nik_nurse Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Coviceva diverzija skrecanja paznje sa neuspeha kao i cuveni hrvatski avioni posle debakla u fudbalu
Kenozoik Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 36 minutes ago, bekrinjo said: Od člana staffa naše reprezentacije sam danas dobio konfirmaciju Karijeve priče o virusu, ipak nije alibi kao što smo (mnogi) pomislili... Nije to ništa. Ja sam onog inkriminsanog dana bas u vreme tekme sa Fincima bio na eventu kojem je prisustvovao i Igor Rakočević. Čak smo malo i proćaskali o basketu i repki. Baja zbog koga sam morao da propustim utakmicu, još dobio njegov dres sa brojem 8 i njegovim potpisom. Ako to nije urok, ja ne znam šta je 🙂
Don Dusko Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, NMX said: au jebote kakva vest Prevozili cacijevce. JBT.
fedor Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, NMX said: au jebote kakva vest Odvratno, lepo je rekao brat Son_of_a_gun nabili su nam zlu karmu ovi seljoberi i secikese, rak ih pojeo. 2
Elevator Operater Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 7 hours ago, fedor said: Odvratno, lepo je rekao brat Son_of_a_gun nabili su nam zlu karmu ovi seljoberi i secikese, rak ih pojeo. Apsolutno. I ne treba da postignemo uspeh ako to znaci da ce se i ćaci i psiho radovati ili reklamirati time. 1
nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ja videh da je neko napisao da su vozili fudbalere, ima smisla
Chaos Is Me Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ovaj podcast sa Vasom Micićem mi je otvorio tu stranu da je često bolje za finalni rezultat i uklapanje u kolektiv da si priglupi sportista koji upada u kliše, nego delikatni lik koji odudara od šablona tipičnog profesionalnog sportiste. Takvim likovima je mnogo teže da se uklope u te standardne glupačke priče koje se vrte među sportistima. Npr frapirao sam se kad sam video u nekoj emisiji pred EP da Tristan i Nikola Jović nisu imali pojma šta znači kovanica "stati na ludi kamen", da nisu visoki i talentovani za sport tim momcima bi verovatno domet bio rad na trafici ili tako nešto. Vasa je pametan momak i jak individualac, zato verovatno i nije omiljen među ovim sportskim običnjacima. Na tu temu je najbolje govorio Ivan Ergić svojevremeno. 6
Darko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 minutes ago, Chaos Is Me said: Npr frapirao sam se kad sam video u nekoj emisiji pred EP da Tristan i Nikola Jović nisu imali pojma šta znači kovanica "stati na ludi kamen", da nisu visoki i talentovani za sport tim momcima bi verovatno domet bio rad na trafici ili tako nešto. Pa evo, nisam znao ni ja. Iskreno, ne sećam se da sam ovu kovanicu ikada čuo. Dobro je da nisam znao da mi je trafika domet, drugačiji bi mi život bio. 1 1
DameTime Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago 28 minutes ago, Chaos Is Me said: Ovaj podcast sa Vasom Micićem mi je otvorio tu stranu da je često bolje za finalni rezultat i uklapanje u kolektiv da si priglupi sportista koji upada u kliše, nego delikatni lik koji odudara od šablona tipičnog profesionalnog sportiste. Takvim likovima je mnogo teže da se uklope u te standardne glupačke priče koje se vrte među sportistima. Npr frapirao sam se kad sam video u nekoj emisiji pred EP da Tristan i Nikola Jović nisu imali pojma šta znači kovanica "stati na ludi kamen", da nisu visoki i talentovani za sport tim momcima bi verovatno domet bio rad na trafici ili tako nešto. Vasa je pametan momak i jak individualac, zato verovatno i nije omiljen među ovim sportskim običnjacima. Na tu temu je najbolje govorio Ivan Ergić svojevremeno. Ima i ono kad Nikola Jović nije prepoznao kasetu ili tako nešto Vasilija sam slušala i na nekom panelu u organizaciji fondacije Novaka Đokovića, na temu roditeljstva, gde je govorio kako još uvek nije postao roditelj jer želi da ima vremena da mu se posveti. Ne da mu dete podiže dadilja ili samo supruga. U fazonu je da sve što radi danas radi kako bi omogućio da može da ima dete. Baš je lik na mestu van košarkaškog terena, rekla bih. 19 minutes ago, Darko said: Pa evo, nisam znao ni ja. Iskreno, ne sećam se da sam ovu kovanicu ikada čuo. Dobro je da nisam znao da mi je trafika domet, drugačiji bi mi život bio. Ne znam koliko dugo ne živiš u Srbiji, ovo je baš poznata fraza, bukvalno deo opšte kulture. Ekvivalent izrazu tie the knot u engleskom jeziku. 6
