Ludi za Poli Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Nisam ni sumnjao da ce naci opravdanje i za ovo ludilo. Ili da se prebace na druge univerzitete ili gube legalni status cime postaju plijen Trumpovih SS divizija. Sto bi ona rekla, ponudjen im je konstruktivan prijedlog. Stravicno. 4
zoran59 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 13 hours ago, Dragan said: ... USA gradjani vec dugo zive preko svojih mogucnosti i misle da im je to bogom dano. Najava jos veceg smanjenja poreza za bogate + jos veca drzavna potrosnja ==> jos veci budzetski deficit i dug, uz sve ostale indikatore trulog drustva, samo pokazuju neminovni gubitak uticaja u svetu i osipanje standarda njenih gradjana (sto naravno ne znaci da ce US propasti). Dragane, potrefio si i dao mi inspiraciju da opisem svoju ekonomsku teoriju. (vec sam vise puta napisao da nisam strucnjak za ekonomiju, ali - nadam se - nisam ni totalna budala) Jeste, u pravu si, ovde (USA) zivimo iznad objektivnih mogucnosti. Verovatno vredi za citav tzv. "zapadni svet." Za jednocasovnu platu/zaradu mogu da kupim dve kosulje ili par cipela itd. Kako je to moguce, kad je moj deda (u predratnoj, tj. pre WW2, Jugoslaviji) radio mesec dana za za jedno odelo ili par cipela? Moguce je zahvaljujuci medjunarodnoj trgovini i nejednakosti. Globalizacija, na delu i pre nego je izraz smisljen. Ja tu kosulju kupim za pola sata rada samo zato sto Pakistanac ili Indonezanin koji ju je sasio ne moze da je kupi ni za vise dana rada. Svet nije pravedan i mi (proverbijalni "zapad") zivimo na grbaci tzv. "treceg sveta." Radnik koji utovaruje robu na brod u Indiji zaradjue $3/dnevno, a radnik koji sa tog istog broda istovaruje tu istu robu naplacuje svoj rad $30 po satu. Verovatno se ovo moze pismenije/pametnije opisati, pa i uvesti izraz "petrodolar" - no, rekoh, ja sam amater i nisam ekonomista. Ziveci u USA, ovakva razmisljanja me teraju dalje. Uvozne carine cena kraju platiti potrosac. A Trump, idiot, je cak lansirao ideju da ce carine zameniti porez na dohodak ("income tax"). Nece se desiti, Trump je kreten. Zasto? Porez na dohodak ("income tax") placaju dobrostojeci ljudi. TJ. tako bi trebalo, a u praksi za najbogatije postoje rupe u zakonu (engleski "loopholes"). Ti bogati ljudi manje (proporcionalno) placaju za odrzanje sistema koji im omogucava da bogatstvo jos uvecaju. A carine ce (kroz povecane cene) platiti svi. Majko mila, ja treba da platim ekstra X% za glavicu salate da bi proizvodjac tenkova i municije ziveo bolje/lakse(!?). O ostalim aspektima teme drugde/drugacije. 2
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 1 hour ago, ters said: A bili su Trampovi ljudi od povjerenja (Patel) dok je Epstein jos bio ziv. Pa? Trampovo prijateljstvo sa Epsteinom se zavrsilo pre vise od 20 godina, Patel je bio oko 25 u to vreme. Sigurno nije bio "covek od poverenja". Epstein se "ubio" 2019te, hoces da kazes da su oni znali da ce Tramp izgubiti izbore 2020, i dobiti 2024te da Patel postane direktor FBI? Jesi ti znao da ce Tramp dobiti izbore u novembru? Ili da ce dobiti izbore 2016te? Ja nisam. Sta je ovo Back to the future ili vidovita Zorka? Kako je Patel znao da ce biti potvrdjen, ili kako je Bongino bilo sta znao....
