Jump to content

KK Crvena zvezda 2018/2019.


MetalHead

Recommended Posts

3 hours ago, ИEsA IlIC said:

 

izjavio je da je utakmicu odlucila ljubav prema zvezdi. 

specificno.

 

:Hail: :Hail::Hail:

 

Zbog ove izjave mu oprastam Filipa na pleju :Hail:

 

Kako se sa 5 reci posrao na baljezgarije gtr-a i harizmaticnog italijana :Hail:

Edited by pantelia24
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Još jednom, svaka čast Biliju na tome kako je izvukao oba plej-ofa, a naročito završnice utakmica protiv Partizana. Čoveku se nekako sve potrefilo pred plej-of ABA lige. Pronašao je u potpunosti i svoju igru i ulogu u tome, i uložio zadnji atom snage i profesionalnosti u osvajanje trofeja. Ne znam u koliko meri je tome doprinela povreda Reglanda (možda nije uopšte, i možda bi porobili zajedno u PO), ali je do tih mečeva meni bio prilično neubedljiv. Preslab i prespor u napadu za igru koju je želeo da fura -- a dodeljivana mu je bila i pogrešna uloga, i ne preteran faktor u odbrani. Međutim, čovek se transformisao u perpetum mobile, šutersku mašinu, i odličnog decision-makera kad aje bilo najpotrebnije. Drago mi je što ćemo ga gledati i naredne sezone, najzaslužniji igrač za obe titule. Zaista, pravi MVP.

 

Šteta bi bilo ne pomenuti i Davidovca, nekako -- tihog heroja -- koji je sačekao (opet) svoje minute i igrao sve, šta god da mu se kaže. Ali zaista, od pozicija 1-4, a čini mi se da je u prvom meču u jednom trenutku bio i petica nominalno (kad su oni igrali bez centra, a sa Novicom kao visokim). Davidovac je odradio pametne pripreme za ovaj plej-of. Pušenje i pijenje po zadimljenim mestima očeliči čoveka za ovaj pakao Pionira, koji više podseća na kafanu na autobuskoj, nego na sportsko borilište.

 

Čestitke i svim ostalim igračima!

 

I dalje sam mišljenja da je KC i više nego solidan materijal i da nije bilo vremena da se uhoda i profiliše -- naročito kad se u obzir uzme kakav je tip igrača u pitanju. Ponavljam, Beron u februaru i Beron krajem aprila su dva različita igrača.

 

... srećan nam deo sezone koji najviše volimo. Ja se nadam da će početi jednim oproštajnim intervjuom Filipa, prosto nemoguće da su njegove kvalitetne partije prošle neopaženo...

 

 

 

 

I moram da spomenem. Jako mi je drago što se karijera Stefana Jankovića "ovako" razvija. Na kraju, nije moglo bolje za nas. Više minuta Boriši i pokazatelj šta može igraču da se desi ako loše odabere 🙂

Edited by medobrundo
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Sta bi bilo da je nama dao neko iz 4 koraka kos za pobedu. 
Opasna greska sudija.
Nama je dat kos iz auta. Karma je cudo, sve dodje na naplatu, pogledaj koga je Beron prosao na putu prema kosu. Nista nije slucajno, kako radis tako ti se i vraca...

Dobrom delu navujaca Partizana je bilo drago upravo zbog nacina na koji je Drobnjak dao taj kos, sada imaju taj isti osecaj koji smo mi imali tada...
  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Bilo bi zanimljivo da se pronadje koliko je Davidovac ubacio koseva u 4/4 u ovom finalu. Uvijek je pogadjao kad je gusto iz teskih pozicija. Baron je MVP finala i najbolji igrac sezone. Jeste bio trokorak, ali gazio je i Drobnjak liniju. Ovako ce ovaj kos postati jos legendarniji. Rivers je nekonstantan igrac, nema smisla da popunjava mjesto stranca. Ristic je vjerovatno najgori defanzivac kojeg sam gledao u KKCZ. Nacin na koji je ukanalio ekipu na pocetku meca je impresivan. Covic je poceo da privatizuje loptu. Imao je dobar PO u ABA, ali nije igrac za EL. Lazic nije ni sjenka onog igraca od prije par sezona.  Cestitke igracima i Tomicu! Sport se igra zbof trofeja, svaki se broji i pamti.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da, košarka se igra za trofeje, ali ovaj trofej je mogao da se osvoji i elegantnije i pod okriljem bolje organizacije. Šta je tu je međutim, na igračima je da igraju, odigrali su herojski kada se uzme sve u obzir. Četiri utakmice i ne znaš koja je manje regularna bila u svojim najnižim momentima, uz suđenje na nivou opštinske lige i kvalitetom koji je opadao kako je serija odmicala čisto zbog umora i omorine. No dobro, sad je to gotovo, pa se možemo posvetiti roster matematici za ono bitno što sledi.

 

Kako ja vidim stvari, na rosteru su "sigurni" (sem u slučaju nepristojnih ponuda ili elementarne nepogode) Ojo, Boriša, Deda, Dobrić, Ristić, Lazić i FČ3. Kako se u čaršiji šuška Baron je bukvalno večeras potpisao obnovu saradnje, hajde da stavimo i njega. Ristiću bih još večeras uručio ispisnicu ali koliko sam upućen dečko je tek ogulio prvu od tri godine ugovora, tako da će biti healthy scratch za EL i popuna za ABA/KLS. Lazić je izuzetno meni sporan, uz svu počast kapitenu on dve sezone ne nalazi svoj modus operandi u non-Dejan administracijama, ali šanse da on ode iz kluba su minimalne, njegova transformacija u crveno-belog Peru Xmasa je tek počela. FČ3 nema kvalitet za drugog pleja u EL ekipi, međutim ne vidim njegov odlazak ni u jednom scenariju. Stoga, ovo je neki realni kostur 12 man  rostera sada pre svega.

 

PG : ____, _____, FČ3
SG : Baron, Dobrić
SF : Davidovac, Lazić
PF : ____, Boriša
C : ___, Ojo, Ristić

 

Da se razumemo, ja volim Billya k'o brata ali nisam siguran da li je starter na EL nivou. Kao sparkplug sa klupe definitivno da, jači minuti u ABA, nekako ćemo već ekonomisati ali svakako čovek treba ostati u rotaciji. Dovođenje nekog ozbiljnog SG-a (za šta se zalažem) bi nažalost verovatno redukovalo Dobrića nauštrb Lazića. Nisam pametan kako ovo rešiti.


Na pleju, tja, srećan ako Siva dođe, svakako jak stranac za keca, domaća alternativa za drugog. FČ3 kao treći plej je prilično optimistično sa moje strane i verujem da će se svim silama probati da se on ipak "pokaže" kao backup uz krpljenje od strane Dede kad propadne taj eksperiment negde sredinom drugog kola.

Moji stavovi oko Fayea i Perpera su poznati. Fayeu bih se svakako zahvalio, Perper može uz neke dogovore ali šta onda sa Borišom. Startna četvorka kome je skok prva stavka mi je dosta bitan šraf ovde ako planiramo do deset pobeda. Slična priča na centru.

Kako god okrenemo, ja nisam GM, niti imam ikakve veze sa svime ovime, ovo je samo mojih dve pare na ovu temu i ono što bih ja voleo da se desi. Thanks and god bless.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kod Ristića jeste problem ugovor. Mislim da je u pregovorima bio izričit  da ne želi u FMP...

jedino da izbaronišemo cedevita - olimpiju za neku pozajmicu sa fifti-fifti platom...

 

...pola da plate rvati a pola slovenci.

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Eh sad, totalno neupotrebljiv igrač... U napadu je itekako upotrebljiv i to na više načina. Stoji doduše da je defanzivno katastrofalan, al' on je takav bio i u mlađim kategorijama, a i na Arizoni... Nije se valjda očekivalo da će preko noći da se transformiše iz ofanzivno orijentisanog centra i igrača finese, u kompetentnog defanzivca i atletu. Kakav je bio uvek, takav je i sada, samo što ima znatno manje minuta i gotovo nikakvu ulogu u napadu, pa ti neki kvaliteti ne dolaze do izražaja, a mane bukvalno bodu oči. 

Link to comment
Share on other sites

Bolja smo ekipa, i zasluzeno smo dobili. Meni se ne svidja sto je to na ovakav nacin, pogotovo jer bi ih sigurno dobili u majstorici, al sta je tu je. Bezveze je da se likuje na to, mi bi ovde prvi istresli tonu fekalija da se nama to desilo.

 

Bili je MVP sezone, imao je pad, ali je bukvalno bio faca kad god je trebalo da bude. Nekako je nesrecno, on bio taj koji je napravio faul nad Lendejlom, dobio trojku u facu od Zagorca, zasluzio je da resi. Naravno, mnogo mi je drago sto je to bilo preko Stefana Jankovica. 

 

Davidovac je MVP finala, nema tu dileme. Nema potrebe da se stavlja na trojku, decko treba da bude bekap plej sledece sezone. Najopasniji je kad ima loptu u rukama. Kad god je igrao 2/3/4 to nije bilo toliko dobro. 

 

I Ristic nema sta da trazi u 12 sledece sezone. Lik je potpuno beskoristan, prosecan napadac i najgori defanzivac racunajuci sve visoke igrace koji imamo i u prvom timu i u filijali. Ako nece da ide u FMP, nek ostane kao treci centar, nek igra revijalne ABA tekme, pa mozda nesto i bude od njega. Kao peti visoki se zaista namece Faje koji moze i 4/5 da igra, a koji opet nije dovoljno dobar da se oslonimo na njega. 

 

I ponovo Zagorac, kakav je to Dzora Mormont. Tomic mu pruza ruku, on coveku koji moze cale da mu bude, udara na fazon: "aj odjebi". Najgori tip ljudi- kao naocit, pametan, elokvetan, ali zapravo najobicniji huligancic sa tribine (u polufinalu kad se pevalo o Covic Vesni- njemu se smeska brk, pokrece ono "kurva umire" i sve ostale mandrilske pesme). Retko jadan decko. Stvarno sam presrecan sto nije imao cast da ikad obuce nas dres. Sto se Partizana tice, nama bi Ali Nikolic legao kao kec na deset, retko potcenjen igrac. 

 

Sve u svemu, kad se podvuce crta, mozemo da budemo zadovoljni sezonom. Vratili smo se u EL, uspeli smo da odigramo dobro kad je bilo vazno i sad je vrlo bitno da se ne skrene i da se ostane dosledan onome sto smo gledali ove sezone. Nadam se da necemo mnogo igraca menjati, ali jbg, na nekim pozicijama nam trebaju upgradeovi, ako hocemo da probamo da se ponovo sibamo u EL.

 

Da se slavi jos danas (jer mene je aba finale bas istrosilo po pitanju euforije), i da se posvetimo prelaznom roku:

 

Markovic, Davidovac, Covic

Beron, Jenkins, Nenadic

Perperoglu, Lazic, Dobric

Gabrijel, Simanic, Faje

Kuzmic, Ojo, Ristic

 

Razmislio bih o zadrzavanju Perpera, Djenka pre KC-a ipak. Kuzma je zavrsen, Radanov je bivsi (kolko njega uopsteno boli prangijica za sve ono sto se desava oko njega, uopste mi nije zao sto ide), pojuriti Pefija i recimo Gabrijela. Fica je npr nuzno zlo, Nenadic i Ristic su ok za ovo sad, za prvog je bzvz da ide natrag u FMP, drugi to nece, itd.

 

Bio bih vrlo zadovoljan ovim timom. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Del Piero said:

Hvala Billyu na ovoj simultanci, hvala mu sto ne moram da gledam jos jednu utakmicu u kojoj cemo igrati odvratnu kosarku bez ideje.

 

Koji je Tomicu kurac sa izjavama? Tip se ponasa kao dete.

 

Covic zavrsio sezonu nakon aba lige i poceo da cascava prisustvom. I to smo doziveli, da nas Filip Covic u dresu Zvezde cascava prisustvom. Ali to je valjda neki logican sled dogadjaja. 

 

Od mene ova sezona nema prelaznu ocenu kada se radi o igri, premalo smo videli.

 

Vrv si razmažen previse. 

 

Tomic je krenuo od nule i dosao do dva osvojena šampionata i Eurolige. 

 

Mislim jbt sta hoces više? 

 

p.s. Imali smo dosta vrhunskih partija ove sezone, a posebno bi izdvojio utakmice u samoj završnici kada smo izgubili dva najbitnija igraca, Reglanda i Stratosa.

Od utakmica bi izdvojio prvo poluvreme treće utakmice u Podgorici, vrhunska partija!!!

Link to comment
Share on other sites

Lepo vece, lepa pobeda, lici na neke njihove predhodnih sezone koje nisam voleo ali koje su oni slavili uz ko gubi ima pravo da se ljuti stav tako i ja. Elem , kao sto kamera laze da je Drobnjak bio u autu, da je Renfro otresao Covica tako cemo i mi da ne verujemo kameri i uzivamo u tituli broj 20. Lepa sezona, od superkupa do sinoc , i jedva cekam Evroligu, dobili smo mocnije , retko ko je verovao da sa Covicem na kecu mozemo ovo ali Tomic je polozio ispit, naredne sezone kupujmo sezonske, budimo na tribinama , volimo Crvenu Zvezdu, radujmo se i nervirajmo, sve je to ljudski, sve je to Crvena Zvezda.

