𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 3 Posted March 3 2 hours ago, Helena said: Klika ne priznaje Zelenskog kao demokratskog predsednika, već ga zovu diktatorom. Docim je ova pomorandza demokratski izabrana...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 3 Posted March 3 1 hour ago, djura.net said: Nova porcija zaustavljanja rata za 24 sata bbc US President Donald Trump says he hasn't "talked about" suspending military aid to Ukraine following his angry exchange in the Oval Office with Volodymyr Zelensky, but "we'll see what happens". Speaking at a press conference, Trump also says Zelensky should "be more appreciative". He adds that the Ukrainian president "better not be right" that the end of the war is "very, very far away". Any agreement for peace, the president says, should be reached with Russia and Ukraine, with "assent and consent" from Europe and the US. But "maybe somebody doesn't want to make a deal", he says, and if they don't they "won't be around for very long". Znas sta je najuvredljivije od svega, sto on sa takvom lakocom prevrne ono sto non stop govori u fazonu 'ja to rekao?' i sto svakog ko ima vise od dve vijuge pokusava da napravi budalom. Ja ne znam ko je ikada pomislio da ovakva nestabilnost moze da donese nesto dobro, a ovi oko njega ne samo da se slazu, nego verujem da ih je mnogo koji ga pale da radi jos jace, brze, ludje...
zoran59 Posted March 3 Posted March 3 Neko vreme sam mislio da je Trump "prodao dupe" Putinu. Gresio sam. Nije "prodao" nego poklonio. Ponovo dolazi do medjusobnog popunjavanja ambasada, Trump insistira da se Rusija vrati u punopravno clanstvo G7 itd. I, izgleda da je mnogima promakla ova vest od juce: Defense Secretary Pete Hegseth orders a halt to offensive cyber operations against Russia Russia has intensified cyber operations against Ukraine and NATO countries, according to previous U.S. intelligence and private sector reports. Defense Secretary Pete Hegseth has ordered U.S. Cyber Command to halt offensive cyber operations and information operations against Russia, a U.S. official familiar with the matter said. Hegseth gave the order to the head of the command, Air Force Gen. Tim Haugh, in late February, the official said. It is unclear clear how long the order will last. A senior U.S. defense official declined to comment on the decision "due to operational security concerns." “There is no greater priority to Secretary Hegseth than the safety of the Warfighter in all operations, to include the cyber domain,” the official told NBC News. The U.S. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, which is housed in the Department of Homeland Security, said in a statement that its "mission is to defend against all cyber threats to U.S. Critical Infrastructure, including from Russia. There has been no change in our posture." Representatives for U.S. Cyber Command did not immediately respond to a request for comment. The Russian Embassy also did not immediately reply to a request for comment. President Donald Trump has sought to re-establish diplomatic channels with Russia in recent days, including by restoring embassy staffing, as his administration works to quickly end the war in Ukraine. U.S. officials initiated peace talks with Russian negotiators last month in Saudi Arabia. Trump's relationship with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy hit a standstill Friday after an Oval Office clash between Trump, Zelenskyy and Vice President JD Vance. Trump after the meeting chided Zelenskyy for his persistent criticism of Putin. “He’s got to say I want to make peace," Trump said before he departed the White House on Friday. "He doesn’t have to stand there and say about 'Putin this, Putin that,' all negative things. He’s got to say I want to make peace. I don’t want to fight a war any longer.” The breakdown of the meeting delayed the signing of an agreement that would have granted the United States a significant ownership stake in Ukraine’s rare-earth minerals, which are used to create a variety of technological products. Senate Minority Leader Chuck Schumer, D-N.Y., on Sunday called the administration's decision to pause offensive cyber operations against Russia a bid by Trump to earn Putin's favor. “Donald Trump is so desperate to earn the affection of a thug like Vladimir Putin he appears to be giving him a free pass as Russia continues to launch cyber operations and ransomware attacks against critical American infrastructure, threatening our economic and national security," Schumer said. "It is a critical strategic mistake for Donald Trump to unilaterally disarm against Putin." The the Biden administration last year labeled Russia "an enduring global cyber threat," pointing to the targeting of U.S. government agencies, think tanks, energy and aviation by the Russian Foreign Intelligence Service. "Moscow views cyber disruptions as a foreign policy lever to shape other countries' decisions and continuously refines and employs its espionage, influence, and attack capabilities against a variety of targets," the Office of the Director of National Intelligence said in its 2024 threat assessment. "Russia maintains its ability to target critical infrastructure, including underwater cables and industrial control systems, in the United States as well as in allied and partner countries." The U.S. intelligence assessment said Russia continues to pose a global cyber threat "even as it prioritizes cyber operations for the Ukrainian war." Microsoft said in November that Russia had recently intensified its cyber operations, primarily targeting Ukraine and NATO countries. "Russian threat actors have focused on accessing and stealing intelligence from Ukrainian warfighters and the international partners that supply them weapons. The techniques employed have the potential to cause unintended damage by posing risk to computer networks globally," the company noted its 2024 digital defense report. The report also highlighted Russian cyber operations aimed at influencing the 2024 presidential election, an effort that resulted in sanctions by the Biden administration. Trump mozda nije na platnom spisku Kremlja, ali na nekakvom spisku sigurno jeste. Mozda spisku dvorskih budala?
