Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pregledi koji su obavljeni pokazali su da je kubanski košarkaš slomio metatarzalnu kost i u najboljem slučaju biće spreman pri kraju godine.

• Thanks 1
Posted

Mučno je, a u neku ruku i bizarno, do koje mere smo raštimovani i u napadu i u odbrani. Obično se čak i kod najvećih trenerskih bezveznjaka makar nešto iskristališe, ofanzivno ILI defanzivno, u zavisnosti od trenerovih preferencija i prioriteta. Barem se na jednom kraju parketa vidi kakav-takav pečat i impakt trenera, nazire se nekakva ideja i ono što se spremalo za utakmicu i radilo na treninzima. Može to da izgleda loše i neuigrano, nekompatibilno sa igračkim kadrom, promašeno ili pročitano od strane protivnika, mogu pojedinci da podbace... ali bar bude evidentno da se nešto uigravalo i pripremalo, da se nešto pokušava, da su uloge podeljene, da igrači znaju šta se traži od njih i da nekakav plan postoji. Pa se onda uhvatiš za to i nadaš da će vremenom kliknuti i izgledati bolje. Međutim, kod nas nema za šta čovek da se uhvati jer nema ama baš ničega, nikakvog identiteta ni u tragovima. Pritom nije kao da ovoj ekipi fali ofanzivnog talenta ili dobrih defanzivaca. Ekipi fali trener.

Mi ovde gledamo svojevrsni paradoks gde ofanzivno izgledamo kao ekipa koju vodi defanzivni specijalac koji ne mari mnogo za napadačke setove i uigravanje istih, te smo zato statični, jalovi i improvizujemo (loše). Po principu "ma nekako ćemo već poentirati". Istovremeno defanzivno, pak, izgledamo kao tim čiji trener je strogo ofanzivno orijentisan i želi da igra na koš više, pa je u fazonu "ma jebeš odbranu, preuzimaj sve, pa šta bude". U prevodu - pojma nemamo šta radimo i šta hoćemo da igramo na oba kraja.

U napadu imamo Karterove "aj sase pomerite" specijale 1 na 5. Imamo individualne kreacije i improvizacije Nvore kome je data totalna sloboda (ni na koji način usmerena i kanalisana) bez pokrića, valjda u nadi da će nekim čudom da eksplodira i nakon godina ćoškarenja i katovanja preko noći postane elitni, raznovrsni skorer. Imamo Monekeov hasl. I imamo Mekintajerov miks hoblovanja i ciglarenja. I to je sve, ostali igrači se snalaze kako znaju i umeju u toj stihiji, pa tako npr. iskusan i kvalitetan igrač poput Ođeleja deluje kao da je pao s Marsa. 

Defanzivno imamo taj bedni pokušaj preuzimanja svega, gde odbrana puca po šavovima čim protivnik postavi napad, zavrti jedan pik, razmeni dva-tri pasa. Ili neko (obično najbolji šuter) ostane sam na trojci, ili je centar na ziceru, ili je došlo do groznog mismeča (tipa Karter na Ledeju) koji vodi do lakih poena. Napade branimo isključivo slučajno i nikakvih korekcija tu nema, prilagođavanja, plana B, promena odbrane - ma kakvi. Glavom kroz zid, preuzimaj do besvesti i nadaj se najboljem. Valjda promaše.

Svi dobro znamo šta znači defanzivni trener, gledali smo toliko godina Radonjićevu košarku gde se napad svodio na nekoliko bazičnih principa i setova i individualne minijature, ali nas je zato defanzivno bilo milina gledati - savršeno podmazana mašina koja davi protivnika. 
Ovo veze nema sa tim. Sferopulos možda jeste defanzivno orijentisan u svojoj glavi i u teoriji, ali u praksi je nesposoban za implementaciju bilo čega i poražavajuće nekompetentan u svakom smislu. Selekcija tima, ofanzivna postavka, defanzivna postavka, vođenje utakmica, autoritet... Nula bodova na svim frontovima.

Rečima Darka Plavšića - kakav užasan trener.

zb8dejXH_o.jpeg

• Like 8
  • Love 2
  • Thanks 2
Posted
25 minutes ago, BattleBender said:

Sto bi to njemu odgovaralo? Lik ima zagarantovan ugovor i to sto ce primati do kraja ove sezone ne moze nigde drugde da dobije ako dobije ponudu.

Kratkorocno je tako, dugorocno nije dobro po njega. Ako presedi celu sezonu tek onda nista nece dobiti naredne godine kada bude slobodan da potpise. 