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 31 minutes ago, Darko said: Pa evo, nisam znao ni ja. Iskreno, ne sećam se da sam ovu kovanicu ikada čuo. Dobro je da nisam znao da mi je trafika domet, drugačiji bi mi život bio. Brate kad se ljudi zene ili udaju obicno se koristi stao na ludi kamen.Jbt. :D
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Stvar je i u razlici među generacijama, neki izrazi su se jednostavno izgubili. 8
SuperTraktorko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Vasa stvarno zvuci kao neko ko je vrlo racionalan i proracunat trezvenjak kada je kosarka u pitanju, sto moram da mu skinem kapu. Zna kako zeli njegov klub da igra, kakva da mu je pozicija u istom, kakvi da budu generalno uslovi i kako to najlakse da dobije. Jedan mozda neromantican i individualisticki pristup, ali s obzirom da je ipak njegova karijera i buducnost u pitanju, stvarno bi bilo tesko tu ista zameriti. 1
Gromovnik Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Predsednik saveza se jos ne oglasava? Da odgledaju on i Vesna sve utakmice, pa ce da se sroci neko saopstenje. Kako je ovo krivica nekih koji sede u kaficima u Strahinjica bana, kako je ovo zavera cie, kgb... Jer zna se, kada je lose , Nebojsa Covic nikada nije kriv. Kada je dobro, uvek ima njegove zasluge kao posledice 50 godina u kosarci. I sve mi sluti na Alempijevica kao novog selektora. On je neko koga moze da kontrolise. A i kako sam kaze, ogresio se o njega kada ga je oterao iz Zvezde.
Gudura Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Darko said: Pa evo, nisam znao ni ja. Iskreno, ne sećam se da sam ovu kovanicu ikada čuo. Dobro je da nisam znao da mi je trafika domet, drugačiji bi mi život bio. Kad saznas sta znaci, moglo bi da bude kasno😆 1
Darko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, Gudura said: Kad saznas sta znaci, moglo bi da bude kasno😆 Kasno je brate Bez zezanja, nisam čuo. Napustio sam Srbiju sa 13 godina, niko tada nije koristio taj izraz koliko se sećam mada ovu frazu nisam čuo ni od naših u Australiji. Baš sam iznenađen da je pandan "tie the knot".
Miki8 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 2 hours ago, Chaos Is Me said: Ovaj podcast sa Vasom Micićem mi je otvorio tu stranu da je često bolje za finalni rezultat i uklapanje u kolektiv da si priglupi sportista koji upada u kliše, nego delikatni lik koji odudara od šablona tipičnog profesionalnog sportiste. Takvim likovima je mnogo teže da se uklope u te standardne glupačke priče koje se vrte među sportistima. Npr frapirao sam se kad sam video u nekoj emisiji pred EP da Tristan i Nikola Jović nisu imali pojma šta znači kovanica "stati na ludi kamen", da nisu visoki i talentovani za sport tim momcima bi verovatno domet bio rad na trafici ili tako nešto. Vasa je pametan momak i jak individualac, zato verovatno i nije omiljen među ovim sportskim običnjacima. Na tu temu je najbolje govorio Ivan Ergić svojevremeno. Vasa Micic je priglup lik na samom terenu, koga boli kurac sto on zna sta znaci rec kovanica ili sta znaci stati na ludi kamen. Kada se napad koji on "organizuje" skoro uvek zavrsava sa izgubljenom loptom ili nerezonskim sutem. Pazi boga ti on ne moze podnese kada se trener prodere na njega😆 Edited 4 hours ago by Miki8 1
MilošVB Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Stvar je i u razlici među generacijama, neki izrazi su se jednostavno izgubili. Plus su momci jako rano izabrali košarku, duboko su u tome godinama, dobar deo vremena provode u inostranstvu... Baš bespotrebno ovo sa radom u trafici. 3
Guru Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Lik koji je priglup na samom terenu i koji kada organizuje napad isti se skoro uvek završi izgubljenom loptom ili nerezonskim šutem: 14
Урош19 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 22 minutes ago, Guru said: Lik koji je priglup na samom terenu i koji kada organizuje napad isti se skoro uvek završi izgubljenom loptom ili nerezonskim šutem: Kao da ne znaš, prosečan navijač najviše voli da sudi o igračima na osnovu reprezentativnog turnira koji traje 10 dana. Tu se vidi ko je legenda a ko prevera. Edited 3 hours ago by Урош19
Elevator Operater Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Budes otpadnik i neomiljen zato sto si za nivo inteligentniji, proracunatiji i pragmaticniji i mozda te zanimaju stvari izvan klisea. Jebem ti ja tu demokratiju. Edited 3 hours ago by Elevator Operater
