Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

5 hours ago, VISOKOLETAC said:

Pa poludeo Ivanovic, al nam nista nije vredelo.

Kada sam video da je Kalina dobio rampu u kontri (valjda negde sam pocetak...), nekako mi je izgledalo da energija ne postoji kod njega. Kapiram da su se ispraznili protiv komsija, a tamo otisli da probaju nesto, ali... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Samo strpljivo. Ove sezone niko nije konstantan, sve ekipe variraju i to debelo. Povezes dvije i top 8 je na dohvat ruke.

Volio bi da grijesim za Markovica, al brate kako ga ostavi onaj u kontri sinoc to je strasno. Uskok je spremnosr trenutno za njega. Jedino mogu da shvatim da izlazi iz povrede, pa nije spremam, sve ostalo ne mirise na dobro.

Mislim gotivim ga generalno kao igraca, al me je bas razocarala prije svega fizicka spremnost i brzina. Ovi nasi posle tri vezane u par dana izgledaju svjezije od njega.

Opet kazem Radonjic zna bolje od nas i njemu vjerujem.

 

Podrska momcima maksimalna.💪💪💪

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, mmajstor said:

 

Nije ovo samo maler, nego i rezultat toga sto nismo doveli centra na vreme (Cirbesa ne mogu ozbiljno da racunam). 

I couldn't agree more s tvojom konstatacijom. Upravo o tome sam i pisao tokom live jučer. I naveo prvenstveno Cirbesa. Mislim da  je njegov nastup jučer najbolje opisao čini mi se @Edward Louis Severson III u jednom od svojih postova  a zatim sam  se dotakao i beka sutera o kojem se niti prije par dana povela debata da li nam je nužan na postojeći roster.nadam se da nam je ova utakmica dala najbolji odgovor na tu dilemu. Jako me se dojmio učinak Đonija sa dvojke ali nama treba pure scorer. Iako obožavam ovu igru a u DNK-u mi je fudbal kojeg doduše sve manje pratim ja ne baratam imenima niti se bavim skautingom te samim tim niti ne znam zaista tko bi nam to to najbolje legao na ovaj roster na te dve pozicije. Za Pefija sam siguran da će biti koristan igrač Radonjicevog sistema. Ali da su nas osakatile ove povrede , jesu. Možda i najviše od svih ostalih EL ekipa do sada 

Edited by bodo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

mnogo je ovo povreda i za jače rostere nego što je zvezdin.

 

kako ide onaj drevni meme, keep calm & neštonešto

 

neko reče "koga ćemo da dobijemo ako ne baskoniju"

pomislih kako to verovatno misle navijači komplet učesnika eurolige kada igraju sa nama. baskonija je talentovana i iskusna ekipa, koja je upravo dovela novog trenera, pa igrači svesno ili nesvesno, žele da se dokažu novom kouču ali i da pokažu sebi i drugima kako nije u njima bio problem

 

protiv reala lagano, pa nas možda neće puno tući. da se pripremimo za aba kolo i eventualno ozdravimo (+pefi se malo više uigra) za ono tamo kolo eurolige

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Ljudi valjda misle da cemo svaki put da guzimo tu Baskoniju, koju smo jednom oducili od kosarke pre 5 godina...ne znam kako da to tumacim.

 

Mi smo sa ovakvim rosterom skoro uvek autsajderi na gostovanju u evroligi. Ja bih rekao bas uvek, s tim sto je neke moguce pobediti NEKAD.

 

Baskoniji je sinoc sve polazilo za rukom, jos su se i raspucali sto im je bila boljka, i nismo mi tu imali sta da trazimo. Toeto, cela filozofija. Teraj dalje.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mene je bas smorila ova utakmica, ne toliko poraz, ni velika razlika, pa ni izduvanost ekipe, sve je to normalno, ali da nas toliko j.bu okolnosti od pocetka sezone je bas onako wtf...

Kao da nije dosta ovaj pretezak i izrazito nepovoljan raspored utakmica, koji Radonja i momci peglaju junacki, ali bolesti i povrede uvek nekako dolaze kad god hvatamo zalet za velika dela.

White koji kida predsezonu i lomi ruku pred pocetak iste.

Dolazi ti Alba, gde imas zicer da budes u plusu, Dzoni kaci Kovid i osudjuje nas na cedjenje Nejta i mucenog Uskoka.

Taman se svi oporave  kompletiramo se, dovedemo igraca da rastereti spoljnu liniju, vezemo dve pobede u EL, oduvamo komsije, i idemo na Baskoniju koja je nekoliko nedelja kao razbijena banda, i povrede se dva od 4 najbolja igraca sezone, a treci na samom pocetku utakmice.

