Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Motejunas me odusevljava, sve radi. Stize da iskoci do centra na beka, da se vrati u odbranu, uhvati skok, postavi se za faul u napadu, u napadu postavlja blokove, krlja se pod kosem, pravi livade, bodri saigrace. Kada zavrsi svojih 5-6 min na parketu vidis da je covek crkao, da je dao celog sebe.

Uz to plemenit igrac, dobre tehnike, ume da izmisli poene sto nam je preko potrebno jer i nemamo bekove koji proigravaju unutrasnje igrace.

Bas bas top potpis, i igracki i karakterno.

Edited by Cavani
  • Like 34
Posted (edited)
2 minutes ago, Cavani said:

Motejunas me odusevljava, sve radi. Stize da iskoci do centra na beka, da se vrati u odbranu, uhvati skok, postavi se za faul u napadu, u napadu postavlja blokove, krlja se pod kosem, bodri saigrace. Kada zavrsi svojih 5-6 min na parketu vidis da je covek crkao, da je dao celog sebe.

Uz to plemenit igrac, dobre tehnike, ume da izmisli poene sto nam je preko potrebno jer i nemamo bekove koji proigravaju unutrasnje igrace.

Ali kada je bampovao Dialoa i kao izvini i ovaj vise nikada nije usao u reket 😂 I od tada krece nasa serija. 

Edited by VISOKOLETAC
  • Ha-ha 5
Posted

Manje vise sve je ispisano.

Ja samo kao veciti kriticar Jaga( narucito na live temi ) moram reci da me odusevio i veceras i protiv Reala sa pravljenjem "pametnih" faulova. 

• Like 3
Posted
1 hour ago, Crni said:

Ovo je grupa ding dong iz Nisa sa kraja devedesetih,  spot za pesmu "luda igra" 

U sredini je Desibe, koji neodoljivo podseca na naseg trenera.hqdefault.jpg?sqp=-oaymwEmCOADEOgC8quKqQ

Pa mozda na ovoj slici, inače i ne mnogo.

Mare je naličio na Jason Kidd-a, slicno je i igrao basket. Fino je igrao, nesto kratko je bio i trener klincima.

Izuzetno gotivna glava, jedan od prvih starijih koji me nisu šikanirali, i kome je bilo drago da se pojavio jedan klimac na terenima koji hoce da igra basket sa starijima, više nego sa svojim godištem, jos dok sam 13,14. Plus smo imali isto patike. :)))))

• Like 2
Posted

Posle serije povreda i plućne embolije Cartera napisah da ubuduće od ove sezone ne očekujem ništa više, samo da nam se nijedan igrač više ne povredi i zaglavi u bolničkom krevetu. I dalje mi je to prva i osnovna želja za ovu sezonu, tako da uživam od utakmice do utakmice kao nikada ranije u ovome što vidim i doživljavam sve ovo kao ogroman bonus i svojevrsnu nagradu za sve te pretrpljene šokove, bolničke krevete, čizme i štake…

Sa druge strane, možda je upravo sva ta nevolja na početku i ujedinila ove igrače, kao što se često dešava kad ljudi zajedno prožive teškoće. Doneo je Sale mnogo toga, šok terapija je poznata i davno konstatovana činjenica, ali ono što sigurno je da NIKO preko noći ne kože da napravi u ekipi ovakvu hemiju. Ovi momci su se jednostavno smenom trenera trgli, pogledali se u oči, shvatili da moraju da veruju jedni drugima, i počeli da igraju jedni za druge, umesto što su do tad delovali kao ekipa na prinudnom radu i pičili neku iso košarku svako za sebe. Ne mislim da je Sfero bio miniran, ali je njegov odlazak bio katalizator te katarze i detonator iznenadne transformacije ekipe iz ružne larve u leptira, iz grupe u tim

