Jump to content

KKCZ- bivsi igraci i treneri


kalistenika u rutini

Recommended Posts

Kinzijeva sezona u Zvezdi debelo precenjena, bio je možda četvrti-peti igrač te ekipe. U Partizanu je bio vrh, al' se onda povredio i propustio ostatak sezone. Svakako ni blizu našeg najboljeg stranca, samo te sezone smo imali dvojicu boljih. 

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Guru said:

Kinzijeva sezona u Zvezdi debelo precenjena, bio je možda četvrti-peti igrač te ekipe.

 

pa kad je radonjic imao prejake ekipe

ali omasio si temu, nije se uopste pisalo o indeksu korisnosti i znacaju

 

mada bih voleo da vidim hipoteticki ucinak te sezone bez cetvrtog-petog igraca ekipe ( :

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Guru said:

Kinzijeva sezona u Zvezdi debelo precenjena, bio je možda četvrti-peti igrač te ekipe. U Partizanu je bio vrh, al' se onda povredio i propustio ostatak sezone. Svakako ni blizu našeg najboljeg stranca, samo te sezone smo imali dvojicu boljih. 

 

 

Nije propustio ostatak sezone samo zbog povrede. Posvađao se sa upravom zbog neisplaćenih zarada. Bilo je prozivki i od strane Vujoševića i od strane navijača. A kada je potpisao za Zvezdu dobijao je poruke u stilu "Honey sold" :lol_2:

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, uini said:

ali omasio si temu, nije se uopste pisalo o indeksu korisnosti i znacaju

 

Pisalo se o tome ko je najbolji stranac ikada u KKCZ i zašto. Kinzi fakat nije bio najbolji ni te sezone, jer smo imali Kvinsija i Cirbesa.

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, uini said:

zirbes je taj index korisnosti, dobar igrac par sezona

 

Index korisnosti je Luka Mitrović, Cirbes je te sezone razgrtao u reketu, hvatao svaki pas, izuzetno finiširao i odlično hedžovao u odbrani p&r-a. Njegova ubedljivo najbolja sezona u karijeri, pravio je ozbiljnu razliku na EL nivou. 

 

4 minutes ago, uini said:

bas me hipoteticki zsnima ucinak zvezde bez cetvrtog-petog igraca

 

One utakmice protiv Reala, Himkija i Bajerna smo odigrali pre nego što je on došao... Naravno da smo sa njim postali još bolji, al' ta ekipa je i bez njega kliknula i zaigrala odličnu košarku.

 

7 minutes ago, uini said:

ispade malo manje bitan od dobrica

 

Manje bitan od Kvinsija, Jovića i Cirbesa, po meni mrtva trka sa Gudurićem kome je to bila breakout sezona (a zapravo možda čak i za nijansu bolja nego sledeća). 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Guru

Moji postovi su više bili odgovor na post @Čvarkov gde je naveo najkvalitetnije, najbolje, najomiljenije, itd,...

 

Nigde nisam napisao da je Kinzi bio najbolji, naprotiv, naveo sam strance koje sam gotivio i da je verovatno Miler bio najbolji ikada u svom periodu u Zvezdi, pošto se valjda gleda taj period karijere, ali da mi je Tarens Kinzi na prvom mestu tih igrača koje gotivim. Jbg subjektivni osećaj a to se i traži.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Najdrazi-Dzenkins, ali ako gledamo ka Evroligi kao kljucnom faktoru, ubedljivo najbolji stranac je Dzordan Lojd zbog niza faktora.

 

Markus Vilijams:
 

Spoiler

(svakako u par najdrazih), majstor sa loptom, magicne asistencije, 3 trofeja. Sve stoji. Ipak ljudi ga najvise vezuju za taj neki sentiment zbog lepih asistencija, zato sto je vezao 17 poena Partizanu i zato sto je bio deo generacije koja je skinula Partizan sa trona nakon 15 godina dominacije u Aba ligi.

