Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sad se ja slažem sa obojicom😅

Stela ovo što si napisao za Pariz i Virtus je istina ali Zvezda ima tu  "sreću" da će joj se vraćati igrači sukcesivno što će samo soliti ekipu. Proces pravljenja ekipe nije dovršen, a rezultat je tu. Zato je moguć viši plafon od ovih gore ekipa.

• Like 1
Posted

Zvezda da nema Kalinica, Davidovca, pa i Dobrica bila bi na 3-8 ili 4-7.

Partizan da ih ima bio bi na 7-4, ili mozda 8-3

I to manje vise govori sve.

Ovo je verovatno poslednja sezona u kojoj ce Zvezda imati to, na ovom nivou. Zato je istorijska šansa za F4. Kao nikada... Konkurencija ne briljira, kvalitet rasporedjen na 12-14 ekipa, mnogi od tih restora nisu najbolje izbalansirani.

Za Kalinica i Davidovca ne pricam samo zato sto su domaci igraci.

Nego su pre svega uber inteligentni košarkaši, u meri da se moze reci da njih dvojica zbirno imaju bbiq kao vecina rostera, tj njihov zbir. Na to dodaj da su domaci i da osecaju vaznost, o da su spremni da urade sve za pobedu tima, znacilo to cak i da uzmu manje suteva nego dobrih faulova. Fokusirani su da uce o saigracima i budu svesni njihovih karakteristika.

U njima dvojici dobijes nesto sto vredi 8-15 miliona...

• Like 3
Posted
5 minutes ago, odupri se ludilu said:

Sad se ja slažem sa obojicom😅

Stela ovo što si napisao za Pariz i Virtus je istina ali Zvezda ima tu  "sreću" da će joj se vraćati igrači sukcesivno što će samo soliti ekipu. Proces pravljenja ekipe nije dovršen, a rezultat je tu. Zato je moguć viši plafon od ovih gore ekipa.

Ma naravno, ne kazem uopste da ce tako biti, vise sam spomenuo zbog donosenja zakljucaka u ovom trenutku. Tek je odigrano 11 kola i ima jos 27 utakmica do kraja. Dovoljno sam se puta opekao sto se tice nekih prognoza, pa sam sada izuzetno oprezan i ne zelim da poletim.

Sigurno si detaljnije ispratio Partizan prosle sezone nego ja, pa me ispravi ako gresim, ali mi je utisak da je Partizan proslosezonsku seriju pobeda imao upravo kada je usao u probleme sa povredama. U tom nekom periodu je proigrao Sterling i igrao strasnu kosarku. I posle se cekalo da se pojedini igraci krenu vracati iz povreda, pa se ispostavilo da je svaki taj povratak zapravo remetio ekipu i na kraju se sezona zavrsila sa nekih 1-6 skorom ako se ne varam.

• Like 1
Posted
6 minutes ago, BattleBender said:

Teško brate da bismo bez Dobrića i Davidovca imali i jednu pobjedu...

Ovo je naravno teško pretjerivanje, od toga Dobrić najgori igrač u EL do toga da bismo imali negativan skor bez njega, ima i neka sredina. Ako smo preživjeli bez jednog Nwore, preživjeli bismo i bez Kaline i Davidovca/Dobrića.

• Like 2
Posted
7 minutes ago, BattleBender said:

Partizan da ih ima bio bi na 7-4, ili mozda 8-3

I to manje vise govori sve.

Ovo je verovatno poslednja sezona u kojoj ce Zvezda imati to, na ovom nivou. Zato je istorijska šansa za F4. Kao nikada... Konkurencija ne briljira, kvalitet rasporedjen na 12-14 ekipa, mnogi od tih restora nisu najbolje izbalansirani.

Za Kalinica i Davidovca ne pricam samo zato sto su domaci igraci.

Nego su pre svega uber inteligentni košarkaši, u meri da se moze reci da njih dvojica zbirno imaju bbiq kao vecina rostera, tj njihov zbir. Na to dodaj da su domaci i da osecaju vaznost, o da su spremni da urade sve za pobedu tima, znacilo to cak i da uzmu manje suteva nego dobrih faulova. Fokusirani su da uce o saigracima i budu svesni njihovih karakteristika.

U njima dvojici dobijes nesto sto vredi 8-15 miliona...

Potpisujem upis, sa samo jednom zamerkom, sitnom. Ne mislim da konkurencija "ne briljira" već su razlike toliko male da je praktično par detalja odlučujuće da li si na 8-3 ili 3-8. U konačnici, očekujem da na začelju budu Asvel kao zadnji, Makai i Baskonija kao 18. i 19. i možda Bajern na 17. mestu. Ovo sve iznad ni bog ne zna kako će da se završi. A između četvrtog i desetog mesta će biti možda 3 pobede razlike.

• Like 1
Posted
30 minutes ago, odupri se ludilu said:

zadržali su duh Pionira i tu je stasalo mnogo igrača sa šampionskim genom. Trojica od njih su  sada u toj ekipi. To je nešto što je nasleđe i core ove ekipe.

Covicu, ti li si? 😁

Bez zezanja, istina je sto kazes, Kalina, Dobric i DeDa su identitet Zvezde. Na stranu Kalina, on je iznad, ali DeDa i Dobric mozda i nisu neki vrh tog kvaliteta ali je ocigledno da svoj vrh dostizu u Zvezdi i kao takvi su i reprezentativci Srbije. 

Plasim se samo sta ce biti kada i oni zadju u penzionerske godine, koje im nisu toliko daleko. 

Sto se vas tice, Bogdan je jos uvek nerealan dokle god ima ugovor u NBA. Slicno kao za nas Vucevic. 