Sale je posložio stvari očigledno i samo dodatno profilisao uloge, i moram reći da sam pozitivno iznenadjen jer je i on neki drugi lik od onog iz prvog mandata. Mislim da je i neki igrač to konstatovao (Dobrić?). Ali, ne zaboravite da je ova ekipa postala tim one večeri kad je skinula krunu Feneru, ne sa Saletom, već sa Tomovićem na klupi. Nije ovo do jedne osobe, ovo je do tih momaka na terenu, isto kao što je do njih bilo i ono protiv Zadra. Jednostavno, kliknuli su…

Da ponovim, za Moteijunasa sam posle jednog poluvremena napisao da mu treba dati ugovor do kraja godine, lik je suvo zlato i po doprinosu i po stavu, iznenadjen sam kakvu glavu za tim lik ima. Za očekivati je od njega da je namazan i da ima par trikova u rukavu, ali da se lik sa 35 baca po terenu i unosi onoliku pozitivu, diže atmosferu, aplaudira saigračima na svakoj asistenciji koju mu dodele, pa to nisam očekivao od njega u ovoj meri ni da je potpisao za Žalgiris. 

Za sve ostale je sve već napisano, od CMM-a kojem očigledno najviše prija ova timska oslobodjena energija i transformacija iz slow-mo iso u brzu timsku košarku, preko glavnih nosilaca, pa čak i do Jagiše kad i on u takvoj sredini i pozitivi ume da odigra rolu i da svoj doprinos. Nadam se brzom oporavku povredjenih, skorom izlasku iz bolnice Carteru, pa neka na njihov doprinos i sačekamo… Mislim da Canaana više nećemo ni videti sa značajnim doprinosom iskreno, pitanje je šta će biti i sa Bokijem kad se vrati, a Carterovo stanje je tako da može da ode u svakom smeru, pa čak i ds mu karijera bude ugrožena. Zato, svima samo želim brz oporavak, sve drugo ie manje bitno. A Batleru želim što kraći period adaptacije i da što brže klikne sa ovom ekipom pozitivaca. 

A nama ostaje da uživamo u ovim trenucima jedne od lepših transformacija ekipe kojih se sećam. Niie ovo samo jedna dobra serija pobeda, ovo je ono famozno cvetanje ruže, dovoljno je videti osmehe igrača, njihove reakcije, uzajamnu podršku, bodrenje, emociju…

I da, uvek će mi draži biti ovakvi stranci nego neki domaći igrači koji misle da nas čašćavaju svojim prisustvom, i uvek ću više podržavati tim bez obzira na njegov sastav od grupe igrača koji su kao bitni iz ovog i onog razloga i koje kao treba da doživljavam kao svoje i volim više od zlih stranaca.

Pokenjam se u tu filozofiju da se neko ne može identifikovati sa ovom ekipom plaćenika, kao, nije to to, ne mogu voleti ekipu jer su u njoj ovakvi Moneke, Nwora, Motejunas, Ojeley, pa čak i hladni CMM ne skida osmeh sa lica već treću utakmicu, Graha isto prati igrače nakon utakmice po parketu osmeh od uva do uva, i vidi se da jedva čeka da doprinese i lično, Boćko uz ekipu i na štakama, mislim da bi zaigrao sa istom već sledeću utakmicu kad bi mu to dozvolili… Sa tom ekipom likova neko ne može da se identifikuje?! Važi. 

Ne znam šta će biti sa sezonom i dokle ćemo stići, ali meni je iskreno najveća pobeda da imamo ovakav tim i ovakvu grupu pozitivaca u našem dresu. Ne da sam se identifikovao sa ovom ekipom, nego nisam toliko bio identifikovam sa našim ekioama još od one Radonjine iz 2015/16 god.

Ne znam za druge, meni je privilegija gledati ove momke u našem dresu, i način na koji igraju i kakvu emociju prenose je sve što sam ikada želeo da vidim na terenu od ekipe za koju navijam. 🥰

• Like 5
  • Love 8
Posted (edited)

Meni je i dalje najjači utidak kouč i tokom i nakon utakmice. 