 

Ipak, isao bi nesto cinjenicnije od toga ako pricamo ko je najbolji. Uz sebe je imao dabl dabl masinu Bobinatora, ubedljivo najdominantijeg centra u Evroligi te sezone, pride i Cirbesa za bek apa. Blazica i Mitrovica koji nisu bili minus u fazi odbrane a bili su skoro dvocifreni prosecno u napadu i veliki broj tada vrhunskih defanzivaca. Lazica, Dzenkinsa, Kalinica, Dangubica i Jovica koji su pokrivali njegovu losu defanzivu, bukvalno Teo sad igra bolju defanzivu nego sto je on tad. Mora se sabirati i defanziva u celokupan ucinak ocene igraca.

 

24 utakmice, 26 minuta prosecno:

 

9.7 poena, 6.1 asistencija, 3.2 skoka, 0.8 ukradenih, 2.9 izgubljenih, indeks 10.7

Za 2-34%, za 3-29%, bacanja-75%.

 

Ovo nisu losi nego ocajni procenti iz igre da se ne zezamo. U top16 fazi je imao jos gore procente u 10 utakmica. Da je imao kolko tolko pristojne procente verovatno bi smo dosli do top8 faze posto nam je bio najznacajniji igrac za napad uz Bobija. 

 

Ne treba ga potceniti jer je stvarno bio majstor sa loptom, ali ne treba ga ni preceniti jer je bio los defanzivac a kroz citavu El je imao ocajne procente i za 2 i za 3.

 

Nije bio u top10 bekova u to vreme. Cak su igraci poput Tea, De Koloa, Spanulisa, Rudija, Ljulja, Rocestija, Ertela itd. bili od solidno do znacajno bolji igraci od njega tada.

 

 

 

Kvinsi Miler:

 

Spoiler

(svakako u par najdrazih),

jedan od najboljih cetvorki u istoriji nove Evrolige ako ne verovatno i najbolji za odigrati izolaciju licem 1 na 1, dominatant napadacki generalno i sirok arsenal u napadu, dodao bi i da je umeo da sutira trojke iz drivblinga s obzirom da je cetvorka, iznad prosecno skocan za tu poziciju, povremeno se cimao u odbrani i imao par pristojnih segmenata, bio zastitnik obruca sa 1.5 blokadom po mecu, bio je bolji bol hendler od mnogih bekova koje smo imali, malo je bio sebican ali moglo mu se...

 

Uz sebe je imak Cirbesa koji je bio tada u par najdominantnijih centara, Simona koji je tada bio top suter cak je spadao i two way igraca jer je tada igrao dobru odbranu, Gudurica i Jovica kao takodje two way igrace, pola sezone i Kinzija, top defanzivce tada Lazica i Dangubica i dodao bih tu i Micica i Stimca koji su imali ok sezone i zaboli dobre ugovore nakon te sezone.

 

Osvojio sva 3 trofeja, top8 faza u Evroligi.

 

24 utakmice, 29 minuta:

 

14.1 pts, 5.7reb, 0.9ast, 0.9stl, 1.5blk, 1TO, 14.8PIR.

 

59% za 2, 33% za 3, 78% ft.

 

Za razliku od Markusa koji tesko da je bio u top 10 bekova, Miler ne samo da je bio u top10 nego mozda i najbolja cetvorka u El tada. Printezis je imao za nesto malo veci indeks korisnosti ali rekao bih da je Kvinsi imao veci uticaj za igru sto mi je jaci parametar. 

 

 

 

Dzordan Lojd:

 

Spoiler

(svakako u par najdrazih a licno najdrazi posle Dzenkinsa)

 

Osim sto cu da pojasnim zasto najbolji, dodao bih i najkompletniji stranac koji je igrao u Zvezdi. Odlican bolhender, nije se plasio prodora pa i da zakuca kad je gusto, poludistanca, sut za 3 poena iz stepbeka, tranzicije, iz driblinga... Cak je i dobar p&r igrac i ima dobre kreatorske sposbnosti a nije primarno kreator igre vec je sg, moze i na pleja sto je i igrao par utakmica kad nije imao ko, ne znam dal je bas two way, ali osim sto je bio krem de la krem strelac te sezone, nije se stedeo u odbrani bukvalno nikada.

