Poenter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 minutes ago, Dzistrou said: Topić ispred Vase. Ne treba ni zaboraviti da Kari vodi 12 fizički i mentalno najspremnijih. Ne sećam se da je on vukao nespremne i povređene. To je ona priča da je Željko vodio povređenog Saleta 1998., pa onda Sale povređenog Krstića 2014. Ne znam za sličan slučaj kod Karija. Ili grešim? Ovako iz glave, uvek je precrtao sve koji nisu sto posto spremni, bilo mentalno, bilo fizički. Nije Vasa više povređen, ali nije ni na 100 posto. Nije nemoguće da ga Pešić precrta iako se Vasa oporavio.
ChrisJudd Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Vodio je Nikolu Jovića u Pariz. Inače ovako spreman Nikola Jović nam je najveći upgrade u odnosu na prošlu godinu. 15 1
NikolaTest Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, realno *w said: Da, treći plej obično igra neizvesne završnice mečeva za medalju. Pa imamo Vasu za kog se do juce nije znalo da li ce igrati uopste, tako da taj 3. plaj vrlo lagano moze biti 2. plej. Na stranu sto Avramovic bas i nije klasican plej kreator.
McLeod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Dajte ljudi, da budemo ozbiljni. To sto mi mislimo da Topic moze on mozda i moze u vakuumu, ali su nam reper bukvalno revijalne i juniorske utakmice. I on sad treba da vodi reprezentaciju? Stefan Jovic je dovoljno dobar i dalje da bude drugi/treci plej, osigurac. Uloga osiguraca se daje iskljucivo iskusnom igracu, koji mozda nece doneti prevagu, ali donece stabilnost. Niko kao treceg pleja ne vodi neproverenog klinca koji je prvi put sa reprezentacijom. To je neozbiljno. Da je Topic recimo bek/spot ap suter, nema problema, vodis ga kao 12. igraca ubacis ga na manjim utakmicama, ako je vruc neka igra, ako nije klupa i cao. Isao je Krstic iz Mege kod Dude i imao neku ulogu kao specijalac, verovatno najgori igrac koji je igrao na prvenstvu u 21. veku, ali plej je nesto drugo. Edited 2 hours ago by McLeod 5
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 52 minutes ago, drgnk said: Moram reći, žešće pristrasan komentar. Stef Kari nije 7 puta bolji plej od Jovića, a kamoli neiskusni Topić. Nije bolji ni od zdravog Micića. I kako se uopšte matematički izračunavaju te proporcije? Kipar i garbage time protiv slabe Slovenije nisu pokazatelji bilo čega. Dečko još nijednu ozbiljnu takmičarsku utakmicu pod pritiskom nema iza sebe. Možda se može reći da je Topićev plafon razvoja koji može dosegnuti u budućnosti, viši od Jovićevog prajma. A i to je za sada samo pretpostavka. Znaš šta je po meni pristrasno? Pisati kako neko treba da ide jer zna "kako reprezentacija diše". Šta znači "kako diše"? Poznaje Jokića i Bogdana, zna gde su dobri. Topić ih prvi put u životu gleda, upoznaje se sa njihovim stilom igre, pretpostavljam? Ja gledam isključivo košarkaški, ko na terenu može da napravi veću dobit. Konkretno, šut, ulaz, asistencija, odbrana, šta god. Topić je u ovom trenutku brži, jači, prodorniji, ne bih rekao da zaostaje po kreaciji, šta više mislim da bi iz tih prodora imao više prilika za asistencije, u odnosu na Stefana kojem je preostao jedino court vision i pronalaženje igrača bez da je pre toga napravio neki višak. Što svakako jeste znanje, ali malko zavisi i od protivnika. Ali jasno je, čim su na prvom okupljanju laprdali o "last dance"-u. Zato je Kari morao da klupira Topića veći deo priprema, jer bi bilo glupo ga pusti, pa da mali rokne nekome 20 poena i 7-8 asistencija. Edited 2 hours ago by realno *w 2 1
drgnk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jao meni, kome će on da rokne 20 poena i 7-8 asistencija? 🙄 Pa to mu nije pošlo za rukom u polurekreativnoj letnjoj ligi a kamoli u utakmicama seniorskih reprezentacija. Pravi se nekakvo mitsko biće od dečka koji tek treba da razvija svoj talenat u ozbiljnijoj konkurenciji. 2
СтелаРоса Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @realno *w zasto mislis da bi Topic mogao da rokne nekome 20 poena? Ima on poprilicnih limita u napadu. Nisam siguran da u minijaturnoj ulozi koja bi mu sledovala moze da pruzi mnogo. Naravno, ne kazem ni da je Jovic bolja opcija ukoliko nije 100% fit, ali ako jeste uvek bih ga vodio. On je pre dve godine imao odlicno SP, bas je mnogo doprineo tom uspehu reprezentacije. Za Topica ima vremena, on ce sigurno u jednom momentu postati prvi-drugi plej reprezentacije, da ne kazem medju nekoliko najbitnijih i najboljih igraca, ali sada definitivno nije trenutak za to. E sad, da li bi njemu znacilo za buducnost da bude deo ekipe na ovom turniru, pa mozda i bi.
