebe da to rade, ali ako se dokaze, bice ogroman udarac za Dems u mid-terms. Barem ja nisam videla da su trazili biracke spiskove (ali mozda gresim, da sam nesto propustila). Ako nema sta da se krije, I nije bilo ilegalnog glasanja, nema potrebe da se bune. 

Uglavnom ono sto FBI radi u MN je da trazi veze sa fraud i traze ko je organizovao "proteste", jer ako je na drzavnom nivou, oni svi treba da idu u zatvor. 

Posted
6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Tip je bukvalno bio nista osim podvodac, a predstavljao se kao investitor i izgleda je samo na osnovu dilovanja decom u cilju prostitucije zaradio bilione. A mi onda pricamo kako jadni bilioneri previsoka im taksa, a spremni su da odvoje novac na seks sa decom i da zataskaju ovako nesto. 

Koliko je ovaj svet izopacen i bolestan. Sto rece neko, teze je naci nekog iz sveta ultra bogatih ko nije na listi i ko se ne spominje u fajlovima. 

Sto je najgore, oni najbogatiji ce ostati netaknuti jer zamrzavanjem njihovih sredstava budvalno mogu da ostete kompletnu ekonomiju, berze... Isto sto su radili sa Vatikanom, sve zataskano, samo izmeste ljude i plati cenu neko najmanje bitan da bi to izgledalo kao da su preduzeli nesto. Isto se radilo kod ratnih zlocina... 

Sta mislite zasto su odjednom svi u narandzastom taboru, a islo im je bolje nego ikada pod demokratama? Sad su spremni na sve i svasta, samo da budu izopsteni iz ovog svega (ogranicavaju slobodu govora i medija, prodaju sisteme za opresiju i kontrolisanje ljudi drzavi... nema sta nece uraditi)

Ovakve stvari su samo podsetnik da ne postoje stara dobra vremena kad je sve bilo bolje, cednije, moralnije, ispravnije. Samo je bilo neuporedivo manje nacina da informacije nadju put do javnosti. Omerta nije bila porozna, nije propustala. Bolesnija su i zapadna drustva i sistemi mnogo vise nego sto su to bile neke nase opste predstave. Covek koji je opstio sa detetom ce izaci za govornicu i pripadniku lgbtq grupe reci da je bolesnik i abominacija. Tako to izgleda. Gde god se okrenes kikindski licimuri, pederi i jajare. Ovih dana se zaista treba cuvati velikih rodoljuba i porodicnih ljudiTM

• Thanks 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted (edited)

Zanimljivo je kako do sad jedino nekoliko evropskih ličnosti i političara imaju problema, podnose ostavke, gube titule i slično zbog ovih Epstinovih fajlova i prepiski. U Americi koliko vidim ništa. Norveška naslednica krune, Slovački savetnik premijera, razni Britanski lordovi 

Ne želim da kažem ni da je ovo u Evropi dovoljno za nivo boleštine koje je izašla, ali je samo pokazatelj koliko je USA otišla u totalni ekstrem.

Edit: Eno sad vidim slika Trampovog drugara koji je režirao Melanijin dokumentarac sa maloletnicama i Epstinom je nađena. Šta će da se desi njemu? Apsolutno ništa. Neverovatno kakvo društo je okupio Tramp oko sebe. 

Edited by Nicklord
Posted
34 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ovakve stvari su samo podsetnik da ne postoje stara dobra vremena kad je sve bilo bolje, cednije, moralnije, ispravnije. Samo je bilo neuporedivo manje nacina da informacije nadju put do javnosti. Omerta nije bila porozna, nije propustala. Bolesnija su i zapadna drustva i sistemi mnogo vise nego sto su to bile neke nase opste predstave. Covek koji je opstio sa detetom ce izaci za govornicu i pripadniku lgbtq grupe reci da je bolesnik i abominacija. Tako to izgleda. Gde god se okrenes kikindski licimuri, pederi i jajare. Ovih dana se zaista treba cuvati velikih rodoljuba i porodicnih ljudiTM

Bas sam intenzivno razmisljala o ovom ovih dana od svih ovih desavanja i oprilike dosla do tako nekog zakljucka kao i ti. Holivud nam je dobro 'prodao' viziju i mi smo se klasicno upecali. Pod tim mi mislim uopsteno na sve nas, nebitno da li smo u Srbiji, Nemackoj, Americi (pogotovo)... 'mi' koji cenimo zapadni sistem i uljuljkali se u neke 'vrednosti' koje nikada nisu ni postojale, samo su bile bolje zamaskirane i sada su se ogolele.