 

Najveci faktor zasto je bio najbolji jer je igrao sa gorim saigracima nego ova dvojica iznad, plus u tezem formatu Evrolige. Stalno je fokus odbrane bio iskljucivo na njemu, cesto su ga udvajali, mnogo faulirali. Dodao bi da je Lojd je igrao  bez publike a znamo kolko je znacio pionir u Radonjina vremena.

 

Volden mu je malo olaksavao stvari al i nema vise koga da spomenes od kvalitetnih saigraca. Mozda jedino Dobrica koji je tada poslednju sezonu bio dobar defanzivac jer jos uvek (tek je u plej ofu rasirio arsenal u napadu) tada bio maltene iskljucivo spot up suter u napadu a bio je mladji i agilniji i solidno igrao odbranu tada uz 8.3ppg i dobre procente za 3 vredan je pomena. Ostatak rostera Dzoni O Brajant, Davidovac, Kuridza, Noko odigro 10 utakmica svega zbog onog problema koji je imao, debeli Kolom i Rocesti na kratko krpili Hola koji je bio dosta los, pa akvizicija i sa Terijem, Lazic, Uskokovic, Radanov, Kuzmic nakon operacije... Zaista uzasan sastav. Doduse imali smo 2. najmanji budzet na plate te sezone, a tako smo i zavrsili 2. otpozadi. Ubise nas i korona te sezone, bili smo u top3 tima sa najvise korone a nasi su se oporavljali najduze jer klub nista nije hteo da rizikuje nakon tragedije Odza a korona je bila skakljiva tada. Steta za Pengosa (koji je otkazao let jer je Zenit poslao ponudu nakon dogovora sa nama) a nakon toga bio top pg i za situaciju sa Nokom, da nismo imali te dve nesrece koje su realno ogromne nesrece po nas tada mogli smo do top8 cak i sa tim bednim budzetom. Zao mi je SO zbog te 2 okolnosti i sto smo igrali bez publike. U svakom slucaju od tih 10 pobeda, Lojd je doneo jedno 8 doslovno sam samcijat.

 

11 utakmica sa preko 20 poena, 2 sa preko 30, dakle cuvali su ga top defanzivci, udvajali, tukli ga bukvalno pojedini sa po 5 faulova na njemu u kratkom roku sto im je bio zadatak da bi ga umarali, imao uzasne saigrace generalno, gubio svega 2.3 lopte jer je dok je bio u igri 90% lopta bila kod njega i na sve to je opet dominirao...

 

Spoiler

dodao bih i da nije imao protekcije kod sudija kao Panter u kkp na primer a cak je i vise od njega izbacivao noge pri sutu, 

 

29 utakmica, 27 minuta:

 

17.3 pts, 3.2ast, 3.6reb, 1.2stl, 2.3TO, 16.5 PIR.

 

60% za 2, 31% za 3, 91%ft.

 

3 trofeja.

 

Bicu mozda subjektivan ako kazem da je bio najbolji bek te sezone, ali ako pogledamo njegove saigrace i saigrace tih apr konkurenata, nebo i zemlja. U svakom slucaju u par najboljih bekova te sezone i 3. strelac u citavom takmicenju.

 

Zbog svega ovoga, Lojd, po svim ovim parametrima, izrazito najbolji stranac u istoriji Zvezde.

 

Naveo sam njih trojicu jer su najcesce pominjani.

 

Dodao bih i kraci komentar za ostale:

 

Spoiler

Po ovim paramterima, Cirbes bi bio mozda i ispred Markusa, jer je bio u par najboljih igraca na svojoj poziciji i jer je bio da kazemo 2. najzlasuzniji igrac jer smo stigli do top8. 

