Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/24/2024 in all areas

  1. U trenutnoj postavi kod Miloja, Hvang igra bliže golu u odnosu na Kangu. A Knežević jeste igrač kome više odgovara pozicija bliže golu koju je sinoć i igrao. Inače, reprezentativnu pauzu Ohi je iskoristio da dođe i gleda Zvezdu. ❤️
    9 points
  2. Bistar zaključak. Tačno kao i pogled lika sa avatara.
    7 points
  3. To je što je Rusija mnogo više zla činila (a i nastavlja dan danas) tokom istorije, ne znači da je Ukrajina neka zemlja za primer kroz noviju istoriju isto. Ako se kaže da je Bandera fašističko govno koje ne treba slaviti, to ne znači da je neko stao na stranu Rusije. Ja lično podržavam Ukrajinu u ratu i nadam se da će pobediti i isterati poslednjeg vojnika Rusije koliko danas, ali to ne znači da mislim da je Ukrajina kul. U Ukrajini su se redovno održavale Nazi metal svirke i festivali godinama unazad bez nekih problema npr. Kad god sam išao na metal svirku po EU i upoznao nekog iz Ukrajine/Rusije znao bih da jako brze slede izlivi nacizma i gledao bih da pobegnem odmah 😄
    6 points
  4. Da su imali mozga i prihvatili EU, živeli bi u de facto jednoj državi. Onaj sa juga Italije može da se provoza autom to najsevernije tačke u Skandinaviji bez mahanja pasošem, a to je oko 5000 km. Onaj iz Bačke Palanke što bi da skokne do Banjaluke mora da maše pasošem osam puta ako hoće tamo i nazad. Malo je mnogo za 250-300 kilometara. Šta ćeš, nezgodna je ta mitomanija. Nije mi poznato da prosečan Italijan sanja o granicama Rima sa sve Cezarom tamo negde na severu Skandinavije, niti da oni tamo na severu smatraju da će sa sve Hogarom i Ragnarom podići iz pepela slavno vikinško ime i osvojiti Cezarove potomke, ali mi se čini da Ragnarov potomak može bez problema da skokne na masline, pršutu i vino kod Cezarovog potomka i da Cezarov potomak može da malo uživa u krstarenju fjordovima u kojima je Ragnar žario i palio.
    5 points
  5. Čovek je spominjao ratove, a ja sam o njima i pisao. Meni se čini da je Srbija okovana nekim drugim mentalnim bukagijama formalno još od Garašanina, i to onim megalomansko-mitomanske prirode, a praktično je mnogo duže. Mitomanija je malo nezgodna stvar, naročito u 21. veku, jer obično vodi nazad u pećinu. Sreća u nesreći je da postoji NATO i da niko ozbiljno ni ne pomišlja da napadne Kosovo, inače bi ovo ovde izgledalo kao Burkina Faso ili Burundi.
    5 points
  6. Možda zato što su imali dve prilike – kada je američki ambasador čekao da ga Milošević primi i kada je Đinđić bio na vlasti. Nema mnogo nade da će đak ponavljač stići do odličnog uspeha. O 19. i 20. veku sa sve Pašićem u paketu ne vredi ni govoriti. Imala je Hrvatska rat na svojoj teritoriji koji je trajao četiri godine i krenula je u EU, tamo stigla i tera dalje. Srbija je imala malo više od 2,5 meseca rata na svojoj teritoriji pre četvrt veka, pa upravo ovih dana i dalje kmeči, vreči i dreči kako neće u EU i NATO. Treba li još?
    5 points
  7. Zapravo drugarica Mitra Mitrovic, imala je zadatak da klubove oslobodi gradjanskog i burzuaskog uticaja, pala je u zaborav zbog prvog braka , onaj stari sef nije oprastao takve greske. Pre nekoliko dana ovaj novi sef je pred kamerama objasnio da se klubovi, stadioni,navijaci finansiraju od strane drzave, ona im nalazi sponzore, pa samim tim svaki delija koji drzi do sebe trebalo je i da ode na tu utakmicu koju je drzava organizovala. Da ne govorim o moralnoj duznosti da se podrzi ruski narod koji pati pod neopravdanim i nicim izazvanim sankcijama.
