Jump to content

• Topics

• Nismo gledali isti Utisak. Ono sto sam ja sinoc cula i videla je jako dobra i argumentovana analiza trenuitnih desavanja na svetskoj politickoj sceni, od flagrantnog krsenja Medjunarodnog javnog prava i prakticno ukidanja medjunarodnog poretka kakvog poznajemo do procene da je u toku trilateralna podela interesnih sfera imedju USA, Rusije i Kine. Sta tu nije tacno? Da je EU u najgorem polozaju jer je propustila da u vreme ruske agresije na Ukrajinu reaguje na konstruktivan nacin a ne da se zaglibi izmedju 2 velike vojne sile i da je dozvolila preveliki uticaj kineskog kapitala u svim evropskim poslovima, sta tu nije tacno? Najmanje se govorilo o Rusiji osim u kontekstu da mocne nacije mogu da rade sta hoce sto je, takodje, tacno. Emisija je i otvorena citatom Trampove izjave nakon kidnapovanja Madura da je jedino ogranicenje njegovih odluka njegovo licno shvatanje morala i njegov um. Dakle, tema je imperijalna politika svetskih mocnika koja nasu civilizaciju vraca nekih 250 godina nazad u istoriju, brise sve tekovine 20 veka, ponistava sve zrtve koje je covecanstvo polozilo na oltar borbe za pravdnije i humanije drustvo i opet da pitam: sta tu nije tacno? Ni "M" od nekakvih mitova nisam ni cula ni videla vec pametnu i tacnu procenu katastrofe koja nas ceka koliko danas. A nije da nisam kvalifikovana da pisem ovo sto pisem: ispit iz Medjunarodnog javnog prava sam polozila kod prof Branimira Jankovica ocenom 10. Moja najdraza desetka. I moje najvece razocarenje i tuga sto sam dozivela da sve sto je bilo progresivno u svetu bude zbrisano a svet doveden do ovog besramnog stanja u kojem "Jaci - tlaci".         
    • Pa čeka govnar što više leševa, da mu to tek bude atribut zašto mora uci u sukob da bi zaštitio jedan narod velike civilizacije Irana od diktature i kako bi svojim Amerika prikazao da je on junak koji oslobadja širom sveta.   Takodje, pitanje je kakav trenutak čekaju, ja sam ubedjen da iz dana u dan sve više ključa u narodu( ali to može biti silom uništeno), dok s druge strane režim je sve slabiji i verovatno se nada ulasku Kine i Rusije.   Slušao sam Bibija, čovek otvoreno priča o Irancima kao velikim narodom, govori da to on njega niko nije očekivao da kaže bla bla.   Msm taj govor Bibija je nešto najbliže istini koju jedan Jevrej može izgovoriti, ali on to nebi pričao da nemaju već razgradjen plan oko svrgavanja mula.
    • Kazu 480 zrtava medju demonstrantima. Agenti Revolucionarne garde rasporedjeni po visokim zgradama, pucaju po ljudima i onda beze na nove lokacije. Bolnice preplavljene ranjenim ljudima, ocigledno je rezim spreman da ide 'do kraja', bez obzira na zrtve. Za danas je zakazan 'mars' pripadnika/poslusnika vlasti, nesto kao kontramiting kod nas. Pre neki dan su ispred nekog zatvora vesali coveka koji je osudjen kao saradnik Mosada.   DW ekspert za Iran   Daniel Gerlach, a Middle East expert and the editor-in-chief of Zenith magazine, said that while the protests in Iran are raging, the country's opposition is anything but organized.   "The Iranianregime has made sure such opposition would never exist," he told DW News.   Those seeking the return of the Shah — who was ousted by Ayatollah Khomeini in the 1979 Islamic revolution — might be vocal and well-organized, but they remain a minority, Gerlach said.   "Very rarely have people inside Iran said it would be a good idea to reestablish the monarchy," he added.   Regarding the Iranian regime's current situation, Gerlach says the situation is far from looking like it is going to collapse.   According to the journalist, the Islamic Republic's five pillars — the intelligence service, the Revolutionary Guard, the clerics, the judiciary — all seem to be intact rather than weakening or defecting to the protesters' side.
    • Nikom ništa ne verujem. Ni za ovog bednika, ni Momi za Karlika - svi da puše qratz  
    • Pa jbt, tako su izgledali "sažeci" još davno pre nego je AI bio ideja u glavama inženjera, sa Jayne's i Stratfora (još tu negde pre bombardovanja 1999) ih gledam (preko iste veze) u identičom obliku, po tačkama, preko 25 godina...  no nema veze, evo ti ga sad - SSDSNS.
  • Popular Contributors

1. 1
    2. 2
    3. 3
      Eddard
      Eddard
      136
    4. 4
      Mile1
      Mile1
      128
    5. 5