Papanikolesku Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 minute ago, ScepanScekicSto said: e pa bas zato prica da je Fernando bio slobodan svr vreme a mi glumili uvrejdenu mladu ne pije vodu. Valjda je i taj real cekao taj cut... Jeste, ali Real je čekao kat sa tri petice, a mi sa jednom. Odu nam dva centra, mi ne dovedemo nijednog. Odu nam dva niska, mi dovedemo jednog. A povećan broj utakmica u odnosu na prošlu sezonu. Na skali od 1 do 10,koliko je to pametno od strane sportskog sektora kluba koji se diči šatro nekom ozbiljnošću? 1
DameTime Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 9 minutes ago, Papanikolesku said: Ja dajem glavu na panj, da ukoliko ne dođe ozbiljan plej mi nećemo biti u priči za PO do februara. To sam tvrdio i za jedinicu u pretprošloj sezoni kad je Punter glumio pleja, to sam govorio i za četvorku prošle sezone, a evo i sad. Kao prvo, "ozbiljan plej" može da znači više stvari, ne mora nužno da bude novi najbolji igrače ekipe na nivou Carlika. Kao drugo, ti zaista porediš situaciju sa Punterom, koji uopšte nije plej (Želimirova fiks ideja), sa situacijom gde se, nažalost, pr(a)vi plej povredio? I gde ćete sa tim drugim mamojebom kada se Carlik vrati? Mislite da će taj potencijalni igrač pristati da onda ulazi s klupe? Nerealni ste sa ovim lamentiranjem. Sad više nije dovoljno da se dovede plejmejker, nego još mora da bude na nivou Jonesa. Ovo je ujedno odgovor i za Sona.
Papanikolesku Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Kao prvo, "ozbiljan plej" može da znači više stvari, ne mora nužno da bude novi najbolji igrače ekipe na nivou Carlika. Kao drugo, ti zaista porediš situaciju sa Punterom, koji uopšte nije plej (Želimirova fiks ideja), sa situacijom gde se, nažalost, pr(a)vi plej povredio? I gde ćete sa tim drugim mamojebom kada se Carlik vrati? Mislite da će taj potencijalni igrač pristati da onda ulazi s klupe? Nerealni ste sa ovim lamentiranjem. Sad više nije dovoljno da se dovede plejmejker, nego još mora da bude na nivou Jonesa. Ovo je ujedno odgovor i za Sona. Ako sam se pogrešno izrazio, Karlik nije najbolji igrač u timu već najbitniji. Pride pokriva najosetljiviju poziciju na rosteru. Vašington nije plej kao ni Punter, pa je to još jedna Želimirova fiks ideja. Ali će da igra, i igraće svoju košarku uporedo sa ostatkom ekipe, često 1v5, i često bez ikakvog rezona. Momak može da kreira samo za sebe, valjda je to jasno. Šta ćeš sad da radiš sa Tajrikom Jonesom koji je živeo od Karlika, i onoga što mu on servira? Dakle, pogled u nebo i pomolimo se da Milton može 50% onoga što je Karlik radio - kada je reč o organizaciji. I da se naravno, više niko ne povredi ili razboli. Good luck sa tim svima nama. Pa vidi, mogu oni da dovedu i kalibar Josha Perkinsa i on je plej. Ali hoćemo li se voditi onom da Želimir ne dovodi samo da bi dovodio ili je sad ipak daj šta daš? Što se mene tiče, stvar je prosta - fali ti glavni igrač, reaguj dostojnom zamenom. Nešto ne vidim da se Kampaco buni što su doveli Maledona. Što Efes ima još petoricu brutalnih na Larkina. Što Zvezda na Grejema i Mekintajera dovodi i Butlera. Valensija na Montera Thompsona. I tako dalje i tako dalje. 2
Tex_Willer Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Jedini način da mi budemo na ok nivou je da se Dvejn totalno uzdigne, taj igrac koji bi trebao doći uz njega da bude ok opcija... Fernando nadam se da ce defanzivno biti moćan, to nam je baš porebno, nećemo mi mnogo pleniti lepotom igre.
