Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
49 minutes ago, Bugl Khan said:

Ne kažem da nije. 

Sezona 2018/19 - Zvezda - Spartaks 2-0 (Ben jedan gol), Zvezda - Suduva 5-0 (Ben jedan gol, jedna asistencija), Zvezda - Spartak Trnava 3-2 (Ben 2 gola, 1 asistencija), Zvezda - Red Bul 2-2 (Ben 2 gola)

Edited by Don Juan
  • Like 1
Posted (edited)
33 minutes ago, Don Juan said:

Sezona 2018/19 - Zvezda - Spartaks 2-0 (Ben jedan gol), Zvezda - Suduva 5-0 (Ben jedan gol, jedna asistencija), Zvezda - Spartak Trnava 3-2 (Ben 2 gola, 1 asistencija), Zvezda - Red Bul 2-2 (Ben 2 gola)

Sezona 2010/11

Partizan-Pyunik 3:1 (Cleo 1 gol)

Pyunik-Partizan 0:1 (Cleo)

Partizan-Helsinki 3:0 (Cleo 1 gol)

Helsinki-Partizan 1:2 (Cleo 2 gola)

Partizan-Anderlecht 2:2 (Cleo 1 gol)

Anderlecht-Partizan 2:2 (Cleo 2 gola)

Od 13 golova Partizana u kvalifikacijama je zabio 8. S tim da je u najbitnije 2 utakmice od 4 gola zabio 3.

Edited by Bugl Khan
  • Like 1
Posted
25 minutes ago, Bugl Khan said:

Sezona 2010/11

Partizan-Pyunik 3:1 (Cleo 1 gol)

Pyunik-Partizan 0:1 (Cleo)

Partizan-Helsinki 3:0 (Cleo 1 gol)

Helsinki-Partizan 1:2 (Cleo 2 gola)

Partizan-Anderlecht 2:2 (Cleo 1 gol)

Anderlecht-Partizan 2:2 (Cleo 2 gola)

Od 13 golova Partizana u kvalifikacijama je zabio 8. S tim da je u najbitnije 2 utakmice od 4 gola zabio 3.

Pa pazi niko ne spori Klea, ja sam rekao da je njegov učinak za Partizan bio veliki, ali učinak Bena u toj sezoni je gotovo identičan sa učinkom Klea, ali je problem što Ben nije atraktivan igrač i ne upada u oko, ali kada na kraju pogledaš statistiku shvatiš da je jedan od ključnih igrača. Ono što takođe ide u korist Bena je činjenica da je on u Zvezdi duže, nego što je Cleo bio u Partizanu, pa je i uticaj značajniji, a opet treba voditi računa da Ben nije cetarfor i da je njegov uticaj na samu igru veći neog Clea (ili bilo kog drugog centarfora).

Zvezda je te sezone kada je prvi put ušla u LŠ dala 12 golova, 6 je dao Ben, uz dve asistencije, i ono što ti kažeš, kada je najbitnije učestvovao u svim golovima koje je zvezda dala u zadnja dva kola kvalifikacija, tj. od 5 golova koje je dala Zvezda, on je postigao 4 uz asistenciju.

Posted (edited)
1 hour ago, Don Juan said:

Pa pazi niko ne spori Klea, ja sam rekao da je njegov učinak za Partizan bio veliki, ali učinak Bena u toj sezoni je gotovo identičan sa učinkom Klea, ali je problem što Ben nije atraktivan igrač i ne upada u oko, ali kada na kraju pogledaš statistiku shvatiš da je jedan od ključnih igrača. Ono što takođe ide u korist Bena je činjenica da je on u Zvezdi duže, nego što je Cleo bio u Partizanu, pa je i uticaj značajniji, a opet treba voditi računa da Ben nije cetarfor i da je njegov uticaj na samu igru veći neog Clea (ili bilo kog drugog centarfora).

Zvezda je te sezone kada je prvi put ušla u LŠ dala 12 golova, 6 je dao Ben, uz dve asistencije, i ono što ti kažeš, kada je najbitnije učestvovao u svim golovima koje je zvezda dala u zadnja dva kola kvalifikacija, tj. od 5 golova koje je dala Zvezda, on je postigao 4 uz asistenciju.

To je apsolutno jasno. Naravno da učinak veznog igrača neću mjeriti po golovima i asistencijama. Jedini način da se ocijeni učinak takvih igrača je da gledaš utakmice (čak i da gledaš napredne statistike nećeš vidjeti sve). Pa koliko puta je na ovom forumu bila rasprava o tome kako Modrić ništa ne valja jer nit daje golove nit asistira. Vodonoša najobičniji. U biti jedino špiceve i krila možeš donekle ocijeniti kroz tu najosnovniju statistiku (golovi i asistencije). Iako i tu postoje iznimke. Mandžukić npr. Igrač koji nikad u karijeri nije imao sezonu od 20+ golova. A igrao je u najvećim klubovima, osvajao najveće trofeje i redovno zabijao u najvećim utakmicama koje postoje. 