 

Panter se slabo pominje a imao je doslovno identicne brojke kao i u kkp prosle sezone. Nije odigrao ni tako malo, 11 utakmica u El. Steta sto je korona prekinula tu sezonu jer sam ubedjen u 3 trofeja te sezone a imali smo sansu i za top8 jer smo bili udaljeni 2 pobede od plej ofa 7 kola pred kraj a bili smo u naponu forme i konacno se kompletirali, unistili smo Makabi pred koronu.

 

Lorenca bih morao kotirati iznad Pantera jer je odigrao vise od duplo utakmica u El te sezone. Znacajno je gore sutirao za 3, ali odbrana i razigravacke sposbnosti su mu daleko vece. Da je Panter odigrao celu sezonu kod nas sigurno bi se kotirao iznad Zoa, ovako morao big njega da stavim ispred.

 

Berona svakako spada u top10 stranaca od kad igramo El, bio je vrh u Ek i u plej ofu Aba lige ali kad je dosao Panter naredne sezone bio je 3. po vaznosti iza Lorenca i Pantera.

 

Dzenkins, 19/20 nije bio ni top4 stranca, 14/15 sezone je bio los napadacki, 16/17 mu je najbolja sezona i moglo bi se reci da je spadao u top two eay igrace posto je dogurao do skoro 10ppg , mada mucio se u napadu prvi deo sezone. Izuzetan borac i licnost i svakako najdrazi stranac na kog su ljudi maltene poceli da gledaju kao domaceg igraca ali objektivno i zbog kosarkaskih kvaliteta je u top10 zbog te sezone zbog koje bi otisli u top8 da gospoda u narandzastom nisu poklonili pobedu Darusafaki.

 

Za Kinzija razumem sentiment kao i za Djenku, al da se ne zezamo u smislu najbolji jer nije ni u top5 kroz ovu prizmu. Odigrao je 16 utakmica. Bio je majstor poludistanci ali nije imao ni 50% za 2. Za 3 je sutirao najbedinih ikada 13%. U top8 fazi je sutirao 1/10 za 3. Svakako two way igrac, slican Holinsu u smislu 2/3 two way, samo sa boljim bol hendlingom i imao je poludistancu dok ovaj nije. Na Holinsovu stranu idu procenti za 3, mozda cak i defanziva, odigrao vise utakmica i takodje osvojio 3 trofeja. Morao bih ipak Kinzija ispred jer je talentovaniji i jer smo igrali top8 te sezone.

 

Kampaco, steta sto je odigrao manje utakmica. Najvece strano ime koje je igralo kod nas. Najbolji two way pg u ligi. Najveci indeks korisnosti u kkcz od stranaca. Asistencija po mecu koliki i Markus, na slican nacin i pregled igre, ali uz puno bolje procente iz igre, znacajno vise poena po mecu i neuporedivo bolju defanzivu. Igrao je 15 utakmica a Markus 24 u El, nije bas duplo veca razlika, morao  bih Fakua ispred da stavim.

 

Vildoza, bez obzira sto je ostao nekima u losem secanju, ne moze mu se osporiti da je jedno mesec ipo dana bio najbolji plej u Evorligi. Osim peha sa tezom povredom pa i emotivni problemi, ipak treba naglasiti i da je zapao u 2. plan nakon prikljucivanja Kampaca, manje minuta i manje lopte u rukama. Sasvim dobro je igrao u plej ofu Aba lige, a Zvezdasi su krenuli da vrte mantru nakon sezone da on nije postojao nakon raskida sto nije tacno ili da je on kriv sto nismo dosli do top8 a upravo je on najzasluzniji sto smo uopste bili u igri sve do Marta meseca, sto ove sezone mozda necemo biti ukoliko izgubimo 2 utakmice do tada. Na momente je bio i two way bek kada je hteo da igra odbranu. Indeks korisnosti mu je znacajno veci od Kinzija na primer, nije imao top topova cetvorku i peticu kao sto je Kinzi imao tad uz sebe, nego je vukao sam uz Nedovica sve i imao slabiji defanzivno orijentisan tim pa je morao i da igra odbrane povremeno tokom meca za razliku od Markusa.