• Thanks 1
Posted

Кад КК постане подсекција фудбалског клуба по моделу Барселоне, Бајерна можда нам буде било боље, до тада нема леба. Требс напустити Арену (јер 20+ хиљада људи прати кошарку само када смо у низу од 7 победа), вратити буџете у разумне оквире (8-9м највише), излаз из јадранске и играње нове српске лиге је под морање, а ово накарадно такмичење Евролига неће преживети проширење НБА на европско тржиште, ваљда то препознају људи у Србији

• Ha-ha 5
Posted
7 minutes ago, pavlaka said:

Pregledi koji su obavljeni pokazali su da je kubanski košarkaš slomio metatarzalnu kost i u najboljem slučaju biće spreman pri kraju godine.

To je jedna veoma mala koščica u stopalu koja je pain in the ass da zaraste. Wayne Rooney je imao tu povredu i odsustvovao je pola godine. 

• Tuzno 1
Posted
2 minutes ago, fradler said:

Mučno je, a u neku ruku i bizarno, do koje mere smo raštimovani i u napadu i u odbrani. Obično se čak i kod najvećih trenerskih bezveznjaka makar nešto iskristališe, ofanzivno ILI defanzivno, u zavisnosti od trenerovih preferencija i prioriteta. Barem se na jednom kraju parketa vidi kakav-takav pečat i impakt trenera, nazire se nekakva ideja i ono što se spremalo za utakmicu i radilo na treninzima. Može to da izgleda loše i neuigrano, nekompatibilno sa igračkim kadrom, promašeno ili pročitano od strane protivnika, mogu pojedinci da podbace... ali bar bude evidentno da se nešto uigravalo i pripremalo, da se nešto pokušava, da su uloge podeljene, da igrači znaju šta se traži od njih i da nekakav plan postoji. Pa se onda uhvatiš za to i nadaš da će vremenom kliknuti i izgledati bolje. Međutim, kod nas nema za šta čovek da se uhvati jer nema ama baš ničega, nikakvog identiteta ni u tragovima. Pritom nije kao da ovoj ekipi fali ofanzivnog talenta ili dobrih defanzivaca. Ekipi fali trener.

Mi ovde gledamo svojevrsni paradoks gde ofanzivno izgledamo kao ekipa koju vodi defanzivni specijalac koji ne mari mnogo za napadačke setove i uigravanje istih, te smo zato statični, jalovi i improvizujemo (loše). Po principu "ma nekako ćemo već poentirati". Istovremeno defanzivno, pak, izgledamo kao tim čiji trener je strogo ofanzivno orijentisan i želi da igra na koš više, pa je u fazonu "ma jebeš odbranu, preuzimaj sve, pa šta bude". U prevodu - pojma nemamo šta radimo i šta hoćemo da igramo na oba kraja.

U napadu imamo Karterove "aj sase pomerite" specijale 1 na 5. Imamo individualne kreacije i improvizacije Nvore kome je data totalna sloboda (ni na koji način usmerena i kanalisana) bez pokrića, valjda u nadi da će nekim čudom da eksplodira i nakon godina ćoškarenja i katovanja preko noći postane elitni, raznovrsni skorer. Imamo Monekeov hasl. I imamo Mekintajerov miks hoblovanja i ciglarenja. I to je sve, ostali igrači se snalaze kako znaju i umeju u toj stihiji, pa tako npr. iskusan i kvalitetan igrač poput Ođeleja deluje kao da je pao s Marsa. 

Defanzivno imamo taj bedni pokušaj preuzimanja svega, gde odbrana puca po šavovima čim protivnik postavi napad, zavrti jedan pik, razmeni dva-tri pasa. Ili neko (obično najbolji šuter) ostane sam na trojci, ili je centar na ziceru, ili je došlo do groznog mismeča (tipa Karter na Ledeju) koji vodi do lakih poena. Napade branimo isključivo slučajno i nikakvih korekcija tu nema, prilagođavanja, plana B, promena odbrane - ma kakvi. Glavom kroz zid, preuzimaj do besvesti i nadaj se najboljem. Valjda promaše.

Svi dobro znamo šta znači defanzivni trener, gledali smo toliko godina Radonjićevu košarku gde se napad svodio na nekoliko bazičnih principa i setova i individualne minijature, ali nas je zato defanzivno bilo milina gledati - savršeno podmazana mašina koja davi protivnika. 
Ovo veze nema sa tim. Sferopulos možda jeste defanzivno orijentisan u svojoj glavi i u teoriji, ali u praksi je nesposoban za implementaciju bilo čega i poražavajuće nekompetentan u svakom smislu. Selekcija tima, ofanzivna postavka, defanzivna postavka, vođenje utakmica, autoritet... Nula bodova na svim frontovima.

Rečima Darka Plavšića - kakav užasan trener.

zb8dejXH_o.jpeg

Kakva gomila paušalnih i netačnih navoda koji se bukvalno ponavljaju za svakog aktuelnog trenera, najbolje je ipak ovo poređenje Lazića i Sferopulosa. Evo ja se sećam kad je Lazić vodio ekipe u EL i čak igrao F4. 