I na sve, ovi smetenjaci odluce da bas pred nasu utakmicu promene trenera i sete se da znaju kosarke.

Bas onako nam se ne da...

Kao da nam nije dovoljan ovaj pretezak raspored, gde u prvih 13 kola 8 puta gostujemo, na sav fajt i krvava kolena, nikako da sastavimo ekipu, i udjemo u povoljniji raspored, sa maltene egal skorom, kao da nas neko konstantno vuce za kragnu,  a tako nam malo fali stalno...

Dejo i 12 Sizifa🙄

Edited by Gudura
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Pa i sa okolnostima se upravlja. Nemas startnog centra i povredi ti se cetvorka na najmanje 2 meseca. 

 

Toj okolnosti bi se valjda trebalo prilagoditi tako sto dovedes igraca 4na5 koji bi mogao da pokriva poziciju 4 dok se Vajt ne vrati, a kad se vrati da uzima minute i na poziciji 5. Novca ima, pitanje je samo koliko je tesko naci takvog igraca koji bi se mogao lako uklopiti. Al mnogo je lakse dovesti Cirbonju i kukati na okolnosti. 

 

A sta je sa Voltersom? 

Link to comment
Share on other sites

Treba da se molimo da ako Dobric bude igrao za repku da to shvati kao novi pocetak,oslobodi se blokade i krene da sutira kako ume.

On prosle sezone u  EL 45% za tri sada 25,Holins 34% u Zenitu a sada 24% bas teska situacija.Ja sam se od Holinsovih procenata oprostio barem u nekom blizem periodu,promasaji su mu bas teski i ne nazire se boljitak.Dobric promasuje otvorenije suteve od Holinsa i to ima dosta njih ali luda je glava pa nekako ocekuje da se probudi kad tad, to nam je vitalno.Nije nam preterani problem promasaj Dekija jer on sutne jednom u tri utakmice, nije ni Simonovic jer kada budemo bili zdravi nece preterano ni igrati ali ovoliko promasaja Dobrica i Holinsa mi ne moze da istrpimo.Markovic bi pri boljem sutu saigraca imao 5 asistencija vise ali dzabe.

Pisao sam ranije i pisem sada da su za sigurnost u ABA i generalno igru potrebni pravi Dobric i Ivanovic, Nikola se pronalazi  dok Ogi ima bas lose partije.Osim "deny" odbrane on slabo sta igra.

Za utakmicu nemam sta da kazem, ako mi verujete da sam ja posle prvog njihovog napada(tj nase odbrane) video da mi ne licimo na sebe,desava se,mentalni i fizicki pad.Samo mi je zao kad nas pobede ovakvi pacenici,sto oni TRENUTNO jesu.Igrali bez plana,svako igrao,svako uzimao suteve koje je hteo..Spahija ni kriv ni duzan pobedio a imao je uticaj na igru koliko i mi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izuzetno se potcenjuje Baskonia, koja jeste imala par cringe utakmice gde sam se zapitao kakav je ovo rezultat, ali tome su doprinele i povrede i ocigledno zasicenje/lose vodjenje od strane Ivanovica. 
Ali ako pogledamo tim od sinoc, nema mesta potcenjivanju, elitna EL krila u vidu Giedraitisa i Fontecchia, centarski par gde je njihov drugi centar trebalo da bude nas prvi, Baldwin koji se nije uklopio sa Duskom, ali je odlican EL igrac (reputacijom i platezno znatno iznad svih nasih bekova), sto je i pokazao prosle sezone, uvek nezgodni iskusni Granger itd itd.

Sasvim ok ekipa za 7-11 mesto u EL

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Da, definitivno su nešto bušili Ivanovića jer su juče letili po parketu. Bili bi još zajebaniji da im je zdrav Peters. Možda bi nas dobili i kompletne ali bi to bila sasvim drugačija utakmica.

 

Inače Enoch djeluje kao zanimljiv igrač za EL, tek druga profesionalna sezona, blizu 10 ppg i 5 rpg. I protiv Barse je imao indeks tipa 35.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mene samo nervira sto smo se toliko potrosili u derbiju, mislim ok je pobediti ali navijaci poprilicno veze sa zivotom nemaju  ako misle da nam je pobeda ili poraz u derbiju bitnija od utakmice u Baskoniji. Kao izduvan balon smo izgledali, oslabljeni i sledi nam poraz u Madridu gotovo izvestan.

