Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

12 minutes ago, Mina D. Harker said:

Ako već forumski Amerikanci nisu u toku šta se u SAD dešava, sreća da smo tu mi van Amerike da ih obavještavamo...eto, i to sam (vam) rešila.

Samo da kazem, posto je ovde tendencija da se ljudi smeju da bi omalovazavali, ja se smejem kada mi je nesto smesno i lucidno, a tvoji postovi to jesu (sto sam videla do sada).  

• Love 1
  • Ha-ha 1

DOGE zvanično ušao u Pentagon sa ovlašćenjima da pregleda bukvalno sve račune. Biće veselo.

U međuvremenu, CNN objašnjava, pozivajući se na poslednje ankete, kako je Tramp načinio presedan u politici sa podrškom, redefinišući političku scenu u korist republikanaca:

Kad ovako izveštava CNN, izgleda da ipak nije Sudnji dan u Americi, niti je stupila na snagu nekakva apokalipsa. 

Jeste da kasne nekih desetak dana u odnosu na vreme kada je na ovom delu foruma objavljeno da republikaci šiju demokrate po upisu novih birača, ali dobro. Ipak je to glomazna TV mreža, treba im vremena da procesuiraju činjenice.

Edited by Nek grmi jako

3 hours ago, DJORDJE said:

Pojede ti inflacija kapital, a Trump ni luk jeo ni luk mirisao.

Ne brini nije. A Tramp je tek mesec dana u WH

2 hours ago, Dragan said:

Za neobavestene, zabrinute i neutralne.

GkKbO2GXYAUjrGE?format=jpg&name=900x900

Hide contents

GkKybC6XIAAsr6S?format=jpg&name=900x900

Nemam pojma zasto ovo govori, kad nista od toga nije tacno. Mozda ima neki razlog u pregovorima? Ili prosto ne voli Zelenskog. Mozda pokusava da natera Evropu na ucesce. Ko zna sta se ustvari desava u pregovorima, a da mi ne vidimo javno.

Ili stvarno mislis da Tramp ne zna ko je koga napao?

Problem ovog rata je sto ni Putin ni Zelenski ne mogu da dozvole da izgube. A Rusija je nadmocnija, osim ako naravno necemo da udjemo u ww3.

Po meni taj rat je od pocetka pogresno tretiran od USA I Evrope. Ali tu smo gde smo. Nesto mi ne deluje ni da je EU spremna da udje u rat. 

Postoji li neki plauzibilni i konkretniji odgovor na pitanje šta Tramp namerava ovim izjavama (a da mu ide u prilog)? Neka hipoteza, samo makar malo konkretnija?

"Možda postoji nešto što mi ne znamo."

Jbg, možda ja sve ovo sanjam, i ovaj rat i ovaj forum i ovog Trampa, i za koji minut će mama da me probudi za prvi dan škole.

• Like 7
  • Ha-ha 1

@Smrtokapa

Iako nije tema za ovaj topik, jer postoji topik koji se direktno bavi time, pitanje je koliko SAD uopšte imaju kredibiliteta da moderiraju u nekakvim pregovorima.

Ali ako su se već uvukli u pokušaj da dovedu situaciju do mirnog rešenja, pa bili odbijeni od Zelenskog, verovatno bi bilo mnogo pametnije da, umesto što komentarišu da li je neko autokrata, ispune makar minimum diplomatske časti i povuku se iz pregovora.

I nek ostave Ukrajincima da sa Rusima, bez spoljnog zavrtanja ruke, dođu do rešenja. Ratom ili mirom, jer nema trećeg načina.

Jer ako je America First, ne znam stvarno šta traži ta Amerika na Dnjepru?! Tamo nema ništa njihovo i trebalo bi da nas sve zajedno rasterete nekakvih unilateralnih ideja o miru.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1

E ovo je citat koji objasnjava kako i zasto maga glasa. Ebe se njima za cenu namirnica i sl...njihov motiv je mrznja prema pametnijima, uspesnijima, civilizovanim ljudima. Svemu onome sto nisu a hteli bi da budu.