Tako da ne sporim da je Ben imao odličnu sezonu i bio izrazito bitan za Zvezdu. Samo kažem da je Cleo u Partizanu igrao vanserijski i da je meni osobno to najbolji stranac kojeg sam vidio kod vas (iako priznajem da nisam gledao baš puno utakmica da bi ocjenjivao i navedenog Bena i ostale). Šteta što su taman u to vrijeme Kinezi počeli dovoditi igrače. Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi se snašao u Europi. 

Edited by Bugl Khan
Posted

Kleo je bio ubica, imao je fantastičnu sezonu, ubadao stvarno sve. Poklopilo se i to što je davao golove u najvažnijim utakmicama (što je dodatni plus, naravno), zbog čega je pogurao i rezultate kluba.

Po meni je Moreira takođe u prvom redu stranaca koji su igrali u FKP, a iako nema velike uspehe u Evropi, mislim da je Natho igrački najjači od svih nabrojanih i da zbog svega što se dešava sa klubom nismo videli sve šta ume.

Ovi iz komšiluka su stvarno sise što nisu do kraja insistirali na odlasku Bena iz kluba. :classic_biggrin:

• Like 1
Posted
1 minute ago, Crni Bombarder said:

A ko je u hrvatskom?
Dudu?

Dudu nije baš stranac. Došao je kao dijete i igrao za Hrvatsku. Isto znam da li bi računao Viduku, Skoku, Bosnara, Ademija i Gavranovića, ili Sammira npr.

Najbolji je vrlo vjerojatno Olmo. Ali bilo je i drugih kvalitetnih stranaca; Sedloski, Cufre, Tonel, Koch, Eduardo (golman), Pedro Morales, Angelo Henriquez, Soudani, Fernandes, Mass Sarr, Cernat, Mitu, Gorgon, Kouassi, Đalović, Uzuni, Kastrati, Ohandza, Teophille, Lauritsen, Žilić, Ristovski, Ibričić, Verpakovskis....
Bilo je i onih sa zvučnim imenom koji nisu ostavili gotovo nikakav trag: Jens Nowotny, Hugo Almeida, Artem Milevsky, Kazuyoshi Miura, Fredi Bobić, Elvir Bolić.

Možda složim najboljih 11 stranaca HNL-a kad će mi se dat 😄

Posted

Pa,da,Dudu je uzeo drzavljanstvo,ali opet..rodjeni je Brazilac..nisam racunao igrace hrvatskog porekla..Viduka je imao hrvatse korene,zar ne? Iako je bio iz Australije.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Bugl Khan said:

Elvir Bolić

Kakva je nepravda što Bolić nije postao jedan od najvećih ikada, i postao bi da nije bilo jebenog rata. Ogroman potencijal, ok možda ne kao Dejo, ali nije preterano zaostajao. Šteta.

Posted
28 minutes ago, Bugl Khan said:

Kazuyoshi Miura

Off

Spoiler

Eh, Miura, to su bila vremena. Igra Dinamo protiv Suhopolja, više japanskih novinara i fotoreportera nego gledaoca na stadionu :classic_biggrin: A bilo ih je (gledaoca) koji su potegli čak iz Japana da ga prate. Čini mi se da sam nedavno pročitao da i dan danas negdje igra u 50-i-nekoj

Posted

Evo još jedan podatak. Kopiram.

Najefikasniji stranac u istoriji Crvene zvezde, El Fardu Ben može da se pohvali fenomenalnom statistikom. Osim što je direktno učestvovao kod 93 gola našeg tima, nalazi se na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona kada su u pitanju aktivni igrači sa afričkog kontinenta, sa 12 golova.

Posted
1 hour ago, bistru vodu mutim said:

Da se ne lažemo

'El mi veruješ da sam mislio na njega dok sam kucao post i ode misao... Igrao je malo i već je bio mator, ali je pokazao izuzetnu klasu u važnim utakmicama. Mora da dobije honorable mention.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Don Juan said:

Evo još jedan podatak. Kopiram.

Najefikasniji stranac u istoriji Crvene zvezde, El Fardu Ben može da se pohvali fenomenalnom statistikom. Osim što je direktno učestvovao kod 93 gola našeg tima, nalazi se na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona kada su u pitanju aktivni igrači sa afričkog kontinenta, sa 12 golova.

Statistika mu je odlična, cca svakih 100 minuta gol ili asistencija. A ovo sa 12 golova i 5. od svih Afrikanaca treba uzeti sa rezervom. Jer Zvezda igra 6 utakmica više od klubova koji direktno idu u grupe. I to sa dosta slabijim protivnicima od onih u skupinama. 