jedibojan Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Bruno je sasvim ok opcija shodno realnom statusu/mogucnostima/ambicijama kluba. Bonus poeni za iseravanje po "necemo dovoditi samo da bi dovodili" baronisanju. Ceka se plej... 3
SteveFrancis#3 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Papa je ovde u pravu. Igrac kvaliteta i trenutnih mogucnosti 1 Calathesa je bio kul kao popuna dok je Jones bio citav. Sada to vise jednostavno nije dovoljno. Carlik je out minimum 3 meseca, a kada se vrati, bice potrebno jos mesec da se vrati blizu nekog nivoa na kom je bio u momentu povrede. Na pragu smo novembra, dakle negde tamo krajem februara mozes da racunas na njega u fulu. Sezona ne traje 15 meseci. Ukoliko do tad budemo imali neki bozesacuvaj skor, mi smo sezonu zavrsili, tako da je svejedno cak i da se covek iz povrede vrati kao td masina. Gubljenje 3 meseca da bi na kraju resenje bio Fernando je za svaku osudu. Imajuci u vidu minute i sveukupan tretman u Realu, teorije nema da bi nas tek tako nonsalantno odjebali da smo uleteli sa nekom ponudom. Ovako je to sustinski izduvas kod svih drugih, pa se onda odlucis za tudje restlove. Nabudzis sezonske i ulaznice an zeneral u tri picke materine, naplacujes SVE vezano za klub, svaki kontent i onda ce sad neko imati obraza da prica kako eto, jebiga ipak nismo toliko bogati kao neki drugi klubovi, ne mozemo da pariramo... Cisti, nepatvoreni, esencijalni bezobrazluk. Ovo je samo jedan od mnogih pojavnih oblika uriniranja po faci navijaca koje klub jako lepo sprovodi vec neko vreme. I uopste ne zelim ni da se zabavljam idejom da na bilo koji nacin pokusavam da to ponasanje nekakvom gimnastikom opravdavam ili racionalizujem. Dosta je. Sumirao je i Son pre neki dan lepo, konstantno nam fale neki igraci, konstantno odbijamo da zakrpimo na vreme zjapece rupcage u rosteru koje svaki prosecan stolar i menadzer prodaje vide. Stalno smo nesto kao gangsteri koji ce kao tezim putem, pa ce valjda biti sladje i svima cemo da jebemo majku na kraju. Zeljko konstantno ima neke projekte koji su suludi i samo njemu jasni i nastavljaju se iz sezone u sezonu. JEDNOM mu je (kao) poslo za rukom sa Danteom, a i to je zabluda zapravo jer je decko uprkos povredama i prethodnom angazmanu 80% svoje karijere i igrao keca. Sve ostalo je fejlovalo, svaki njegov eksperiment u ovom mandatu. I to nije dovoljno, nego cemo opet i ove sezone against the grain, ulaziti iz hendikepa, istrajavati u nekakvim suludim konstruktima, lagati sebe da nam igrac x ili y ne fali, da smo kul. Radili smo tako i do sad i dobili 3,4 dobra meseca u 5 sezona. Jebiga, ocigledno to tako ne radi. Edited 10 hours ago by SteveFrancis#3 11 1
La mano de Dios Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Izgleda je to to sto se tice Fernanda. S obzirom da Achiuwa ocigledno nece u Evropu, izabrao je G ligu pa da se bori za Nba u toku sezone. S tim u vezi Fernando nije nista losiji igrac od Basseya, Bambe itd..Plus u Evropi je od januara meseca znaci upoznat je sa stvarima ovde i sto se mene tice zadovoljan sam tim potpisom. E sad dolazimo opet do pozicije jedan, ja iskreno ne bih bio zadovoljan potpisom Kalatesa. Da je Karlik zdrav cak bih i bio ok sa tim da Nik dodje i da bude ispomoc i da odradi nekih 5-10 min u El i malo vise u Aba. Ali ljudi mi Karlika nemamo do posle