Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

44 minutes ago, Angelia said:

Mmm evo pogledala dotle, odgovorio covek na pitanje o The View, pricao je o krevetu kad ga je Rogan pitao kako je bio prvi Dan u Beloj Kuci, da je hteo da vidi Linkolnovu sobu i kako krevet izgleda, da je bilo surreal biti tu. I Rogan nije rekao "what are you talking about" nego "who are you talking about" zato sto je pricao o UFC borbi I nekom tipu, od pre godinu dana, nije mogao da se seti imena, pa ga je opisivao a Rogan nije skontao ko je u pitanju.

Znaci deluje kao opustena prica. 11 mill view na YouTube za 12 sati. 3 sata epizoda, verujem da je bilo tako suludo da bi do sada MSM napali iz sve snage.

Ovo je ocigledno za ovih 25 min da je ovo endorsement od Rogana. Ako je ovako drzao celih 3 sata, dobio je glasace.

Ubacuje price, ali on tako prica, ali za ovo sto sam pogledala, odgovorio je na svako pitanje.

Ja se slazem da treba da mu ispunimo zelju i pustimo coveka da lepo na miru bude psihijatar za kitove... 

• Like 1

14 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Reveal hidden contents

Potpuno laganeze priča, ni Rogan ni Tramp nisu bili ni sekunde nategnuti.

Rekordni brojevi podkasta i nesvakidašnjih tri sata razgovora nekog predsedničkog kandidata. U istoriji se nije desilo da neki predsednički kandidat provede tri sata u cugu u nekom ekranizovanom formatu intervjua, da sedi sa nekim i da priča, a da to milioni gledaju.

Da mi je neko nekada rekao - biće predsednički kandidat kod Rogana i pričaće sa njim tri sata, mislio bih da nije normalan...

Jer, to može da bude nagazna mina, pa da gost izgubi kompas ili fokus tokom ta tri sata i popase negativne posledice na kraju kampanje. Ali Tramp je bio kao metak od početka do kraja,

Takođe, za one koji prate i upoređuju validciju podkasta u poređenju sa tradicionalnom televizijom, treba napomenuti da je Rogan pustio intervju na Jutjubu u pola prve utakmice finala MLB lige između LA Dodžersa i NY Jenkija. koju je gledala cela Amerika jer su se sudarile dve najpopularnija bezbol franšize u zemlji. I nije ga bilo briga šta se emituje na konvencionalnim TV kanalima jer veruje u svoj proizvod,,,

Ali sam broj pregleda i pažnja javnosti i medija bez bilo kakve sumnje znače klasičnu pobedu i za Rogana i za Trampa.

Naravno, i novo poglavlje u obraćanju nekog predsedničkog kandidata glasačima i podizanje te lestvice na neki dosad nezamislivi nivo.

Jes, oštar kao britka sablja.

Najbolje kad ga je pitao Rogan za krađu izbora pa kaže Tramp nešto u fazonu - we'll do it another time and I'll bring in papers like you wouldn't believe 

Spoiler

Taj segment o nameštanju izbora je inače trajao oko desetak minuta.

I obojica su davali primere koji pokazuju kako su se rihtali ti izbori, da su o tome napisane neke knjige i svašta nešto. Ali najbolje je da se inrervju pogleda svojim očima i čuje vlastitim ušima, da bi se saznalo šta je tu ko tačno rekao.

Takođe su pominjali i otvaranje zapečaćenog arhiva kada je reč o ubistvu Kenedija i Martina Lutera Kinga, za šta je Tramp rekao da će to učiniti kad ponovo uđe u Belu kuću, jer je sve manje živih aktera koji su bili umešani i koje bi mogao da ugrozi taj sadržaj, koji inače zanima ceo svet.

Naravno, pominjali su i izveštaje o NLO koje na raspolaganju imaju predsednici, jer te stvari zanimaju masu ljudi...

Ali da ne bih prepričavao šta je Tramp rekao o Kenediju, Kingu i spisima svih američkih administracija o NLO,, odnosno o tim dokumentima koji još nose oznaku - strogo poverljivo, može svako da pogleda koga zanima. Sadržaj je ionako besplatan, a svakako je bolje verovati vlastitim očima i ušima nego nekakvim vađenjima iz konteksta i poluinformacijama. 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1

43 minutes ago, Nicklord said:

Jes, oštar kao britka sablja.

