Jump to content

KK Crvena Zvezda MTS -Prelazni rok 2019/2020


Gudura

Recommended Posts

2 minutes ago, Kankkunen said:

Nešto ne verujem u tu priču, pre bi on uzeo DeDu nego Borišu.

 

Bogami, i jedan i drugi su igraci po njegovom ukusu. Ne bi bilo cudno da ih pokupi, mozda ne obojicu sada, ali na kraju sezone, ili mozda iduce...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ognjen Kuzmić otkrio je za MONDO kako je "kumovao" povratku Čarlsa Dženkinsa u Crvenu zvezdu i kojom pesmom dočekuje svog bivšeg i budućeg saigrača.

Y3N8aHR0cDovL3N0YXRpYy5tb25kby5ycy9QaWN0

 

Protekle nedelje odjeknule su dve "bombe" na Malom Kalemegdanu. KK Crvena zvezda u istom danu objavio je povratak dvojice igrača, Čarlsa Dženkinsa iz Himkija i Ognjena Kuzmića iz Real Madrida.

Upravo ovaj srpsko-američki tandem tokom prošlog boravka u Zvezdi provodio je dosta vremena zajedno, a navijači crveno-belih još pamte njihove dogodovštine i čuveni snimak kako u automobilu slušaju pesmu Marinka Rokvića "Ti za ljubav nisi rođena".


Kuzmić  na početku razgovora za MONDO ističe da jedva čeka da ponovo zaigra sa Dženkinsom i najavljuje da će ponovo da bude di-džej“ na putu do treninga.

"Naravno da će opet biti muzike. Brata Đenku čekam onom našom 'Ti za ljubav nisi rođena', pa videli ste da je obožava (smijeh)", rekao je Kuzmić.

 

"Mi smo non-stop bili na vezi, tako da njegov dolazak za mene nije bio iznenađenje. Drago mi je i zbog mene i zbog ekipe i svega. Svi znamo koliko njega vole u Beogradu i koliko on voli Zvezdu i Beograd. Da mu je loše ne bi se vraćao", dodao je Kuzmić.

Srpski centar potom je otkrio da je možda i on malo "kumovao" povratku Dženkinsa u Crvenu zvezdu.

"Pričali smo o povratku u Beograd, 'Đenka' je bio kod mene u Madridu. Oni su zavšrili nešto ranije sezonu pa je došao kod mene u Madrid. Razgovarali smo i tada mi je rekao da se 90 odsto vraća u Zvezdu. Ja sam odluku doneo još ranije i kada smo razgovarali rekao sam mu: 'Idemo zajedno, ako i ti već hoćeš, nema šta da se lomiš više. Idemo zajedno i gotovo'", otkrio je Kuzmić. 

 

"Div iz Grabovice“ vraća se u Crvenu zvezdu posle dve sezone provedene u Real Madridu, koje je, međutim, obeležila teška povreda kolena. Kuzmić se sada oporavio i ističe da je zahvalan ljudima iz Zvezde na poverenju i pozivu da se vrati iako je prošle sezone odigrao tek par utakmica.

"To pokazuje da klub veruje u mene. Treba da budem zahvalan i realan posle dužeg perioda neigranja, da neko veruje da mogu da igram na onom nivou na kojem sam igrao".

Crvena zvezda tokom leta je stvorila moćan tim, a trebalo bi da budu posebno snažna u reketu gde su Džejms Gist, Ognjen Kuzmić, Majkl Odžo, Muhamed Faje, Boriša Simanić, Derik Braun...

"Nikom neće biti lako, ali za svakog je dobro da ima veliki broj kvalitetnih igrača i da postoji konkurencija. To je dobra za nas igrače, za ekipu... A imamo i različite tipove igrače na svakoj poziciji, što je odlično. Sezona će biti duga, igraćemo na nekoliko frontova, ABA liga, Evroliga... ne daj bože tu su i povrede. Tako da je odlično da imamo veliki i dobar roster"
, istakao je Kuzmić.

Svestan je da navijači sada očekuju mnogo od ovog tima Zvezde.

"To je i pritisak i motivacija. Ali kada igraš u najboljem klubu na ovom prostoru, to je normalno. Treba da odradimo dobre pripreme, damo sve od sebe na terenu, a rezultat će doći", prokomentarisao je Kuzmić.

Selektor Saša Đorđević pozvao ga je na pripreme reprezentacije Srbije,  iako  Kuzmić neće putovati na Mundobasket u Kinu.

"Odlično je što ću sa njima da treniram mesec dana. Dodatno ću se spremiti, pripreme sa reprezentacijom Srbije su odlične za mene".

On nije želeo da komentariše Đorđevićev spisak i izostavljanje Kalinića i Nedovića.

"Selektor šta odluči, to je", rekao je Kuzmić i dodao da Srbija ima ekipu za pobedničko postolje.

"Sigurno da se ide prema najvišoj stepenici. Ono što Srbija treba da se koncentriše na sebe, da igramo kao i dosad. Ništa ne možemo da pričamo unapred, imamo odličnu ekipu, za medalju, a videćemo koja će biti", rekao je Kuzmić.

 

http://mondo.rs/a1201196/Sport/Kosarka/Kuzmic-za-MONDO-Djenku-cekam-OVOM-pesmom.html?

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Nema potrebe za panikom oko angazovanja pleja,tek je pocetak jula tako da imamo vremena na pretek da nadjemo dobrog pleja. 

 

Ne razumem zasto Covic insistira na dovodjenju Teodosica,Jovica ili Markovica.Za te pare koje se njima nude moze da se nadje solidan strani plej.

 

Nema potrebe za pljuvanjem Teodosica,pustite price o njegovom zvezdastvu,covek ima tri puta jace ponude od nase.Logicno je da ce pre prihvatiti tu ponudu,mi taj novac nemamo ni u snu.Po nekim pricama cekace jos malo ponudu CSKA a ako od nje ne bude nista,onda bi trebao da predje u Makabi.Ma koliko ga ja postovao,mislim da on nece moci brzo da udje u formu.U Los Andjelesu je imao problema sa treninzima i ishranom,zato se i vratio u Evropu.Steta za njega jer je vrhunski plejmejker,vanserijski kreativac.

 

Stefan Jovic ima previsoko misljenje o sebi,novac koji trazi nece mu dati nijedan klub,cini mi se da je Bajern odmah odbio njegovu cifru.Pri tome on ima hronicnu povredu ledja,koju ni u Minhenu nisu uspeli da mu saniraju.

 

Markovic po meni nije tip pleja koji nama treba.Nije neki kreativan plej,vise je igrac koji samo pegla dobru odbranu a nama treba neki dobar asistent,neko ko ima dobru kreaciju.

 

Ono sto me najvise plasi je stidljivo pominjanje Marka Simonovica.On bi trebao da uskoci na Riversovo mesto,jeza me prodje kada na to pomislim.Nadam se da Tomic nece povuci ovaj potez.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Vredni mrav said:

8 stranaca računajući  i Đenku. Možda smo malo preterali. 

 

A sto racunajuci i Djenku kad covek nije stranac? Il treba jos xyz puta da neko napise- nije stranac ni po mentalitetu, ni po drzavljanstvu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Vredni mrav said:

Bice  Ojo uskoro "domaći". Za mene je domaći onaj koji moze da igra za repku. Djenka mozda moze u teoriji, ali u praksi ne.

 

Moći će kada selektor bude neko ko nije rasista i za koga su svi koji imaju pravo da igraju za reprezentaciju Srbije jednaki.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Vredni mrav said:

Bice  Ojo uskoro "domaći". Za mene je domaći onaj koji moze da igra za repku. Djenka mozda moze u teoriji, ali u praksi ne.

 

 

Onda trenutno od domaćih imamo samo Kuzmića. I Borišu možda u perspektivi ...

Edited by Oscar Zeta Acosta
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...