033zero330 Posted March 3 Posted March 3 1 hour ago, DJ_Vasa said: Nevezano za automobile, čini mi se da narandžasti neandertalac obavlja posao protiv sopstvene zemlje bolje nego što bi to radio Putler lično. Indeks uživo dole desno, dok priča agent krasnov.
Darko Posted Tuesday at 04:00 AM Posted Tuesday at 04:00 AM I zvanično, Tramp je pauzirao vojnu pomoć Ukrajini. Dokle ... videćemo. Evropo, na tebi je sada.
Angelia Posted Tuesday at 05:05 AM Posted Tuesday at 05:05 AM 8 hours ago, djura.net said: Kako to Trump brani i hrani Ukrajnu? Tako sto podrzava Putina? Tako sto ponizava demokratski izabranog predsednika suverene zemlje, usput i saveznika? Tako sto odustaje od medjunarodno preuzete obaveze njegove zemlje da stiti suverenitet Ukrajne? Amerika brani Ukrajinu, Predsednik je predstavnik amerike. Ako ti rebaju pare od nekog, tesko ces to postici uvredama. Obama I Biden su zajebali stvar, Tramp pokusava da to ispravi. Ako hoces da ga prozivas da treba da stiti suverenitet Ukrajine, jel to mislis da treba da posalje vojsku? 8 hours ago, djura.net said: Blokadom racuna i pomoci Ukrajni zbog kog je pala kljucna tvrdjava - Avdivka, nakon koje je Rusija okupirala najveci deo istocne Ukrajne jos od 2022? Nesporazum i dolazi zbog toga sto Trump radi sve suprotno od hrani&brani. Navodno zeli da dovede Ukrajnu i Rusiju za sto, a zapravo se njegovi pregovaraci sastaju bez Ukrajne i EU sa Rusijom. Uzasna, uzasna prevrtljivost i manipulacija cinjenicama. Da li bi bio zadovoljan da on ponudi jos 100 billiona da se Ukrajina bori? Iako to nece postici nista, jel to trebao da ponudi? 2 2 2
Div Posted Tuesday at 05:23 AM Posted Tuesday at 05:23 AM Tramp se predstavlja kao moćna ličnost koja može i ume da uvede red u svetu i u USa, uveren je u svoju nepogrešivost i nadmoć da mu ne pada na pamet da se obazire na bilo čije primedbe. Takav moćnik koji je zacrtao da reši , zaustavi rat u Ukrajini za 24 sata, bez učešća Ukrajine u pregovorima, odjednom staje, zabrinut je za demokratiju u Ukrajini, ponaša se kao uvređena seoska mlada, da mu je pamet barem upola kao sujeta, završoio bi rat, rekao je već da je Zelenski nepotreban u pregovorima, otkud da se jedna takva veličina uvredi zbog ponašanja mizernog, nemoćnog, nepristojno obučenog čovečuljka. Uz to i nezahvalnog što Tramp hoće da mu uzme rudne resurse, pa ne bi uzeo sve, ostavio bi 20-30% Putinu. Znate onaj vic: -Zamisli, idem ja ulicom, kad vidim dvojica rmpalija tuku jednog jadnika, rukama, nogama. -Jel si priskočio u pomoć? -Nego šta. -I? -Jebasmo mu nanu naninu. 12
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 06:46 AM Posted Tuesday at 06:46 AM 2 hours ago, Darko said: I zvanično, Tramp je pauzirao vojnu pomoć Ukrajini. Dokle ... videćemo. Evropo, na tebi je sada. I zvanicno ce da ukinu Rusiji sankcije... https://www.reuters.com/world/white-house-seeks-plan-possible-russia-sanctions-relief-sources-say-2025-03-03/ 1
djura.net Posted Tuesday at 07:10 AM Posted Tuesday at 07:10 AM 1 hour ago, Angelia said: Amerika brani Ukrajinu, Predsednik je predstavnik amerike. Ako ti rebaju pare od nekog, tesko ces to postici uvredama. Obama I Biden su zajebali stvar, Tramp pokusava da to ispravi. Ako hoces da ga prozivas da treba da stiti suverenitet Ukrajine, jel to mislis da treba da posalje vojsku? Da li bi bio zadovoljan da on ponudi jos 100 billiona da se Ukrajina bori? Iako to nece postici nista, jel to trebao da ponudi? Opet te pitam, kako Trump brani Ukrajnu? U tome je problem, Trump ne brani Ukrajnu, Trump ne zeli da prihvati medjunarodnu preuzetu obavezu svoje