Najbolje kad ga je pitao Rogan za krađu izbora pa kaže Tramp nešto u fazonu - we'll do it another time and I'll bring in papers like you wouldn't believe 

Jel ga pitao o njegovom pokusaju kradje izbora, i osudjenim fake elektorima?

Trump's personal attorney, Rudy Giuliani, a "central figure" in the plot, coordinated the scheme across the seven states.[4][5] In a conference call on January 2, 2021, Trump, Eastman, and Giuliani spoke to some 300 Republican state legislators in an effort to persuade them to convene special legislative sessions to replace legitimate Biden electors with fake Trump electors based on unfounded allegations of election fraud.

• Like 1

Spoiler

Ono što nisam pomenuo jeste činjenica da su Rogan i Tramp pokrili dosta toga o čemu inače nijedan predsednički kandidat nikada nije pričao, od problema kitova do UFC takmičenja tokom njihovog tročasovnog razgovora, ali su takođe duboko zašli u psihološki profil Putina, Sija i Kim Džong Una, u problem pesticida, pominjanje golfa, Hilari Klinton, ISIS, Kamale Haris, Ilona Maska, imigracije i još mnogo toga.

Rogan je odabrao Trampa za teme koje novinari ignorišu, a slobodni format je omogućio neke konstruktivne razmene informacija. Za razliku od većine ljudi koji dobiju priliku da intervjuišu Trampa, ili bilo kog političara, Rogan nije jurio lake poene ili hvatanja hajlajtsa. On je pristupio oblastima neslaganja, poput zaštite životne sredine i izbora 2020, sa istinskom radoznalošću i pretpostavkom da je Trampova pozicija u mejnstrim medijima filtrirana kroz nepoštena sočiva.

Rogan je počeo tako što je Trampa pitao za legendarni snimak iz The View u kojem su svi voditelji hvalili i grlili Trampa nedugo pre nego što se kandidovao za predsednika, da bi se kasnije po narućenom diktatu okrenuli protiv onoga kojega su netom pre toga - grlile. Tramp je kao odgovor na tu scenu rekao da zaista razmišlja o vremenu pre i posle svoje političke karijere kao o dva različita života. 

U ovom podcastu, Tramp je inače bio isti kao i uvek. A Rogan je taj koji je jednom izrazio strepnju zbog toga kako bi njegovi intervjui sa političarima potencijalno mogli da promene kurs zemlje. Čak je 2022. godine rekao, a to znaju oni koji ga prate, da ne želi da pomogne Trampu pozivajući ga u svoj studio. 

Ovog puta, izgleda da je Rogan možda uradio upravo to.

U izjednačenoj trci, svako malo pojačanje se računa. A u ovom ciklusu obilaska popularnih podkastera, Tramp je uvek delovao izuzetno opušteno dok Haris još uvek pronalazi njen ton.

Jer, nije lako kad je - teško.

Ali kad se prebrodi sva ta težina tročasovnog razgovora pred očima sveta, sa neizvesnim posledicama, onda obično ide berba marketinških i političkih poena.

Tramp je, zahvaljujući Roganu, iz tog razloga ponovo pomerio iglu.

I to baš kada mu pomeranje igle najviše treba - pred sam osvit izbora.

Edited by Nek grmi jako

14 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ja recimo ne znam da je Kamala tako losa. Da bih znala morala bih da pratim njen rad

Ovakav post jos nije vidjen od kad postoji tema. Da li je moguce da par dana pre izbora, postoji iko ko ne zna da je Kamala los kandidat i da je potrebno da se prati rad Kamale koji inace iz nekog razloga nije ispracen poslednje cetiri godine nego je potrebno jos cetiri godine kako bi se uverili da je Kamala nepatvoreni dizaster.

Izgleda da su demokrate `uspele` da ubede cak ponekog nicka sa ovog foruma da je na vlasti Trump koga Kamala treba da pobedi ....i kada ga konacno pobedi moze da se isprati Kamalino dolazenje do izrazaja, inace je bila opozicija do sada ...

