Jump to content

FK Partizan 2021/22


Xpert

Recommended Posts

On 4/28/2022 at 3:37 AM, Bavard said:

Jojićeve partije već nego vreme ne raduju (da ne iskoristim teže reči), ali protiv TSC-a je bio zaista, zaista užasan. 

Bio sam stava da ovog proleća ne daje značajan doprinos igri ekipe, da previše greši u dodavanjima, da ga ekipa često "nosi"... Danas sam po prvi put osetio da je štetan na terenu; da nije ni nula, već minus u našoj igri. Krajnje vreme je da probamo sa drugom opcijom u startnih jedanaest. 

 

Rekavši sve to, daleko sam od srećnog što mu je publika zviždala pri posedu lopte. Radi se ipak o momku koji je u svom prvom mandatu zaradio (valjda?) neki kredit kod navijača. Ljudi najviše pamte taj gol u derbiju, ali ja se recimo sećam kako je odlično igrao polusezonu pred transfer (13/14). U nekom trenutku je našao svoju igru i od tada je radio sve na terenu, i sve kako treba. Čak je u nekim trenucima bio naš najubojitiji igrač... Danas nije ni senka tog fudbalera, no ne ide da mu se zviždi i da ga navijači vređaju. Na kraju krajeva, pa ne ubacuje Jojić samog sebe u igru. Stanojević je odavno trebalo da ga preseli na klupu, s tim što razumem i Stanojevića, pošto zahvaljujući brilijantnom radu naše divne uprave čovek i nema bog zna kakve alternative. 

Jojić je celog proleća štetan. U prvom delu jeseni je cela ekipa igrala agresivno i pokrivala je njegove nedostatke kada igra na centralnim pozicijama. U drugom delu je igrao iza napadača, dok je Natho bio bolestan i po meni je to jedino mesto gde uopšte može da igra u ovom sistemu. Mislim da sam čak i ovde napisao da je najaktivniji na terenu, bez obzira na greške, a valjda je imao i najviše asistencija. S proleća kao je dodatno fizički propao, povratkom Natha u ekipu se pomerio poziciju iza a to sad ne može da pokrije ni u ludilu. Neodgovoran, slabo trči, bez agresije, mekan, neoprezan, jednom rečju - loš. 

 

Na prvom prolećnom derbiju sam imao loš osećaj kad sam video sastave timova, jer sam znao da će nas pojesti na sredini, a pritom smo već bili bez desnog beka i sa nesigurnim Saničaninom na štoperu. Mani najupečatljivija je bila situacija protiv Mladosti na JNA, zbog kartona i povreda su on i Natho počeli kao centralni par, s tim da je bila ideja da on bude nešto povučeniji i iznosi loptu a da je kasnije Natho gura napred. Treba li reći da je usledilo 15 minuta hohora dok nisu zamenili mesta?

 

Stanoje nosi pola odgovornosti za zvižduke, jer ga tvrdoglavo gura, dok nije došlo do ove katastrofe protiv TSC-a. NIje prijatno slušati zvižduke našem igraču ali on se ne trudi da ih demantuje. Pun je tim polovičnih igrača, ali se narod obraduje kad vidi da se neko makar trudi, kod njega deluje da je i to upitno. 

 

Nema Stanoje puno rešenja, ali otkako je Jevtović proigrao mogao je da dobije više minuta. Ili na nekim manjim utakmicama pometiri Natha iza. Uostalom, videćemo kako će sve izgledati u ovih 4-5 mečeva do kraja.

Link to comment
Share on other sites

I meni je to prošlo kroz glavu. Baš se raspao. A čini mi se da je ušao i u onaj Noletov fazon od pre nekoliko godina "ljubav i mir". Bila je scena za nevericu protiv Čuke na Brdu. U nekom 92-93. minutu mi jurimo da nekako umuvamo gol, tenzija, nervoza, znaš kako već ide. Lopta na sredini, akcija se odvija a na 15-20 metara odatle Jojić isteže nekog igrača Čukaričkog. :ajme: Cela tribina se smejala od muke.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Pre nekoliko dana su na mocartu napravili (ili prepisali) kalkulaciju oko učešća naših klubova u narednom ciklusu evropskih takmičenja. Neki od uslova su se u međuvremenu ostvarili pa je situacija malo jasnija.

 

Elem, teorije radi, ako bismo nekom magijom ipak bili prvaci startovali bismo od trećeg kola kvalifikacija za LŠ. Bili bismo nosioci u tom kolu ali ne i u eventualnom plej-ofu. U svakom slučaju bismo samim ulaskom u kvalifikacije imali obezbeđenu jesen u Evropi, makar u LK. U "teoriji o teoriji", ulaskom u grupe LŠ našli bismo se u četvrtom šeširu.

 

Realnija priča je vezana za učešće u kvalifikacijama za LE, što nam sleduje osim u slučaju da Vojvodina ili Novi Pazar uzmu kup, kada bi neko od tih timova išao u te kvalifikacije. Ako Rendžers osvoji ovogodišnju LE igrali bismo u plej-ofu za LE, a čak i u slučaju poraza u istima nam ne gine LK. Bili bismo nosioci u plej-ofu, a neka trenutna projekcija mogućih protivnika obuhvata Ferencvaroš, Maribor, Slovan, Helsinki, Dudelanž, Slaviju iz Praga i Hajduk. Ukoliko Rendžers izgubi od Ajntrahta u finalu, počeli bismo od trećeg kola kvalifikacija. Rano je govoriti o tome ali u slučaju prolaska u grupe LE mogli bismo da se nađemo u drugom šeširu.

 

Na kraju, ako izvisimo za sve napred nabrojano, krećemo od drugog kola kvalifikacija za LK. Bili bismo nosioci u svim krugovima kvalifikacija a u slučaju učešća u LK, bez obzira na način ulaska, da li kroz kvalifikacije ili ispadanjem iz kvalifikacija za jača takmičenja, mogli bismo da dobacimo do prvog šešira.

 

Dakle, svi uslovi su tu za lepu sporCku priču od leta i sjajnu zaradu, tako da možemo da očekujemo očajan prelazni rok, raštimovan tim, porast dugova i prošenje neke crkavice iz budžeta da nas ne izbace iz Evrope. U još grđem scenariju postoje šanse za ispadanje od nekog protivnika iz reda onih "danas svi znaju da igraju fudbal".

Edited by Barkley#34
Ajntraht, ne Roma
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...