    5 points
  8. Upravo tako – bilo je, a takvi su dobili po njonji. Jeste da imaju i danas nešto takvih, ali to su neki čobani i budale, kako reče Bata Stojković, a niko ih ne zarezuje ni 5%. Možda oni sanjaju da su Spalato, Zara, Fiume ili Capodistria, deo Italije, ali to su ipak Split, Zadar, Rijeka i Koper. I prosečan Italijan i italijanski političar mogu da odu u te gradove i troše evre na kafu, ležaljke, restorane i slično, a tako i treba da bude. Opet pogodak – imala je. Takvi se nalaze u udžbenicima istorije, možda su dobili neki spomenik ili ulicu, ali njihova se politika ne sprovodi. Nije mi poznato za Italijane. Prošli put kad sam radio za njih ih je bolelo uvo. Možda to sanja par starkelja kad se nađu u berbernici u nekoj selendri na jugu, ali od ozbiljnih političara se to ne čuje, dok ostale zabole uvo za te budalaštine, ili što bi rekli braća Italijani: non me ne frego niente. Nije mi poznato da je Orban poslao husare na Vojvodinu. Je l' da spremamo kokice za direktan prenos? Izvini, da li govorimo o istoj planeti? Da ih posle svega ponovo spakuju u istu državu? Može Srbija sutra da počne sa ulaskom u NATO ako želi, vrata su otvorena, ali evidentno je da naće. I ne znam kako da guraju u EU onoga ko neće da ispuni ni minimalne uslove za prijem u EU jer to ne želi. To je malo teže. Za Bosnu si se zaznuo samo tako. Na papiru je to ista država, a vezuju ih ono što piše na pasošu i registarske tablice. Jes' da mogu da idu iz Banjaluke do Sarajeva, ali oni jadni nemaju ni isti školski program. Hajde da razumem da se kaže kafa, kava i kahva, ali nije mi poznato da postoje srpska, hrvatska ili bošnjačka matematika, fizika, hemija ili biologija.
    4 points
  9. Au brate kao da čitam kada Srbi pokušavaju da operu četnike, a Hrvati ustaše. Isti šablon. Bandera je bio as fašista, nikakva ideološka razlikac između njega i Musolinija recimo.
    4 points
  10. Jedina pozitivna stvar od tog hipotetičkog pristupanja Jugoslavije Varšavskom paktu bila bi to što bi sada postojao metro u Beogradu.
    4 points
  11. Vreme je da se polako odjavljujem sa topika..pa u nešto redova oko samog napada. Ako sam razumeo,batice su se najpre vozali po Moskvi naoružani do zuba. Mogućno u jednom kombiju. Da uštede na troškovima goriva. Onda su se ušetali u tržni centar. Sat vremena sejali smrt. Od policije i specijlanih antiterorističkih jedinica ni traga ni glasa. Kad su završili svoj krvavi pir..jer im je možda jednostavno nestalo municije,mirno su se išetali van..kao ekipa Hansa Grubera iz Nakatomi Plaze u Umri muški. Seli normalno u vozila i krenuli - gle čuda - u pravcu Ukrajine. I sve to nakon što su ruske vlasti dobile obaveštenje o mogućem napadu Pa,ovo je scenario koji može da govori samo o dve stvari: 1. Teroristi su imali zeleno svetlo da napad izvedu 2. Rusija je kompletno pukla..obaveštajne i tajne službe su zatajile kompletno i ne mogu da pruže zaštitu svojim građanima..što se obično i dešava u autokratijama gde im to i nije u opisu posla,već isključivo progon pol.protivnika i zaštita režima Tačke 1 i 2 se ne isključuju međusobno i mogućno su u sadejstvu.