13 hours ago, Angelia said:

Izgleda da imamo dve stvari, Izrael napao Iran, I Joe Rogan je pustio intervju sa Trampom. Ni jedno ni drugo nisam ocekivala do barem sledece nedelje, vikend ce biti interesantan....

Ovo samo da objasnim ali ti to vec znas, da kad se smejem ispod nekog posta to je stvarni smeh a ne potmulo kliberenje zato sto se ne slazem sa napisanim a ne umem da odogovorim pa onda se kao smejem....aha ha ha ha aha ha 

btw, ovaj intervju je zakucao neke eksere cini mi se.....tri sata zakucavanja. Zamisli Kadmalu kako ima sta da prica 3 sata.....Ona ne moze da izgovori jednu suvislu recenicu ako je ne ponovi deset puta i tako sve dok se ne seti neke druge recenice pa i nju posle ponovi nekoliko puta. Ali dobro poznato je vec da je 

nesposobna za posao koji prizeljkuje pa zato stizu u pomoc svi koji ne zele Trumpa. Ne znam koliko mogu da pomognu sve ove pevacice, pevaci i glumci/ce ali Obama ne pomaze - prevazidjeni bezvezni bivsi - to je danas on.

Steta sto gospodja Ethel Kennedy nije u mogucnosti da pomogne kamalinoj kampanji kao Beyonce ....

3 hours ago, Don Dusko said:

Zato sto je populista.A populista prica ono sto narod zeli da cuje.

Koji narod zeli da cuje ono sto govori Trump? Mislim da gresis jer upravo smo svedoci da vecina uziva u nemustim govorima Perutnine Ptuj to ce reci Kamale Harris. Ocito je bas to ono sto `narod` zeli da cuje. Vidim samo da vecina bas zeli da cuje kako ova nista ne kaze a ono sto kaze Trump ih dovodi do konvulzija.   Ovde kad kazem narod, mislim na obicne jude koji pojma nemaju ni o cemu a ponajmanje o tome sta predstavlja Kamala....njeno kokodakanje nije populizam, to je samo pustanje nemustih zvukova.

• Like 1

Spoiler

Nekoliko puta sam na ovom mestu pomenuo da je Džon Feterman moj favorit među kogresmenima iz redova Demokratske stranke zbog njegove životne priče, a ponajviše zbog borbe sa teškom bolešću koju je pobedio, a što svakako treba da bude inspirativno za buduće generacije političara.

Naravno, nije postojao ni promil šanse da ne pročitan njegov najnoviji intervju u Njujork Tajmsu, koji je inače dopunjen ilustracijama, odnosno Fetermanovim fotografijama koje su možda i u top pet fotografija članova Kongresa ove godine u medijima... Ali je, zapravo, ono što je on izrekao još intezivnije od snage umetničkog izraza fotografa Njujork Tajmsa...

A rekao je da je Tramp danas - jači nego ikada.

Između ostalog, Feterman je izneo lično zapažanje po kome je, parafraziram, zapanjujući intezitet Trampovih pristalica koje se kreću po Pensilvaniji u predizbornim aktivnostima, 

Tamo postoji nešto veoma posebno, kaže Feterman. I veoma je stvarno.

Mogao sam da okačim i video, ali uvek dajem primat čitanju tekstova, pa zato izvolite: https://www.nytimes.com/2024/10/26/magazine/john-fetterman-interview.html

Naravno, liberali su več razapeli Fetermana na mrežama i označili ga kao izdajnika, kao što su ga prethodno čerečili zbog njegove snažne podrške Izraelu. Ali to je za očekivati, pogotovo nakon toplog zeca koji je na mrežama od liberala i levih doživeo Anderson Kuper, koji je vodio Kamalin town hall na CNN-u, a kome su zamerili da je bio suviše oštar prema Mamali.

A čovek joj je zapravo postavljao pitanja iz školskog spomenara: da li bi nešto sebi zamerila, koja joj je bila najbolja odluka, da li za nečim žali, i sve tako u krug... 