kupa Koraca 99%, u tom periodu ce biti odigrano preko 20 El utakmica, plus niko nam ne moze garantovati da ce Karlik odmah pri povratku zaigrati onako kako je igrao pre ove teske povrede, nije realno. S tim u vezi igrac koji se dovodi mora biti pun snage, zeljan dokazivanja i mora imati proveren kvalitet jer nam od njega podosta zavisi skor kojim cemo uci u finis sezone. Zato za mene Kalates nije nikakvo resenje i ne dolazi u obzir. Cak bih pre uzeo i nekog mladjeg igraca kao sto je bila prica za nekog pleja sa kojim su propali pregovori pre par nedelja. 1
MrTripleDouble Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Fernando letos nije mogao da napravi razliku ni na Afrobasketu, a igrao je u najjacoj reprezentaciji na turniru. Protiv Tavaresa 4 poena, protiv Sudana 2 poena. Bas je los bio, gledao sam par meceva. De facto je da je krenuo stramputicom, a po godinama jos nije usao u prajm. Ovo je bas daj sta das potez. 2
longbowman Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago A da mi probamo sa Shortsom na pozajmicu, sad smo bff i to. Elem, gradi se neka izuzetno negativna energija koja će verovatno kulminirati sutra na najmanji trzaj a kojoj prvenstveno doprinosi klub što inercijom sa jedne, što bahatošću sa druge (Željkove) strane. Pojedini ljudi pričaju kako su navijači postali razmaženi a prosta činjenica je da smo ove sezone posle dugo vremena imali šansu da imamo ne samo kompletiran tim, već tim kakvim bi ubedljiva većina navijača bila zadovoljna. Iz prošle sezone zadržali JJ tandem, BONGU, Sterlinga i onda otvorili iz sve snage sa Džabarijem. I nakon svega toga si se doveo u situaciju da su tvoje bekap pozicije tolika katastrofa da Karlik umesto da čereči decu po Valorantu taj dan mora da igra 20 minuta u jebenoj ABA. Ne tražim ja da se meni Željko izvinjava, ali najmanje što može je da ne ide double down na ovu kretensku priču da niko ne sme da kaže da nije sjajna ideja nemati nikakve altrenative na 1 i 5. Sutra da Vos skuva neku nesreću za Pariz, da dočekamo Miltona pa polako, korak po korak, uz nasu podrsku je moguce, but it takes two to tango. 3
nbtn Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Mene licno raduje 25 minuta Lakica sutra. Pa nek preore parket, na svaki sut trci prema liniji za bacanja i grize u odbrani, 1/3 za 3 poena ali neka ta njegova borba bude dovoljna za pobedu sutra. a nakon toga mozemo se vratiti fetisarenju sa uklapanju nba polovnjaka koji ispunjavavsaju svoje hirove i prozivljavaju filmove koje nisu uspeli u svojoj matici(iako su neki imali ok filmove kroz koledz) codename: i Veseli, Bertans, Lovernj, Westerman itd su bili stranci ali 20- p.s to sto pola “kolektiva” fura “sprivelku” nije hemija. p.p.s Ziveo Issac Bonga
Alek The Great Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 hours ago, longbowman said: A da mi probamo sa Shortsom na pozajmicu, sad smo bff i to. Elem, gradi se neka izuzetno negativna energija koja će verovatno kulminirati sutra na najmanji trzaj a kojoj prvenstveno doprinosi klub što inercijom sa jedne, što bahatošću sa druge (Željkove) strane. Mislis da onih 20k dusa sto ce vcr biti u hali dele misljenje sa vecinom forumasa?! Ne bih rekao. Naravno, dobice Ostoja svoje "ovacije", ali to bi bilo to. TJ bi sad bio ideala, ali radije bi oni da im sedi na klupi i ne pojacava konkurente.
