Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Valja pohvaliti posle ove serije pobeda, isto kao sto se proklinjalo posle poraza.

Prvi cu da pojedem velika govna koja sam mazao po Sasi i Jagu, sa zadovoljstvom.

Majstorski spremljena utakmica, pobeda se u ni jednom momentu nije dovodila u pitanje.

Savrsenu igru u napadu smo pokazali,

ne pamtim kad smo poslednji put ovako mocno izgledali na tom delu parketa.

To sam pisao i na lajvu, deluje da je napad otcepljen i da je Sasa na dobrom putu da sklopi kockice,ali to nikako ne znaci da treba prestati sa odbranom, koja nam je u najvecem delu i donela

ovaj skor.

Ne verujem u to da trebamo da se oslanjamo na igru u napadu, i mislim da u nasem slucaju nije odrzivo.

• Like 4
Posted

Što se Izundua i državljanstva tiče , ubeđen sam da sam na ne malo mesto pročitao da se "vodi kao domaći igrač", a u vreme kada je potpisao. Moguće je da je ovo i netačno ali nisam u zloj nameri širio informacije po ovom pitanju.

• Like 3
Posted
Just now, Bejn said:

Što se Izundua i državljanstva tiče , ubeđen sam da sam na ne malo mesto pročitao da se "vodi kao domaći igrač", a u vreme kada je potpisao. Moguće je da je ovo i netačno ali nisam u zloj nameri širio informacije po ovom pitanju.

I meni je to bilo u glavi,zato sam i mislio da ima nase drzavljanstvo

• Like 1
Posted (edited)

Kakav rolerkoster od sezone do sad. Od toga da nemaš igrače za trening, 0-2(3) na startu, svi već otpisali sezonu... Povreda za povredom, pa sve do toga da ponovo imamo povoljan raspored gde ako se kockice slože, može pobiti i za TOP6. Bolomboj se maltene vratio, Karter ima dozvolu da trenira, Rivero samo što nije... Na sve to imaš i Grejema koji kad tad mora pokazati znake života. U naletu smo. Saša je izgleda poslušao oko nekih stvari i nadam se da će nastavi ovako, a ne da gura svoje i da se inati svima. Ovako smo igrali i u onoj seriji pobeda.

Neke ekipe su trenutno u padu forme, što i nama ide na ruku. Da mi je neko rekao posle Bajerna da će sve ovo da se izdešava i da ćemo sad imati 14-10 skor. Pa ne da bih potpisao odmah... Samo ostaje žal za jednom utakmicom. Samo tom jednom. 

Edited by Summerfunk
Posted
15 minutes ago, Summerfunk said:

Samo ostaje žal za jednom utakmicom. Samo tom jednom

Ako je to ona koja mislim da jeste, sta li cemo sa Itudisom :) 

Posted

Sto se tice te jedne, dan za megdan ce brzo da dodje. Brze, nego sto mislis. 

Bez 22 pobede ne mozemo direktno u play-off i to da nam na ruku budu neki drugi. Ako zavisimo sami od sebe 23-24.

I ako smo i dalje na putu ovogodisnjeg cilja, protiv svakog protivnika moramo da verujemo cvrsto u pobedu, nebitno je da li gostujemo ili igramo kuci. Pa da ih na kraju ligaskog dela bude dovoljno za ulaz play-off, sto je bio nas, na pocetku sezone postavljen cilj, a na osnovu koga bi se sezona, bar sto se Evrolige tice, smatrala uspesnom. Svaki i mali iskorak u odnosu na proslu sezonu je uspeh, a sve preko toga, jos veci. I da dodjemo do finala i da ispadnemo, zalicu, ali cu posle toga da se smirim i kazem : ,,Ovo je najveci uspeh koji je klub u Evropi ikada ostvario".

Posted

Nadam se da Izundu nece dobiti pasoš, jer ne ispunjava uslove za isti. Sledece sezone vec ispunjava uslov. 
I valjda će se tome stati na kraj, delili smo i mi i komšije pasoše zbog kup takmičenja šakom i kapom.