Zamislite da neko na CNN-u pita Trampa - kada ste se najbolje osećali u životu? Ili - šta najviše zamerate sebi.

Smešno, naravno.

Edited by Nek grmi jako

16 minutes ago, Nek grmi jako said:
  Reveal hidden contents

Nekoliko puta sam na ovom mestu pomenuo da je Džon Feterman moj favorit među kogresmenima iz redova Demokratske stranke zbog njegove životne priče, a ponajviše zbog borbe sa teškom bolešću koju je pobedio, a što svakako treba da bude inspirativno za buduće generacije političara.

Naravno, nije postojao ni promil šanse da ne pročitan njegov najnoviji intervju u Njujork Tajmsu, koji je inače dopunjen ilistracijama, odnosno Fetermanovim fotografijama koje su možda i u top pet fotografija članova Kongresa ove godine u medijima... Ali je, zapravo, ono što je on izrekao još intezivnije od snage umetničkog izraza fotografa Njujork Tajmsa...

A rekao je da je Tramp danas - jači nego ikada.

Između ostalog, Feterman je izneo lično zapažanje po kome je, parafraziram, zapanjujući intezitet Trampovih pristalica koje se kreću po Pensilvaniji u predizbornim aktivnostima, 

Tamo postoji nešto veoma posebno, kaže Feterman. I veoma je stvarno.

https://www.nytimes.com/2024/10/26/magazine/john-fetterman-interview.html

Naravno, liberali su več razapeli Fetermana na mrežama i označili ga kao izdajnika, kao što su ga prethodno čerečili zbog njegove snažne podrške Izraelu. Ali to je za očekivati, pogotovo nakon toplog zeca koji je na mrežama od liberala i levih doživeo Anderson Kuper, koji je vodio Kamalin town hall na CNN-u, a kome su zamerili da je bio suviše oštar prema Mamali.

A čovek joj je zapravo postavljao pitanja iz školskog spomenara: da li bi nešto sebi zamerila, koja joj je bila najbolja odluka, da li za nečim žali, i sve tako u krug... 

Zamislite da neko na CNN-u pita Trampa - kada ste se najbolje osećali u životu? Ili - šta najviše zamerate sebi.

Smešno, naravno.

Eno Kamala bila pre neki dan kod Howard Sterna i pričala o Formuli 1. Nisam video da je neko došao ovde da je hvali kako je to neki uspeh čovečanstva kao ti sad Trampa jer je pričao o UFCu 😄

Ovakve stvari su stare 30 godina. Na kraju krajeva Bill Clinton I Obama su skupili mnogo glasova na konto toga kako imaju interesovanja i van politike

Spoiler

Ako se manemo ličnih preferencija, ono što ostaje kao rezultat je suviše egzaktno da bi bilo ignorisano, a broj pregleda Roganovog podkasta sa Trampom nedvosmisleno će nam pokazati skoro sve što bi o tom fenomenu trebalo da znamo. 

I kad premerimo te brojeve sa bilo kojim Kamalinim gostovanjem, pa čak i sa zbirom svih Kamalinih gostovanja u poslednjih mesec dana, opaliće nas posred čela spoznaja kako sada stoje neke stvari.

I budući da je objavljeno da i Kamala pregovara sa Roganom, što je i on sinoć javno izrekao, ostaje da vidimo da li će se i ona pojaviti u tročasovnom razgovoru kod jednog od najpoznatijih podkastera na svetu. I zašto neće to učiniti...

Jer, da li bi neko mogao da zamisli Kamalu kako tri sata razgovara sa naooštrenim i uvek fokusiranim Roganom, i to u trenucima kada mreže bukte nakon njenog medijskog izleta na CNN town hall, gde se upropastila na pitanjima iz školskog spomenara?

Mi, dakle svi koji pratimo medije, naravno shvatamo da kod Rogana ne bi bilo tih softball pitanja, već bi čovek jahao taj intervju kao kauboj konja. I zato protivnici Kamale najviše od svega na svetu žele da ona prihvati Roganov poziv pred sam početak glasanja.