Link to comment
Share on other sites

Meni je još uvek za poneverovati da niko iz KSS ili KLS nije bio na dodeli medalja i pehara. Je li neko video te mamlaze u loži za vreme utakmice? Stva rno skandal. Još veći skandal je da je Covic svojevremeno pozdravio izbor propalog predesdnika KKP za predsednika KSS. Big fail!

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Kad se na kraju podvuce crta i uzme u obzir ukupan kvalitet tima, sa izuzetkom povrijedjenog Stratosa i mamojeba Bilija, tesko da je moglo bolje od ovoga. U EC smo jeftino ispali iz druge faze ali svejedno sumnjam da bismo isli do kraja u tom takmicenju. 

 

Ali generalno utisak mi je debelo sjeban zbog guranja gazdinog debeljana. Bas je bacio ogromnu mrlju na ovu sezonu i za mene je bitnije od ovog kls trofeja da se ratosiljamo malog. 

Link to comment
Share on other sites

Jbg, kad se podvuče crta, ovo je bila uspešna sezona.

 

Nekoliko pozitivnih stavki:

 

- Dva trofeja. Povratak u EL.

- Deda i Dobrić, ako je i bilo sumnje, pokazali da mogu da igraju kvalitetnu košarku, posebno DeDa, i činiće onu standardnu našu evroligašku bazu domaćih igrača.

- Tomić meni još uvek enigma. Od Alimpija svakako bolji trener, nekoliko baš wtf poteza tokom sezone (ono branjenje poslednjeg napada Partizana u Kupu :classic_ninja: ili one poslednje odbrane sa Reglandom i Filipom u petorci) ali overall, uspeo je da iz ove ekipe, posebno nakon svih ovih povreda izvuče baš maksimum, da Budućnost ponizimo u 3 tekme kući, da najvažniju majstoricu sa komšijama odvalimo stoka razlikom, da mu ekipa ipak ima glavu i rep.

- Boriša Simanić, sada već može da se kaže da (pokušavam da se setim ali verovatno prvi put), pod pretpostavkom da Mo ostaje, imamo zatvorenu poziciju 4 i pre prelaznog roka što je baš baš bitno.

- Bili produžen za narednu godinu što ga svrstava u krug baš retkih stranaca kod nas (Đenka, Admiral?, još neko?)

 

I nekoliko negativnih:

 

- Vređanje inteligencije svakog navijača sa prisustvom skraćenog debeljana u 12, a možda i više vređanje saigrača koje je u 3/4 sezone čašćavao prisustvom. Imaćemo veliki problem kako da mu uzmemo igračku iz ruku jer on EL ne može ni na televizoru da prati kako treba a ne na parketu. 

- Loša poseta cele godine. Ja prvi, iako sezonac, nisam išao na više od pola utakmica. Što zbog obaveza što jer sam pizdeo u nekim trenucima (pravi cigan, reklo bi se :kece:).

- Nastavak merenja patke dve Vučićeve podguzne muve gde je, očekivano, Ćoki zbog više iskustva u valjanju u govnima uspevao da prejebe Limara, kako god to prejebavanje u njegovoj glavi izgledalo i koliko god ružno i nesvrsishodno bilo.

- Pobeda košem uz korake gde smo dali šlagvort komšijama da nam s pravom to guraju pod nos narednih godinu dana

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, threepwood said:

Slave se koraci

Ne znam za tebe,ali ja sam proslavio titulu,a ne korake. Skromno,doduse. Otisao sa jednim drugarom na par vopija posle tekme. Htedoh reci - svako vidi ono sto voli.

Mi,navijaci i li simpatizeri,imamo pravo da nam bude svejedno glede takmicenja i titule koje ono donosi. Klub nema. Klub koji ima dugu trediciju,trofejnu istoriju i veliku armiju navijaca, uvek treba da ima rezultatske ambicije. U nasem slucaju to su naslovi regionalnog i drzavnog prvaka.
Slazem se da je KLS godinama na niskom nivou organizacije,ali ta cinjenica ne potire napred receno.

Stoga cestitam jubilarnu titulu svima kojima ona znaci i vredi. :18:

Cekamo sveti ciganski topik :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...