Son_of_a_gun Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ostoja Mijailović 27 skandiranja, devet pljuvanja, 3 upaljača u glavu. 1
Arsenije Pesic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, Ne sam Safete said: Ljutio se Arsenije ili ne, ovu tekmu se stvarno mora povesti racuna o malim faulovima. Inace nisam pametan kako ih primiriti, natjerati na pozicione napade. Ne ljutio se, naravno. Što bi se reklo, nisam ja protiv priče o malim faulovima, ja sam protiv ovakve priče o malim faulovima . A mali faulovi, pa i veliki faulovi, stvarno i mogu da budu bitan faktor večeras. Jer udara najbrži pace evrolige na drugi najsporiji. U takvim situacijama uobičajeni narativ je da ko uspe da uvede utakmicu u svoj ritam ima više šansi za pobedu. Što jeste tačno, ali retko kada neko zaista i uspe da uvede utakmicu u svoj ritam, mnogo češća situacija je da se to završi negde između. Ako je tako, bar u teoriji, čini mi se da mi imamo više igrača kojima leži i brži ritam utakmice nego što Pariz ima igrača koji bi bili dobri i u sporijem ritmu. Ali broj poseda je samo jedan aspekt. Kod priče o Parizu često se zanemaruje njihova odbrana, ili se to svodi na pominjanje agresivnosti na prenosu i slično. Što je opet samo jedan aspekt, jer ljudi ekšli igraju dobru odbranu, čak su najbolji u ligi po defanzivnom rejtingu. Prošle sezone smo ih i mi i Zvezda u Beogradu dobili na sličan način, jakom odbranom i strpljivim davljenjem njihove brze igre, gde smo ih tek kasno u 4/4 prelomili i to, ponavljam, uz ogromnu uloženu energiju i jaku odbranu. Zato mislim da je potrebna puna rotacija večeras, i što se tiče broja igrača i minutaže. Protiv Pariza je bitno da uvek imaš igrače na terenu koji će da im ispariraju energetski, trkački i skakački (inače imaju i najviše skokova u ligi). Zato Željkove uobičajene varijante da drži igrače (pa i celu petorku) po celu četvrtinu na terenu, protiv Pariza mogu da budu vrlo problematične. Vrlo bitna utakmica i valjda su svi svesni toga. Ok, košarka je to, uvek može da ode na jednu ili drugu stranu, ali ono što stvarno ne bih mogao da podnesem je opet neko lelemudanje i igranje na leru, za te stvari sam potpuno izgubio strpljenje i razumevanje. 4
Son_of_a_gun Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne znam za vas ali ja sam se probudio u raspoloženju da im jebemo mater večeras, od prve minute do posljednje. Mislim da nam se skupilo svima dosta (previšeeee meme inserted) negativne energije ovih dana i nadam se da ćemo je večeras kanalisati na teren i da će momci prepoznati da je trenutak (vrime je meme inserted) da se skupe (dule pacov meme inserted) kao jedan i da nas podsjete zašto je Partizanov teren godinama bio stratište najvećih a ne nekog Pariza sa sistemomTM. Podrška najvećem iz sveg glasa a timu imam da poručim samo borite se jebo vas pas sakati. Sa štitom ili na njemu, god save Bonga! Spoiler Moje prvorođeno 🖤 otišlo danas ne kontrolni iz matiša u Moreirinoj "sretnoj" majici tako da dan nije mogao bolje da počne, grobosi sve je pod kontrolom, univerzum je u ravnoteži. Uživajte. 7 5
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, Arsenije Pesic said: Ne ljutio se, naravno. Što bi se reklo, nisam ja protiv priče o malim faulovima, ja sam protiv ovakve priče o malim faulovima . A mali faulovi, pa i veliki faulovi, stvarno i mogu da budu bitan faktor večeras. Jer udara najbrži pace evrolige na drugi najsporiji. U takvim situacijama uobičajeni narativ je da ko uspe da uvede utakmicu u svoj ritam ima više šansi za pobedu. Što jeste tačno, ali retko kada neko zaista i uspe da uvede utakmicu u svoj ritam, mnogo češća situacija je da se to završi negde između. Naročito kada mi treba da uvedemo utakmicu u svoj ritam sa Duejnom kao jedinim "plejom". Ali kad pomislim na organizaciju pozicionog napada... Duejn tu onako, nekad solidan, nekad katastrofalan. Sterlinga nikako ne volim kao pnr ball handler-a, Vanja u tom smislu ne postoji na terenu, Bonga igra samo iz drugog plana. Čak počinjem da mislim da nam je najveća nada u napadu neka iso košarka za Parkera. 1 hour ago, Arsenije Pesic said: i skakački (inače imaju i najviše skokova u ligi) Skok je ogroman faktor u njihovoj igri. Imaju neverovatnih 17 ofanzivnih skokova po meču, iz kojih postižu 16 poena. Interesantno da smo mi u prvih 5 kola dozvoljavali skromnih 8 poena iz drugog napada. To moraju iskontrolisati, kako znaju i umeju. Edited 1 hour ago by realno *w 3