Pa budući da kod Rogana nema naučenih tekstova, nema telepromptera (narodski: idiota) i nema scenarističkog pristupa javnom nastupu, to bi bila esencija onoga u čemu se Kamala oseća veoma nesigurno... Neki bi rekli, čak i inferiorno.

Na žalost onih koji žele da se naslađuju Kamalinom takvom nastupu,, mogao bih da se opkladim u hektar gibanice i bazen koka kole da im se ta želja neće ispuniti. Ili barem ne u formi tročasovnog razgovora... Jer koliko god oni mislili da je Kamala glupa, uopšte se ne slažem sa tom procenom.

Naprotiv, dovoljno je pametna da zna da treba da izbegne Rogana u širokom luku.

Edited by Nek grmi jako

6 hours ago, Nicklord said:

Ja 10 godina već ne mogu da ukapiram šta Trampa čini tako uspešnim kod dobrog dela populacije

Jer im golica određene vrednosti. Nije stvar u Trampu već u "vrednostima" koje on predstavlja.

Zbog toga je toliko smešno što podržavaoci MAGA pokreta pokušavaju da diskredituju Kamalu na uglavnom besmislene načine. Više nije stvar u samoj Kamali već u tome da se vrednosti koje ona predstavlja nalaze kao jedina moguća opcija u ovom trenutku, protiv MAGA boleština.

Za svakog državljanina USA koji zaista vrednuje demokratiju, slobodu govora, mišljenja itd. za malo više od 20 dana će postojati samo jedan izbor - a to je Kamala. Daleko od toga da su svi republikanci bolesnici, iako meni taj spektar vrednosti nije blizak, ali opasnost od MAGA grupe na vlasti je prevelika. 

• Like 6

4 hours ago, PorodicneVrijednosti said:

Random text generator, kljucne rijeci Kamala glupa tuka i Trumpy genijalac 

Vidis da za nekog jeste genijalac...

4 hours ago, Mama_mia said:

Ovakav post jos nije vidjen od kad postoji tema. Da li je moguce da par dana pre izbora, postoji iko ko ne zna da je Kamala los kandidat i da je potrebno da se prati rad Kamale koji inace iz nekog razloga nije ispracen poslednje cetiri godine nego je potrebno jos cetiri godine kako bi se uverili da je Kamala nepatvoreni dizaster.

Izgleda da su demokrate `uspele` da ubede cak ponekog nicka sa ovog foruma da je na vlasti Trump koga Kamala treba da pobedi ....i kada ga konacno pobedi moze da se isprati Kamalino dolazenje do izrazaja, inace je bila opozicija do sada ...

Prvi i poslednji put ti se obracam, posto je bukvalno ispod casti odgovarati ti na budalastine koje pises. 

Da bi procenila kakav je neko kao predsednik, to mogu samo ako radi taj posao. 

4 hours ago, Mama_mia said:

Ovo samo da objasnim ali ti to vec znas, da kad se smejem ispod nekog posta to je stvarni smeh a ne potmulo kliberenje zato sto se ne slazem sa napisanim a ne umem da odogovorim pa onda se kao smejem....aha ha ha ha aha ha 

btw, ovaj intervju je zakucao neke eksere cini mi se.....tri sata zakucavanja. Zamisli Kadmalu kako ima sta da prica 3 sata.....Ona ne moze da izgovori jednu suvislu recenicu ako je ne ponovi deset puta i tako sve dok se ne seti neke druge recenice pa i nju posle ponovi nekoliko puta. Ali dobro poznato je vec da je 

nesposobna za posao koji prizeljkuje pa zato stizu u pomoc svi koji ne zele Trumpa. Ne znam koliko mogu da pomognu sve ove pevacice, pevaci i glumci/ce ali Obama ne pomaze - prevazidjeni bezvezni bivsi - to je danas on.

Steta sto gospodja Ethel Kennedy nije u mogucnosti da pomogne kamalinoj kampanji kao Beyonce ....