zemlje, koju su dogovorili njegovi daleki prethodnici pre 30+ godina. I u tome je problem. Trump je danas ukinuo vojnu pomoc Ukrajni. Kako on to brani Ukrajnu? Kako? Kako Trump pokusava da ispravi stvar? Ne razumem. Da li treba da posalje vojsku ili ponudi jos 100 biliona, milijardi, sta god, to ne znam, postoje ljudi koji se bave strategijama, ali onda kad je vizija jedne zemlje jasna. Nikada u istoriji nije dolazilo ni do cega dobrog kad su napustani strateski saveznici radi savezza sa dojucerasnjim neprijateljima. Obicno je dolazilo do ozbiljnih katastrofa, vrlo ozbiljnih dimenzija. Ako je to cilj Trumpu, onda je na 'dobrom putu'. Ljudi upuceni u stvari kazu da je ova odluka o zaustavljanju pomoci dosla posle vikenda intezivnih kontakta i koordinacije sa Kremljom. Pa, opet te pitam, jer ja ne razumem, kako to Trump brani Ukrajnu? 3
Smrtokapa Posted Tuesday at 08:04 AM Posted Tuesday at 08:04 AM (edited) Iskucao sam juče jedan poduži post kao odgovor na Anđelijina viđenja u vezi razgovaranja i taman da stisnem submit kad ono fancy zaključa temu. Sekunde su bile u pitanju. Nego sam hteo nešto drugo. Ovde se pokušava predstaviti ova situacija kao da postoje samo dve opcije: jedna je ovo što radi Tramp, druga je da se pošalje vojska u Ukrajinu ("boots on the ground") što bi onda nekakvim katastofalnim logičkim sledom izazvalo 3. sv. rat. Ovo je lažna dilema, postoji bezbroj nijansi i opcija između ove dve. Uzmimo kao primer: 2 hours ago, Angelia said: Da li bi bio zadovoljan da on ponudi jos 100 billiona da se Ukrajina bori? Iako to nece postici nista, jel to trebao da ponudi? Kako ovo znamo? Evo npr. Putin je u nekom momentu čini mi se izrekao zahtev da se ukrajinska vojska povuče sa administrativnih teritorija koje su Rusi dekretom anektirali. Da bi naterao protivnike na to, njegova vojska mora još dosta da napreduje. Druga strana želi da dovede Ruse za pregovarački sto i da ispregovara bolje uslove. Tramp to (navodno) pokušava tako što će smanjiti otpor Ukrajine i tako što će biti fin prema Putinu, čime upravo stvara mogućnosti da ruska vojska napreduje. Ako se nastavi finansijska i oružana podrška Ukrajini, samim tim će se napredovanje Rusa učiniti ako ne nemogućim, a ono jako teškim i skupim. Upravo se time primorava druga strana da prihvati pregovore, jer joj se oduzima opcija da završi stvar tako što će pobediti na bojnom polju i isterati svoje maksimalističke zahteve. Edited Tuesday at 08:06 AM by Smrtokapa gramatik 2
Eddard Posted Tuesday at 08:09 AM Posted Tuesday at 08:09 AM 3 hours ago, Angelia said: Ako ti rebaju pare od nekog, tesko ces to postici uvredama Koga i kako je to Zelenski uvredio? 4
Dzoni_m Posted Tuesday at 08:09 AM Posted Tuesday at 08:09 AM 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: I zvanicno ce da ukinu Rusiji sankcije... https://www.reuters.com/world/white-house-seeks-plan-possible-russia-sanctions-relief-sources-say-2025-03-03/ Nisam ni ocekivao drugacije. Ne samo sto su prekinuli podrsku (ja sam OK sa tim, ne zele, sve ok) ali ovo je vec bezobrazluk. EU prosto mora potpuno da okrene "brod". Sto ce znaciti, saradnja sa Kinom. I to u strateskim oblastima i direktno raditi na stetu US. Prosto nema druge. 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 08:10 AM Posted Tuesday at 08:10 AM Jel ne vidite da vas troluje do besvesti i vi ozbiljno odgovarate i postavljate ozbiljna pitanje i ocekujete tacno sta? Ozbiljan odgovor?! 