Clash Posted Saturday at 08:19 AM Posted Saturday at 08:19 AM Kurti uzeo poste, PIO, sad uzima zdravstvo. Reakcija je jedan tvit Djuricev, koji je relevantan ministar kao i ja. Zvala ni da pisne, sad ima preca posla seta tenkove po BG. Ognjista i nejac propo. 4
Perkos2 Posted Saturday at 03:06 PM Posted Saturday at 03:06 PM Hulji samo treba pokazati zube i biti uporan u borbi protiv njega
Perkos2 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago https://kossev.info/canak-u-pristini-na-kosovu-nema-srpskih-manastira-vec-pravoslavnih/ Just now, Perkos2 said: https://kossev.info/canak-u-pristini-na-kosovu-nema-srpskih-manastira-vec-pravoslavnih/ nema više para po CG pa su dobre i pare od malog envera
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Canak je odavno samo Seselj sa drugog pola i nebitno je sta prica. Incidentno uglavnom prica tacne stvari, ali su one potpuno nebitne za danasnji trenutak. Na primer, ova izjava je potpuno cinjenicno tacna. Cak i da se Srbija i srpsko koristi kao etiketa kada pricamo o srednjem veku (a daleko od toga da bi trebalo), srednjevekovna drzava u svojoj biti nema veze sa onim sto se danas svojata kao nacionalno nasledje. To sto se uglavnom svuda istorija uci obojena konstruktom nastalim u poslednjih 250 godina, i primenjuje se na ono sto je bilo pre 500, 1000 ili vise hiljada godina, nije problem cinjenicnog stanja.
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne znam kakvu si sad vratolomiju pokušao da izvedeš, ali je daleko od uspešne. Autokefalnost je upravo zadobijena ne bi li crkva bila srpska i odvojena od grčke - vizantijske (politička odluka, naravno). U istom duhu se Stefan, nakon što je 1217. dobio kraljevsku titulu od pape, potpisivao kao kralj Srba.
DJORDJE Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Istorijski u 13tom veku nisu postojale nacionalne crkve, ni srpska , ni grcka, ili rumunska. Postojale su patrijarsije.
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U pravu si, jer se odnosi na teritoriju pod kontrolom srpske srednjovekovne države, pomoravlje i juznu i jugoistocnu srbiju, i svi crkvrni posedi koji su joj pripadali teritorijalno bili su pod njenom jurisdikcijom.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Promašena je tema da se sada ulazi u srednjevekovne političke i društvene odnose, to što su to sada srpski manastiri prvenstveno znači da je to značajna kulturno-istorijska baština do koje je mahom Srbima stalo jer je percipiraju kao njima bitnu, dok ostalima uglavnom puca ona stvar za istu. 1
DJORDJE Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Raspravu o tome sta je bilo u cijem vlasnistvu pre 800 godina treba ostaviti istoricarima, Canak i Kurti ne spadaju u tu kategoriju, bas kao ni Selakovic ili Djuric. Mi danas nemamo pojma sta se desavalo pre 80 godina , a ne pre 800. Zvanicni stav SPC je da Stefan Prvovencani nikada nije dobio titulu kralja od Pape, mene su u skoli ucili da jeste. Tu postoje prilicno nejasne veze ranih Nemanjica sa katolicanstvom, da ne sirim i sam temu u nedogled. Danasnje vlasnistvo je priznato SPS cak i od Kosova, dakle tu je kraj price o tome ko je vlasnik.
Recommended Posts