odupri se ludilu Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Kad već ulazimo Realu u igrača mogli bi i Barsi. Ima tamo bekova koji su neko vreme glumili pleja pa mogu doći u tu ulogu neko vreme i kod nas. Da premostimo do februara a posle nek se vrate u trpac ulogu. Ah da tekma...vidjeh na komšijskom topiku da su parizeri bili sinoc u Areni. Znači adaptirali se, znači biće zajebano, znači treba ih prebiti
TripleJ Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Veceras Jabari i Wash zajedno idu na preko 50p, dobijamo 4 razlike. 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 hours ago, Papanikolesku said: Ako sam se pogrešno izrazio, Karlik nije najbolji igrač u timu već najbitniji. Pride pokriva najosetljiviju poziciju na rosteru. Pa odluči se između ta dva, ako misliš da treba:) Btw, Carlik jeste najbitniji igrač, kao plejmejker koji je motor ovog tima, što se najbolje oseti kroz razliku u ritmu napada sa njim i bez njega na terenu, ali ujedno i (trenutno) naš najkvalitetniji pojedinac. On je taj kome ide lopta kad je gusto, da kreira ili rešava individualno u crunch time, izmišlja poene kada napadački flow stane itd. Primerenije je da se recimo pred Jabarija stavi zadatak da malo zaigra u skladu sa svojom platom i reputacijom, nego da se traži neko treći ko će raditi taj posao. U principu, same Jonesove patike će morati da popuni više igrača. U kreaciji najviše Milton, skoringu i rešavanju utakmica Jabari, Sterling. 10 hours ago, Papanikolesku said: Dakle, pogled u nebo i pomolimo se da Milton može 50% onoga što je Karlik radio - kada je reč o organizaciji. Zar ne postoji konsenzus u vezi Shakea da ima dobar potencijal? Ne vidim problem u prilici da se iz njega izvuče maksimum. Jbga, povrede su sastavni deo sporta, a nama je odranije potreban još jedan plej. Samo što ne mislim kako je realno dovesti igrača Carlikovih kvaliteta, delimično i zbog toga što nema mnogo takvih a da su dostupni. Nama treba neko sposoban da poveže redove i bude facilitator za napadački ritam koji trener forsira. Što se tiče večerašnje utakmice, prozivam dečka sa svog avatara. It's time.
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Bez Karlika odbrana mora biti dosta iznad, pogotovo što bi i Fernado je trebao učvrstiti i nadam se da ce se Poku pokrenuti vise, on danas i na 5 može imati ulogu, Dilana je najbolje skloniti primarno od pika( moguće je da će ga uvlačiti namenski).
Chaos Is Me Posted 58 minutes ago Posted 58 minutes ago Fernando nije na papiru ništa lošiji od ovih fringe NBA centara koji su se pominjali kao prekobrojni nakon last cut. Prošle sezone su svi viđeniji klubovi stajali u redu za Fernanda a on završio u Realu. Međutim, ovo što je igrao u Realu je tiha jeza. Meni deluje da je momak glup kao noga i da ako ne prođe nešto na golu silu (a poseduje silu) on ne zna šta bi. Svaki inteligentniji centar ga je vozao kao na ringišpilu i lagano iznuđivao faulove od njega. Teorijski je nešto jači od Tajrika na postu i ne mora baš sve da mu se servira, u praksi mislim da će biti dosta nerviranja sa njim. Ali da je u pitanju centrina ozbiljnih gabarita i fizike - jeste. Što se pleja tiče, silver lining je da ste makar izbegli metak u liku Tarana Armstronga. Dečko u Dubaiju izgleda kao random popunjavač mesta na rosteru, nit gleda ka košu, nit nešto specijalno kreira saigračima, baš tanka priča za sad. Dobra stvar za vas je što imate lepih 3-2, niste u nekoj rezultatskoj rupi. Međutim, večerašnja utakmica je mega bitna jer spada u kategoriju onih gde se pre sezone upisuje pobeda, a Pariz nije kilava Baskonija i pucaju od energije ponovo. I sa Carlikom bi ovo bila komplikovana utakmica, kamoli bez njega (i bez Miltona). 3
Recommended Posts