ters Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Pa? Trampovo prijateljstvo sa Epsteinom se zavrsilo pre vise od 20 godina, Patel je bio oko 25 u to vreme. Sigurno nije bio "covek od poverenja". Epstein se "ubio" 2019te, hoces da kazes da su oni znali da ce Tramp izgubiti izbore 2020, i dobiti 2024te da Patel postane direktor FBI? Jesi ti znao da ce Tramp dobiti izbore u novembru? Ili da ce dobiti izbore 2016te? Ja nisam. Sta je ovo Back to the future ili vidovita Zorka? Kako je Patel znao da ce biti potvrdjen, ili kako je Bongino bilo sta znao.... Patel je bio covjek iz "inner circle" prije Epstein-ove smrti. Pomocnik direktora za nacionalnu bezbjednost 8 mjeseci prije. Dakle nije pao sa Marsa, nego je bio dio vodjstva nacionalnce signurnosti cija javna rijec sigurno ima sasvim drugaciju odgovornost nego anoniman post na malom forumu. Kada je Tramp smijenjen na izborima, Patel je samo ojacao svoj polozaj kod njega - dakle i dalje je imao odgovornost javne licnosti iz najuzeg kruga vodje partije sa nekih 47% glasaca. Tokom kampanje 2024 je bio uz Trampa i govorio na vise skupova nego Melanija i Ivanka zajedno...I otprilike podjednako kao Lara Trump... I kao takav opet ima javnu odgovornost drugaciju nego bilo ko od nas koji pisu ovdje i "iznose teorije"... A o vidovitoj Zorki - meni je bilo sasvim jasno da ce Tramp pobijediti onog trenutka kada sam vidio koja masinerija mrznje je pokrenuta i koliko je ljudi postalo spremno da ispolji svoju pravu prirodu. 2
Angelia Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 15 minutes ago, ters said: Patel je bio covjek iz "inner circle" prije Epstein-ove smrti. Pomocnik direktora za nacionalnu bezbjednost 8 mjeseci prije. Dakle nije pao sa Marsa, nego je bio dio vodjstva nacionalnce signurnosti cija javna rijec sigurno ima sasvim drugaciju odgovornost nego anoniman post na malom forumu. Kada je Tramp smijenjen na izborima, Patel je samo ojacao svoj polozaj kod njega - dakle i dalje je imao odgovornost javne licnosti iz najuzeg kruga vodje partije sa nekih 47% glasaca. Tokom kampanje 2024 je bio uz Trampa i govorio na vise skupova nego Melanija i Ivanka zajedno...I otprilike podjednako kao Lara Trump... I kao takav opet ima javnu odgovornost drugaciju nego bilo ko od nas koji pisu ovdje i "iznose teorije"... A o vidovitoj Zorki - meni je bilo sasvim jasno da ce Tramp pobijediti onog trenutka kada sam vidio koja masinerija mrznje je pokrenuta i koliko je ljudi postalo spremno da ispolji svoju pravu prirodu. Aha, ok. Kad smo pre izbora pricali, ja sam pominjala da vidim preokret, da sve vise ljudi govori o Trampu da postaje mainstream, ljudi me ismejavali. Bukvalno kad se desio pokusaj atentata rekla sam "dobio je izbore". Sad je: svi su znali. Patel je znao da ce biti FBI direktor, Dan Bongino koji je bio podcaster je znao.... I pre kad je Biden bio kandidat, vecina je tvrdila da ce Biden dobiti izbore, ne daj boze u to vreme da kazes da je Biden senilan. Ali sad je "svi su znali da ce Tramp dobiti izbore". 😀 Edit: zar nisi ti navijao da Tramp zavrsi u zatvoru? Ne secam se tacno, ali sad svi u njegovom okruzenju su znali o Epsteinu. Znao si da je Klinton bio na letovima? Edited 16 hours ago by Angelia 1
Beonegro Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) Zataškavanje je već počelo: May 21 (Reuters) - The Trump administration on Wednesday asked the U.S. Supreme Court to set aside a judge's order requiring Elon Musk's Department of Government Efficiency to answer questions and disclose documents about its operations. U.S. District Judge Christopher Cooper in Washington, D.C. ordered DOGE to turn over some records to the watchdog Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW), after finding that DOGE was likely a government agency covered by the federal Freedom of Information Act. Ovo je odlična vijest, jasno je i njiima samima da je ovo što rade za bukagije. I tako će i biti. EDIT: i da ne zaboravimo dnevnu dozu laži za maloumnike koji to gutaju kao prasad splačine: Trump's image of dead 'white farmers' came from Reuters footage in Congo, not South Africa Edited 16 hours ago by Beonegro 5
fancy Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago U državi nekad poznatoj kao USA: Quote ... claiming she had packed more clothing than was necessary for a three-week stay ... USSA 🤡 2 1 3 1
