Jump to content

Doctor1976

Član foruma
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Doctor1976's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Collaborator
  • First Post
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well

Recent Badges

33

Reputation

  1. U pravu si sve,u prilog tome da u Decijoj bolnici u NS od skoro nema vise ni jednog neurohirurga! I ovo se promenilo, to polako javljanje je bilo pre možda 10 godina. Sada je to precizno utvrđena hijerarhija koja odgovara kastinskom sistemu, pri čemu je na primer Euromedik već postao sličan domovima zdravlja, sa čekanjem, plaćanjem unapred i neizbežnim plaćanjem reketa u vidu uslovljavanja sa barem još 2 ili 3 dodatna pregleda, potpuno nepotrebna. Belmedic ima sličnu praksu, ali je mnogo skuplji i ljubazniji. Ostali su tu negde između i sve je veoma ušemljeno i uklopljeno sa ciljem da se isisa maksimum para, prema platežnoj moći pacijenta Belmedic bas skup,imaju kvalitet svakako i dobro su opremljeni. Hteo sam da kazem da idemo svi stariji vremenom i polako cemo sve vise imati potrebe za uslugama naseg zdravstvenog sistema,a kakav je on samo da smo sto duze zdravi,jbg. Pa neka ima i neke ustanove gde platis ali makar da moze da se resi potencijalni problem.
  2. Generalno situacija u zdravstvu Srbije je jako losa i kroz par godina moze biti lošija ako se nesto bitno ne promeni. Ako se pogleda primar,Domovi zdravlja organizovani kao kod nas ne znam da li postoje u razvijenim zemljama u Evropi. Problem je sto velika većina lekara opste prakse,spec. opste medicine i medicine rada jako malo vremena posvećuje pacijentu da bi ga adekvatno pregledali i lecili kako treba. Evidentan je nedostatak specijalista iz svih oblasti,pogotovo u manjim mestima gde ni lekara opste prakse nema. U sekundarnim i tercijarnim ustanovama obican pacijent ako nema vezu ili mogucnost da plati suočava se sa velikim problemima u vidu dugog čekanja i neadekvatnog tretmana. Sa druge strane polako se javlja sve veci broj privatnih ustanova koje rade kvalitetno i gde je odnos prema pacijentu zaista ljubazan i normalan kao sto treba da bude svuda,ali to zadovoljstvo kosta. Sto se tice inicijalnog posta,koji se tice akuserskog nasilja,meni je zaista strasno to se desilo,nema opravdanja za takav odnos i postupke. To nije bio neki momenat u radu pa da kazes pogresio je covek,u sekundi odlučio sta da radi,ti ovde imas sate na raspolaganju da pratiš situaciju i da intervenises kako bi se sve završilo kako treba. Sluzba ginekologije i porodiliste u SM(verujem da je tako i na drugim mestima) je niz godina unazad problem,cak je bilo i fizičkog obračuna izmedju lekara tamo.
  3. Ovo si u pravu sto posto,i kad se utvrdi da ne radis posao kako treba,da li ides na radno mesto koje je adekvatno tvom obrazovanju i sposobnosti ili ostaješ na istom? Davidovac ima platu 600-700k eura na tri godine ugovor, a ne vredi ni 250. Zato ga i kritikuje većina,vrv prave paralelu sa igračima tog cjenovnih ranga i vide da su nama za mesto trkackog konja uvalili ragu. I nije on jedini problem,suština je da su u KKCZ nosioci igrači koji bi u svakom drugom EL klubu bili druga opcija(Teo,Neda,Toby,Hanga,Gidra..).
  4. Ako Lesor ne bude igrao kod zelenih sanse nam rastu poprilično,ne znam hoce li biti spreman. Inace Ataman ce da cedi do maksimuma svojih 7-8 igrača max. Spolja Slukas,Nunn,Grant,Grigonis… Unutra Mitoglu i Lesor ako igra. Upitno je koliko je Hernangomez posle povrede spreman. Ostali imaju bas malu minutažu,ukljucujuci i Vildozu. Da se posibamo muški pa kako bude..
  5. Ok,ni ja nisam uzeo za sigurno,ali ideja im ima nekog smisla. Ako je pogresno nek moderatori izbrišu post.
  6. Na BasketNews izasao neki članka gde neki Litvanci u Urbonus podkastu komentarisu moguce prelaske u polusezoni,pa izmedju ostalog za Zvezdu kazu da salju Shabazz i Rokasa u Žalgiris a u suprotnom smeru dolazi Evans i neki keš. https://m.basketnews.com/news-199132-three-euroleague-trade-ideas-dorsey-napier-and-win-win-for-pao.html Ili umesto love opcija Ostin Holins ako zvezdu zanima. Samo jel on bese potpisao sa njima ugovor na 3 nedelje?
  7. Mislim da sam na BasketNews-u video da je bilo neko interosavanje Zalgirisa za Pengosa… Ako je moguć neki trojni trend,da Shabazz ode u Armani,Pengos u Žalgiris a Evans kod nas,mislim da bi bilo top za nas. Dobijas atletu na spoljnim pozicijama,dobrog defanzivaca,igrač sa odličnim ulazom sto od sadašnjih plejeva nema ni jedan,malo slabiji šut za tri…
  8. Izvini,ironičan si,zar ne? jedino tako mogu da razumem ovo..
  9. Uff brate mili,ovo ‘narodni’ kad čujem sve mi je jasno,sinonim za javasluk i muljanje na high level nivou,vidjeno više puta… Za reprezentaciju se slažem,Ruduljica,Kuzmic,Lazarevic,Ilić,Davidovac kad se kod nas razigraju donose nam i olimpijsko zlato.
  10. Da imamo u rosteru Sedekerksisa i Monekea umesto Davidovca i Simona jr,sa sve stelt Shabazzom i ubogim Tobijem,delovali bi 30% bolje… Jedino mi ne možemo da imamo atletski sposobne igrače,skocne,brze i da nisu operisani od kosarkaskog skila. Mislim da ovi iz Baskonije čak i manje koštaju od ove ‘nase’ dvojice. Ali ne,mi moramo da gajimo domaće igrače koji ništa ne pružaju a koštaju prilično,razvijamo domaće a ne tamo neke Litvance ili Nigerijce.
  11. I kako da dobijes otvoreni šut za tri ne mogu da ubace
×
×
  • Create New...