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, drgnk said: Jao meni, kome će on da rokne 20 poena i 7-8 asistencija? 🙄 Pa to mu nije pošlo za rukom u polurekreativnoj letnjoj ligi a kamoli u utakmicama seniorskih reprezentacija. Pravi se nekakvo mitsko biće od dečka koji tek treba da razvija svoj talenat u ozbiljnijoj konkurenciji. Nikome, smešan je mali, tata mu sredio da bude 12. pik na draftu. Da, treba da se razvija. Uloga trećeg pleja je idealna za razvijanje nekoga ko bi za par godina mogao da bude nosioc u reprezentaciji.
NikolaTest Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 17 minutes ago, realno *w said: Znaš šta je po meni pristrasno? Pisati kako neko treba da ide jer zna "kako reprezentacija diše". Šta znači "kako diše"? Poznaje Jokića i Bogdana, zna gde su dobri. Topić ih prvi put u životu gleda, upoznaje se sa njihovim stilom igre, pretpostavljam? Osim sa Tristanom igrao je sa svima iz reprezentacije x godina u nizu. Propustio samo poslednje OI. Apsolutno razume sta Kari zeli od njega, kakav uticaj na igru treba da ime. Jel jasnije sad sta znaci 'kako dise'? Nasuprot tome, Topic ima tacno 0 ozbiljnih takmicarskih utakmica u poslednjih godinu i po. Edited 2 hours ago by NikolaTest
Dzo23 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Baš nam je trebala još jedna jaka provjera. Šteta... Neka Italija, Španija, Turska... Koliko god da si jak ostaje bojazan od tog 1/4 finalnog meča, koji je uvijek najzeznutiji. Al imaćemo solidno jake provjere u grupi u vidu Turaka i Letonaca, i vjerujem da ćemo biti spremni, prije svega mentalno. Škripi skok i moramo bolje braniti šut za 3p jer nećemo moći svaki put ubaciti 100 poena, koliko god da smo ofanzivno moćni. Kako god, zaista čvrsto vjerujem u zlato i mislim da je konačno došlo vrijeme! 2
realno *w Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, СтелаРоса said: @realno *w zasto mislis da bi Topic mogao da rokne nekome 20 poena? Ima on poprilicnih limita u napadu. Nisam siguran da u minijaturnoj ulozi koja bi mu sledovala moze da pruzi mnogo. Naravno, ne kazem ni da je Jovic bolja opcija ukoliko nije 100% fit, ali ako jeste uvek bih ga vodio. Pričao sam o pripremama. Ne mislim da bi trebao ove godine da bude bitan faktor, ali mislim da pored Micića, Alekse, pa i Gudure, može da bude u timu. Čisto ulaganje u budućnost. 3 minutes ago, СтелаРоса said: On je pre dve godine imao odlicno SP, bas je mnogo doprineo tom uspehu reprezentacije Za mene to nije odlično. Bio je odličan protiv Litvanije, meč gde smo već na poluvremenu imali dvocifrenu razliku, a polovinom treće maltene gotov meč. Polufinale protiv Kanade 0 indeks za 24 minuta, finale protiv Nemaca 0 indeks za 15 minuta. Čak je uspeo i da ima 0 asistencija. Šta je tu tačno odlično? Plus da ne pričamo o tome da je bo znatno pokretniji tada.