drgnk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 4 hours ago, Chaos Is Me said: Ovaj podcast sa Vasom Micićem mi je otvorio tu stranu da je često bolje za finalni rezultat i uklapanje u kolektiv da si priglupi sportista koji upada u kliše, nego delikatni lik koji odudara od šablona tipičnog profesionalnog sportiste. Takvim likovima je mnogo teže da se uklope u te standardne glupačke priče koje se vrte među sportistima. Npr frapirao sam se kad sam video u nekoj emisiji pred EP da Tristan i Nikola Jović nisu imali pojma šta znači kovanica "stati na ludi kamen", da nisu visoki i talentovani za sport tim momcima bi verovatno domet bio rad na trafici ili tako nešto. Vasa je pametan momak i jak individualac, zato verovatno i nije omiljen među ovim sportskim običnjacima. Na tu temu je najbolje govorio Ivan Ergić svojevremeno. Ipak se možda u odbranu Tristana može reći da on veći deo života nije proveo na srpskom govornom području, pa mu različite finese srpskog jezika u vidu specifičnih fraza, metafora i sl, verovatno nisu poznate. Edited 2 hours ago by drgnk 1
СтелаРоса Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago To sto Guduric i Micic u kontinuitetu igraju lose, osim par bljeskova, za reprezentaciju je ocigledno kompleksan problem za ozbiljnu analizu. Nema sumnje da je rec o dva jako kvalitetna igraca. Ja prihvatam i da je do njih, ali i u tom slucaju postoji resenje tako sto ne mucis ni njih ni nas i prosto ih ne zoves. Ni prvi ni poslednji koji bi propustili neki turnir za reprezentaciju. Ali ja ipak mislim da nije bas sve do njih, i nemam nikakve teorije osim sumnje da sistem igre koji se forsira u reprezentaciji ne prija bas svakom igracu.
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, MilošVB said: Plus su momci jako rano izabrali košarku, duboko su u tome godinama, dobar deo vremena provode u inostranstvu... Baš bespotrebno ovo sa radom u trafici. Pa dobro, možda je prejak izraz, za Nikolu Jovića provereno znam da mu je ćale panj ozbiljan, a ne verujem da iver pada daleko od klade. Nevezano za to, kao igrač je za polizati prste ali sam hteo da kažem da je jako teško kad si u nekom specifičnom kolektivu (a kolektiv sportista milionera je baš takav) da puno odudaraš. A Vasa je jedan od onih koji očito odudara.
badenac Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Imamo bolju petorku ali je bitna jacina tima (Numbeo ,septembar 2025.): Quote Cost of Living in Serbia is 37.6% lower than in Finland (excluding rent) Cost of Living Including Rent in Serbia is 37.3% lower than in Finland Rent Prices in Serbia are 36.0% lower than in Finland Restaurant Prices in Serbia are 41.9% lower than in Finland Groceries Prices in Serbia are 43.1% lower than in Finland Local Purchasing Power in Serbia is 53.4% lower than in Finland Edited 2 hours ago by badenac
KlakerBoza Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Što se igre i Vase i Gudure u reprezentaciji tiče, nažalost i jedan i drugi retko isporuče ono što se od njih očekuje. Gudurić evidentno ima preveliki pritisak. Čak njegove najbolje partije su bile te u kojima je bio više orijentisan na neke minijature i pre svega defanzivne zadatke, nego kad mora da potegne šut (koji mu je oružje koje ga sasvim dobro služi do trenutka kad postane bitno reprezentaciji). Što se pak Vase tiče... Ne znam. Za igrača njegovog kalibra nije fer reći da je 'one trick pony', a mi iznova i iznova od njega viđamo iste akcije, u velikom procentu neuspešne. Teško mi je da poverujem da je takav igrač, neko sa više nego zavidnom klupskom karijerom neprilagodljiv do te mere. Ko zna kakve on bitke bije u glavi i nimalo mu ne zavidim na tome... A opet njegove reakcije na kritiku (situacija s Pešićem ove godine) sugeriše malo više od trenutne frustracije. Iz godine u godinu mi znamo da će Vasa 1) držati loptu 20+ sekundi 2) pokušati prodor i vrv izgubiti loptu 3) frljnuti trojku I to se ne menja. Kao da veruje da je prilagođavanje igre (opet kažem, odbijam da verujem da je ovo sve što on ume) nekako odustajanje od ličnog integriteta. Po mom mišljenju, to nije dobar stav, bio neko jak karakter ili ne. Nije sve tu položeno kako treba odavno kad je on u pitanju, ali time je trebalo da se bave ljudi zaduženi za tim... I on sam. Ili makar priznanje da njegova igra i ono najbolje od njega ne može da dođe do izražaja u ovakvom sistemu.
Recommended Posts