    4 points
  12. Zašto? Na “prijateljsku” utakmicu? Ajd da je bila takmičarska, pa da kažem, ok, ideš da bodriš svoj tim. Ali ovo ići gledati, gde se o svemu drugom radi osim o fudbalu i ti to vrlo dobro znaš. Sorry, ali za mene nema opravdanja ni izgovora zašto bi neko ko ima iole normalne stavove išao na ovo.
    4 points
  13. Evo, vratih se iz 10 dana banovine. Ne zameram nikome, zasluzio sam, nazvao sam forumskog kolegu fasistom. A to je ocigledno uvreda. Medjutim, ima i ovo: Ocigledno, prihvatljivi oblik komunikacije na forumu je neka verzija socijaldemokratije. Dobro. Zasluzio sam kaznu jer sam DIREKTNO nekoga nazvao fasistom, a to je uvreda jer se radi o totalno zloj ideologoji.OK. A u kvotovanom postu, forumas me nije nazvao DIREKTNO komunistom nego je samo napisao "vasi." Je li ta nijansa razlog da me banujete a njega ne? Ne zagovaram banovanje forumasa sa kojima se ne slazem. Zagovaram da nam se dopusti da se sukobimo argumentima. Pa, ako se dvojica ili trojica ne slozimo, neka se se ostali opredele i komentarisu ako hoce. Ja sam i dalje tvrdoglav, prihvaticu i necije misljenje da sam glup. I vise necu tako napisati (da izbegnem ban) da je Bogumilo fasista a Bane budala, mada cu i dalje tako misliti. A ako mi nakon ovoga usledi trajni ban, "so be it." Nece se svet potresti, a i nece moj racun za struju biti veci ili manji. Svako svojim putem.
    4 points
  14. Dakle, nece ti niko govoriti otvoreno o mitomaniji ali bracala drungarija “zna” da prosecni xy gaji mitomaniju. Hahaha, kako su dobre te vaše trave. Vasa te besplatno skoluje danas ali jebiga, ne ulazi, ne dobacujes.
    3 points
  15. Moguće, samo prosečan Italijan, i prosečan Mađar u bližoj prošlosti nisu dizali nikakve balvan revolucije, tako da ti je poređenje krajnje besmisleno. Mislim da Kosovski Albanci više ne žele da se u hladnjačama vozaju put centralne Srbije, a isti će svakako pre ili kasnije postati deo EU i NATO pakta. U Bosni zbilja jeste bio krvaviji rat, i možda bi i mogla ta tri naroda mnogo bolje da žive da Bosna nema omču oko vrata u vidu RS.
    3 points
  16. Prosecan Italijan ne sanja o Cezaru ali sanja o Istri i Dalmaciji, sanjaju i Madjari o zemljama krune Svetog Stefana, eno ih u EU i NATO a nisu nista manje "mitomani"' od Srba zar ne? Sto se tice Srbije i EU, zapad da je hteo mogao je integrisati autonomno Kosovo ponovo u Srbiju i pogurati je u EU i NATO vrlo brzo, zasto to nisu uradili, to je pitanje za njih. U Bosni je bio 100 puta krvaviji rat pa eto danas mogu da zive svi zajedno unutar jedne drzave.
    3 points
  17. Programska šema RTS-a: 19:00 Slagalica, da proveriš koliko si pametan 19:30 Dnevnik 2, da proveriš koliko si glup
    3 points
  18. Medjunarodno pravo je farsa i ne važi za imperije (Ameriku, Kinu i Rusiju) kao i sve ostale priveske koji imaju nuklearno naoružanje. Štap koje ove tri imperije koriste da bi disciplinovale neposlušne u njihovim sferama uticaja. Imperija koja se u istoriji manifestuje kao volja za moć i međunarodno pravo koje implicira nekakvu međunarodnu pravdu su u direktonoj koliziji. Što ne znači da svet ne treba prihvatiti onakvim kakav on jeste, stoički, inače se lako sklizne u autoviktimizaciju, tu omiljenu srpsku disciplinu.