 

I dalje mi nije jasno sto ne dovodimo centra, svakako nam je bio potrebniji od Markovica, ne moze se izdrzati u ovom tempu sa 2 ipo centra, sa tim da bojica centara izgledaju kao azdaje, ali pre ili kasnije ce pasti, verovatno i neka povreda sledi jer je tempo ubitacan. Mi za jbnu ABA ligu treba da budemo samo u sest, to vijanje prvog mesta i merenje patke sa partizanom nam se obija o glavu i ide mi na qrac.

 

Nama treba EL da bude sve, ovo bukvalno peglati sa sirokom rotacijom i odmarati svaki put nekog nosioca. Stav kluba je ocigledno bio da se derbi mora odigrati na 150% obrtaja i sad smo propustili lepu sansu da se prikljucimo a i poraz je bio rutinski. Nemam problema sa porazima, bice ih dosta, ali da se ABA liga igra vecito na max mi je suluda posebno u Radonjinom sistemu igre.

 

Dimitris, Zirbes,Deda, Ivanovic nek gule bar 15m ABA ligu i da se dovede taj jbni centar, nas je Enoks unistio...ako posle Reala ne dovedemo centra, mi smo totalno neozbiljni..

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Sector said:

Da, definitivno su nešto bušili Ivanovića jer su juče letili po parketu. Bili bi još zajebaniji da im je zdrav Peters. Možda bi nas dobili i kompletne ali bi to bila sasvim drugačija utakmica.

 

Inače Enoch djeluje kao zanimljiv igrač za EL, tek druga profesionalna sezona, blizu 10 ppg i 5 rpg. I protiv Barse je imao indeks tipa 35.

 

Apsolutno.

 

Da, i meni je bio zanimljiv več na ranijim utakmicama, jer izgleda kao full package varianta. Solidan skillset na postu, ume da ubode sa poludistance, a da pritom size nije nikak problem (2,08 i 116kg).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, bosMan_jr said:

Izuzetno se potcenjuje Baskonia, koja jeste imala par cringe utakmice gde sam se zapitao kakav je ovo rezultat, ali tome su doprinele i povrede i ocigledno zasicenje/lose vodjenje od strane Ivanovica. 
Ali ako pogledamo tim od sinoc, nema mesta potcenjivanju, elitna EL krila u vidu Giedraitisa i Fontecchia, centarski par gde je njihov drugi centar trebalo da bude nas prvi, Baldwin koji se nije uklopio sa Duskom, ali je odlican EL igrac (reputacijom i platezno znatno iznad svih nasih bekova), sto je i pokazao prosle sezone, uvek nezgodni iskusni Granger itd itd.

Sasvim ok ekipa za 7-11 mesto u EL

Ako je upis inspirisan mojim glup je.

Rekao sam da su trenutno u losem stanju ne da su los tim.Dve apsolutno razlicite stvari.

A i generalno je upis promasaj jer nesto nisam video da se iko smejao rosteru Baskonije,vec su ljudi sa pravom dovodili u pitanje njihovu formu i igru.Niko nije rekao ma onaj Boldvin je smesan a razbio nas,pa Gidraitis itd.

Edited by UDresuKvinsiMilera
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, mmajstor said:

Nemojte da zajebavate. 

 

4 poraza za redom ne mozemo vola u kupusu da ubodemo - svi vicu fali nam suter. 

 

Dobijemo Pao i Asvel - odjednom nam ne treba nam niko, da stedimo pare

 

Ponizi nas Baskia - opet nam fali suter. 

 

Pa jel fali ili ne fali, ovako je bez veze od utakmice do utakmice da se menja misljenje kako vetar duva. Vec sam vam rekao da ce kuknjava opet da krene cim krenu porazi. Jel hocemo iskorak ili necemo? 

Tesko reci, jer stalno igramo bez White + minimalno jos jednog-dvojice (sinoc Mitrovic und Wolters). S ovom dvojicom bismo sinoc imali solidne sanse za pobedu.

 

Ali po meni, fali. Ako ne damo po utakmici barem 5-6 trojki, konstantno smo u problemu. I ako sut za tri ne predje 25-30% isto tako.

 

Sto se tice Mitrovica i Woltersa samo se molim Svevisnjem da ce iz povreda izaci za sedam-deset dana. Kako kod nas komunikacija po tim stvarima inace ide, ne bih se iznenadio da zaigraju tek sredinom decembra.

12 hours ago, propolis said:

Centar je uvek teži od beka pa će klackalica da prevagne na njegovu stranu.

Znači fale nam dva lakša beka i jedan teži centar 🤔

Pa bas... Uzmi Pleissa i Coloma, ko je tu tezi?

Link to comment
Share on other sites

Baskonija je igrala loše jer su igrači bušili Ivanovića, a svi su na osnovu loših igara očekivali našu pobedu, da je ostao Ivanović dobili bi ih 20 razlike.

Sad će i oni da se dignu i svima će biti nezgodni jer su dobra ekipa, jedino što im je novi coach nemač pojma

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Razumem price o umoru i povredama. To je svakako razlog sto smo juce delovali kao Cipiripi ekipa. Ono sto ne mogu da razumem je sirina naseg rostera, prosto je nemamo. Niko ne kaze da mi mozemo da priustimo 15 igraca slicnog i dobrog kvaliteta. Ali, ekipa koja ima Cirbesa, Uskokovica, Simonovica, Davidovca koji imaju bilo kakvu rolu ne moze da ocekuje mnogo kada imaju solidnu minutazu. 

Nabrojani igraci ne mogu da prave razliku ni u Evro kupu.

Kada dodamo i Branka(+Lazarevica) i njegov skoro nepostojeci ucinak u napadu, pa mucenje Holinsa i Dobrica... Mnogo je ovde upitnika u nasem timu. To je svakako moglo da se predupredi, a takodje mi nije jasno kako ne mozemo da dovedemo spremnog igraca? Ok, Markovica treba sacekati, ali kad ce biti spreman i zaliciti na sebe? Ako je cilj za plejof abe to je ok, za El ce mnogi vozovi proci dok ne bude na nekom svom ranijem nivou. 

 

Hronican umor pristize nase glavne igrace Kalinica(videlo se koliko je slomljen od umora bio Kalina kod one rampe nad njim) i Voltersa, do kad ce se cekati dolazak igraca koji moze sad i odmah da pravi razliku i rastereti malo druge? I sta se ceka, neka ozibljina povreda glavnih igraca usled velikih napora i pada koncentracije??

I kad se Vajt vrati to nece biti taj igrac koji je prosao pripreme. Ako se on ceka kao spasilac ne znam sta da kazem. 

Edited by Dl91
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Devil In My Pants said:

Mene samo nervira sto smo se toliko potrosili u derbiju, mislim ok je pobediti ali navijaci poprilicno veze sa zivotom nemaju  ako misle da nam je pobeda ili poraz u derbiju bitnija od utakmice u Baskoniji. Kao izduvan balon smo izgledali, oslabljeni i sledi nam poraz u Madridu gotovo izvestan.

 

Svakako je pobeda u derbiju bitnija od utakmice u Vitoriji. Neuporedivo. Poraz od Partizana znacio bi dve pobede manje i jos tek predstoji utakmica sa Partizanovom publikom. Da je ovaj derbi bio sa njihovim domacinstvom, mogao je i da se izgubi.

 

1 hour ago, Devil In My Pants said:

I dalje mi nije jasno sto ne dovodimo centra, svakako nam je bio potrebniji od Markovica, ne moze se izdrzati u ovom tempu sa 2 ipo centra, sa tim da bojica centara izgledaju kao azdaje, ali pre ili kasnije ce pasti, verovatno i neka povreda sledi jer je tempo ubitacan. Mi za jbnu ABA ligu treba da budemo samo u sest, to vijanje prvog mesta i merenje patke sa partizanom nam se obija o glavu i ide mi na qrac.

 

Moja predpostavka da ce to biti Lesor. A on svejedno ne moze da igra do drugog dela sezone, jer je igrao za Makabi. A nece se ni dovoditi do isteka ugovora Cirbesa, sto je koliko ja znam za dve nedelje.

 

Za ABA ligu je vazno da budemo medju prva dva, a idealno bi bilo prvi zbog domaceg terena. ABA je veoma napeta, mala bara a puno krokodila, tako da je svaka prednost domaceg terena prilika da se ima "bolje" sudjenje.

 

1 hour ago, Devil In My Pants said:

Dimitris, Zirbes,Deda, Ivanovic nek gule bar 15m ABA ligu i da se dovede taj jbni centar, nas je Enoks unistio...ako posle Reala ne dovedemo centra, mi smo totalno neozbiljni..

 

Slazem se da treba rasporediti minutazu u aba i na ove sa manje minuta. To ce se i desiti, nama je tek sad raspored u aba malo laksi. Neozbiljni svakako nismo.

 

Zakljucak, nevezano za tvoj upis. Ova kolicina nezadovoljstva kod nas je zaista nesto tesko objasnjivo. Kao da se desilo nesto neverovatno. Poraz od Baskonije...ma katastrofa, svi da skocimo sa zgrade momentalno. Sto da dovedemo centra jednog. Daj bre pet centara, ko je bre sirotinja, vidis da novca ima kao konfeta.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...