drgnk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, realno *w said: Nikome, smešan je mali, tata mu sredio da bude 12. pik na draftu. Da, treba da se razvija. Uloga trećeg pleja je idealna za razvijanje nekoga ko bi za par godina mogao da bude nosioc u reprezentaciji. Koliko je to relevantan argument, pokazuju brojni primeri. Darko Miličić drugi pik na draftu, Jokić izabran sa 41. pozicije. Kvami Braun (seća li se neko lika) prvi pik na draftu, 2001.
realno *w Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, NikolaTest said: Osim sa Tristanom igrao je sa svima iz reprezentacije x godina u nizu. Propustio samo poslednje OI. Apsolutno razume sta Kari zeli od njega, kakav uticaj na igru treba da ime. Jel jasnije sad sta znaci 'kako dise'? Nasuprot tome, Topic ima tacno 0 ozbiljnih takmicarskih utakmica u poslednjih godinu i po. Onda treba i Davidovac da ide umesto Tristana. Isto zna kako ostali dišu, u repki je godinama, igrao takmičarske mečeve cele godine. Tristan čekao da se Vašington raspadne, pa da ga puste malo u potpuno neozbiljnim mečevima. Odlična ti j logika, baš is objasnio.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 31 minutes ago, realno *w said: Zato je Kari morao da klupira Topića veći deo priprema, jer bi bilo glupo ga pusti, pa da mali rokne nekome 20 poena i 7-8 asistencija. Sad si već u ekstremu. Ispade da je Kari baš budala koja sebi seče grane.
NikolaTest Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, realno *w said: Onda treba i Davidovac da ide umesto Tristana. Isto zna kako ostali dišu, u repki je godinama, igrao takmičarske mečeve cele godine. Tristan čekao da se Vašington raspadne, pa da ga puste malo u potpuno neozbiljnim mečevima. Odlična ti j logika, baš is objasnio. Pa da si pazljivije citao video bi da sam pomenuo i Tristan vs Davidovac. Pri tome za razliku od Jovica koji je bio medju nosiocima Deda je uvek bio igrac uloge u reprezentaciji. A koliko mi se cini po pripremana Tristan ce imati solidno minuta na 4.
Problem sa licnim greskama Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 59 minutes ago, Poenter said: Ne treba ni zaboraviti da Kari vodi 12 fizički i mentalno najspremnijih. Ne sećam se da je on vukao nespremne i povređene. To je ona priča da je Željko vodio povređenog Saleta 1998., pa onda Sale povređenog Krstića 2014. Ne znam za sličan slučaj kod Karija. Ili grešim? Ovako iz glave, uvek je precrtao sve koji nisu sto posto spremni, bilo mentalno, bilo fizički. Nije Vasa više povređen, ali nije ni na 100 posto. Nije nemoguće da ga Pešić precrta iako se Vasa oporavio. Vodio je rovitog Nedovica koji se doduse tek povredio u Pragu dodatno 2022 i bolesnog Milutinova isto 2022. sto se ispostavilo kao kobno. Uvek je rizik. Naravno da kako god da odlucis u takvom slucaju mozes da dobijes ili izgubis. Kocka je. 19 minutes ago, Dzo23 said: Baš nam je trebala još jedna jaka provjera. Šteta... Neka Italija, Španija, Turska... Koliko god da si jak ostaje bojazan od tog 1/4 finalnog meča, koji je uvijek najzeznutiji. Al imaćemo solidno jake provjere u grupi u vidu Turaka i Letonaca, i vjerujem da ćemo biti spremni, prije svega mentalno. Škripi skok i moramo bolje braniti šut za 3p jer nećemo moći svaki put ubaciti 100 poena, koliko god da smo ofanzivno moćni. Kako god, zaista čvrsto vjerujem u zlato i mislim da je konačno došlo vrijeme! Isto tako zajebana je utakmica osmina finala, ako Finska zavrsi 4. (a pre ce 2. po meni) ti se sibaj s njima. Zamisli da Litvanci zavrse na 4 sto nije nerealno u nekim krugovima ako CG uzme jedan skalp recimo bas njima.