Dragan Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 9 hours ago, nonick said: hehehe, koji su to grifteri, Tramp I Mask. Mask je vristao propas sveta, deficit ce ubiti Ameriku od odma ako se nesto ne uradi. Sad posle fijaska DOGE ajde jo 5 trilona deficita, treba da se pravi Golden X-Dome. 🙂 A avioni padaju sa neba svakodenevno. The legislation, however, comes with a massive price tag. It is estimated to add $5.2tn (£3.9tn) to US debt and increase the budget deficit by about $600bn in the next fiscal year. Those eye-popping figures - and the prospect of ballooning interest payments on the debt - were among the reasons that financial rating agency Moody's downgraded the US credit rating last week. link To su sve fake news, ili ako nisu sigurno je to dobro iz nekog razloga za US, a posebno za malog coveka, za koga se MAGArci zdusno bore. Alleged evidence of genocide against white farmers in South Africa: Trump showed photo from Congo President Trump received South African President Ramaphosa at the White House and lectured him about an alleged—unsubstantiated—genocide of white farmers in his country. One of the images used as evidence comes from a Reuters video report from the Democratic Republic of Congo. Journalist Djaffar Al Katanty points out that Agence France Press verified the facts. He made the video report in early February 2025. The picture shows Red Cross workers burying war victims in Goma. US President Donald Trump brandished a stack of articles that he claimed documented a "genocide" taking place against white people in South Africa. But one was a blog post featuring a photo from the Democratic Republic of Congo 3
Klotzen Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Jedna od fotografija koju je pokazao kao groblje pobijenih farmera je u stvari slika nekog performansa gde su na jednom mestu postavljeni krstovi za svakog poginulog farmera. A zatim dobijemo i informaciju da je i među ubijenim farmerima dobar deo crnaca koji su bili zaposleni na tim farmama što jasno ukazuje da je u pitanju pljačka, to jest tih farmi koje su izvan naseljenih mesta i laka su meta. Onda malo vratite film i setite se da je Južna Afrika podnela tužbu za genocid protiv Izraela, saberete 2+2 i shvatite imamo još jednu sačekušu u stilu one planirane za Zelenskog sa ciljem da se ponizi još jedna država. Još jedan saveznik SAD koji trpi maltretiranje od strane SAD. Nije ni čudo da sve otvorenije koketiraju sa Kinezima. Edited 11 hours ago by Klotzen 3
Maharaja Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 hours ago, Ludi za Poli said: Nisam ni sumnjao da ce naci opravdanje i za ovo ludilo. Ili da se prebace na druge univerzitete ili gube legalni status cime postaju plijen Trumpovih SS divizija. Sto bi ona rekla, ponudjen im je konstruktivan prijedlog. Stravicno. Svaki dan novi izlivi kanalizacije. A ko god nešto napiše povodom svakodnevnog probijanja dna dobije ban, jer jelte, moderatori vole 'kontraverzu'. 2
DJORDJE Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Vi slusate sta Trump govori, a cak vam je i Andjelija rekla da ne slusa njegova lupetanja. Genocid nad Afrikanerima je jos jedna u nizu lazi koju je plasirao. Od 20000 ubistava godisnje u JAR mozda su stotinak farmeri, najveci broj ubistava se desava po gradovima. Farmeri jesu vecinom belci , jer crncima nije bilo dozvoljeno da poseduju zemlju sve do kraja 90tih. Slicne price su plasirane po Australiji, sa pozivom da se Afrikanerima garantuju emigrantske vize na ustrb emigranata iz Azije.
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 36 minutes ago, Maharaja said: Svaki dan novi izlivi kanalizacije. A ko god nešto napiše povodom svakodnevnog probijanja dna dobije ban, jer jelte, moderatori vole 'kontraverzu'. Nek si počeo da pišeš, @shonke nije od bana, poslednja poseta je bila 1. aprila 37 minutes ago, DJORDJE said: Vi slusate sta Trump govori, a cak vam je i Andjelija rekla da ne slusa njegova lupetanja. Genocid nad Afrikanerima je jos jedna u nizu lazi koju je plasirao. Od 20000 ubistava godisnje u JAR mozda su stotinak farmeri, najveci broj ubistava se desava po gradovima. Farmeri jesu vecinom belci , jer crncima nije bilo dozvoljeno da poseduju zemlju sve do kraja 90tih. Slicne price su plasirane po Australiji, sa pozivom da se Afrikanerima garantuju emigrantske vize na ustrb emigranata iz Azije. Ne sluša a pravda, tja. 1
Dragan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 16 hours ago, ters said: - bilo sklapajuci sporazume za svoje privatne kompanije, bilo znajuci kada ce idiot skrsiti berzu ili ce par dana cutati pa ce doci do nekog oporavka, bilo prodajuci RUMP satove stoci sitnog zuba bez zuba Zasto si tako nestrpljiv ? Treba sacekati rezultate. Prvo ide Zlatno Doba, pa Zlatna Kupola, pa Zlatni WC ... tek na kraju dolaze Zlatni Zubi.
