Kronostime Posted April 16, 2020 Author Share Posted April 16, 2020 7 hours ago, Bushman said: Pa to je gumeno(pvc) ali ima sloj mrežice zbog koje je fleksibilnije. ... Ima li netko iskustva s uzgojem i preradom stevie? Ta armatura ga, zapravo, cini krucim, ali i jacim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted April 16, 2020 Share Posted April 16, 2020 kad sam vec tu, nije li taj pritisak od 5-6 bara prejak? nevezano za crevo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted April 16, 2020 Author Share Posted April 16, 2020 1 hour ago, Del Piero said: kad sam vec tu, nije li taj pritisak od 5-6 bara prejak? nevezano za crevo To ti je pritisak za hidrante - kucna instalacija je 2 do 3 bara. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 Eto opet mene sa pitanjem. Breskva mi je lepo rodila, ali je ne o ponovo napada. Prošle godine je bilo slično, ali nije bilo ploda. Šta je ovo na slikama? Napada lišće.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushman Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 To je "kovrdžavost lista" breskve, gljivično oboljenje protiv kojeg se možeš boriti jedino preventivno s preparatima na bazi bakra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 Biće graška: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushman Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 Šta koristiš kao potporu za penjanje? Kod mene u ovo doba godine inače bude bujnija ali dobro... bit će dovoljno 😊 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 42 minutes ago, Bushman said: Šta koristiš kao potporu za penjanje? Kod mene u ovo doba godine inače bude bujnija ali dobro... bit će dovoljno 😊 Uglavnom, ništa. Ne raste mnogo visoko, bitno je da ne dozvolimo travi da ga guši. Stavim poneki štap, granu, kočić, šta nađem, ali potporu moram da imam za botaniku i paradajz, grašak može i bez, barem ovaj, Mali provansalac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Imao sam malih problema sa ostecenjimaq od sunca ali mislim da smo najgore prosli. Vec nekoliko dana ove nesto vece nocivaju vani, isprava sam ih sklanjao ispod plastike, od sinoc ni to. Ujutru ih vidim da su malo opustenih listova ali se vrlo brzo oporave. Da li ce to uticati na dalji razvoj i urod, vjerovatno da ali nemam izbora. Postale su prevelike da ih drzim na prozoru, a moram i paradajz da rasadim. U svakom slucaju, zive su, relativno zdrave i zivot je pred njima: Pazi ove Zute Feferone od kolege uinija: Paradajz: Nemam pojma sta cu sa svim ovim paradajzom? Paul nece vise, komsija sa desne strane ne zna hoce li, a meni zao baciti. Najvjerovatnije cu uskopati cijeli travnjak i pretvoriti ga u paradajziste. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 (edited) Do sada najhladniji april od kada sam ovde, prognoza za slijedecih 14 dana je da temperatura nece preci 12/13 stepeni. Bastenski centri sa rasadima ne rade, sve sam prekopao, nesto malo posijao, sve u svemu bice ovo slaba sezona. Edited April 23, 2020 by Amigo Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 15 minutes ago, Amigo said: Do sada najhladniji april od kada sam ovde, prognoza za slijedecih 14 dana je da temperatura nece preci 12/13 stepeni. Bastenski centri sa rasadima ne rade, sve sam prekopao, nesto malo posijao, sve u svemu bice ovo slaba sezona. Uvijek mozes posijati krastavce i tikvice kad otopli u maju i junu. Ne mora bas svake godine biti paradajza ko u prici, ne zivis ti u Grckoj ni Italiji, nego u polarnom krugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Ja sam zaposlio bumbara da oprašuju moj bob. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 Mozda.bude jagoda 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Poceo da nice rashtan 😎 Poslije cu da ga malo rasadim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 41 minutes ago, Amigo said: rashtan Danas te krenulo sa zavicajnim biljem - drenjci i rastan, sta li ce ti jos pasti na pamet? Moradoh googlat oba da vidim kako se na engleskom klice. Rastan je bice - collard greens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 (edited) 1 minute ago, Honey Badger said: Danas te krenulo sa zavicajnim biljem - drenjci i rastan, sta li ce ti jos pasti na pamet? Moradoh googlat oba da vidim kako se na engleskom klice. Rastan je bice - collard greens. Imam i nasu sljivu, kad probehara u junu stavicu sliku Edited April 25, 2020 by Amigo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 1 hour ago, Amigo said: Poceo da nice rashtan 😎 Poslije cu da ga malo rasadim. Ja sam pokušavao da nabavim seme raštana, nema ga u prodaji u Srbiji, pre par godina dobio nešto semena iz Crne Gore sli nije mi niklo. Nisam nikada jeo, čuo sam da je baš ukusno, sa suvom ovčetinom, pa hteo da probamm. Nisam odustao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushman Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Kod mene se sarma(tj. mesni dio) mota u raštiku, bude ljepše nego u kiselom kupusu, bar meni. Varivo sa suhim mesom je odlično. Sjeme se sije početkom trećeg mjeseca u rasadu, lagano pođe. @Div, možda si dobio loše sjeme, mogu ti ja poslati na jesen ako želiš i ako korona dopusti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 26 minutes ago, Bushman said: Kod mene se sarma(tj. mesni dio) mota u raštiku, bude ljepše nego u kiselom kupusu, bar meni. Kod mene su to zvali japrak 😎 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 33 minutes ago, Bushman said: Kod mene se sarma(tj. mesni dio) mota u raštiku, bude ljepše nego u kiselom kupusu, bar meni. Varivo sa suhim mesom je odlično. Sjeme se sije početkom trećeg mjeseca u rasadu, lagano pođe. @Div, možda si dobio loše sjeme, mogu ti ja poslati na jesen ako želiš i ako korona dopusti. Verovatno je bilo loše seme, sejao sam na istom mestu blitvu, neko cveće, sve je niklo osim raštike. Pisaćemo se do jeseni, ako preteknemo, rad sam da posejem raštiku. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bushman Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 21 minutes ago, Amigo said: Kod mene su to zvali japrak 😎 Tako je, japrak na turskom znači list. Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Izdvojio sam14 sadnica paradajza. Nece mi trebati vise, nemam gdje s tim. I ovo ce morati po saksijama. Papricice fino napreduju, vecina ih nociva vani vec nekoliko dana. Unesem samo ove najmanje ali i one ce van za koji dan. Razmisljam da posijem krastavce, tikvice i bundeve, ima li smisla ili je najbolje da sacekam jos 15-20 dana i posijem ih direkt u zemlju? Definitivno je dovoljno toplo jer je neko sjeme bundeve proklijalo u kompostu. Pored tikvica cu zabosti pritke da se uz njih pentra i grah. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Malo mi je rano za pupoljke pa cu ih poskidati da se koncentrise na rast. Ovo je serrano, zivi vani vec duze vrijeme. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 meanwhile in serbia, srecni smo sto imamo treci list ili slicno na papricisama od 4 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 https://i.imgur.com/NKScK5yr.jpg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts