robespierre Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ako želiš da diskutuješ izdvoji vreme i upoznaj se sa sadržajem o kom se diskutuje, baš je bezveze da ti ja prepričavam tekst članka koji je okačen nekoliko postova iznad (dobro, jeste malo duži tekst ovaj u Njujorkeru). Oni imaju ideju da izgrade nove akademske institucije od nule jer ove današnje posmatraju kao: 1. bastione odbrane protiv cezarizma koji bi voleli da nametnu 2. centre za levo-liberalnu političku indoktrinaciju, i to sve o državnom trošku
melankolic Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Sve sam pročitao ali opet je sve to neko opštemestašenje, bez ideje kako bi ti univerziteti školovali buduće akademske građane a da se isključi zvanična nauka a uključi nekakvo cyber-hrišćanstvo. Lako je nešto razbucati (pravi primer je Kenedi Jr i min. zdravlja) ali kako i čime to nadomestiti?
DameTime Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 11 minutes ago, robespierre said: Oni imaju ideju da izgrade nove akademske institucije od nule jer ove današnje posmatraju kao: 1. bastione odbrane protiv cezarizma koji bi voleli da nametnu 2. centre za levo-liberalnu političku indoktrinaciju, i to sve o državnom trošku Mogu oni da izgrade šta hoće, to će biti samo privid akademskih institucija. Naučna misao je najveći neprijatelj ispiranju mozga koje oni žele da sprovedu. Tako da nije moguće olako zameniti sve to što MAGA razbucava iz dana u dan. 4
Smrtokapa Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Rekao bih da uopšte nije ideja da se to zameni. Što se posledica tiče, proli su potrošna roba a očito ima i ideja da se recikliraju u obliku goriva. Inače ove Jarvinove ideje su nešto najbolesnije što sam video u skorije vreme (a viđao sam i Dragana J. Vučićevića pa vi vidite). Osveta nerdova na najgori mogući način. 4
robespierre Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Nije problem što su mu ideje bolesne, nego što je čovek postao Aleksandar Dugin Republikanske partije. Inače, već duže vreme govori da od Gaze treba napraviti novi tehnokratski Los Anđeles, da Amerika treba da prestane da finansira besmislene ratove po belom svetu i da Putina treba pustiti da dokrajči evropski liberalizam. Ne znam samo gde sam sve to isto posle čuo, možda od najviših američkih državnih službenika?! U isto vreme, dok se ''zavera'' orkestrira iz Kalifornije, ljudi pišu da je Tramp KGB agent (možda i najgora teorija zavere u istoriji teorija zavere). 4
Smrtokapa Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 5 minutes ago, robespierre said: U isto vreme, dok se ''zavera'' orkestrira iz Kalifornije, ljudi pišu da je Tramp KGB agent (možda i najgora teorija zavere u istoriji teorija zavere). Ovde ide onaj mim gde Amer sam sebe strmopizdi sa bicikla i onda viče "prokleti Rusi".
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ne bi bilo prvi put da demokratija propadne, pa da se, nakon protoka vremena i nebrojenih žrtava ponovo izgrađuje. Koliko kapiram, nije ideja da se uguši naučna misao nego da se liši etičkih normi (u ime probijanja granica, jelte) a biće uvek dovoljno onih kojima će to biti privlačno. Kakoim se Hristovo učenje uklapa u sve to? Negde i sam znam odgovor, gledajući razne domaće i belosvetske nazovihrišćane koji bi i njega ponovo razapeli, ako se ukaže potreba, ali ovo je baš ekstremna varijanta a raniji cezaristički ekstremisti su uglavnom gledali da potisnu postojeće religije. 3
Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 45 minutes ago, Barkley#34 said: Ne bi bilo prvi put da demokratija propadne, pa da se, nakon protoka vremena i nebrojenih žrtava ponovo izgrađuje. Koliko kapiram, nije ideja da se uguši naučna misao nego da se liši etičkih normi (u ime probijanja granica, jelte) a biće uvek dovoljno onih kojima će to biti privlačno. Kakoim se Hristovo učenje uklapa u sve to? Negde i sam znam odgovor, gledajući razne domaće i belosvetske nazovihrišćane koji bi i njega ponovo razapeli, ako se ukaže potreba, ali ovo je baš ekstremna varijanta a raniji cezaristički ekstremisti su uglavnom gledali da potisnu postojeće religije. Ne znam, meni ono izgleda baš anti-Hrisćanski, to jest nasuprot Hristovom učenju onako kako sam ga ja razumeo. Al dobro, svako uzima iz Biblije ono što mu odgovara pa i ne čudi iskrivljenje. 3
robespierre Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Jarvin je ateista i to prilično radikalni. U jednom autorskom tekstu doslovno kaže da je njegova vizija trenutnog političkog sistema, citiram, unija vilenjaka i orkova, samo nemojte da me pitate u kom, nije me mrzelo juče da ih pročitam desetak. https://graymirror.substack.com/ Ti koji su doveli Trampa na vlast, kako ih naziva, orci, verujem da pojma nemaju da Kurtis Jarvin uopšte postoji, niti da ih naziva orcima, niti šta su uopšte kog đavola ti orci. Identitetske vrednosti su sredstvo za upravljanje orcima, njima se vilenjačka vladajuća elita ne opterećuje previše. Edited 6 hours ago by robespierre 1
nonick Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago She touted the wall's height and depth as ways to deter people seeking to go over or under it. Noem also said Homeland Security was going to be trying black paint to make the metal hotter. "That is specifically at the request of the president, who understands that in the hot temperatures down here, when something is painted black, it gets even warmer and it will make it even harder for people to climb," Noem said. "So we are going to be painting the entire southern border wall black to make sure that we encourage individuals to not come into our country illegally," Noem said. Mrak je u USA. Politicari, satiristi, Southparkovci i svi late night komedijasi se bezveze trude.
Recommended Posts