mrd Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 5 minutes ago, Dragan said: Zasto si tako nestrpljiv ? Treba sacekati rezultate. Prvo ide Zlatno Doba, pa Zlatna Kupola, pa Zlatni WC ... tek na kraju dolaze Zlatni Zubi. Avion hoću!
033zero330 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Čak je i pisanje proizvoljni broj nula je preteški posao za narandžastog sopranosa. O, sad vidim novi biser... Edited 7 hours ago by 033zero330 4 1
Angelia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 6 hours ago, Dragan said: To su sve fake news, ili ako nisu sigurno je to dobro iz nekog razloga za US, a posebno za malog coveka, za koga se MAGArci zdusno bore. Alleged evidence of genocide against white farmers in South Africa: Trump showed photo from Congo President Trump received South African President Ramaphosa at the White House and lectured him about an alleged—unsubstantiated—genocide of white farmers in his country. One of the images used as evidence comes from a Reuters video report from the Democratic Republic of Congo. Journalist Djaffar Al Katanty points out that Agence France Press verified the facts. He made the video report in early February 2025. The picture shows Red Cross workers burying war victims in Goma. US President Donald Trump brandished a stack of articles that he claimed documented a "genocide" taking place against white people in South Africa. But one was a blog post featuring a photo from the Democratic Republic of Congo 4 hours ago, Klotzen said: Jedna od fotografija koju je pokazao kao groblje pobijenih farmera je u stvari slika nekog performansa gde su na jednom mestu postavljeni krstovi za svakog poginulog farmera. A zatim dobijemo i informaciju da je i među ubijenim farmerima dobar deo crnaca koji su bili zaposleni na tim farmama što jasno ukazuje da je u pitanju pljačka, to jest tih farmi koje su izvan naseljenih mesta i laka su meta. Onda malo vratite film i setite se da je Južna Afrika podnela tužbu za genocid protiv Izraela, saberete 2+2 i shvatite imamo još jednu sačekušu u stilu one planirane za Zelenskog sa ciljem da se ponizi još jedna država. Još jedan saveznik SAD koji trpi maltretiranje od strane SAD. Nije ni čudo da sve otvorenije koketiraju sa Kinezima. Ovo ko MSNBC, jedna od slika je iz Konga, a ostale? Onda malo vratimo film I setite se da je Juzna Afrika podnela tuzbu protiv Izraela, jos jedan saveznik? 😀 pitam se, pitam se ...na ciji uticaj su podneli tuzbu? USA? 😀 Nemam iskreno pojma sta se desava u Juznoj Africi, ali sam pre Trampa videla onaj skup gde tip vice "kill the boar" ili tako nesto, bilo u vestima odavno. Naravno da se Tramp zainteresovao za to zato sto mu je Musk skrenuo paznju. I zasto je bitno? Dali su vizu za 59 ljudi. Potpuno nebitna prica. Padate na trol opet.
Beonegro Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 5 minutes ago, Angelia said: Nemam iskreno pojma sta se desava u Juznoj Africi, ali sam pre Trampa videla onaj skup gde tip vice "kill the boar" ili tako nesto, bilo u vestima odavno. Pa što mene brt?! 😥 Iskreno, nemaš pojma ni o čemu, ne samo o Južnoj Africi, i zato prestani da prosipaš maloumnu zlikovačku propagandu ovuda. 2 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, DJORDJE said: Vi slusate sta Trump govori, a cak vam je i Andjelija rekla da ne slusa njegova lupetanja. Da, prvo kaze da ne slusamo, a onda ponavlja njegove reci kao sveto pismo... 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 39 minutes ago, 033zero330 said: Čak je i pisanje proizvoljni broj nula je preteški posao za narandžastog sopranosa. O, sad vidim novi biser... Nisu dosta uzeli na berzi.... 1
Nicklord Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 46 minutes ago, 033zero330 said: Čak je i pisanje proizvoljni broj nula je preteški posao za narandžastog sopranosa. Znači zbog jednog Jokićevog ugovora se pravi haos opet 😄 5
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Nicklord said: Znači zbog jednog Jokićevog ugovora se pravi haos opet 😄 Ne daj mu ideje, bog zna kakva će mu mera pasti na pamet kada sazna da u SAD već skoro 10 godina nije proizveden MVP.
