Sector Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača. Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra.
Beonegro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Uzgred, moj subjektivni utisak je da Finska ima bolju perspektivu za naredne 3 godine i od Turske i od Grčke. Olivier Nkamhoua (11 ppg sa pristojnih 36% za 3 na uzorku od 36 pokušaja za 21 mpg, ali nadasve 5 skokova i 3 asistencije uz tih 11 poena) je za mene možda i otkrovenje prvenstva, to je statistika marginalno bolja od Bongine za dva minuta manje u prosjeku.
Molina23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nemci tretiraju košarku baš onako kako treba i zaslužuje. Okej sve, zanimljivo, dinamično taman za kežual bacanje pogleda na TV poslepodne i ništa više od toga. Jebao sport bez ikakvog sistema, pravila i krovnih organizacija. Decenijama. Odbija ta divljina i anarhija, to se oseća. Ne može te inficira da se spremaš godinama za taj događaj, pa ideš kao manijak sa masom i drhtiš kao ispred stadiona za kartu više. U toj Letoniji koja voli košarku 70% turnira su bile prazne hale. Ej, 1/4 finale EP u 2025 god, gde i Finska i Gruzija imaju Nba igrače i dobre rostere i zvrji prazno, a vrlo kvalitetni mečevi se igrali. Turniri malog fudbala za klince po Srbiji i Balkanu posećeniji od mnogih mečeva. I niko ne oseća sramotu zbog toga, ja bi se obesio na sred hale da sam neki kurčevi marketing činovnik. 1
Problem sa licnim greskama Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago 22 minutes ago, Beonegro said: Uzgred, moj subjektivni utisak je da Finska ima bolju perspektivu za naredne 3 godine i od Turske i od Grčke. Olivier Nkamhoua (11 ppg sa pristojnih 36% za 3 na uzorku od 36 pokušaja za 21 mpg, ali nadasve 5 skokova i 3 asistencije uz tih 11 poena) je za mene možda i otkrovenje prvenstva, to je statistika marginalno bolja od Bongine za dva minuta manje u prosjeku. Petrušev mu ubacio 34 poena pre pola godine u kvalifikacijama. Tu se vidi šta je stav i fokus na turniru. Jedan može, Filip ne. 1 hour ago, Sector said: Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača. Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra. Iza fudbala, rukometa, hokeja na ledu po meni. A i iza darts, formule 1 i ko zna čega. Migrantski sport de fakto.
Gudura Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago (edited) 1 hour ago, Sector said: Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača. Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra. Imaju veliki broj stanovnika, dobar sistem, solidnu ligu, pa samim tim i kvalitet koji se da filtrirati. Kosarkaska struka im je uglavnom uvoznog porekla, ali sa kintom dolazi i mogucnost da se probere. Publika su uglavnom entuzijasti, ali za zemlju od 80+ miliona ljudi, skupi se publika na utakmicama. Medjutim, medju obicnim plebsom, kosarka je u njih jos uvek irelevantan sport. Drugar mi je za vikend bio u Nemackoj, i kaze da je jedva u Nirnbergu nasao neki bar koji prenosi finale i da su i tamo 99% publike bili Turci🫣 Nezainteresovanost Nemaca za kosarku u globalu je jos uvek na neverovatnom nivou, a pricamo o zemlji evropskog i svetskog sampiona Edited 49 minutes ago by Gudura
Skyglider Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago (edited) 51 minutes ago, Molina23 said: Nemci tretiraju košarku baš onako kako treba i zaslužuje. Okej sve, zanimljivo, dinamično taman za kežual bacanje pogleda na TV poslepodne i ništa više od toga. Jebao sport bez ikakvog sistema, pravila i krovnih organizacija. Decenijama. Odbija ta divljina i anarhija, to se oseća. Ne može te inficira da se spremaš godinama za taj događaj, pa ideš kao manijak sa masom i drhtiš kao ispred stadiona za kartu više. U toj Letoniji koja voli košarku 70% turnira su bile prazne hale. Ej, 1/4 finale EP u 2025 god, gde i Finska i Gruzija imaju Nba igrače i dobre rostere i zvrji prazno, a vrlo kvalitetni mečevi se igrali. Turniri malog fudbala za klince po Srbiji i Balkanu posećeniji od mnogih mečeva. I niko ne oseća sramotu zbog toga, ja bi se obesio na sred hale da sam neki kurčevi marketing činovnik. Ne znam koliko imas godina i koliko se dobro secas Eurobasketa 2005 koji je odrzan u Srbiji i Crnoj Gori ali dvorane su isto tako bile poluprazne. Jedna grupa je igrana u Pioniru u toj grupi su igrale Grcka, Francuska, Izrael i Bosna i tokom svih utakmica Pionir je bio poluprazan. Evo gledam sad neke snimke na Youtube sa polufinala Grcka - Francuska i tad je Arena bila poluprazna, gornji prsten gotovo prazan a igrali su i NBA igraci i zvucna imena. Puno je bilo jedino u Spensu kad je igrala SCG i Arena je bila puna tokom finala Nemacka - Grcka i to je to. Jednostavno kosarka nigde ne izaziva toliko paznje kao fudbal pa da na svim utakmicama Evropskog ili Svetskog prvenstva sve bude rasprodato. Edited 14 minutes ago by Skyglider
Barkley#34 Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago 38 minutes ago, Molina23 said: U toj Letoniji koja voli košarku U Litvaniji je vole. U Letoniji je hokej svetinja.
Problem sa licnim greskama Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago 21 minutes ago, Barkley#34 said: U Litvaniji je vole. U Letoniji je hokej svetinja. Zato su Litvanci govna, Letonci ne baš. Ne može sve.
Recommended Posts