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 08:15 AM Posted Tuesday at 08:15 AM 1 minute ago, Dzoni_m said: Nisam ni ocekivao drugacije. Ne samo sto su prekinuli podrsku (ja sam OK sa tim, ne zele, sve ok) ali ovo je vec bezobrazluk. EU prosto mora potpuno da okrene "brod". Sto ce znaciti, saradnja sa Kinom. I to u strateskim oblastima i direktno raditi na stetu US. Prosto nema druge. Ne znam da li misli da ce naterati Evropu da oslobodi one ruske pare na ovaj nacin ili sta? Nije to ni bezobrazluk, nego izdaja. Za 6 nedelja je bukvalno unisteno sve ono sto je gradjeno 250 godina malo po malo. Cek kad se svedu racuni pa se zakljuci da je ovo bila najveca pljacka i destrukcija u istoriji.
Smrtokapa Posted Tuesday at 08:16 AM Posted Tuesday at 08:16 AM 4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Jel ne vidite da vas troluje do besvesti i vi ozbiljno odgovarate i postavljate ozbiljna pitanje i ocekujete tacno sta? Ozbiljan odgovor?! Testiramo hipotezu, šaljemo dodatno naoružanje na bojno polje da vidimo da li će to dovesti do pregovora ili eskalirati u Tridesettreći forumski rat. ☢️ 1
Dragan Posted Tuesday at 08:36 AM Posted Tuesday at 08:36 AM (edited) 3 hours ago, Angelia said: Amerika brani Ukrajinu, Predsednik je predstavnik amerike. Ako ti rebaju pare od nekog, tesko ces to postici uvredama. Obama I Biden su zajebali stvar, Tramp pokusava da to ispravi. Ako hoces da ga prozivas da treba da stiti suverenitet Ukrajine, jel to mislis da treba da posalje vojsku? Da li bi bio zadovoljan da on ponudi jos 100 billiona da se Ukrajina bori? Iako to nece postici nista, jel to trebao da ponudi? Djura.net i ja (+Div objasnio) smo te vec dva puta pitali kako stabilni brani Ukrajinu i ovo je tvoj odgovor ? Tvoj "odgovor" ne drzi vodu, ni fakticki ni logicki. Jos jednom - stabilna budala, ne samo da nije podrzala Ukrajinu, cak ni verbalno, nego nije odobrila ni jedan jedini $ pomoci Ukrajini. Niti je to ikada nameravao. Stavise, blokirao je preko svojih satrapa skoro pola godine pomoc koju je Biden (i veci deo oba doma) odobrio, sto je rezultiralo nepotrebnim gubitkom dela teritorije. Jedino sto je do sada pokazao je zelja da po svaku cenu uceni Ukrajinu koja je u nevolji i pokrade njena rudna bogatstva, usput hvaleci i podrzavajuci namere zlog gnoma. Imas li ti neke alternativne cinjenice, koje pobijaju ovo sto sam izneo ? PS " Zašto bi tražio saveznike u Rusiji i odbacio ostale članice NATO pakta, to mi nema nikakvog smisla, jedino objašnjenje je da je ruski agent ili da ima stvarno namjeru osvajati Kanadu i Grenland pa bi mu tu Putin dao podršku " " Imaju istu političku viziju. I Trump i Musk su komunicirali sa Putinom (nije tajna nikakva) i prije izbora. Njihova politička vizija je oligarhijsko-elitistička, ne daleko od monarhističke i suštinski antidemokratska - ideja jakih pojedinaca (financijski i politički) koji kontroliraju procese unutar svog “kluba”, ne zajebavajuci se sa komplikacijama demokracija i dijeleći sfere interesa. Putin se uklapa, Xi se uklapa, Europa se ne uklapa. Nisu mi jasni idioti koji to podržavaju dok Trump na očigled urušava demokraciju stvaranjem paralelnih struktura vlasti i nastojanjima blokiranja sudbene i zakonodavne. Elitistički način vladavine koji on zeli i djeli sa ostalim autokratima nikada nije povoljan sa “malog čovjeka” (je li dovoljno sposoban da bude barem za SAD generalno je doduše isto upitno), ali budale i dalje misle da radi za njih. " " Na koji način pokušavaju zaustaviti rat? Tako što onome koji se brani govore da se praktički prestane braniti, a agresoru govore "nisi ti kriv za ovaj rat". Ovo nije traženje mira. " Edited Tuesday at 08:56 AM by Dragan
DameTime Posted Tuesday at 09:25 AM Posted Tuesday at 09:25 AM 3 hours ago, Angelia said: Amerika brani Ukrajinu, Predsednik je predstavnik amerike. Ovo je neki aksiom od kog se polazi. Problem je što dela trenutnog predsednika govore upravo suprotno - da USA više neće braniti i štititi Ukrajinu. 3 hours ago, Angelia said: Ako ti rebaju pare od nekog, tesko ces to postici uvredama. Kako je Zelensky uvredio nekog? Ovo je video koji sam ja gledala. Sada ću malo da analiziram ponašanje svih učesnika. 00:05 - Zelensky sedi na ivici fotelje, što ukazuje da mu nije prijatno, kao da jedva čeka da se sastanak završi i da ustane. Primetićete kako Trump "zauzima" celu površinu fotelje, kao i Vance. 00:17 - U trenutku kada Vance počinje da ga verbalno napada, Zelensky prekršta ruke, što je klasično closed off ponašanje. Zatvoren je u komunikaciji, takođe može biti pokušaj da zadrži kontrolu nad svojim ponašanjem u situaciji koja ga očigledno uznemirava. 00:30 - Trump sedi u položaju koji je obično pokušaj dominacije (šake u položaju piramide, raširene noge), iako je Vance taj koji govori. 00:44 - Na pitanje da li je nekada bio u Ukrajini, Vance odgovara da je video snimke i u tom trenutku Zelensky promrmlja nešto sebi u bradu. Oko 1:00 kreće ono što nazivamo klasičnom agresivnom komunikacijom. Većina teorija komunikacije u obzir uzima kontinuum, gde se na jednom polu nalazi pasivna, a na drugom agresivna komunikacija. Pasivni komunikatori ništa neće reći otvoreno, dok agresivni komunikatori u glavi imaju samo ono što su zamislili da oni kažu, bez uzimanja sagovornika u obzir. Zelensky pokušava to da prekine: let me answer, a lot of questions but I will answer this first... Što je prilično kulturan način da se dođe do neke prihvatljive pozicije u verbalnoj razmeni sa agresivnim komunikatorom. Oko 1:20 Trump uočava trigger koji mu služi kao šlagvort da se uključi u "diskusiju". Rečenicu Zelenskog, parafraziram, you have a nice ocean, God bless you are not in war, što je interpretirao kao napad na USA. Odatle kreće klasičan gaslighting i ono što je bila suština ovog "sastanka" - okrenuti priču tako da se Zelensky predstavi kao nezahvalan (lol) i da se odgovornost u potpunosti prebaci na njega. Tipično narcističko ponašanje: nisam ja kriv, ti si kriv jer se tako osećaš. Odavde pa nadalje je Trump u full attack modu, ne dozvoljava da Zelensky bilo šta kaže, sve vreme govori podignutim tonom. Zelensky pokušava da odgovori smireno, ne podiže ton. Can I answer? Did you call me here to answer? Rečenica Zelenskog you think if you speak about war loudly you can... Gde ga Trump prekida i koristi priliku da ponovo napadne. Sve vreme mu (nevaspitano) upada u reč, prekida, valjda jer njegov PR smatra da se dominacija nad nekim uspostavlja tako što urlaš neke mnogo moćne floskule tipa we have the cards, you don't have the cards, you should be thankful. Šta Zelensky zapravo misli o Trumpovom položaju pokazuje sledeća razmena: This war would be over in two weeks... Yes, I know, in three days, I heard it from Putin. Da rezimiramo: Zelensky ni u jednom trenutku ne podiže ton, zatvoren je, ali pokušava da dođe do reči na pristojan način. Drži distancu i pokušava da razgovor vrati na kurs na kom treba da bude (šta zapravo znači pomoć od strane USA, da on želi da se rat zaustavi ali ne i ceasefire po svaku cenu, pod Trumpovim Putinovim uslovima). Trump pokazuje ponašanje tipičnog narcisa, agresivno komunicira, konstantno napada, prekida sagovornika, pokušava da uspostavi neku dominaciju nad Zelenskim, gaslajtuje sve vreme. Vance je tu kao privid profesionalnosti, sa rečenicama tipa (parafraziram) we shouldn't argue in front of the cameras with all the Americans to see, Mr. President we should move this... Kao da on i Trump nisu za cilj imali upravo to da se ovakva razmena odigra pred kamerama. Sve u svemu, jedna otužna predstava najniže kategorije (kvaliteta), koju neće konzumirati niko ko ima minimum znanja iz komunikologije i psihologije. No svakako je ciljna grupa trenutne američke administracije neko drugi. 