• Like 4
  • Ha-ha 3
Posted
22 minutes ago, NikadProtivKaline said:

hoce li biti spreman urke za bajern, zna li se sta?

Urke tesko...ali ce XRM da bude bas spreman za nas

Posted (edited)
1 minute ago, Zadnji vezni said:

Jel putuje za Minhen?

Ne znam. Ali s obzirom da od Amerika kupa nije odigrao jednu utakmicu, teško. 

Edited by Čočo
Posted
6 minutes ago, Čočo said:

Jago stiže danas. 

U pa  on stiže i za Minhen.

Jel se na aerodromu skupljaju/nalaze.

Posted

Je l ste gledali ono gostovanje Saše Obradovica u podcastu??? 

Vama je Radonjic bio lemur, Sfero prodaje girose, a obojica su Seneka i Marko Aurelije u jednom u odnosu na Sasu Obradovica. Lik je čudan (eufimizam). Prva 2 vezana poraza, i neke odluke koje nisu u skladu sa ocekivanjem samih navijača i on ce vam biti nova zrtva. Ili jos bolje nova adresa da posledično vredjate trenera.

• Like 5
  • Thanks 3
Posted

Ako vrate stvarno i Luku Mitrovica ja ovo vise necu gledati,kad ti se povredi planirani startni centar ti dovodis treceg centra iz prosle da glumi prvog??

• Like 7
Posted (edited)

Ne znam s kojim pravom se pljuje po navijačima posle tipa 30 uzastopnih rasprodatih Arena? 

Treba uzeti u obzir da igramo i fudbal od jula do januara, desetak utakmica kod kuće sa 35 hiljada+ posetama.

A nisam još čuo da neko sere novac ili skida sa grana.

Ozbiljan bezobrazluk.

Jeste, navijači su krivi što je nama sa 20 miliona evra budžetom Miljenović drugi plej.

I što se ponovo razmatraju Jago i Mitrović koji je bio treći centar Budućnosti pre 6-7 godina.

Edited by Karakondzula!
  • Like 11
  • Thanks 2
Posted

Vec zamisljam situaciju, nekako se provlacimo narednih nekoliko meseci i onda u drugom delu sezone vrate nam se svi povredjeni u razmaku od nedelju-dve. Klasicna kaznena ekspedicija i F4 u  najavi (relanost je da cemo vec do kraja oktobra izgubiti sve sanse za kakav takav plasman ove sezone). 

Stvarno nemam vise nikakva ocekivanja od ove sezone, podrska ce biti tu. Cak mi je i nebitno koga ce dovesti i ko ce igrati u nastavku, jedina zelja je da u nastavku vise ne gledam Sferopulusa na klupi. AKo ikako moze, vratite Radonjica (ne bih imao nista ni protiv Obradovica), ipak on zauzima posebno mesto zbog prekida dominacije komsija.

I jos nesto , daleko od toga da krivim samo Sferopulusa za ovu situacije, za neke stvari nije ni imao srece. Ali jednostavno, mislim da nije dobar trener i da bi u trenutnoj situaciji mnogo bolje prosli i sa DR i Obradovicem.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Nini3112 said:

Ako vrate stvarno i Luku Mitrovica ja ovo vise necu gledati,kad ti se povredi planirani startni centar ti dovodis treceg centra iz prosle da glumi prvog??

Pa zar on nije pred potpisom za Makabi?
Dajte ljudi, ovo je vec komicno 😂

Posted
3 minutes ago, BattleBender said:

Je l ste gledali ono gostovanje Saše Obradovica u podcastu??? 

Vama je Radonjic bio lemur, Sfero prodaje girose, a obojica su Seneka i Marko Aurelije u jednom u odnosu na Sasu Obradovica. Lik je čudan (eufimizam). Prva 2 vezana poraza, i neke odluke koje nisu u skladu sa ocekivanjem samih navijača i on ce vam biti nova zrtva. Ili jos bolje nova adresa da posledično vredjate trenera.

Nije Obradović čudan nego smo mi čudni. Mi se ponašamo kao da smo Real Madrid, kao da smo jednom u proteklih 15 godina propustili F4 turnir. Takva su nam očekivanja. Nešto baš nije u redu sa nama, ko god da dođe biće pljuvan i teran posle dva poraza. Nešto debelo ne valja. Pogle onog Golemca u Dubaiu, radi čovek posao, ekipica mu izgleda fino. Jes, imaju velike pare ali imamo i mi. Oni doveli Kabengelea i sa Šanlia. Mi doveli Rivera i Izundua. A cenim da je za slične pare. Nešto kod nas ne valja. Ili struka ne postoji ili se tu neko nešto ugrađuje ili nešto peto.

Ali opet, da ne odlutam, MI kao navijači moramo prvo sebe da pogledamo u oči, jer ovako raditi je neizdrživo.

• Like 1