4 stranca, 5 naših (Kalinic, Dobric, Davidovac, Miljenovic, Plavsic) sasvim dovoljno za ev. Finale sa komsijama koji ce imati na raspolaganju Pokusevskog, Lakica, Bosnjakovica i Mijailovica. 

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Erik Kartmen said:

Finale kupa Spartak - Mega 😆

Borac je bolji od Mege. A Spartak tanak ove sezone. 

Da sad mora da se bira izabrao bih ove igrače:

1 Kodi, Miljenovic

2/1 Batler

2/3 Dobric

3/4 Kalina, Davidovac

4/5 Odzelej

5 Izundu, Plavšić

Povesti još Stojkovica, Nedeljkovica, Simjonovskog...

Odzelej prednost u odnosu na Monekea jer moze i na 5, a i na 3. Batler prednost u odnosu na Nworu jer moze da pomogne u organizaciji napada, a takođe je poenter.

Posted
10 minutes ago, Dzo23 said:

1 Kodi, Miljenovic

2/1 Batler

2/3 Dobric

3/4 Kalina, Davidovac

4/5 Odzelej

5 Izundu, Plavšić

Монеке као играч са највећим утицајем на игру Звезде може да не буде међу четири странца за КРК само ако до тада остане без једне ноге.

• Like 7
Posted

Uff kako smo licemeran narod. Do juce 99% ljudi je ovde kritikovalo Sasu (sa pravom) a sad 99% ljudi se pravi da je vjerovala u Sasu i prozivaju kao neke koji su kritikovali al to smo mi 😀.

Ove 2/3 utakmice su samo pokazale da su kritike bile opravdane i ocigledno je da su se neke stvari promjenile. 

1. Kodi igra racionalnije i ne isutava se kao Kari

2. Batleru data veca sloboda i ocigledno novi igrac da resava posljenje napade umjesto Kodija (Monako)

3. Smanjene minute igranja small balla (explozija Iznuda)

4.Nowora se manje sjece kad je u seriji

5. Jago je i dalje rupa u odbrani koju svi napadaju al napad izgleda malo bolje cak je ubacio u repetoar lob pasove na centre a uspio je pogoditi 2 trojke u 3 utakmice

6. I dalje primamo ogroman broj poena i tu imamo dosta prostora za napredak 

Ove pobjede su nam dosle kao budali samar a narucito poslje onog groznog perioda koji je iza nas (nadam se), imamo odlican raspored. Ocekujem napredak u odbrani,ulazak u formu Bokija i nove pobjede.

Posted

Ne mogu da opisem koliko mi ne drago zbog Kartera iskreno nisam ga ocekivao do sledece sezone. Sa igracke strane se tek radujem da vidim kako cemo ga koristiti kad udje u ritam jer je kompatibilan i sa Kodijem i sa Batlerom mada mislim da ce posto su se sad iskristalisale petorke on da upadne umesto Dobrica u startnu petorku jer tako ne bi mnogo izgubili na sajzu a Kodi i Nvora bi dobili jos jednog ball handlera i igraca koji moze da napadne na sve nacine sto je generalno i problem prve petorke i uz Bolomboja na 5 bi bili beton. 

Sto se utakmice tice raduje sto smo potvrdili da mozemo da igramo i na veci broj poena iako odbrana i dalje skripi impresivno je ubaciti 100+ poena na tri uzastupna gostovanja. Kalini ocigledno vise prija ova uloga sa klupe sto sam ja zagovarao i pre pocetka sezone, Nvori sa druge strane uloga startera, Batler ima suv kvalitet i nije bitno da li ce ulaziti sa klupe ili startovati i tu ne treba nista sad cackati. 

Zanimljivo je da imamo jos 4 utakmice do pauze za kup i ako ostvarimo 2 pobede bicemo na istom skoru kao prosle sezone. Iako je i prosle godine na oko raspored bio dobar posle pauze ove godine deluje jos bolji, a i pored toga ova ekipa je spremnija, mladja i motivisanija tako da ne verujem da mozemo da potonemo kao prosle sezone. Treba ici utakmicu po utakmicu, u gostima smo napravili odlican rezultat ali sad je vreme da se odbrani domaci teren sto je najbitnije. 

