BattleBender Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 52 minutes ago, Dracarys said: To je bitan meč Plus nisam ni rekao da je Endi viša klasa Da je Andy imao barem ok drugi servis on bi bio najviša klasa. Svakako zbog prevelikog tela za onakav stil igre, nikako nije mogao da ima longetivity. Ali da je imao ok drugi servis njegov prime bi moooooozda bio najmocniji. Ne racunam Del Potro ludila, kad se pojavi na neki turnir pa i ovi iz big4 izgledaju kao deca protiv odraslog coveka dok šamara lopticu i ljusti teren.
dekifisher Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Prvi set je pokazao da protiv Novaka u prajmu Karlito ne bi imao nikakve šanse. Tenis je prošao svoj pik, nešto slično što se desilo i boksu 90-ih. Sad, da li su tu bila čista posla ne mogu da tvrdim, u boksu nisu sigurno. Velika trojka je imala neke specifičnosti, gotovo neprirodne, pogotovo Novak i Rafa. Rafa je dešnjak a igra levom rukom, neverovatna brzina reketa koju je razvijao i koja mu je omogućila da vrti spin gotovo tri puta brže od ostalih. Novak je verovatno levak (loptu šutira levom nogom kad igra fudbal), gipkost mu je neverovatna i prirodno amortizuje udarce što dovodi do nestvano malo grešaka. Postoje svedočenja da je čovek imao treninge bez i jedne jedine greške. On gotovo da nema periferni vid, nestvarno je kako drži fokus samo na lopti. Verovatno ima neku oftamološku dijagnozu. Rodžer sa svojim vanzemaljskim talentom je najmanje specifičan, ali kad su Rafa i Novak dosegli pik, on je osvajao slemove vrlo retko i uglavnom kada su ovi bili povređeni. Karlito i Siner, pogotovo ovaj drugi, nemaju skoro nikakve specifičnosti i mislim da će se pojaviti klinci koji će da budu bolji. Inače, današnji meč je praktično odlučen kada je Novaku znoj zamaglio sočiva početkom 2. seta, gde je izgubio svoj servis i propustio šansu da ga odmah vrati. Nakon toga, sve do sredine 4. seta bllo je mučno gledati ga. Neke pilule su ga povratile, zato i dalje mislim, da je pogodio onaj FH na brejk lopti da bi dobio ovo. 2
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ono što nervira Novakove navijače, pa i mene, je taj narativ najmlađi. Naravno da nije najmlađi, Štefi je najmlađa, jer ako stalno guraju Kort u priču o rekordima, treba to da rade i ovde. Dakle, nit je prvi najmlađi, nit je najmlađi sa karijernim. 1
Ludi za Poli Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Smijesno je pricati da Alcaraz nema nista posebno. Momak je apsurdan talenat i apsolutno igrac koji ce bez povreda biti na nivou Big 3. Momak sa 22 godine nema loseg udarca. Sigurno je bolji od Big 3 u ovim godinama, ostaje da vidimo kako ce se dalje razvijati. 3
jevrem69 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago ono sto je takodje posebno interesantno je to da je danas odigrao maestralan prvi set, sigurno najbolji na turniru i svakako najbolji u jednom duzem vremenskom periodu (recimo od proslog AO i pobede nad danasnjim protivnikom), a ipak je na kraju izgubio mec. U prethodna dva meca, je odigrao najlosije prve setove na turniru, pa je na kraju ipak stigao do pobede. Takodje, u mecu protiv Sinera kriza je nastupila negde nakon 90-95 min igre, a danas nakon nepunih sat vremena. Jos jedna slicnost sa zavrsnim setom u petak i danas, je gomila spasenih brejk lopti (mislim isto 8), ali ta jedna brejk lopta koju je imao i nije iskoristio danas ............... Zanimljivo da je Novak gubio vazne meceve kada su mu Federer i Rafa sedeli na tribinama ...............
Boxy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, jevrem69 said: ............... Zanimljivo da je Novak gubio vazne meceve kada su mu Federer i Rafa sedeli na tribinama ............... Tada nije osecao pritisak, al kad ga gledaju, to je vec druga prica 😁
jevrem69 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Boxy said: Tada nije osecao pritisak, al kad ga gledaju, to je vec druga prica 😁 Moguce da tu ima i do projekcije tipa, podsvesno vidis sebe na tribinama sa njima, a ne vise na terenu, ko ce ga znati. Ali dobra fora, da ga jos dodatno demotivisu .................. 😗 1
Besni lala Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Šta znam - meni mi ovo ok... Video je da može - verovatno će na RG da zapne još više a onda " jako i do samog kraja" na SW19. Ne očekujem od njega ništa manje do da - umre u čizmama, Opet možda i grešim, i ovo ga je skenjalo do kraja ... ALI, pratim ga dovoljno dugo da mislim da mu je (i nama) ostao još jedan đir. Sam Bog Zna... ... ajde Ćaća 1
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovo je apsolutno Đokovićev trenutni maksimum. I pobeda nad Sinerom je bila spektakularna, ali mu je odnela isuviše energije. Jeste i Alkaraz igrao iscrpljujući meč i sat vremena duži, ali je imao i duže vremena za oporavak od Đokovića. Ispravno je Boxy konstatovala - Đokoviću u ovim godinama oporavak predstavlja ozbiljan problem. I ovo nije izmišljanje "tople vode", jer je nekolicina nas još nakon poraza prošle godine na Wimbledonu od Sinera, pisala da on teško fizički može da izdrži napore igranja Slama kroz dve sedmice. Mora se biti realan pa reći kako su mu predaje Menšika i posebno Muzetija i otvorile put ka polufinalu, a pobeda nad Sinnerom je svakako čista kao suza. Ovaj rezultat je veliki..da je ovde bio Zverev umesto Karlosa, mislim da bi ga Đoković dobio "na glavu". Đoković već punih 20.godina igra na vrhunskom nivou, a i u veteranskim godinama njegovi rezultati su minimun polufinala Slamova. Nestvarno. Čovek je legenda sporta..njegovo društvo su Ali, Jordan, Phelps, Bolt, Carl Lewis, Maradona, Messi itd. Čestitke navijačima Alkaraza. Poštujem ga i cenim, simpa je lik. 5
Recommended Posts