Sa druge strane, Zo je bio realan, samo da ste hteli. Luca, kako se prica, nije hteo da se vraca u sprski drustveni mulj a bio bi najvece pojacanje. Gagi je mozda mogao da bude neki 14/15. igrac, iako je u godinama, deluje dobrog zdravlja, preiskusan. 

Ali Vanja je tu kao neki legacy, mozda kad ga pogledas nije ona core "partizanstina" ali itekako zna sta je Partizan, sta se ocekuje od igraca koji igraju za Partizan i kao kapiten to moze da im prenese, bio je tu i u nekim teskim vremenima i u ovim novijim sretnijim. Tako da imate barem nekoga. 

• Like 2
Posted
5 minutes ago, Kooineeperk said:

Luca, kako se prica, nije hteo da se vraca u sprski drustveni mulj a bio bi najvece pojacanje.

Luča je sam kod Edina rekao da želi da se vrati da živi u BGD (naravno, svi pretpostavljamo uz uslov da se grad i zemlja ne raspadnu zbog ovih kretena) ali zbog zdravlja ćerke mora narednih nekoliko godina da bude u MinKenu.

• Like 2
Posted
1 minute ago, Barkley#34 said:

Luča je sam kod Edina rekao da želi da se vrati da živi u BGD (naravno, svi pretpostavljamo uz uslov da se grad i zemlja ne raspadnu zbog ovih kretena) ali zbog zdravlja ćerke mora narednih nekoliko godina da bude u MinKenu.

Uf, to nisam znao... evo sad sam izguglao. Nadam se da ce to sve biti OK. On je svakako neko koga strasno mnogo cenim kao sportistu i kao coveka pre svega, iako je "pogresno obojen".  

• Like 1
Posted

Da to je rekao Luča kod Edina. Doduše pomenuta je i Duletova vežba zvana "muda", vrv objašnjava sve ovo predhodno rečeno.

Recimo da je Lakić na tragu da postane taj neki. A dobro bi bilo kada bi Poku počeo da se kurči.

Sad nešto kontam kada je tema otišla u tom smjeru Aleksa, Smajli, Kopriva i Trifa. Možda nam se putevi ukrste.

Neću više u off

Posted
14 minutes ago, Kooineeperk said:

Uf, to nisam znao... evo sad sam izguglao. Nadam se da ce to sve biti OK. On je svakako neko koga strasno mnogo cenim kao sportistu i kao coveka pre svega, iako je "pogresno obojen".  

Retko pratim podkaste ali poslušaj taj koji sam pomenuo. Vredi, veruj mi. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Malo se u ovoj priči zaboravlja da je Zvezda baš pred ovu sezonu raskrstila sa Lazićem, Mitrovićem i Nedovićem, ajd ako sa Nemanju to i ne može da se kaže, Laza i Luka su bili legit delovi domaće osovine. I gle čuda, najbolju košarku igramo baš kad smo se ratosiljali njih. Nije sve u svlačionici i "osećanju dresa", ima nešto i u kvalitetu. Kalinić je nesporan pa iako je u veteranskoj fazi on bi lako mogao da nađe EL gažu i na drugom mestu, na stranu što je on zaista bio i istinski krucijalan igrač i na parketu, ne samo u svlačionici. Deda i Dobrić su igrači za dno klupe, naravno i takav može nekad da se otkači i prebaci mogućnosti ali na nivou cele sezone je to šuplja priča. Tu su gde jesu, zaista su odlični momci obojica, ali ne dižu oni plafon ovoj ekipi, oni su više tu da kanal ne bude predubok.

Partizan je probao da napravi novu domaću osnovu (realno i Vanja je bio deo KKP kad je klub bio u kurcu a ne pobednička mašina), a ovi Duletovi relikti su u penziji ili u NBA / na top EL nivou, a i tu je priča spala na dva imena. Davno je bila DV era realno. Meni je greška, i to sam rekao odmah čim se desilo, što je Aleksa pušten. Ne samo da je idealan karakter za ekipu nego je legit EL košarkaš. Morao je i on da preleži neke dečje bolesti, bezveze ga je bilo pustiti iz kluba sad kad ulazi u prajm. 

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
2 minutes ago, odupri se ludilu said:

Da to je rekao Luča kod Edina. Doduše pomenuta je i Duletova vežba zvana "muda", vrv objašnjava sve ovo predhodno rečeno.

Recimo da je Lakić na tragu da postane taj neki. A dobro bi bilo kada bi Poku počeo da se kurči.

Sad nešto kontam kada je tema otišla u tom smjeru Aleksa, Smajli, Kopriva i Trifa. Možda nam se putevi ukrste.

Neću više u off

Bosnjakovic bi mogao u perspektivi - ako mu se da neka sansa.

Vukcevica bih dodao u ovu list Smajli/Kopriva/Trifa... kao neku propustenu priliku. Sad gledam Pokusevskog i vidim gotovo ponovljen Tristanov slucaj. Namerno sam izostavio Aleksu jer on tu odskace kvalitetom, ali nije pure-blooded Partizanovac vec chameleon-like igrac - gde god da je on ce dati max kao da je od malena navijao bas za taj klub.  

Inace, Andjusic je bio takvog profila (da kazemo kao DeDa/Dobric) ali po kvalitetu slab. Uvek nesto fali 🙂 

A iz Vanjine generacije je trebao tu biti i Tanaskovic, slican neki profil kao DeDa i Dobric (igrac bez rominga) ali nije dogurao do plafona koji je imao. 

• Like 1
Posted
18 minutes ago, odupri se ludilu said:

Neću više u off

Spoiler

110115cb2e53bf3d018926fbd8466a83_w200.gi

:classic_tongue: