Chaos Is Me Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Meni npr nije jasno da preob inteligentan čovek može da gleda režiranu bedu od humora kao što je stand up. To mi je kao kad se neko loži na WWA "kečere". I jedno i drugo su režirane fejk nebuloze i samo govno na cipeli američke mas kulture. 1
Nicklord Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 26 minutes ago, Chaos Is Me said: Meni npr nije jasno da preob inteligentan čovek može da gleda režiranu bedu od humora kao što je stand up. To mi je kao kad se neko loži na WWA "kečere". I jedno i drugo su režirane fejk nebuloze i samo govno na cipeli američke mas kulture. Mislim da samo nisi gledao neki zaista dobar stand up 😄 Veći % je đubre nego kod bilo kog drugog vida umetnosti, verovatno jer apsolutno svako može to da radi i proba ali sam vrh stand upa je isti nivo kao vrhunski film ili album. Edited 21 hours ago by Nicklord
Dragan Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Opet ovi ekstremno radikalni woke teroristi. Nakon presude protiv Trampa – vila američkog sudije izgorela Samo nekoliko nedelja nakon presude protiv administracije američkog predsednika Donalda Trampa, kuća na plaži savezne sudije Dajane Gudstin je izgorela. Vatra je u ponedeljak potpuno uništila vilu vrednu više miliona dolara u Edisto Biču, Južna Karolina. Prema policiji, sumnja se da je podmetnuta paljevina. ... Požar dolazi samo nekoliko nedelja nakon presude koja je izazvala uzbunu u Vašingtonu: Gudstin je u septembru presudio da država Južna Karolina ne može da deli osetljive podatke birača sa saveznom vladom. Trampovo Ministarstvo pravde zahtevalo je objavljivanje ličnih podataka o više od 3,3 miliona registrovanih birača - uključujući imena, adrese, datume rođenja, brojeve vozačkih dozvola i delove njihovih brojeva socijalnog osiguranja. Gudstin je opravdala svoju presudu tvrdeći da bi deljenje kršilo zakone o privatnosti i povećalo rizik od zloupotrebe političkih podataka.
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 10 hours ago, fancy said: Ovakve ludake (Charlie K.) ne da ne tražim po netu da gledam, nego bih verovatno bez njegovih video uradaka mogao kao i bez rupe u glavi. Video sam samo tu i tamo postovane "citate" (transkribovane, dakle ne "iz njegovih usta") tih njegovih priča i stvarno mi deluje da je čovek prvoklasni licemerni kreten. E, sad... pošto se ovde suprotstavljaju dva dijametralno suprotna tumačenja njegovog opusa, bilo bi dobro, diskusije radi, da neko (tj. "obe strane") postave originale tih njegovih "debata", dakle video materijal gde će svako moći da pogleda za sebe da li je dotični "fenomenalan izuzetno inteligentan mladić" (*) ili je jednostavno još jedan republikanski ološ. (*) meni je npr. sâma činjenica da je "više religiozan" dovoljna da ga smestim na đubrište istorije...ali to sam samo ja. Kad imam vremena potrazicu.
ters Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Pedolf ima rezultate kakve je zelio u broju stranih studenata koji dolaze u Sjedinjeniju - mnogo manje dolazaka studenata iz drugih zemalja (citaj druge boje koze) u odnosu na proslu godinu... Afrika: 32% manje Azija: 24% manje Juzna Amerika: 11% manje ali je zato broj Evropljana svega 2% manji... Sada ce valjda osnivati i vise klubova za bijele studente... A mozda se osnuje i studentska "Viteska Druzina" ili kako vec hoce da se rebrendiraju oni koje vodi "Veliki Carobnjak" Nearly 20 Percent Fewer International Students Traveled to the U.S. in August - The New York Times
Angelia Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 17 hours ago, fancy said: Ovakve ludake (Charlie K.) ne da ne tražim po netu da gledam, nego bih verovatno bez njegovih video uradaka mogao kao i bez rupe u glavi. Video sam samo tu i tamo postovane "citate" (transkribovane, dakle ne "iz njegovih usta") tih njegovih priča i stvarno mi deluje da je čovek prvoklasni licemerni kreten. E, sad... pošto se ovde suprotstavljaju dva dijametralno suprotna tumačenja njegovog opusa, bilo bi dobro, diskusije radi, da neko (tj. "obe strane") postave originale tih njegovih "debata", dakle video materijal gde će svako moći da pogleda za sebe da li je dotični "fenomenalan izuzetno inteligentan mladić" (*) ili je jednostavno još jedan republikanski ološ. (*) meni je npr. sâma činjenica da je "više religiozan" dovoljna da ga smestim na đubrište istorije...ali to sam samo ja. Ovo samo kao primer. Kao sto rekoh, ne slazem se sa njegovim religioznim stavovima, I po pitanju abortusa, ali to su njegovi evandjelisticki stavovi. Ostalo, nigde nisam naisla na rasizam ili fasizam, ima hiljade sati videa. Ustvari on je pomogao mnogima. Tako da, naravno da nije svetac, ali normalno ljudsko bice sa svojim uverenjima. Nigde mrznje, ima video, mrzi me da trazim sad, gde gej tip pita kako on moze da bude deo konzervativaca, I on mu kaze (parafraziram) "dobrodosao si, jer ti nisi samo gej, ti si osoba". Toliko ako ti ne treba vise. Ja inace, kao "agresivni" ateista, uopste ne mislim da religiozne ljude treba staviti na smetliste istorije, mislim da je dosta dobrih stvari doslo od judeo-hriscanske istorije. Recimo ukidanje robovlasnistva.