3 hours ago, Angelia said: Obama I Biden su zajebali stvar, Tramp pokusava da to ispravi. Not this again... Samo da ne bude kako je i Obama "dao zeleno svetlo Putinu da napadne Ukrajinu". Šta će tačno Trump ispraviti pauziranjem vojne pomoći Ukrajini i ukidanjem sankcija Rusiji? 3 1 7
Don Dusko Posted Tuesday at 09:43 AM Posted Tuesday at 09:43 AM 4 hours ago, Angelia said: Obama I Biden su zajebali stvar, Tramp pokusava da to ispravi. Zuti su zajebali stvar nas Vucic pokusava to da ispravi. 2
Clash Posted Tuesday at 09:53 AM Posted Tuesday at 09:53 AM (edited) Tramp ipak nije lagao u predizbornoj kampanji da ima plan kako da se završi rat za jedan dan. Ukrajina kapitulira i da nas bog sve vidi, svima dobro, razidjimo se mirno i dostojanstveno svojim kućama. To Ukrajina može i sama ali jebiga onda neće Tramp dobiti Nobela za mir. Pošto meščini to ne ide, Trump ide na plan B a to je da rasturi sve što može. EU, Nato, Kanadu, Mehiko, UN a ni FIFA i ABA liga nisu sigurne. Verovatno će to njegovi timovi da prikažu kao šahovsku pripremu za bitku protiv Kine, gde je ideja da pridobije ili bar pasivizira Rusiju u toj borbi. Ukrajina tu samo smeta. Kao i EU i UN pošto se nešto nećkaju da se pridruže novom svenarodnom pokretu(heheh) protiv Kine. Koliko god izgledalo suludo nije ovo nešto što nije moguće. UN je odavno na nivou udruženja penzionera a EU se buši i izvana i iznutra. Indikativan je i sastav samita u Londonu, gde su bili Englesaka, Kanada, Turska i vidjenije članice EU, od EU nebitnog bašibozluka nije bio baš niko. EU zajednička armija na papiru lepo zvuči ali u stvarnosti treba mnooogo rada i vremena da to bude operativna i ozbiljna vojna snaga. Nato bez US ne može da postoji. Šta onda da se nadaju Litvanija, Estonija, Letonija bez Nato člana 5.? Ne znam, za sada mi se čini da Musk, čuj mene Tramp, radi na rušenju Savamale gde su narkomani, zmije i pacovi koji samo smetaju da se napravi novi lepši Svet na vodi.. Edited Tuesday at 10:14 AM by Clash 2
McLeod Posted Tuesday at 10:00 AM Posted Tuesday at 10:00 AM To da NATO bez USA ne moze da postoji je verovatno tacno, ali to je tacno samo u ovom trenutku kada se ta do skoro nezamisliva opcija stavi na sto. NATO i bez Amerike je i dalje ubedljivo najjaca vojna snaga na svetu. Ali sto bi rekli neutralci, kakve veze ima i cemu sluzi taj NATO kao da ce neko da ih napadne. 1
Smrtokapa Posted Tuesday at 10:13 AM Posted Tuesday at 10:13 AM Američki i evropski interesi nisu isti. Amerikancima je u interesu da EU ne nastupa kao jedinstveni entitet sa kojim bi oni morali da razgovaraju na manje-više ravnopravnim osnovama, već da ima za saveznike gomilu pojedinačnih državica koje će biti manje partneri a više vazali i protektorati. I Evropljanima je sve to super i lagodno dok Ameri ne odluče da ipak nije pametno dozvoliti približavanje Kine i Rusije. Vrlo moguće da bi se ovo u nekom obliku desilo i da Tramp nije u Beloj kući. Samo što je Tramp teatralna budala i sve ovo radi krajnje drsko i otvoreno, pa svi u Evropi imaju priliku da jasno vide o čemu se radi i izvade glavu iz dupeta, umesto da se samo jednog jutra probude skuvani kao žaba.
