Jump to content

Komsijski odnosi - kako se izboriti sa uznemiravanjem

Recommended Posts

Posted
26 minutes ago, McLeod said:

I reci kumu tvog tece da mi posalje jedno 400 hiljada evra, bice dovoljno da to odradim

Al, opet, odakle ti pare pare za klompe.

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Jbg, ja sam davno izgubio veru u ljude i smatram da su u velikoj meri glupi, bezobrazni i zli, ali poslusacu tvoj savet.

Ne radi se ovde o veri u ljude, nego o tome da ljudi funkcionisu razlicito i da nemaju svi istu svest o sebi, okruzenju, svetu, moralu, dobru/zlu i (ne)prihvatljivom.

Svaki covek ima svoj bubble iz kojeg ne izlazi ako na to nije prinudjen, jer je to svakom neprijatno iskustvo. 

Netacno je da ljude spaja neko zajednicko interesovanje ili isti nivo kulture. To je fasada, ono sto i slep lako uoci, mimikrija. Ljude spaja (pod)svest o nekom zajednickom problemu, koliko god on minoran ili ozbiljan bio. 

Dokle god nastupas sa svojim problemom koji druga strana ne dozivljava tako iz ma kojeg razloga ,bilo da je sebicluk ili veci problem od tvojih ( tvoji musavi prozori koje njena hrana zamascuje), ona  nema nikakvog razloga da se zainteresuje i bavi time. 

Pri tome, nema efikasnih mehanizama u ovom slepom crevu Evrope, da je na to prinudi, osim inacenja i war of attrition o kojem Chaos pise, a u kojem, ionako, svi gube ponesto.

Zato sam ti i rekao da razgovarate i nadjete neki zajednicki problem koji cete zajedno resiti. 

Meni je taj pristup pomogao bukvalno da opstanem, bez ikoga i icega, i uz mnogo unutrasnjeg otpora. Pomaze mi mnogo i danas u poslovnoj i akademskoj sferi  (drustvenu sam ionako upropastio odavno), uprkos povremenom, sopstvenom, instinktivnom otporu. Jer sam impulsivni drkos, kako vec rekoh 🙂

Nemoj blanko da poslusas savet, samo razmisli o tome.  Zamisli da je iznad neki tipican siledzija/mafijas/balvan i kakve bi ti opcije realno tada  bile na raspolaganju - naglasavam, za resavanje sopstvenog problema koji uzrokuje on(a).

Javi sta si uradio i kako je proslo 👍