    3 points
  19. Odlican Kesic sinoc.... Emitovao je ovaj prilog TV 5 i nije me mrzelo da ga nadjem, Stamatovic o izborima, casti i postenju,59 minut pa do kraja: Kako je sramna istorija koju zivimo. Kazna? Vec smo kaznjeni najsrecnijom omladinom na planeti, onom, kojoj ne smeta sto joj vrsnjake ubijaju na buljuke sve dok je njima splavova, droge, alkohola i sexa....i clanske karte SNS a. Lepo se pokazalo da je tacna izreka - ne pada iver daleko od klade. Pocujte Stamatovica, nije klada, balvan, i to na vlasti:
    3 points
  20. Da je sreće da smo bili deo varpavskog pakta po d kontrolim SSSR danas bi mogi da cbvetamo kao Moldavija, Tadžikistan, Kazahstan Uzbekistan Jermenija Belorusija i zavidele bi nam Švajcarska i Holandija kojim ase Moskva nije smučila.
    3 points
  21. То нема баш везе са овим што сам ја написао. Иако се слажем ово и за Пољску и Мађарску. Ја нисам ни рекао да Пољска има исте "европске вредности" као рецимо Норвешка, Белгија. Уосталом то нема никакве везе. Швајцарска није део те фамозне ЕУ, није ни Норвешка и лично знам да већини држављана тих земаља ни мало није криво због тога, шта више нису за улазак њихових држава у ЕУ. Али их то не спречава да буду уређене државе какве Пољска, Мађарска или Румунија неће никада бити. Овде се скроз погрешно гледа на то шта је то у ствари ЕУ. Моја поента је искључиво била да је Москва држала под контролом и Југославију да би се временом држављанима те државе Москва смучила и да би тражила неку алтернативу. Да ли је то запад, Кина, Џибути или Сингапур апсолутно је небитно. Ми о Русији имамо митове, ми не знамо како је бити под њиховом чизмом а то је велика разлика између нас и Пољске, Чешке, Словачке, Балтика, Румуније.
    3 points
  22. Убедљиво најгора околност која се догодила Србији након Другог светског рата била је та што СФРЈ није упала у Варшавски пакт. Део источног блока неколико година јесте била колико ме сећање нешто служи, али СФРЈ није била део Варшавског пакта. Е то је огромна грешка, чак и већа грешка него што нисмо изабрали НАТО након његовог формирања по мени. Тачно је да смо упали у Варшавски пакт наше деде и очеви не би могли да путују возом до Пољске, Чешке, Румуније и да им се ругају како су бедни и јадни и да им носе жваке и чарапе да продају, али данас не само да би се склонили од Руса и имали исто мишљење о њима какво имају Румуни, Чеси, Пољаци, већ сам прилично убеђен да не би било више ни странака попут СПС-а, РСС-а а самим тим не би ни СНС био ни у најлуђим сновима.
    3 points
  23. Uradio bih sve što je najviše u mojoj moći da razvijem sve potencijale jedne velike zemlje. Međutim,Ruzija potrebu za unutrašnjim razvojem zamenjuje teritorijalnim pretenzijama. Zvuči poznato,zar ne? Skoro isto kao i jedan iracionalni narod na Balkanu. Priroda ti da onolika prostranstva,skoro nesaglediva bogatsva, svakolike resurse za eksploataciju. Imaš mnogobrojnu naciju dovoljno veliku da te resurse upregne i iskoristi za veliki razvoj. Mogu samo da zamislim u kakve ekonomske,a onda i političke sile,bi se pretvorili Japan, Južna Koreja ili Australija da raspolažu onakvim prirodnim potencijalom. Umesto toga,jer ti je sistem kvaran do srži,jer si iz feudalizma direktno uleteo u boljševizam,jer je jedino što znaš bogaćenje enormnom pljačkom sopstvenih građana, jer nećeš da promeniš korumpirani sistem negativne selekcije,ti ideš okolo i započinješ rat za ratom protiv uglavnom drugih pravoslavnih naroda, komadaš im zemlje, štrpkaš teritorije, proteruješ i uništavaš druge oko sebe samo zato što hoće da budu slobodni i izvan te zone interesa.