Koji narod zeli da cuje ono sto govori Trump? Mislim da gresis jer upravo smo svedoci da vecina uziva u nemustim govorima Perutnine Ptuj to ce reci Kamale Harris. Ocito je bas to ono sto `narod` zeli da cuje. Vidim samo da vecina bas zeli da cuje kako ova nista ne kaze a ono sto kaze Trump ih dovodi do konvulzija.   Ovde kad kazem narod, mislim na obicne jude koji pojma nemaju ni o cemu a ponajmanje o tome sta predstavlja Kamala....njeno kokodakanje nije populizam, to je samo pustanje nemustih zvukova.

Ovaj post je mnogo više word salad nego bilo koja Kamalina izjava za koju se tako nešto tvrdi. 

• Like 3

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Vidis da za nekog jeste genijalac...

Prvi i poslednji put ti se obracam, posto je bukvalno ispod casti odgovarati ti na budalastine koje pises. 

Totalno netačno. Kamila će da bude užasna, isto kao što je bila užasan DA i potpredsednik, ali nije fašista i to je jedino razlog što treba da je izaberu. Primetila si da sam napisao treba, a ne trebamo, pošto ja neću glasati za nju.

P.S.

Namerno sam napisao Kamila.

• Tuzno 1

21 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ja recimo ne znam da je Kamala tako losa. Da bih znala morala bih da pratim njen rad, da vidim sta ce uraditi. 

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Wat da fak?

Ovo ti je jači post nego sto si svojevremeno izjavila da eto, ko to moze da zna, mozda i trans zene budu nekad mogle da budu trudne...

• Like 1

Iskreno receno sad bacih pogled, izgleda da je Tramp napravio hit sa Roganom, 21 mil views za 22 sata samo na YT, I nema extremnih napada sa MSM strane. I nakon 3 sata intervjua je otisao na rally da odrzi govor. Nije se spremao 2 dana za intervju

2 minutes ago, 40Wins said:

Wat da fak?

Ovo ti je jači post nego sto si svojevremeno izjavila da eto, ko to moze da zna, mozda i trans zene budu nekad mogle da budu trudne...

E morala sam da te dodam na post jer je 🤣🤣🤣

Sad treba da vidimo kakva ce biti Harris kao predsednik. 

"Jel znas da sviras klavir"

"Mozda, samo nikad nisam probao"

Znaci nema veze sto je na svakom poslu bila losa, mozda ce bas na ovom najvecem biti dobra. Ovo je nakaradna verzija Peter's principle.

Spoiler

Muslimanska zajednica i njeni verski lideri u Mičigenu dali su zvaničnu podršku Trampu na mitingu u toj državi.

Prethodno je Arapsko-američko zajednica takođe podržala Trampa na nacionalnom nivou, što je preokret imajući u vidu da su i muslimani iz Mičigena i arapski glasači svuda u SAD u prošlom ciklusu podržali Bajdena.

U SAD inače ima više od 1.500.000 registrovanih glasača koji dolaze iz zvaničnih muslimanskih zajednica. Na prošlim izborima zabeležili su odličnu izlaznost od 71%, odnosno sa 1.086.000 glasova.

Bajden, je, podsećanja radi, u Mičigenu 2020. godine pobedio sa 150.000 glasova prednosti u odnosu na Trampa, sa kompletnom muslimanskom bazom glasača iza sebe, koja broji oko 200.000 ljudi.

Edited by Nek grmi jako

Dragi moji forumasi @baby i @ters ja se vama divim koliko vi uspjevate da se raspravljate sa ovim nekim forumasima. Probam da razumijem ali mi ne ide. Ovi neki su toliko zabravljeni ( @ters ti ces to razumiti) da je to nevjerovatno. Nekome je neki dolar od poreza vazniji od svejetske stabilnosti. Jbt USA je najmocnija sila svijeta. Pa tamo u USA kad se neko nakaslje cio svijet osjeti. A onda zamisli da dodje neko ko ce da poremeti malo zesce sve to. Ja razumijem da narod u Srbiji nema pojma o mnogo vaznim stvarima na svjetskom trzistu, ali ovi neki iz USA su mi ne shvatljivi. I jos se smatraju kao pametnim u ovim diskusijama. Nidje pameti. I jos nesto. @ters hajde ako imas vremena objasni mi sta je sa ovim ljudima iz Srbije u USA sto su po meni izgubili kompas. Racunam da ces razumiti na sta sam mislio.