Na svakom prekidu hladan ali pored linije onako krakat i u dobroj formi igra ozbiljnu odbranu, preuzima brže od svih...blokira šuteve. 

U prilog konstatacijama da se vidno promenio i da je ovo neki Sale 3.0 ide i ona izjava na kzn šta mu je rekao Ćima na kraju tekme i kako je on to prihvatio.

Treneri generalno ne prenose takve informacije u javnost i verovatno da bi mu "onaj" Sale 2.0 nešto odbrusio na takav komentar. 

Jasno je kao Jasna Šekarić da je energija i zalaganje na parketu za poželeti i da je hemija Ph bazna kao Prolom voda. Pohvale treneru da se i nakon preuzimanja tima koji nije selektovao, već nakon par kola znaju uloge igrača, da su rotacije i sa ovim rosterom adekvatne a tajm auti smisleni i ,,da niko nikom ne hebe majku a deca pevu i gledu u asfalt".

Edited by Wingwalker
  • Like 11
  • Love 1
Posted

Au jbt ja tek sad vidim da mi već danas igramo sa Megom. Ovo nije humano. Plavsa, Dobric, Miljenovic, Radosic i jos neki klinac i neka peglaju 20+ minuta. 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Čočo said:

Au jbt ja tek sad vidim da mi već danas igramo sa Megom. Ovo nije humano. Plavsa, Dobric, Miljenovic, Radosic i jos neki klinac i neka peglaju 20+ minuta. 

Mislim da si preterao nocas…

• Ha-ha 26
Posted
6 minutes ago, bosMan_jr said:

Mislim da si preterao nocas…

Jesam sad vidim. 😅 Svakako neka domaća osovina preuzme palicu. 😀

• Ha-ha 1
Posted
1 minute ago, Čočo said:

Verovatno će se već tamo neko deseto ABA kolo igtati pred par hiljada navijača i to gistro sezonaca sa porodicom uz necimanje ekipa oko rezultata jer se ne pamti EL sezona koja je počela sa ovim brojem strašnih povreda...za sada je bilo bar pet ACL-a.

Komšije i produžetak u prošlom kolu kada im Karlik ispada iz rotacije na duže su očigledan primer da se za ABA titulu neće iscimati ni novi kolač Dubai jer ni taj roster nije za to sastavljen.

• Like 3
Posted

Meč smo okrenuli i prelomili sjajnom sekvencom D' Moa u trećoj četvrtini. Na krilima njega smo uhvatili dobar momentum koji više nismo ispuštali do kraja. Jago nakon očajnog prvog poluvremena je bio među boljima u drugom. Kalina fajterski i Kodi generalno dobra partija. Semi je opet ostao dužan. 

• Like 3
Posted

ABA liga je u ovakvom formatu i u ovakvoj neprohodnosti, nazalost, apsolutno nebitno takmicenje. Jedino sto se moze korisno uraditi je dati sansa rezervama da imaju minute. Skor skroz nevazan.

• Like 6
Posted
7 minutes ago, bodo said:

Meč smo okrenuli i prelomili sjajnom sekvencom D' Moa u trećoj četvrtini. Na krilima njega smo uhvatili dobar momentum koji više nismo ispuštali do kraja. Jago nakon očajnog prvog poluvremena je bio među boljima u drugom. Kalina fajterski i Kodi generalno dobra partija. Semi je opet ostao dužan. 

Semi mi je delovao kao da je malo izgoreo u zelji da doprinese, u nekim situacijama je malo brzao i to ga je kostalo nekih poena i lopti

• Like 3
Posted
2 minutes ago, kojan said:

Semi mi je delovao kao da je malo izgoreo u zelji da doprinese, u nekim situacijama je malo brzao i to ga je kostalo nekih poena i lopti

moguće. pamtim jednu otvorenu trojku sam ko duh i skoro zicer iz našeg ofanzivnog skoka. mislim da smo se svi nadali većem ofanzivnom učinku od njega. činjenica je da je bolji od dolaska Saše i nadam se da će Sale izvući puno više iz njega nadalje.