Posted
2 minutes ago, Bugl Khan said:

Statistika mu je odlična, cca svakih 100 minuta gol ili asistencija. A ovo sa 12 golova i 5. od svih Afrikanaca treba uzeti sa rezervom. Jer Zvezda igra 6 utakmica više od klubova koji direktno idu u grupe. I to sa dosta slabijim protivnicima od onih u skupinama. 

Mislim da grešiš. To je igračeva lična statistika i svejedno je u koliko utakmica je nabačena. Igrač koji je u stanju da odigra 6, 10 ili 18 utakmica više, samo može njemu ići u prilog. Nebitna je čak i snaga protivnika, koliko je bitno vreme provedeno na terenu i učinak igrača. Mogao je Ben (recimo) i da presedi (recimo) 4 meča jer nije bilo potrebe da igra.

Ali je igrao jbg, tj. upisivao minutažu, davao golove i asistirao. :classic_biggrin:

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Neme said:

Mislim da grešiš. To je igračeva lična statistika i svejedno je u koliko utakmica je nabačena. Igrač koji je u stanju da odigra 6, 10 ili 18 utakmica više, samo može njemu ići u prilog. Nebitna je čak i snaga protivnika, koliko je bitno vreme provedeno na terenu i učinak igrača. Mogao je Ben (recimo) i da presedi (recimo) 4 meča jer nije bilo potrebe da igra.

Ali je igrao jbg, tj. upisivao minutažu, davao golove i asistirao. :classic_biggrin:

Pa nije svejedno 🙂 Ako Ben do završetka grupne faze odigra 12 utakmica, a Zyech ili Salah 6. Di se može vidjeti ta lista, baš me zanima sada. 

Posted
2 hours ago, Bugl Khan said:

Pa nije svejedno 🙂 Ako Ben do završetka grupne faze odigra 12 utakmica, a Zyech ili Salah 6. Di se može vidjeti ta lista, baš me zanima sada. 

Dobro sad Salah. Nije baš da svi afrički fudbaleri igraju samo grupnu fazu, i da nema onih koji moraju u kvalifikacije. Ispade da od svih afričkih fudbalera, samo je Ben taj srećnik koji nabija broj mečeva, a aigurno ima i onih koji igraju i završnicu.

Posted

Ben je najbolji stranac u sprskom fudbalu.
Kakav crni Cleo. O Moreiri moze da se prica.
Nemoj da me zasmejavate.
Cleo je imao samo inspiring period. Meni je Tawamba znatno bolji fudbaler od Cleo-a, samo je mnogo nesrecniji Partizan nahvatao.

Ben i kad ne daje golove, precesto nosi Zvezdu.

Od '91 na ovamo, ova Zvezda je najuspesniji tim u Evropi, 2 puta LS i 2 puta LE (eliminaciona faza).
On je da kazemo bio 3 i po sezone tu. Samo pola sezone je propustio to, prva ona sezona, kad je Zvezda bila u LE.
U sustini Ben je na neki nacin generator Zvezdinog uspeha.

Stranac koji je prihvatio klub na svojstven nacin, bio lider, i utabao put i ostalim strancima da budu lakse prihvaceni, ali i da im pokaze kako se igra za klub.

I to sve na jako gospodski nacin, bez ikakvih jefitinih patetika i slihtanja navijacima.

• Like 3
Posted
57 minutes ago, Don Juan said:

Dobro sad Salah. Nije baš da svi afrički fudbaleri igraju samo grupnu fazu, i da nema onih koji moraju u kvalifikacije. Ispade da od svih afričkih fudbalera, samo je Ben taj srećnik koji nabija broj mečeva, a aigurno ima i onih koji igraju i završnicu.

Pa naravno da nije jedini. Ono što želim reći je da sigurno ima više od 5 Afrikanaca koji su u samoj CL zabili više golova od Bena, i da zato tu statistiku treba uzeti s rezervom. Jer jedno su klubovi iz Moldavije i Sj. Irske, a drugo skupine i KO faza CL.  

• Like 1
Posted
19 hours ago, AgroLaki said:

😄

Da si ti meni ziv i zdrav znas li ti kolika je lista invalida koji su Zvezdi dali gol? Pa i Sokol Kushta je za ovog maradona kakav je gol zabio.

Posted

Problem kod stranaca u domaćem fudbalu je taj što najbolji i najlošiji najkraće ostanu.

Kao npr ovaj majstor, nepunuh godinu dana je bio u našem fudbalu iza to vreme laganih 30ak komada...

Ko zna šta bi bilo da je ostao 3 sezone...
Posted

Ova tema je tata vol 2?

Kako ja ovo kapiram moze se predloziti najbolji stranac, ali se ne moze utvrditi, nesto slicno GOAT "trci" u tenisu.

Svakako nekolicina igraca moze da konkurise. U Zvezdi Ben, Kastiljo... u Partizanu Kleo i Leonardo. 

Ne znam ni sta je kriterijum. Talenar nekong igraca ili trag koji je ostavio u klubu?

Leonardo bi bio moj pik po talentu. Ben po uticaju na uspeh kluba.