• Like 2
  • Love 1

28 minutes ago, 40Wins said:

Wat da fak?

Pa svi nekako znate da ce biti los predsednik, eto ja ne znam. Ja znam da Tramp nije bio dobar, valjda su ga zato izglasan da ode... 

Ja ne vidim nista preterano sporno u njenim polisama i ne vidim nekakav preterani problem u njoj.

Sto se tice trans zena i ostalih stvari koje vas trigeruju do besvesti... meni to nista ne smeta. Zvacu te labud ako ti to tako hoces i ako ce te to uciniti srecnim. Neka svako radi sa sobom i svojim zivotom sta god hoce, to zaista nije moj problem, ne uterujem nikog u kaveze koje sam ja zamislila da treba da postoje. Ti ljudi ako nekog povredjuju, povredjuju samo sebe. 

• Thanks 1

Washington post ima interaktivnu mapu sa donacijama za kampanju, moze da se vidi koliko je koji zip code dao koliko para od koliko individua. Veoma sam prijatno iznenadjena mapom Majamija. Osim dela koji je 95% latino i moje komsije rusi (razlika je 703/716 ali se neko potrudio finansijski 100k/400k Trampu) vecina su plavi (ne znaci da je donirano vise para, nego koliko donora)... 

https://www.washingtonpost.com/elections/interactive/2024/trump-harris-donors-zip-code-map/?itid=hp_politics_p005_f009

spacer.png

14 minutes ago, Angelia said:

Ja ne razumem, Dems se ponasaju kao da je Tramp na vlasti zadnjih 4 godine, pricaju o promeni, ali oni su na vlasti.sve njihove greske pripisuju njemu.

Mislim ako si idiot ovo ces progutati.

Ja ne razumem ti kao da nisi prisutna osim kada se prica o Trampu i nemas pojma sta se desavalo.

U 4 godine od svih predlozenih zakona house je odobrio nekih dvadesetak, dve i po godine su se bavili kako da impicuju Bajdena. Opstruirali su cak zakone u cijim predlozima su sami ucestvovali da bi ucinli Trampu uslugu. 

Koliko se secam o ovom smo pricali pre par strana i postavila si mi pitanje, parafraziram: ko garantuje da nece to i dalje raditi...

Plus, nekako ti magla ulazi u oci i voda u usi pa ne cujes i ne vidis da je jedan od najvecih problema zabrana abortusa gde zene umiru zato sto ne moze da im se pruzi potrebna usluga, gde silovana deca moraju da radjaju decu silovatelja, gde lekari odlaze iz drzava u druge gde mogu da obavljaju svoju praksu bez da im visi nad glavom zatvorska kazna... a tome je zasluzan ko tacno, Bajden, oh ne, Kamala da...

• Like 2

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ja ne razumem ti kao da nisi prisutna osim kada se prica o Trampu i nemas pojma sta se desavalo.

U 4 godine od svih predlozenih zakona house je odobrio nekih dvadesetak, dve i po godine su se bavili kako da impicuju Bajdena. Opstruirali su cak zakone u cijim predlozima su sami ucestvovali da bi ucinli Trampu uslugu. 

Koliko se secam o ovom smo pricali pre par strana i postavila si mi pitanje, parafraziram: ko garantuje da nece to i dalje raditi...

Plus, nekako ti magla ulazi u oci i voda u usi pa ne cujes i ne vidis da je jedan od najvecih problema zabrana abortusa gde zene umiru zato sto ne moze da im se pruzi potrebna usluga, gde silovana deca moraju da radjaju decu silovatelja, gde lekari odlaze iz drzava u druge gde mogu da obavljaju svoju praksu bez da im visi nad glavom zatvorska kazna... a tome je zasluzan ko tacno, Bajden, oh ne, Kamala da...

Znači to je sve zbog Trumpa? Ko je bio preCednik dok se to dešavalo?

Stvarno nema smisla.

Ovaj topic je postao ko Marakana. Sever Jug i kokice

Edited by mrd
  • Like 1
  • Ha-ha 1