Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača.

Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra.

Posted

Uzgred, moj subjektivni utisak je da Finska ima bolju perspektivu za naredne 3 godine i od Turske i od Grčke. 

Olivier Nkamhoua (11 ppg sa pristojnih 36% za 3 na uzorku od 36 pokušaja za 21 mpg, ali nadasve 5 skokova i 3 asistencije uz tih 11 poena) je za mene možda i otkrovenje prvenstva, to je statistika marginalno bolja od Bongine za dva minuta manje u prosjeku.

Posted

Nemci tretiraju košarku baš onako kako treba i zaslužuje. Okej sve, zanimljivo, dinamično taman za kežual bacanje pogleda na TV poslepodne i ništa više od toga. Jebao sport bez ikakvog sistema, pravila i krovnih organizacija. Decenijama. Odbija ta divljina i anarhija, to se oseća. Ne može te inficira da se spremaš godinama za taj događaj, pa ideš kao manijak sa masom i drhtiš kao ispred stadiona za kartu više. U toj Letoniji koja voli košarku 70% turnira su bile prazne hale. Ej, 1/4 finale EP u 2025 god, gde i Finska i Gruzija imaju Nba igrače i dobre rostere i zvrji prazno, a vrlo kvalitetni mečevi se igrali. Turniri malog fudbala za klince po Srbiji i Balkanu posećeniji od mnogih mečeva. I niko ne oseća sramotu zbog toga, ja bi se obesio na sred hale da sam neki kurčevi marketing činovnik.

• Like 1
Posted
22 minutes ago, Beonegro said:

Uzgred, moj subjektivni utisak je da Finska ima bolju perspektivu za naredne 3 godine i od Turske i od Grčke. 

Olivier Nkamhoua (11 ppg sa pristojnih 36% za 3 na uzorku od 36 pokušaja za 21 mpg, ali nadasve 5 skokova i 3 asistencije uz tih 11 poena) je za mene možda i otkrovenje prvenstva, to je statistika marginalno bolja od Bongine za dva minuta manje u prosjeku.

Petrušev mu ubacio 34 poena pre pola godine u kvalifikacijama. Tu se vidi šta je stav i fokus na turniru. Jedan može, Filip ne.

1 hour ago, Sector said:

Ne znam ništa o popularnosti košarke u Njemačkoj ali sigurno nisu slučajno izbacili toliko dobrih igrača da su preuzeli od Španije primat najjače non-USA košarkaške sile (ono što je nama u par navrata izmaklo nažalost). Da niko živi tamo ne igra i ne gleda košarku ne bi imali ovakvu bazu igrača.

Takođe imaju solidan napredak i na klupskom nivou i posjeta im je generalno vrlo dobra.

Iza fudbala, rukometa, hokeja na ledu po meni. A i iza darts, formule 1 i ko zna čega. Migrantski sport de fakto.

Posted (edited)
1 hour ago, Sector said:

Imaju veliki broj stanovnika, dobar sistem, solidnu ligu, pa samim tim i kvalitet koji se da filtrirati. Kosarkaska struka im je uglavnom uvoznog porekla, ali sa kintom dolazi i mogucnost da se probere. Publika su uglavnom entuzijasti, ali za zemlju od 80+ miliona ljudi, skupi se publika na utakmicama. Medjutim, medju obicnim plebsom, kosarka je u njih jos uvek irelevantan sport. Drugar mi je za vikend bio u Nemackoj, i kaze da je jedva u Nirnbergu nasao neki bar koji prenosi finale i da su i tamo 99% publike bili Turci🫣

Nezainteresovanost Nemaca za kosarku u globalu je jos uvek na neverovatnom nivou, a pricamo o zemlji evropskog i svetskog sampiona

Edited by Gudura
Posted (edited)
51 minutes ago, Molina23 said:

Nemci tretiraju košarku baš onako kako treba i zaslužuje. Okej sve, zanimljivo, dinamično taman za kežual bacanje pogleda na TV poslepodne i ništa više od toga. Jebao sport bez ikakvog sistema, pravila i krovnih organizacija. Decenijama. Odbija ta divljina i anarhija, to se oseća. Ne može te inficira da se spremaš godinama za taj događaj, pa ideš kao manijak sa masom i drhtiš kao ispred stadiona za kartu više. U toj Letoniji koja voli košarku 70% turnira su bile prazne hale. Ej, 1/4 finale EP u 2025 god, gde i Finska i Gruzija imaju Nba igrače i dobre rostere i zvrji prazno, a vrlo kvalitetni mečevi se igrali. Turniri malog fudbala za klince po Srbiji i Balkanu posećeniji od mnogih mečeva. I niko ne oseća sramotu zbog toga, ja bi se obesio na sred hale da sam neki kurčevi marketing činovnik.

Ne znam koliko imas godina i koliko se dobro secas Eurobasketa 2005 koji je odrzan u Srbiji i Crnoj Gori ali dvorane su isto tako bile poluprazne. Jedna grupa je igrana u Pioniru u toj grupi su igrale Grcka, Francuska, Izrael i Bosna i tokom svih utakmica Pionir je bio poluprazan. Evo gledam sad neke snimke na Youtube sa polufinala Grcka - Francuska i tad je Arena bila poluprazna, gornji prsten gotovo prazan a igrali su i NBA igraci i zvucna imena. Puno je bilo jedino u Spensu kad je igrala SCG i Arena je bila puna tokom finala Nemacka - Grcka i to je to. Jednostavno kosarka nigde ne izaziva toliko paznje kao fudbal pa da na svim utakmicama Evropskog ili Svetskog prvenstva sve bude rasprodato.

Edited by Skyglider