    3 points
  24. Zvezda je vazda bila veca od bagre iz fotelja i vlastodrzaca. Bilo i ostalo!
    3 points
  25. Navuk'o ga Alonso, dobro se videlo. Zasluzena kazna.
    2 points
  26. Bio je besplatan ulaz i obezbeđen prevoz za sve škole fudbala za decu. Baš je mnogo dece bilo na istoku, jugu i zapadu. Video sam čak i klince iz Temišvara.
    2 points
  27. Hahaha, sta je Pangea druze, ne prijaju ti vesti ovog jutra? 🤣 Hahahahaah kako post odise nezadovoljstvom i razocarenjem. Polako Pangeice, navikavaj se, bice toga jos, slava Ukrajini.
    2 points
  28. Još ako budu igrali Henderson i Filips,zicer za Piksija 😀
    2 points
  29. Kompletno istrebljenje Hamasa i stavljanje stanovništva Gaze pod čizmu civilizacije na minimalno 10 godina. Sve ostalo je Mobius Infinity
    2 points
  30. Spajić igra dosta dobro u drugom delu sezone, danas jedna vrhunska partija. Iako Nikolić nije toliko loš u defanzivi, neverovatno mi je koliko je čovek imao pogrešnih dodavanja tokom meča. Knežević, kad god je igrao pokazao je da vredi, mora da dobije više minuta. Mituljikići mi iskreno nisu ništa specijalno, ali nisam ih pratio mnogo puta, sigurno da Zenit nije pravi parametar. Iako nisam ljubitelj Endijaea, momak se odlično gradi, odloži loptu, počeo je da postiže i golove i deluje da nije toliki nemaš pojma koliko se u prvi mah mislilo. I da, Šegrt nije dorastao zadatku. Svirao je baš domaćinski, svaki kontakt nama, posle se čudimo kad nam se u Evropi ne sviraju neke stvari, a sve zbog toga što nam se ovde svira sve i svašta. Realno je bilo nerešeno, ali šta je tu je, ne bunim se 😃 Nemam zamerke za dosadašnji tok polusezone.
    2 points
  31. To su samo pretpostavke, a i ja lično nisam žalila. Vi možda imate zemlje koje su protiv Rusije, ali su duboko konzervativne u najgorem smislu te reči i tu mislim na Poljsku i Mađarsku. Zapravo, ispraviti se i reći, politika tih zemalja je takva, kod Poljaka se udara na prava žena, Mađari kopiraju Ruse po pitanju LGBT prava a obe zemlje su duboko religijske i islamofobne.
    2 points
  32. Ovakve banalizacije se bukvalno mogu primeniti na bilo koji teroristički čin i ne služe ničemu. Se sećaš ono, kao Arapi im oteli tri aviona jbt i ladno se zapucali u zgrade, jbt msm koji to mozak može da smisli jbt se svi kopčamo pozadi jbt Ameri su pukli skroz jbt
    2 points
  33. Bandera nije bio nacista, ali je bio ultrancionalista i fašista. Kako misliš nije bio? Čovek koji se zalagao za selektivno "ukrśtanje", da bi se dobila "ćista Ukrajinska rasa", nije ništa drugo nego čisti fašista. Ljotić, koji je takođe bio fašista, je malo dete za njega što se tiče ideološlih vratolomija.
    2 points
  34. Uporedjivati ono sro peva Danica sa kretenom koji peva o Jasenovcu, Gradiski i Maksovim mesarima je sramota. Neka ide na čast onome ko to poredi. Tako da mrznja prema Zvezdi savrseno ide uz izjednacavanje Danice i Tompsona.