Clash Posted Tuesday at 10:49 AM Posted Tuesday at 10:49 AM 42 minutes ago, McLeod said: To da NATO bez USA ne moze da postoji je verovatno tacno, ali to je tacno samo u ovom trenutku kada se ta do skoro nezamisliva opcija stavi na sto. NATO i bez Amerike je i dalje ubedljivo najjaca vojna snaga na svetu. Ali sto bi rekli neutralci, kakve veze ima i cemu sluzi taj NATO kao da ce neko da ih napadne. Ne znam, iskreno se nadam da nećemo gledati NATO bez US. Trećina NATO članica je tu nako, nema nikakav doprinos ni u ljudstvu ni u vojnoj sili, a baška što bez jakog lidera to ne bi išlo. Svidelo sa to nama ili ne, US je kičma i srce i mozak NATO pakta, e sad je druga stvar što je ovaj blento dobio džojstik u ruke. 1
Mina D. Harker Posted Tuesday at 12:10 PM Posted Tuesday at 12:10 PM Apalačanski Orlić ometač strikes again, ovog puta je potkačio UK: https://www.politico.eu/article/jd-vance-trashes-keir-starmer-emmanuel-macron-ukraine-peacekeeping-plan/ Quote U.S. vice president sparks anger in London as he appears to dismiss the U.K. as “some random country that hasn’t fought a war in 30 years” Ne znam da li pokušavaju da antagonizuju cijelu anglosferu ili šta, još se samo Australije nisu dohvatili. Ima vremena. 2
McLeod Posted Tuesday at 12:10 PM Posted Tuesday at 12:10 PM 1 hour ago, Smrtokapa said: Američki i evropski interesi nisu isti. Amerikancima je u interesu da EU ne nastupa kao jedinstveni entitet sa kojim bi oni morali da razgovaraju na manje-više ravnopravnim osnovama, već da ima za saveznike gomilu pojedinačnih državica koje će biti manje partneri a više vazali i protektorati. I Evropljanima je sve to super i lagodno dok Ameri ne odluče da ipak nije pametno dozvoliti približavanje Kine i Rusije. Vrlo moguće da bi se ovo u nekom obliku desilo i da Tramp nije u Beloj kući. Samo što je Tramp teatralna budala i sve ovo radi krajnje drsko i otvoreno, pa svi u Evropi imaju priliku da jasno vide o čemu se radi i izvade glavu iz dupeta, umesto da se samo jednog jutra probude skuvani kao žaba. Priblizavanje Kine i Rusije je nastalo kao posledica ruske invazije, iz nuznosti Rusa koji su zapali u zivo blato i Kine koja ce ih pojesti zive. U interesu SAD i Evrope je da iznuri Rusiju i vrati je u srednji vek, sto se desavalo. To prema Ukrajini nije posteno, jer su im davali taman toliko pomoci koliko je dovoljno da ih Rusija ne porazi, ali je opet bolje nego da nemaju podrsku. Taj scenario je los i po Kinu i zbog toga se sigurno ovo ne bi desilo da ovaj retard nije dosao na vlast. 1
Recommended Posts