Sector Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača. Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra.
Beonegro Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Uzgred, moj subjektivni utisak je da Finska ima bolju perspektivu za naredne 3 godine i od Turske i od Grčke. Olivier Nkamhoua (11 ppg sa pristojnih 36% za 3 na uzorku od 36 pokušaja za 21 mpg, ali nadasve 5 skokova i 3 asistencije uz tih 11 poena) je za mene možda i otkrovenje prvenstva, to je statistika marginalno bolja od Bongine za dva minuta manje u prosjeku.
Molina23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nemci tretiraju košarku baš onako kako treba i zaslužuje. Okej sve, zanimljivo, dinamično taman za kežual bacanje pogleda na TV poslepodne i ništa više od toga. Jebao sport bez ikakvog sistema, pravila i krovnih organizacija. Decenijama. Odbija ta divljina i anarhija, to se oseća. Ne može te inficira da se spremaš godinama za taj događaj, pa ideš kao manijak sa masom i drhtiš kao ispred stadiona za kartu više. U toj Letoniji koja voli košarku 70% turnira su bile prazne hale. Ej, 1/4 finale EP u 2025 god, gde i Finska i Gruzija imaju Nba igrače i dobre rostere i zvrji prazno, a vrlo kvalitetni mečevi se igrali. Turniri malog fudbala za klince po Srbiji i Balkanu posećeniji od mnogih mečeva. I niko ne oseća sramotu zbog toga, ja bi se obesio na sred hale da sam neki kurčevi marketing činovnik. 2
Problem sa licnim greskama Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 22 minutes ago, Beonegro said: Uzgred, moj subjektivni utisak je da Finska ima bolju perspektivu za naredne 3 godine i od Turske i od Grčke. Olivier Nkamhoua (11 ppg sa pristojnih 36% za 3 na uzorku od 36 pokušaja za 21 mpg, ali nadasve 5 skokova i 3 asistencije uz tih 11 poena) je za mene možda i otkrovenje prvenstva, to je statistika marginalno bolja od Bongine za dva minuta manje u prosjeku. Petrušev mu ubacio 34 poena pre pola godine u kvalifikacijama. Tu se vidi šta je stav i fokus na turniru. Jedan može, Filip ne. 1 hour ago, Sector said: Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača. Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra. Iza fudbala, rukometa, hokeja na ledu po meni. A i iza darts, formule 1 i ko zna čega. Migrantski sport de fakto.
Gudura Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, Sector said: Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača. Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra. Imaju veliki broj stanovnika, dobar sistem, solidnu ligu, pa samim tim i kvalitet koji se da filtrirati. Kosarkaska struka im je uglavnom uvoznog porekla, ali sa kintom dolazi i mogucnost da se probere. Publika su uglavnom entuzijasti, ali za zemlju od 80+ miliona ljudi, skupi se publika na utakmicama. Medjutim, medju obicnim plebsom, kosarka je u njih jos uvek irelevantan sport. Drugar mi je za vikend bio u Nemackoj, i kaze da je jedva u Nirnbergu nasao neki bar koji prenosi finale i da su i tamo 99% publike bili Turci🫣 Nezainteresovanost Nemaca za kosarku u globalu je jos uvek na neverovatnom nivou, a pricamo o zemlji evropskog i svetskog sampiona Edited 2 hours ago by Gudura
Skyglider Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 51 minutes ago, Molina23 said: Nemci tretiraju košarku baš onako kako treba i zaslužuje. Okej sve, zanimljivo, dinamično taman za kežual bacanje pogleda na TV poslepodne i ništa više od toga. Jebao sport bez ikakvog sistema, pravila i krovnih organizacija. Decenijama. Odbija ta divljina i anarhija, to se oseća. Ne može te inficira da se spremaš godinama za taj događaj, pa ideš kao manijak sa masom i drhtiš kao ispred stadiona za kartu više. U toj Letoniji koja voli košarku 70% turnira su bile prazne hale. Ej, 1/4 finale EP u 2025 god, gde i Finska i Gruzija imaju Nba igrače i dobre rostere i zvrji prazno, a vrlo kvalitetni mečevi se igrali. Turniri malog fudbala za klince po Srbiji i Balkanu posećeniji od mnogih mečeva. I niko ne oseća sramotu zbog toga, ja bi se obesio na sred hale da sam neki kurčevi marketing činovnik. Ne znam koliko imas godina i koliko se dobro secas Eurobasketa 2005 koji je odrzan u Srbiji i Crnoj Gori ali dvorane su isto tako bile poluprazne. Jedna grupa je igrana u Pioniru u toj grupi su igrale Grcka, Francuska, Izrael i Bosna i tokom svih utakmica Pionir je bio poluprazan. Evo gledam sad neke snimke na Youtube sa polufinala Grcka - Francuska i tad je Arena bila poluprazna, gornji prsten gotovo prazan a igrali su i NBA igraci i zvucna imena. Puno je bilo jedino u Spensu kad je igrala SCG i Arena je bila puna tokom finala Nemacka - Grcka i to je to. Jednostavno kosarka nigde ne izaziva toliko paznje kao fudbal pa da na svim utakmicama Evropskog ili Svetskog prvenstva sve bude rasprodato. Edited 2 hours ago by Skyglider
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 38 minutes ago, Molina23 said: U toj Letoniji koja voli košarku U Litvaniji je vole. U Letoniji je hokej svetinja.
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 21 minutes ago, Barkley#34 said: U Litvaniji je vole. U Letoniji je hokej svetinja. Zato su Litvanci govna, Letonci ne baš. Ne može sve.
Ta'veren Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne loze se ludi toliko na reprezentativan sport, fudbal moze da dovede vise publike na konto vece popularnosti, ali nije ni to blizu da se rasproda. Imas ludaka koji su tu zbog reprezentacije, ali nece to da privuce publiku sa strane i neutralne da bi taj model mogao bolje da zazivi, mada rekao bih ponajvise zbog toga sto nema tu nekog intenziteta i sto su reprezentacije sporedna stvar, pa teze je biti za nekog ili protiv nekog. Cim posmatras nesto sa manje emocija, manji je magnet i nije to to. I uglavnom gledas reprezentativni sport zbog svojih, mada opet da je kvalitet sadrzaja bolji, verovatno bi mnogo vise doslo do mesanja i kod obicne publike, pa bi gledali nesto sto sada ne gledaju. Mogao sam da gledam pre nekoliko godina Portugal-Francuska, bas sam se iscimao do Budimpeste do koje malo po malo svratim zbog drugih stvari. Vrvt ne bih isao i da su se eliminacioni mecevi igrali tamo sem ako nije neko polufinale, ali tada bi cene bile bas paprene i samo bi me ticketswap pocupao. Realnost je da sem ako nisi fanatik, sportska takmicenja su retko kome prioritet i ne bi se cimali da gledaju druge reprezentacije. 1
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 56 minutes ago, Problem sa licnim greskama said: Zato su Litvanci govna, Letonci ne baš. Ne može sve. To što vi cigani imate beef sa njima je samo vaša stvar i ništa više od toga.
Don Dusko Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Barkley#34 said: To što vi cigani imate beef sa njima je samo vaša stvar i ništa više od toga. On generalno ne voli Litvance.
Chaos Is Me Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago To što on generalno ne voli Litvance se zove nacionalizam i valjda je kažnjivo ovde. Koji je inače razlog da se generalno ne voli neki narod? Sa košarkaške strane, Litvanci su uz nas i još neke malobrojne ostali retki čuvari istinske evropske košarkaške tradicije, to je za poštovanje a ne za hejt.
Recommended Posts