Beonegro Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Uzgred, belgijska princeza i heiress apparent Elizabeta je jedan od stranih studenata koji neće moći da nastave čkolovanje na Harvardu. 1 1
djura.net Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Tuzio je Harvard zlikovce, valjda nesto od toga bude. Mada su USA zasluzile sve sto im se desava, svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Sam pao, sam se ubio. Inace, posle danasnje razmene zatvorenika izmedju UA i RUS, jos samo da se organizuje hokejaski mec reprezentacija i sve dogovoreno izmedju Trumpa i Putina u razgovoru iz februara bice realizovano. Beautiful. A rat ce za jedan dan da zaustavi u trecem mandatu. Edited 6 hours ago by djura.net 5
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 13 minutes ago, Beonegro said: Uzgred, belgijska princeza i heiress apparent Elizabeta je jedan od stranih studenata koji neće moći da nastave čkolovanje na Harvardu. Dao im je 72 sata da se prebace u drugu skolu. Mnogi su pred kraj studija. A na drugu stranu najavio da ce to da radi i sa drugim univerzitetima. Ne mogu ni da pisem ista, toliko je SVE odvrátno da pojedine odluke uopste ne cine nikakvu razliku. Na dnevnoj bazi imamo iz sata u sat neku novu odvratnost. Ne mogu ni da prodam ovde sta imam i odem u 3pm negde, nista nema vrednost. 5 minutes ago, djura.net said: Tuzio je Harvard zlikovce, valjda nesto od toga bude. Mada su USA zasluzile sve sto im se desava, svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Sam pao, sam se ubio. Inace, posle danasnje razmene zatvorenika izmedju UA i RUS, jos samo da se organizuje hokejaski mec reprezentacija i sve dogovoreno izmedju Trumpa i Putina u razgovoru iz februara bice realizovano. Beautiful. A rat ce za jedan dan da zaustavi u trecem mandatu. Harvard je tuzio njega...
ters Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 10 hours ago, Angelia said: Aha, ok. Kad smo pre izbora pricali, ja sam pominjala da vidim preokret, da sve vise ljudi govori o Trampu da postaje mainstream, ljudi me ismejavali. Bukvalno kad se desio pokusaj atentata rekla sam "dobio je izbore". Sad je: svi su znali. Patel je znao da ce biti FBI direktor, Dan Bongino koji je bio podcaster je znao.... I pre kad je Biden bio kandidat, vecina je tvrdila da ce Biden dobiti izbore, ne daj boze u to vreme da kazes da je Biden senilan. Ali sad je "svi su znali da ce Tramp dobiti izbore". 😀 Edit: zar nisi ti navijao da Tramp zavrsi u zatvoru? Ne secam se tacno, ali sad svi u njegovom okruzenju su znali o Epsteinu. Znao si da je Klinton bio na letovima? Da, navijao sam da Tramp zavrsi u zatvoru i da izgubi na izborima, ali sam isto tako naveo da je to "lost cause" - od trenutka kada sam vidio da se ljudi koje sam smatrao normalnim ne ustrucavaju reci da njihovoj djeci nedostaje studentski klub za bijelce, postalo mi je jasno da je vrag odnio salu i da dolaze veoma teska vremena za citav svijet. A nijednog trenutka nisam oklijevao reci da je Bajden senilan - s napomenom da je i takav senilan, pobijedio Trampa na izborima, i ponasao se daleko razumnije od Trampa. A o tome ko je u njegovom okruzenju znao o Epstein-u - ako nisu znali da li se ubio ili je ubijen zasto su to pricali kao javne licnosti, sa istorijom na polozajima u aparatu nacionalne bazbjednosti - u vrijeme smrti. Edited 6 hours ago by ters 3
Recommended Posts