Posted (edited)

Semi je pod pritiskom da što pre ispravi igre (što nije bilo samo do njega, imao je mizernu ulogu) iz uvodnih kola pa otuda i neki promašeni zicer. Vidi se ogromna želja i energija, ali i ovoj većoj ulozi teško dolazi do izražaja zbog velikog broja alfa mužjaka u ekipi. Biće on dobar kada se skroz privikne na ulogu - energija, ofanzivni skokovi, trojke.

Edited by Čvarkov
  • Like 8
Posted

Brat CMM u sezon ima isti procenat za 1p, 2p i 3p 

Nije se ovoliko smejao i cupkao kao dete cele prosle sezone koliko u ovih par utakmica, nema nista bolje za atmosferu nego pobede

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
8 hours ago, Guru said:

Bukvalno na poslednje 4 utakmice u prošloj sezoni:

Dobric-2.png

A u ovoj je tek zaigrao. 

Uglavnom ovakvim odgovorima, sa priloženim statistikama, gde dominiraš, poklopiš svakog sagovornika i ućutkaš ga. Ali ovo nije pravi pokazatelj. Od ove 4 utakmice, 3 smo izgubili i to gotovo ubedljivo. Ceo tim se raspadao, Dobrić u garbage time punio kolone. Kamo sreće da njegova statistika bude ovakva u utakmicama EL, koje su mnogo važnije od KLS i ABA lige. Nije mi cilj bio da mračim i prikažem Dobrića kao luzera, ali on od Virtusa ne liči na igrača, koji može da se sastavi. Tamo je jedva igrao, Čović ga je brže-bolje doveo da bi jačao čuvenu domaću osnovu™️ gde je i kod Janisa više grejao klupu, jer je bio višak, a tek sad ne znam kako ga uklopiti, sa ovolikim brojem krila, od kojih svako zaslužuje mesto u timu, jer igra odlično. Pritom mu nabaciš teret kapitena. Verujem da će SO polako da ga uvodi u ritam, da će Dobrić imati minute. Trenutno izgleda jezivo. Da li zbog izlaska iz povrede, slabije forme, manjka samopouzdanja... Naravno da je potreban ekipi i da je doneo mnogo radosti u prethodnim godinama.  Ali od stare slave se ne živi.  

• Like 4
Posted
7 hours ago, Sinnerman said:

Važno da su se momci napunili dobrom energijom na našoj utakmici, značiće im :default_coffee:

• Like 4
  • Love 1
  • Ha-ha 12
Posted (edited)
7 hours ago, Cavani said:

Motejunas me odusevljava, sve radi. Stize da iskoci do centra na beka, da se vrati u odbranu, uhvati skok, postavi se za faul u napadu, u napadu postavlja blokove, krlja se pod kosem, pravi livade, bodri saigrace. Kada zavrsi svojih 5-6 min na parketu vidis da je covek crkao, da je dao celog sebe.

Podseća me na Raduljicu

Edited by Filbi
  • WOW 2
Posted
8 hours ago, Guru said:

Bukvalno na poslednje 4 utakmice u prošloj sezoni:

Dobric-2.png

A u ovoj je tek zaigrao. 

Da, ali je zato u poslednjih 8 utakmica u EL imao učinak 2/14 za tri, i to je ove dve dao na jednoj utakmici.

A prethodnu sezonu kod nas (22/23) je započeo u EL sa šutom za 3 na prvih osam mečeva od 7/39.

U ovoj fazi karijere se ne može pričati o Dobrićevom dobrom šutu za tri kao konstanti.