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 hours ago, Angelia said: Ja inace, kao "agresivni" ateista, uopste ne mislim da religiozne ljude treba staviti na smetliste istorije, mislim da je dosta dobrih stvari doslo od judeo-hriscanske istorije. Recimo ukidanje robovlasnistva. Meni je u 2025, zapravo, tehnički, celog svog života, u doba ubrzanog razvoja svih disciplina nauke, potpuno deplasirano objašnjavati svet i širiti model života i kao "učenje" nekoga ko je kao živeo pre cca 2000 godina. Religiozne ljude i one koji time mašu kao svojom ne znam kakvom moralnom visinom, ne šaljem bukvalno ni na kakva smetlišta samo ih izbegavam u širokom luku. Zatucani su ili zli ili... i jedno i drugo. Matematički rečeno - mimoilazimo se u prostoru. Te kao "dobre strane religije" realno i nisu nikakve zasluge religije samo par dobrih ljudi koji su posedovali savest i štogođ mozga. Religija je generalno zlo koje teži da utamniči čoveka, veže mu nebo (što bi Gile rekao) i učini ga pokornim. I ne bih više trolovao ovu svetu temu poznatiju kao Živo blato foruma. Ostali, izvolte gore dobili ste The Assorted Works Kirka pa procenite - da li je zaslužio onaj spektakularni metak ili bi možda konopac bio pogodniji (ili u njegovom duhu samo tradicionalno kamenovanje?)... ili biste ga upoznali s mamom, popili kafu s njim i razmenili par kvalitetnih misli? 4
Ujka Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 17 hours ago, Chaos Is Me said: Meni npr nije jasno da preob inteligentan čovek može da gleda režiranu bedu od humora kao što je stand up. To mi je kao kad se neko loži na WWA "kečere". I jedno i drugo su režirane fejk nebuloze i samo govno na cipeli američke mas kulture. Ili kad se klinci lože na NBA
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 18 hours ago, Chaos Is Me said: Meni npr nije jasno da preob inteligentan čovek može da gleda režiranu bedu od humora kao što je stand up. To mi je kao kad se neko loži na WWA "kečere". I jedno i drugo su režirane fejk nebuloze i samo govno na cipeli američke mas kulture. 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, fancy said: Ostali, izvolte gore dobili ste The Assorted Works Kirka pa procenite - da li je zaslužio onaj spektakularni metak ili bi možda konopac bio pogodniji (ili u njegovom duhu samo tradicionalno kamenovanje?)... ili biste ga upoznali s mamom, popili kafu s njim i razmenili par kvalitetnih misli? How about neither? Niti je lik trebalo da umre tj. bude ubijen, niti je obavezno bio kvalitetan sagovornik, niti treba od njega praviti sveca posle smrti - što je tako često u narodu, očigledno ne samo srpskom. Na prvom mestu, uopšte nije trebalo da dobije publicitet koji je imao. Ali to je već problem publike, činimo pogrešne ljude poznatim. 4
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, fancy said: da li je zaslužio onaj spektakularni metak ili bi možda konopac bio pogodniji (ili u njegovom duhu samo tradicionalno kamenovanje?) Nije to pitanje za nas, ovdje se postavlja lažna dilema. Čovjek je žrtva ekstremiste, pojedinca, ako je neko to pitanje postavio i na njega odgovorio, to je ubica. Mi ostali nismo u obavezi da odgovaramo na takva pitanja jer niko ovdje ne misli da su politički stavovi, ma koliko nazadni punishable by death. 1