DameTime Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Topić treba da se polako uvede u takmičarsku košarku posle teške povrede, a ove pripreme su bile dobra priprema za to. Inače sam za to da se mladi igrači bacaju u vatru na velikim takmičenjima, osim što mi trenutno imamo specifičnu situaciju na pleju. Avramović nije pravi plej, Micić je rovit, mislim da Stefke tu može bolje da pomogne svojim iskustvom. Možemo mi da pričamo šta hoćemo, kako loptu mogu da prevode i Bogdanović i Gudurić, da je Jokić plej. Nikola ovde ne igra ba[ isto kao u Denveru, a Bogdan i Gudura će odigrati najbolje kada im se s leđa skine teret organizacije igre. Btw, ne smatram da je Top baš toliki unicorn da njegovo neiskustvo u seniorskoj košarci ne bude liability u nekim situacijama... Sigurna sam da će Kari doneti pravu odluku, čak i ako povede Topića on najbolje zna zašto to radi. 4
Bogoljub Gagic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Кари је рекао синоћ да нема дилему за 12 већ да се чека до последњег тренутка због не дај Боже ситуација. Јасно је из минутаже на припремама да Топић неће ићи, синоћ је ушао тек као 14и само је Копривица касније ушао. 2
forumko topic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago I meni je utisak Vasina sporost i mučenje da isprati svog igrača. Naravno da je on izuzetno bitan šraf, ali se vidi nedostatak utakmica. Jebala ih NBA, gde pojedini samo statiraju i gube godine, u Evropi si makar stekao ime, a nije ni da nisi zaradio. Pretpostavljam da nije toliko povreda u pitanju, koliko i Kari vidi da Vasi nedostaju utakmice u rukama/nogama. Reče neko, trenirao je individualno. To svakako nije dovoljno da budeš dovoljno fizički spreman, a tek ne da uhvatiš formu. Svakako, verujem da on ide svakako, Jović "mora" jer završava karijeru, šteta za Topa, jer bi mu značilo iskustvo igranja u reprezentaciji na nekom takmičenju.
drgnk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 minutes ago, forumko topic said: Jebala ih NBA, gde pojedini samo statiraju i gube godine, u Evropi si makar stekao ime, a nije ni da nisi zaradio. Jbg. kad prikuči trideseta, samo gledaju da zabodu što bolji finansijski ugovor. Više ih ne interesuje ni minutaža, ni takmičarski izazovi, borba za trofeje... Krene polako da se razmišlja i o tome šta će se raditi tokom peMzije. 🙂
Prijatelj Mitar Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mislim da smo samo mi zemlja u kojoj se na velika takmicenja vode igraci sa opravdanjem "on je zalog za buducnost". Na EP treba da ide 12 najboljih, bez obzira na godine. Na prvenstvo na kom jurimo zlato treba da vodimo svaki raspolozivi asset koji bi u nekoj varijanti mogao da nas pogura ka cilju. Micic to jeste. Topic ce to sigurno biti, ali trenutno nije. Nemamo luksuz da se odricemo igraca poput Vase niti bi ijedna reprezentacija mogla to sebi da priusti. 1
Don Dusko Posted 46 minutes ago Posted 46 minutes ago Pa Kari ne bi zvao Jovica da se lomata ovde da nije planirao da ga vodi.Jbg. 2
forumko topic Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago 23 minutes ago, Prijatelj Mitar said: Mislim da smo samo mi zemlja u kojoj se na velika takmicenja vode igraci sa opravdanjem "on je zalog za buducnost". Na EP treba da ide 12 najboljih, bez obzira na godine. Na prvenstvo na kom jurimo zlato treba da vodimo svaki raspolozivi asset koji bi u nekoj varijanti mogao da nas pogura ka cilju. Micic to jeste. Topic ce to sigurno biti, ali trenutno nije. Nemamo luksuz da se odricemo igraca poput Vase niti bi ijedna reprezentacija mogla to sebi da priusti. Mislim da nije ni bila dilema Vasa-Top, već Stef-Top. Jović ima zasluga, nije da nije zaslužio last dance na ovom EP-u, ali ja da sam Kari, bio bih mator. 🙂 Ja da sam selektor, poveo bih pre Topića. Ali nisam i to je samo moje mišljenje. Kari zna šta treba da uradi, kao što nisam podržao odstranjivanje Teodosića, što se ispostavilo kao pogrešno sa moje strane. Izuzetna procena Piroćanca. 2
Recommended Posts