 

 

 

 

Dakle ako uzmemo parametre pre svega doprinos kroz Evroligu, jacinu tima odnosno saigraca i okolnosti jacine formata, brojke ali br utakmica, ne zanemaravijaci i talenat i odbranu... Primera radi iako mi je Markus znacajno drazi ipak po ovome ne moze ispred Lorenca ako se gleda Evroliga kao glavno takmicenje. Isti broj asistencija ali puno bolja defanziva i procenti suta, prosto mora Zo. Pride prva sezona u Evropi. Perperoglu takodje u par najdrazih ali premalo prikazao u El zbog povrede. 

 

Po svim tim parametrima iznad objasnjenim ovo je top10 tabela:

 

1. Lojd

2. Kvinsi

3. Cirbes

4. Kampaco

5. Panter

6. Lorenco

7. Vildoza

8. Markus

9-10. bi bili bilo koja dvojica od ove trojice: Dzenkins, Kinzi i Beron.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne mogu da verujem da niko nije pomenuo Nelsona, cak ni u honorable mentions. Moj najdrazi stranac ikada i generalno jedan od najdrazih igraca. Steta sto je osvojio samo dva kupa, ali ostavio je veliki trag. Prvi stranac koji je produzio ugovor i ostao dve sezone, prvi stranac kapiten. Fenomenalan karakter, vodja, nisu ga dzabe zvali Admiral. Takodje nikad necu zaboraviti njegovu simultanku u praznom Jezeru u nastavku finala kupa kada smo osvojili prvi trofej posle 7 godina, a on bio MVP. 

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Jbg, Nelson je više za nostalgičan deo priče. Meni su takvi Skuni Pen i Omar Kuk. 
 

Mislim da je Nelson i prvi stranac kojeg smo imali dve sezone uzastopno. 

Edited by Мџе
Link to comment
Share on other sites

Kakav idiotizam Alimpija...

Pune mreze snimka gde se za vreme utakmice, u prepucavanju sa nekim iz Burse hvata za medjunozje i nesto dobacuje.

Evo sad izasla i izjava njegovog bivseg igraca iz Burse, lik pominje da je Alimpije nedavno zvao nekog od njih, vredjao, pretio itd.

 

Kakva glava, a letos je bio na pragu Virtusa...

Edited by Nenadd
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Nenadd said:

Kakav idiotizam Alimpija...

Pune mreze snimka gde se za vreme utakmice, u prepucavanju sa nekim iz Burse hvata za medjunozje i nesto dobacuje.

Evo sad izasla i izjava njegovog bivseg igraca iz Burse, lik pominje da je Alimpije nedavno zvao nekog od njih, vredjao, pretio itd.

 

Kakva glava, a letos je bio na pragu Virtusa...

Ovo su bas ozbiljne optuzbe... Jbt..

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Kankkunen said:

Čim je prešao u Bešiktaš krenuli su da mu pakuju sve i svašta, turska posla ...

Da ih tad nije preuzeo oni bi gulili drugu ligu, al izdajnik jbg.

Sigurno ima toga ali ni on se bas ne trudi da popravi sliku o sebi, narocito mi ovo vatanje dole seljacki potez samo tako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nenadd said:

Sigurno ima toga ali ni on se bas ne trudi da popravi sliku o sebi, narocito mi ovo vatanje dole seljacki potez samo tako.

Slažem se, nije mu to potrebno. Mada, viđao sam i mnogo gorih stvari od velikih trenera ... al dobro, sve to ide u radni staž.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...