Darko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 4 hours ago, fancy said: Meni je u 2025, zapravo, tehnički, celog svog života, u doba ubrzanog razvoja svih disciplina nauke, potpuno deplasirano objašnjavati svet i širiti model života i kao "učenje" nekoga ko je kao živeo pre cca 2000 godina. Religiozne ljude i one koji time mašu kao svojom ne znam kakvom moralnom visinom, ne šaljem bukvalno ni na kakva smetlišta samo ih izbegavam u širokom luku. Zatucani su ili zli ili... i jedno i drugo. Matematički rečeno - mimoilazimo se u prostoru. Možda sam malo pristrasan ... ali ne verujem da je baš tako prosto. Ja sam jedno vreme bio religiozan, a ne mislim da sam zatucan ili zao. Bar ne mnogo Niti verujem da je to bio slučaj sa Newtonom i Pascalom (par primera iz vrh glave). Religiozni ljudi se dele na razne "tipove" i postoji mnoštvo različitih interpretacija svetih knjiga. Na primer u Hrišćanstvu - imaš katolike, pravoslavne, anglikane, sijaset protestanskih denominacija itd. Čak i među istom denominacijom, imaš različitih mišljenja. Neki veruju u evoluciju, neki nemaju ništa protiv homoseksualnosti itd. Takođe, moglo bi se reći da je Hrist bio originalni anti-religionista. Kritikovao je tadašnje popove i njihovu nadmenost i samopravednost, slepo praćenje pravila (ko ne bi izbavio stoku iz jame u subotu), zalagao se za separaciju crkve i države (caru carevo a Bogu božje), strpljenje i ljubav prema drugima i "grešnicima". Bio je daleko ispred svoga vremena, i mnoštvo današnjih crkava nema mnogo veze sa njegovim učenjem. Mišljenja sam da je protestanska revolucija jedan od razloga što je Evropa izašla iz tame srednjeg veka, jer je oslabila apsolutnu moć pape u Evropi i samim tim omogućila razvoj nauke i novih načina mišljenja - al to je neka druga tema. Inače zahvalan sam onima koji se nisu slagali sa mnom i koji su ukazivali na neke stvari. Tada sam i prvi put bio upoznat sa confirmation biasom, i to me je načelo na razmišljanje i postepeno širenje vidika. Takođe sam provalio još jednu važnu stvar - ako se snažno osećam oko nečega, ne znači da sam u pravu. Tok vremena je posle uzeo svoje. Mada ipak mislim da bi proces bio brži da su pokušali da me prvo razumeju umesto da me etiketiraju, al dobro. Edited 1 hour ago by Darko
melankolic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, DameTime said: How about neither? Niti je lik trebalo da umre tj. bude ubijen, niti je obavezno bio kvalitetan sagovornik, niti treba od njega praviti sveca posle smrti - što je tako često u narodu, očigledno ne samo srpskom. Na prvom mestu, uopšte nije trebalo da dobije publicitet koji je imao. Ali to je već problem publike, činimo pogrešne ljude poznatim. U predinternetsko doba niko ne bi ni čuo za ovog fanatika, kao što bi se Rogan i dalje tukao sa sebi sličnim nasilnicima, a Fox News bi se gledao kao i GodTV. Nažalost, ovo vreme je razne proroke i sektaše stavilo u žižu javnosti, reč nauke je zaglušila buka verskih i političkih fanatika. Ja se samo nadam da će za mog života i ta “moda” VIP- ovaca raznih fela proći i da ćemo se vratiti u vreme kada će deca biti deca i igrati se sa svojim vršnjacima po ulicama umesto što će koristiti društvene mreže i igrati igrice na kojima se zarađuju milijarde… i da će se ZighajlMusk vratiti u radionicu i sastavljati neku šklopociju od kola (umesto da proganja Netflix zbog LGBT animiranih serijala). Dobar korak ka normalnosti je mera koju su preuzeli neki roditelji ovde u NOR da se školskoj deci zabrani korišćenje smart-mobilnih i da koriste obične Nokia mobilne. Toliko nam je malo potrebno da se normalizujemo. Edited 1 hour ago by melankolic
Recommended Posts