"Imagine how weak you have to be to see strength in Trump"

Edited by ras kass
  • Like 9
  • Thanks 2

26 minutes ago, Smrtokapa said:

Postoji li neki plauzibilni i konkretniji odgovor na pitanje šta Tramp namerava ovim izjavama (a da mu ide u prilog)? Neka hipoteza, samo makar malo konkretnija?

Jbg, možda ja sve ovo sanjam, i ovaj rat i ovaj forum i ovog Trampa, i za koji minut će mama da me probudi za prvi dan škole.

Mislim da sam vec napisao, Trump pati od Iste dijagnoze kao Biden, samo mu je tim malo (mnogo) sposobnijji. 

I ranije je govorio nebuloze, ali nije leteo na nebo. Sad ima priliku da mu knoce pokrece trenutno najbogatiji covek na svetu. Prc, videcemo. 🙂

Plasirati novac u nekretnine i kupiti, neko Hrvatsko ostrvo, kao Brac na primer, dok ne shvate sta radis. 🙂

@Kronostime Nije kengur meso zilavo. Samo se potopi u kiselin. 🙂

Edited by mrd

14 minutes ago, ras kass said:

E ovo je citat koji objasnjava kako i zasto maga glasa. Ebe se njima za cenu namirnica i sl...njihov motiv je mrznja prema pametnijima, uspesnijima, civilizovanim ljudima. Svemu onome sto nisu a hteli bi da budu.

"Imagine how weak you have to be to strength in Trump"

Bilo joj dosta ljevicarenja...

33 minutes ago, Smrtokapa said:

Ja nemam uvid ni u Trampov mozak ni u pregovore.

Mogu da ti kazem moje spekulacije...ali I to je cisto nagadjanje, uostalom kao I svacije.

12 minutes ago, ters said:

Bilo joj dosta ljevicarenja...

Verujem da se dosta glasača koji su glasali za Trampa jer su mislili da je manje zlo ili koji uopšte nisu glasali sada preispitava. Ako USA ne ode u diktaturu u sledeće 4 godine, ne vidim kako može ponovo biti izabran kada ekonomija počne da stagnira zbog tarifa. Za foreign policy, prosečnom Ameru se jebe.

52 minutes ago, Smrtokapa said:

Vodi unutrasnju politiku spolja? Ili obrnuto? 

@Darko

Jeste, međunarodni odnosi su bili prilično nisko ocenjeni na izlaznim anketama tokom poslednjih izbora.

A ko hoće da njegov glas nešto predstavlja u međunarodnim odnosima, prvo mora da se pozabavi domaćim stvarima koje ga daleko udaljavaju od pozicije respektabilnog. Jer, kako da budeš respektabilan ako godišnje na servisiranje dugova izdvajaš više nego što izdvajaš za vojsku?!

Kako neko da te posmatra ozbiljno kada se držiš za granu na ivici finansijske provalije i ako je ispod tebe ambis bankrotstva?! Da neće možda više da te cene ako imaš najgore rezultate u školstvu i zdravstvu od svih razvijenih zemalja, a građani su ti pri tome i najzaduženiji?!

Ma da, evo sad će Zelenski da potrči da se povinuje uslovima takve države... Kako da ne.

Edited by Nek grmi jako

Apsolutista slobode govora:

Updates (53)

Todayby Tonya Bailey, Organizer

Good afternoon everyone. This isn’t really an update, but it appears Twitter/Elon is blocking the sharing of external GoFundMe links on the platform. This has made it really difficult for me to share and get this seen. So I’m asking anyone who reads this to please share this on their socials. Any help reaching my goal is deeply appreciated. I’m grateful for any help. 

Ja sam uplacivala za ovu zenu i sada mi stize svaka njena objava na email. Nije dosta sto se lece prikupljanjem dobrovoljnih priloga, sto hoce da im i to malo sto imaju osigurano oduzmu, sada im ne daju ni da se oglasavaju. 

• Tuzno 1