• Like 4
Posted
1 minute ago, Creed Bratton said:

ove godine deluje jos bolji

Ефес

Бајерн
Фенербахче

Панатинаикос гостовање

Басконија гостовање

Барселона гостовање

Партизан

Париз

АСВЕЛ гостовање

Реал Мадрид гостовање

Руку на срце, стварно делује боље.

Болд су дупла кола.

Posted

'Malečko Brazilče' krenulo da pleše Sambu. Mislio sam da ne ume da igra košarku gde nije glavni baja, da nije EL igrač, ali je poslednje 2,3 utakmice odigrao bas dobro i racionalno u napadu.

Kodi 0 izgubljenih lopti na 12 asistencija je bolesno i nerealno. Pri tome je veliki deo meča on bio primarni defanzivac na Edvarcu.

Jedva čekam da opet zagrmimo protiv Dubaia (nadam se u Areni).

Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Borac je bolji od Mege. A Spartak tanak ove sezone. 

Da sad mora da se bira izabrao bih ove igrače:

1 Kodi, Miljenovic

2/1 Batler

2/3 Dobric

3/4 Kalina, Davidovac

4/5 Odzelej

5 Izundu, Plavšić

Povesti još Stojkovica, Nedeljkovica, Simjonovskog...

Odzelej prednost u odnosu na Monekea jer moze i na 5, a i na 3. Batler prednost u odnosu na Nworu jer moze da pomogne u organizaciji napada, a takođe je poenter.

Kodi

Nvora

Odzelej 

Moneke

To su igraci koje bih ja poveo ako svi domaći uključujući i Plavšića budu spremni. 
Videćemo šta će Saša da odluči kad bude bilo vremena za to, daleko je februar. 

Posted

Kriza koju smo imali je vjerovatno nastala povratkom velikog broja igrača i traženjem uloga koje najbolje odgovoraju pojedincima. Rotirali smo po 12 igrača konstantno, neki su mislili da mogu više i ulazili u uloge koje im ne odgovaraju baš najbolje. Sve je to prirodno za svakog sportistu, pa i za nas obične ljude, ali da bi kolektiv i grupa funkcionisali mora postojati hijerarhija i adekvatne uloge. Pošto Obradović generalno nije trener koji voli da rotira sve igrače, koliko pamtim Monako je igrao pretežno sa 8-9 igrača, ubrzo je stezao rotaciju i raspodijelio uloge na pravi način. Tu su ostali kratki Grejem i Davidovcac. Jago je dobio povjerenje ispred Grejema, a Davidovac je kvalitetom slabiji od svih igrača na krilnim pozicijama 

CMM je rapidno smanjio broj šuteva za tri i okrenuo se onim stvarima koje radi najbolje. Nvora i Batler imaju najviše slobode u napadu. Ovo je sasvim logično, jer su to dva najkompletnija napadača u rosteru. Kalinič i Dobrić su svedeni na 3D uloge. Oni su potpuno drugačiji tipovi igrači, ali svaki na svoj način tu donosi neke kvalitete. Jago daje ritam napadu brzom igrom. Mislim da je za njega najbitnije da šut za tri ubaca u pristojnom %. Semi, Čima, Ebuka i Mo manje više od početka sezone ne izlaze mnogo iz opanaka. Čima je tu največa zvijezda i ekscentričan karakter, pa dobija sigurno veći kredit za povremene ispade.

Najbitnije je da smo se pronašli i da izvlačimo max iz ovog rostera. Može sigurno još bolje, prostora za napredak ima, ali ovo je trenutno skockan tim iz ugla rotacija i uloga. Kvalitet igre može sigurno još da raste, barem malo na defanzivnoj strani. 

Posted
16 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Kodi

Nvora

Odzelej 

Moneke

To su igraci koje bih ja poveo ako svi domaći uključujući i Plavšića budu spremni. 
Videćemo šta će Saša da odluči kad bude bilo vremena za to, daleko je februar. 

uf ovo je najgorih 4 od svih.... cmm butler ojeleye izundu/bolomboy