Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Ako niste ispratili, a niste inace biste podelili ....jer ovo je loodo, 

ne zna se sta je smesnije

Maya (Kamala) :  remember when I said his crowds were tiny and I broke his brain? :lol_2:

ili tzv. Walz kad kaze - ustvari posetio sam Epcot a mislio da sam u Kini ....ili Biden sa sladoledom, ljudi nisu normalni 😂

• Ha-ha 1
  • Tuzno 1

11 hours ago, Maharaja said:

Deco, nemojte se razvaljivati od droge, jer možete postati ovakvi...

E sto covek voli da skakuce, to nikad nisam videla. A kada se upre najjace, odskoci jedno... 10cm od zemlje, pravi Bubka. 

otvarate na sopstvenu odgovornost:

Spoiler

1728222853920.jpg

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂

2 hours ago, Darko said:

Da promenimo malo temu, jel sve u redu @Sunshine State i @Angelia? Koliko me sećanje služi, živite u Floridi. Nadam se da ste dobro. 

Hvala sto pitas! 🩵

Andja i Baby bi trebalo da budu ok; ovaj monstrum od uragana ide na "moju" obalu. Ja sam u Evropi, prijatelji u Tampi sede kuci, ne evakuisu se, a ovi u priobalju (St. Pete, Clearwater, Dunedin...) - vecina se sklonila tamo gde su mogli naci hotel: Orlando, Miami...

Nas stan je u Tampi, sta god bude, samo da su zive glave. 

Bilo je par uragana, koji su po predvidjanim putanjama isli na Tampa Bay, ali, srecom po nas, nisu "ispostovali" putanju. Jako je gusto naseljen kraj, i stvarno ce biti uzas ako udari direktno tamo...

Ljudi stavljaju sperplocu na prozore i mozes zamisliti kako je sedeti u zamracenoj kuci, iscekujuci sta ce se desiti napolju. Pa i kad prodje, steta koja se napravi, traje i rasciscava se danima, nedeljama. Najgore je kad nestane struje, pa ne dodje danima, a putevi zakrceni. Ovi moji su se opskrbili koliko je moguce s hranom i vodom, pa sad samo da se nadamo da ce proci sto bezbolnije.

• Love 1
  • Tuzno 2

20 minutes ago, Sunshine State said:

Pa i kad prodje, steta koja se napravi, traje i rasciscava se danima, nedeljama. Najgore je kad nestane struje, pa ne dodje danima, a putevi zakrceni. Ovi moji su se opskrbili koliko je moguce s hranom i vodom, pa sad samo da se nadamo da ce proci sto bezbolnije.

Gledam juce neki video sa sve ostacima od Helene (ne ove forumske, nego uragana od pre desetak dana) i sve jos po ulicama razbacane stvari, delovi ograda, kuca, palo drvece... koje su voda i vetar naneli. To ce sa naletom ovog uragana da se pretvori u projektile. 

• Tuzno 2

Spoiler

Izgleda da je Džo Bajden u smiraj političke karijere odlučio da razreši pitanje koje se stalno povlači, čak i na ovom mestu - ko je u Americi kriv za Putinov napad na Ukrajinu, on ili Tramp.

I Bajden je to razrešio imenujući kao glavnog krivca - treće lice...

To opisuje dvostruki pulicerovac, čuveni Bob Vudvord koga verovatno znate kao koautora tekstova o Votergejtu, u svojoj novoj knjizi "Rat", koju je predstavio CNN. U knjizi piše da je Bajden izrekao sledeće rečenice:

They fucked up in 2014. That’s why we are here. We fucked it up. Barack never took Putin seriously. We did nothing. We gave Putin a license to continue.

Eto, čini se da je Bajden, kao očevidac i deo Obamine administracije, jasno stavio do znanja kome delom idu na dušu dešavanja u Ukrajini, abolirajući iz tog procesa i sebe, a  i samog Trampa, u čijem mandatu Putin i nije napao Ukrajinu.

https://edition.cnn.com/2024/10/08/politics/bob-woodward-book-war-joe-biden-putin-netanyahu-trump/index.html

https://nypost.com/2024/10/08/us-news/biden-blames-obama-for-russias-invasion-of-ukraine-new-book-claims-we-f-ked-it-up/

Edited by Nek grmi jako

13 hours ago, Darko said:

Da promenimo malo temu, jel sve u redu @Sunshine State i @Angelia? Koliko me sećanje služi, živite u Floridi. Nadam se da ste dobro. 

Angelia je u Majamiju malo udaljena od Baby. Sve izgleda ok lepo vreme, cak je I dosadna kisa prestala, za one koji su zainteresovani mi to pricamo na emigraciji. @Selina ja sam se preselila iz Filadelfije u Majami pre vise od godinu dana.

Suncica srecom nije u Tampi ali nadam se da su joj prijatelji I komsije ok, I takodje da nece da promeni pravac pa se spusti na nas.

Baby zna da ako zatreba nesto tu sam. Nisam se nesto tangirala, rezervoar bio pao na rezervu, pa napunila danas. Odem u prodavnicu a ljudi kupuju zalihe, ja sitnice. Trenutno je nebo cisto, tiho. Videcemo kako ce sutra da izgleda. Ako bude nesto sa strujom, imam prijatelja tu u gradu, imam kljuceve, njegov stan visoko, I zgrada ima generatore, tako da mogu da predjem tamo.

Sve cool, bez brige

• Like 4
  • Love 2

13 minutes ago, Angelia said:

Trenutno je nebo cisto, tiho. Videcemo kako ce sutra da izgleda. Ako bude nesto sa strujom, imam prijatelja tu u gradu, imam kljuceve, njegov stan visoko, I zgrada ima generatore, tako da mogu da predjem tamo.

Gledala sam radar i posle po satima na accuweather, izgleda da ce nas zaobici. Stoji sutra jedno 5 puta krace kise, a prekosutra vec od 2pm sunce. Bicemo ok. Tu sam i ja ako treba da bezis, ja sam visoko... 

• Like 2

16 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Gledala sam radar i posle po satima na accuweather, izgleda da ce nas zaobici. Stoji sutra jedno 5 puta krace kise, a prekosutra vec od 2pm sunce. Bicemo ok. Tu sam i ja ako treba da bezis, ja sam visoko... 

Ma ovaj stan mi je 2 milje, cak I da hodam caskom sam tamo na visokom spratu, mogu I kola da parkiram u garazi, oni su u evropi trenutno, tako da imam stan za sebe i kesh u sefu 😜. Znaci nema frke.

• Like 1

2 hours ago, deez nuts. said:

Trupac pricao sa Putkom 7 puta posle precednikovanja, cak mu je i tajno slao covid(hoax) testove 🥰

37 times Trump was soft on Russia

Napomena urednika:

Ova priča je prvobitno objavljena 17. novembra 2019. godine. Ažuriran je kako bi uključio 12 novih slučajeva u kojima je predsednik Tramp bio popustljiv prema Rusiji.

Predsednik Donald Tramp ima Ahilovu petu kada je u pitanju Rusija .

Tokom godina, on nije krio da ima slabu tačku za zemlju i njenog autoritarnog lidera, predsednika Vladimira Putina. Tramp je dokazao da je spreman da odbaci široko rasprostranjene američke spoljnopolitičke stavove i uskladi se sa Kremljem u svemu, od ruskog mešanja u američke izbore do rata u Siriji.

Edited by Dragan

2 hours ago, deez nuts. said:

Trupac pricao sa Putkom 7 puta posle precednikovanja, cak mu je i tajno slao covid(hoax) testove 🥰

Ma nije to relevantno, sacekaj da izadje kakva debunkovana lazna informacija na Daily Mail o demokratama kako kradu pare za pomoc pogodjenim uraganom i daju ih ilegalcima da glasaju za njih il nesto slicno ali podjednako glupo pa ces vidjeti traktata i pamfleta. 

3 hours ago, PorodicneVrijednosti said:

Ma nije to relevantno, sacekaj da izadje kakva debunkovana lazna informacija na Daily Mail o demokratama kako kradu pare za pomoc pogodjenim uraganom i daju ih ilegalcima da glasaju za njih il nesto slicno ali podjednako glupo pa ces vidjeti traktata i pamfleta. 

A ne, ne. Prvo su im poslali uragan da ih rasturi, pa su im ukrali pare i nece da se jave da im daju pomoc i to sve u crvene i sving drzave u kojima treba da osvoje glasove. 

Dosli su u fazu ne samo da se projektuju, nego vise ne postoji rec istine koju izgovore. I na zalost ljudi (pa cak i republikanci) izlaze sa dokazima da nista od toga nije tacno i ne vredi, trampovi sledbenici su pod masovnom hipnozom. 

On 10/8/2024 at 4:25 AM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

E sto covek voli da skakuce, to nikad nisam videla. A kada se upre najjace, odskoci jedno... 10cm od zemlje, pravi Bubka. 

Ovo je receno vise za sport i razonodu ne vidim kako komentar o ljubavi prema skakutanju ima veze sa bilo cime na ovoj temi....Znaci potrebno je reci nesto sa minimumom minimuma veze. A ako uzmemo u obzir Muskov Aspergerov sindrom, tada o njegovom skakutanju nije normalno pisati ni na sportu a kamoli ovde tek da bi se nesto reklo van svakog konteksta. Pritom je jos i degutantno.

12 hours ago, Angelia said:

cak je I dosadna kisa prestala, za one koji su zainteresovani mi to pricamo na emigraciji. 

Sa ovim se slazem jer takodje nije tema za ovu temu. Osim ukoliko se ne kaze da je DeSantis bio `pregrub` prema `Perutnini Ptuj` rekavsi joj da ne pokusava da politizuje vremenske uslove na floridi posebno dok on radi svoj posao ....a slicno je rekao i Vance bidenu i njoj -  niste bili kompetentni niti ste radili posao kada je trebalo, aj zdravo sad....