Činjenica je da su se neki lideri demsa pre dva dana obratili i svojim glasačima i javnosti, to jest i nekim budućim glasačima, rečima da je podrška Hamasu neprihvatljiva. Tu su bili AOC, Mamdani, Čaki Šumer i još neki, u čitavoj seriji tvitova
Povod je bio taj što su na protestu u Kvinsu, to jest u delu Kvinsa gde žive mahom Jevreji, okupljeni vikali: Say it loud, say it clear, we support Hamas here. I onda su im pomenuti na X poručili svašta nešto. Recimo, AOC je napisala da je to odvratno, antisemitski i da se može protestvovati protiv politike izraelske države i bez podrške teroristima.
I to pominjanje Hamasa kao terorističke organizacije je jako bitno, i nije da nisu zagrizli metak, jer su im se u komentarima, ne samo na njihove tvitove nego uopšte, načestitatli nove godine i jedni i drugi, i levi i desni, i gornji i donji.
E sad, njihovi protivnici im spočitavaju da su reagovali jer se video proširio milionima pregleda na društvenim mrežama u roku od nekoliko sati, izazivajući bes u jevrejskoj zajednici i u široj javnosti, pa su morali da reaguju jer u Njujorku živi velika jevrejska populacija od oko 1,5 miliona.
Mene lično baš briga koji su razlozi u pitanju, važno je da su reagovali ispravno. I na tome im treba čestitati.
I jedna mala opaska: nisam se ja ovde sa Mama Mia još pre dve godine džabe mačovao zbog AOC 🙂 Otkad je pratim na vebu, a to je još valjda od 2020. godine, znao sam da tu ima nešto.
Sad svakako nije izneverila moja tadašnja očekivanja.
Takođe, imala je sa Bernijem onu dobru političku turneju, koja je organski okupila baš dosta ljudi na temelju levog populizma. I da sam glasač demsa u SAD, bez problema bih glasao za taj kombo - AOC za predsednicu, a neki hardkor levi populista kao Berni za VP (jer Berni ne može, imaće na sledećim izborima 87 godina).
Zaboravila sam, zasto si hteo da znas identitet ICE agents? Nisi odgovorio na pitanje zasto ne bi trazio identitet undercover cops, ili CIA agents ili NSA.
Koju logiku kotistis?
Objasni to njihovilm glasacima. Not my party, not my problem.
Ovdje je jako bitno da ti vec jednom prestanes najgnusnije lagati oko bukvalno svake teme o kojoj se diskutuje i obesmisljvati sve. Ti i tebi slicni svakako ne glupi ali do te mjere ideoloski ostarsceni da ste spremni izmisljati i lagati da bi nesto uklopili u svoj narativ. Ne postoji apsolutno nijedan dokaz da su Demokrate PODRZALE Hamas. Prije ce biti da se vodite onom klasicnom musliman ili ljevicar = podrzava Hamas i mrzi Jevreje.