    2 points
  35. Igranje tzv. prijateljske utakmice je sasvim dovoljno za taj naziv, baš kao što bi i utakmica protiv Hitlerove Nemačke četrdesetih godina bila to isto. Da je prijateljska utakmica protiv nekog japanskog, argentinskog ili irskog kluba, to bi bilo OK, ali koliko treba da budeš amoralan da zabavljaš Putlerovo biračko telo? Naravno, ne ti lično, već mislim na fuZbalere koji će ionako igrati za pare u bilo kom klubu gde ih prodaju kao telad.
    2 points
  36. Totalno oe nejasno zašto Radojević i Knežević nemaju više prostora, posebno ovaj prvi. Totalni upgrade u odnosu na Rodića po boku.
    2 points
  37. Pišeš o propagandi a ne znaš da je Staljin rekao Titu ne a ne obratno. A sam pojam je nastao kao deo zapadnih katoličkih vrednosti. Zato ti pišeš u superlativima o Tačerki, ista ona koja je u stilu Putina vraćala Foklande.
    2 points
  38. Stepan Bandera je fašističko g...o i sramota je da ta gnjida ima spomenik bilo gde (isto kao i Draža Mihajilović sa kojim bi se pre mogao uporediti nego sa Ljotićem) ... Inače primaran cilj njegove organizacije nisu bili Rusi i Jevreji nego pre svega Poljaci ...
    2 points
  39. Ma znam da je figure of speech, zezam se. 👍 Vodič za razumevanje: Prvi post pisao neki lokalni neutralac (potomci IB ekipe sa Staljinovom slikom u novčaniku, ali naučeni lekcijama iz prošlosti tu sliku gledaju kad su sami u sobi, ili dave ženu kad im donese čokanjče "kakav je to čovek bio... moj otac / deda / stric Ostoja je robijao za njega"), drugi post neko iz ekipe koja se nije upecala na Miloševićevu naci bućku iz 1988. i svih ex-yu ratova 1991-1999 i zna da Srbija uporno udara glavu o isti zid 35 godina (uporno dokazujući kako je gluplja od tog zida) a treći post su full-on KGB tj. FSB (uglavnom wannabe) špijuni i Putinovi (Only)Fanovi kojih je Srbija inače prepuna... Jedina zemlja na svetu u kojoj je definicija patriotizma biti strani špijun. Iz aviona vidiš sve, preletiš, snimiš, znaš ko je ko, ideš dalje...
    2 points
  40. 2 points
  41. Uporedjujes Hrvatsku koja nema probleme od 95te i Srbiju koja je okovana kosovskim bukagijama 25godina.
    1 point
  42. Falćineli nikad nije igrao kod Milojevića. Igrao je onaj nesretnik Tondela Tomane.
    1 point
  43. Inače nikad nisam bila za to da se banuju ruski sportisti, sem ako direktno ne učestvuju i(li) podržavaju ratne zločine. Međutim, činjenica da u razmaku od par dana Srbija i FKCZ igraju prijateljske utakmice sa Rusijom tj. Zenitom prevazilazi diskusiju o pravima ruskih sportista na učešće u takmičenjima. Ove utakmice su odigrane kako bi se pokazala složnost sa ruskom braćom i njima je direktno zauzeta politička pozicija. Jednako je sramotno ovo večeras kao što je bila ona fešta u Moskvi, samo mi je žao što i ovi nisu dali bar 4 komada. I ovo je ipak tačno, nisu za poređenje.
    1 point
  44. Pa kako da normalna osoba odgovori, I ja bih kao Putin napao suverenu zemlju, naredio vojnicima da ubijaju, pale, siluju?
    1 point
  45. Jesam reko da će Endiaj da proradi? Nisam reko.
    1 point
×
×
  • Create New...