Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

12 hours ago, Drug Crni said:

Dua Lipa će igrati Hermionu u HBO rebootu Harry Pottera
Nije da ću da gledam,ali miriše na teški flop.

(iako HBO retko dozvoljava promašaje)

 

Da li će stvarno da je glumi, ne znam, ali znam da cura jeste veliki fan franšize:

 

DNQHl_NXUAA_lBn.jpg

 

Pravila je čak i tematske koncerte:

 

 

  • Tuzno 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Ne može Dua Lipa, sve i da nije reboot i da ne počinju od prvog razreda, nije dovoljno crna za novu Hermionu :classic_tongue:

 

https://thedirect.com/article/harry-potter-reboot-actors-people-of-color-roles

 

10 hours ago, DameTime said:

JKR je imala punu kontrolu i nad projektom Harry Potter and The Cursed Child, pa znamo kako se to završilo.

Ja ne znam, nisam htela ni da čitam nikakve nastavke. Je li predstava propala ili šta?

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, alcesta said:

Ne može Dua Lipa, sve i da nije reboot i da ne počinju od prvog razreda, nije dovoljno crna za novu Hermionu :classic_tongue:

 

https://thedirect.com/article/harry-potter-reboot-actors-people-of-color-roles

 

Ja ne znam, nisam htela ni da čitam nikakve nastavke. Je li predstava propala ili šta?

 

Da je predstava in my humble opinion sranje kroz gusto granje, jeste. Doduše samo sam je pročitao, nisam gledao izvođenje, a posle čitanja sam sasvim siguran da je neću gledati. Previše je tu rušenja kanona i situacija koje su u knizi prikazani na jedan, a u predstavi na drugi način (pojavljuje se lik koji je dete Voldemora i Belatriks, žena koja gura kolica sa slatkišima u Hogwarts Express-u je u stvari robot sa bušilicama i testerama umesto ruku koji juri đake koji pokušavaju da iskoče iz voza po krovovima vagona, aman zaman).

 

Takođe je istina i da su je svi pozorišni kritičari ishvalili naveliko i da je predstava oborila sve komercijalne rekorde za pozorišne predstave koji postoje, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao "Highest-grossing Broadway play". Samo na Brodveju 783 izvođenja (plus 34 preview-a), 1.324.815 prodatih karata, 174.056.581 dolar zarade. Pa dodaj još izvođenja u Britaniji i ostatku sveta...

 

I da, Hermionu u svim predstavama glumi crnkinja.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Duh koji lebdi said:

Da nije Dua Lipa, khm, kako da kazem a da ne naglasim ocigledno, prestara za ulogu Hermione? 

 

Pa možda će kao u House of the Dragon da menjaju glumice za određenu ulogu tokom i između sezona? :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li je ovde mesto ali evo.

Preporuka za seriju (ko nije gledao)  11.22.63

Slab sam filmofil ovih poslednjih desetak i više ljeta, ali ovu seriju sam odgledao pa skoro za 1 dan. 8 povezanih epizoda pisanih po scenariju  Stephena Kinga me je oduševila. 

Ocena na IMDB može varati ali ima odličnu 8,1 ocenu.

Uglavnom bavi se ubistvom Kenedija i putovanjem kroz vreme.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pa kasnim. ali pričao sam nekim mojim kolegama i koleginicama na poslu koji navodno gledaju sve dobre serije i niko nije gledao ovu (ne gledaju jeftine serije pošto su uglavnom visoki i viši kadar). 

Nisam baš iz provincije (drugi grad po veličini) pa mi čudo da oni to nisu ni čuli a ja koji sam batalio serije i filmove jesam.

Mada čudna su vremena i interesovanja za tematiku serije/filma.

Edited by Gojko
Link to comment
Share on other sites

Imam recidiv kad je u pitanju Homicide Life on the Street, i znam da se maltene svaka dva meseca vratim da napisem po koji line vise, ali sa zenom pogledah neku nasumicnu epizodu sinoc, iz poslednje sezone. Iako u scenariju nije neki pad kvalitet, koliko je tanja detektivska postavka i koliko su se generalno presaltali na to da slucajevi budu centar serije, a ne razvoj licnosti.

 

Meni je i Kroseti bio sjajan, pa je brzo otisao, Bolander isto, Hauardova dobra, Felton takodje, Pemblton vrhunski, Kelerman dobar, dok nisu krenuli badassa da prave od njega, cak mi je i Rasertova bila razvijenija od svih zenskih likova posle, ali postavka u sedmoj sezoni...

 

Stju Garti - Potpuno besmislen lik za kog je valjda fora da bude septrlja, simpaticni bucko itd. Osim sto se u par sezona ranije uplasio da reaguje na pucnjavu nekih klinaca dilera, i valjda hteo u penziju, sad je odjednom tu i resava ubistva. 

 

Pol Falzoun - Onako, korektan, ali nista epohalno i nevidjeno. Isto manje vise, za razliku od postave iz prvih sezona gde su svi detektivi puni vrlina i mana, napravljen da bude simpatican, good guy. Smara to, nije HBO TM. 

 

Rene Separd - Prilicno besmislena, sem te zelje da je gledaju kao detektiva, a ne zenu. Lose glumi, nikakva harizma, lik nebitan. 

 

Teri Stajevers - Apsolutno najbesmisleniji lik u seriji. 

 

Laura Balard - Od wonderkida kakvom su je predstavili, to average detektiv i to bas. Bukvalno su je besmisleno predstavili da je maltene bolja od Pembltona, a to posle kroz seriju, ne da nije potvrdjivano, nego bas suprotno.

 

Majk Djiardelo - Odlican glumac, kao sto svi znamo, ali verzija good guya podignuta na jos veci nivo. Kao daje napravljen da bude idealan zet. 

 

Seriju su u toj zadnjoj sezoni odrzali generalno zanimljivi slucajevi, ali sama po sebi, poprilican pad kvaliteta. Trebalo je da se zavrsi sezonu ranije, onom pucnjavom, odlaskom Pembltona, i tipa Kelermanovim hapsenjem. Jer se posle toga pretvorila u klasicnu policajsko-detektivsku seriju, a to realno nije. 

Edited by Markoss
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...