Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jokic je na utakmici imao cetiri defanzivna skoka, a finci su napravili dvadeset ofanzivnih skokova na utakmici. Ne kazem da je gradjenje skoka bio samo njegov problem, ali brate ti si startni centar🙄
bekrinjo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, fedor said: Nije to nikakva tajna, zabrinjavajuce je sto neke stvari koje je momak radio na elitnom nivou i po cemu je stekao ime i reputaciju sada vise ne moze da radi sa takvom brzinom, snagom i eksplozivnoscu. Pitanje je da li kao posledica same povrede ili jednostavno iz straha. Zabrinjavajuce je sto je celu godinu imao savrsenu mogucnost da radi na sutu, a njegov i ovako jako los sut je naizgled losiji nego sto je ikad i bio. Na sest utakmica letnje lige imao je jedva iznad 30 posto iz igre i 20 posto za tri. Zabrinjavajuce je sto se i dalje vidi da nije uspeo da se kompletno presalta iz juniorske u seniorsku kosarku. Sto je opet negde razumljivo jer se njegova igra bazirala na fizickoj dominaciji, a ta dominacija trenutno uglavnom ne postoji kada igra protiv odraslih ljudi. Zabrinjavajuce je sto u igri pet na pet na treningu reprezentativaca i dalje deluje kao dete koje je doslo tu da stekne malo iskustva, a ne kao neko ko moze "ukrasti" minute. Ono sto raduje je sto je momak apsolutni genije sto se tice razumevanja igre. Sto je posle Teodosica najbolji asistent kog smo imali i sto i dalje ima relativno malo godina i mnogo vremena za ekstreman napredak. Znaci da se razumemo niko ne kaze da on ne moze biti dobar kosarkas jer Top to vec jeste. Ono sto je trenutno pod velikim znakom pitanja je sansa da on kao najbolji mladi igrac na svetu u jednom trenutku postane takva super-zvezda u seniorskoj kosarci, a da dobrano kasni govori i cinjenica da Saint-Supery kog je Topic porazio te2023ce u Nisu igra na ovom prvenstvu 17 minuta po utakmici za Spaniju i daje skoro 9 poena. Mi vecega talenta nemamo trenutno, a nemamo ni u perspektivi i ako on ne postane elitni igrac tesko da cemo takvog imati u dresu reprezentaciije kada se Jokic i Bogdan oproste, a taj trenutak je verovatno dosao. Kakva fizička dominacija? 🫣
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 2 hours ago, Del Piero said: Na poslednja 4 FIBA turnira koja je igrao Bogdan je 3 puta bio u prvoj petorci i jednom u drugoj najboljoj petorci. To sto on igra za reprezentaciju je apsolutno nenadoknadivo i meni malo fali da krenem da pricam kako nam je on bitniji nego Jokic. Naravno da je Jokic i u FIBA kosarci bolji igrac, ali to sve sto Bogdan donosi je neprocenjivo i ne moze ni najbolje da se opise. I ovo nije nista na racun Jokica, vec samo moje misljenje o tome koliko je Bogi bitan za nasu ekipu u svakom smislu. Za partiju juce svaka cast Jokicu, malom Jovicu i Segiju. Potonja dvojica su posebno pokazali veliko srce, ali jebiga. Jokic za moj ukus previse bedan u odbrani, a i mi kao tim potpuno nesposobni da ga malo pokrijemo. Porazavajuce za nasu kosarku je da nijedan nas bek nije u stanju da probije prvu liniju. Takodje ni iz pika ceo mec maltene nista nismo dobili, niko nije uspevao da resi soft hedge odbranu koju su Finci igrali. Tu me najvise razocarao Guduric koji je dobar dodavac i dobro cita igru, ali se potpuno odsekao i nije ni pokusavao nista. Tu je i Vasa koji je par puta izgubio dribling na 11 metara od kosa kao da je junior. Stefan Jovic je odigrao ok turnir, samo je ovo previse minuta za njega. Ali Filip Petrusev, koliko je to kancerogen igrac kad igra losu utakmicu, kad ne ubaci svoje poene. Jezivo koliko lose utice na ekipu sa svojim nonsalantnim stavom. I eto, na kraju jos jedan debakl od turnira. Da li je bio virus ili nije bio virus, meni je apsolutno nedopustivo da nas onako maltreitraju na skoku. Na kraju smi izgubili od Finske koja je sutirala 36% za tri poena, daleko od nekog ludila. U eliminacionim utakmicama mora da se gine od prvog minuta, zao mi je sto to imamo u svom mentalitetu samo povremeno, ne mogu to da shvatim. Nije dokazao da je bolji FIBA igrac, mozda ubaci vise poena ali njegove partije imaju mnogo manji uticaj na uspeh ekipe od Bogdanovih. Bogdan takodje igra mnogo bolju odbranu na svojoj poziciji nego sto je Jokic igra na svojoj. Edited 3 hours ago by Miki8
drgnk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 2 minutes ago, Mairosu said: uz dužno poštovanje saint-supery na depth chartu španije ima tačno možda de larreu ispred sebe, ne likove koji su osvojili svetsko srebru i OI bronzu. njemu je bilo dosta da kaže "hoću" kad ga je selektor pozvao. u tom segmentu nije ista situacija, sve ostalo se mahom slažem. Gledao sam Saint-Supery-a na ovom prvenstvu, kao i De Larreu (obojica po 19 godina) i moram sa žaljenjem da konstatujem da su oni u ovom trenutku mlazni avioni u odnosu na Topića. Španija jeste pukla gore od nas na ovom prvenstvu, ali sam siguran da će za dve godine, deset puta bolje odraditi smenu generacija. Njihovi klinci svi igraju ACB ligu plus, imaju mnogo bolji plan rada u mlađim selekcijama. Edited 3 hours ago by drgnk 5
Bogoljub Gagic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 7 minutes ago, Miki8 said: Jokic je na utakmici imao cetiri defanzivna skoka, a finci su napravili dvadeset ofanzivnih skokova na utakmici. Ne kazem da je gradjenje skoka bio samo njegov problem, ali brate ti si startni centar🙄 За то није крив Јокић већ Кари што је играо одбрану где Јокић брани линију за 3 поена, не може бити на два места у исто време. 5
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 5 hours ago, stefan81888 said: Ma je l' se to ladno piše da Nikola Jokić nije sposoban da bude lider ekipe? 😄 Po cemu si zakljucio da jeste u reprezentaciji ??? Na rezimeu ima dve eliminacije u cetvrtfinalu gde je on bio ubedljivo glavni igrac ekipe. Mislim da to nije neka slucajnost. Mislim da bi i neko sledece prvenstvo isto tako zavrsili. Edited 3 hours ago by Miki8
Dropkick Murphys Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 20 minutes ago, vladi said: Videlo se jos od onog brecanja Micica na klupi, onda isključenje Petruseva, onda Vanja koji nije imao nikakvu ulogu iako je igrao proslo OI sa jasnom ulogom da je atmosfera jako kriticna. Cak i Avramovic nije bio ni pola energičan kako zna. Nesto duboko smrdi unutar, i nije slučajno uopšte sto smo igrali ovako I prošlog leta atmosfera u timu je bila loša (neko se izrazio -> katastrofalna), iako se zbog klipova sa pijanim košarkašima misli kako su svi drugari i uvek je šala, zajebancija. Na kraju uspeh pokriva sve, ali nismo zbog međuljudskih odnosa ni prošle godine igrali dobro, niti ove loše. 3 1
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 3 minutes ago, Bogoljub Gagic said: За то није крив Јокић већ Кари што је играо одбрану где Јокић брани линију за 3 поена, не може бити на два места у исто време. Bio je on cesto i u reketu dok su nas nadskakali. 7 minutes ago, drgnk said: Gledao sam Saint-Supery-a na ovom prvenstvu, kao i De Larreu (obojica po 19 godina) i moram sa žaljenjem da konstatujem da su oni u ovom trenutku mlazni avioni u odnosu na Topića. Španija jeste pukla gore od nas na ovom prvenstvu, ali sam siguran da će za dve godine, deset puta bolje odraditi smenu generacija. Njihovi klinci svi igraju ACB ligu plus, imaju mnogo bolji plan rada u mlađim selekcijama. To bi mogao da zakljucis da je i Topic dobio istu minutazu u nasoj reprezentaciji i da je odigrao slabije od njih na turniru. Edited 3 hours ago by Miki8
Zadnji vezni Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Ekipa koja u svojim redovima nema karakter na terenu jednog Kalinića,Lučića ili pak Milosavljevića u ovakvim utakmicama na nož i tuču nema šta da traži. Jednostavno nema ovde niko tu žicu sem Avrama ili matorog Jovića da udjem u kost ,tuču i da uzvrati istom merom. Mi tu imamo mekusce u liku Gudure,Vase,Petruseva,Milutinova likove koje kad prsti , u repki se ugase. Takodjer uloge pojedinih igrača u ekipi....?Za šta je bio zadužen Marinković?Koja je uloga bila Vukčevića? Kad se utakmica lomi tebi pleše Vaša na uštrb Jovica i Alekse. Matori je sam sebe porazio ,i ove priče o povredama su alibi priče. Nego bitno je da je Gudura tamo nekad nešto odigrao za repki,da je Vasa bio MVP onomad i da deda Kari napuši nekog na KZŠ. Za nešto više treba imati srca i muda,želje ,htenja da se pobijes za svaku jebenu loptu.A nama Finci skaču po glavama i uzmu 20 jebenih off skokova.Takpdje i Turci. izjava i Larkina govori u prilog tome,i zelji i tuči sa nama i švedjanima.Gledam ovog Ponitku,decko gine na parketu bespostedno,toga kod nas nema i to je glavni uzrok poraza i loše igre. Ali Guduric mali miš ,koji ne sme da ide na ulaz nego ispaljuje trojke iz očaja i straha.Uzas baš! Edited 3 hours ago by Zadnji vezni 1
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Imali smo Kalinica i Lucica na proslom eurobasketu i zavrsili smo ucesce na EP na isti nacin. 1
Ludi za Poli Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Trostruki MVP NBA lige, FMVP i najbolji igrac svijeta zadnjih 5 godina ne moze biti lider ekipe je za automatsku zabranu bilo kakvog komentarisanja i gledanja kosarke kao sporta. Bogdan je legenda, kapiten, igracina i sve al on i Jokic se bukvalno ne mogu porediti po kvalitetu. To sto je ofanzivno najbolji centar kog je kosarka ikad vidjela na prvenstvu koristen samo za bunarenje pod kos bez da se uopce proba dignuti ga na perimetar pa da odatle unistava sto u NBA radi 24/7 je kiks staffa u rangu Saletovog 2019. kad je tog istog Jokica koristio na 4. 4
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Da je protiv Finaca bunario vise u reketu, pogotovo u poslednjih pet minuta utakmice, dobili bi fince. Covek je na tri velika turnira doziveo tri rane eliminacije kao najbolji igrac reprezentacije, ponavljam to nije nikakva slucajnost. On nije dobar lider u reprezentaciji, i ne moze da bude dobar lider tako sto bezi od medija i odbija bilo kakvu odgovornost. Pa mora Dobric da daje izjave posle neuspeha. Edited 3 hours ago by Miki8 1
Урош19 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ae druye i Vidić je odjebavao naše medije pa nikome nikad na pamet nije palo da kaže kako nije lider zbog toga. Šta si se uhvatio naših medija, kakve nebuloze pišu i pitaju (čast izuzetcima), njih bi svi naši sportisti trebali da odjebavaju.
Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Brt lik je kopao do te mjere da je izvukao 12 faulova, sve u sredini. Vidjelo se po promasenim slobodnim na kraju koliko je mrtav bio od rudarenja dole. Da jedan jedini put ne pokusas dignuti ga na visoki post pa da on odatle secira odbranu i koristis ga ko da je Nikola Pekovic je klasican idiotizam. 7
Miki8 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Kakve uspehe je imala nasa fudbalska reprezentacija ???? Ako je neko pravi lider on se nece kriti iza dugih igraca, nece poviti rep posle neuspeha i ignorisati pitanja novinara. Iznece neko svoje misljenje, sta je bilo lose na turniru, zasto se desio neuspeh itd. Takodje na turnir se nece pojaviti sa dvadesetak,tridesetak kilograma sala. Od svih prvenstava koje je odigrao sa reprezentacijom, samo je se na dva pojavio u dobroj fizickoj formi. Edited 2 hours ago by Miki8
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, fedor said: Nije to nikakva tajna, zabrinjavajuce je sto neke stvari koje je momak radio na elitnom nivou i po cemu je stekao ime i reputaciju sada vise ne moze da radi sa takvom brzinom, snagom i eksplozivnoscu. Pitanje je da li kao posledica same povrede ili jednostavno iz straha. Zabrinjavajuce je sto je celu godinu imao savrsenu mogucnost da radi na sutu, a njegov i ovako jako los sut je naizgled losiji nego sto je ikad i bio. Na sest utakmica letnje lige imao je jedva iznad 30 posto iz igre i 20 posto za tri. Zabrinjavajuce je sto se i dalje vidi da nije uspeo da se kompletno presalta iz juniorske u seniorsku kosarku. Sto je opet negde razumljivo jer se njegova igra bazirala na fizickoj dominaciji, a ta dominacija trenutno uglavnom ne postoji kada igra protiv odraslih ljudi. Zabrinjavajuce je sto u igri pet na pet na treningu reprezentativaca i dalje deluje kao dete koje je doslo tu da stekne malo iskustva, a ne kao neko ko moze "ukrasti" minute. Ono sto raduje je sto je momak apsolutni genije sto se tice razumevanja igre. Sto je posle Teodosica najbolji asistent kog smo imali i sto i dalje ima relativno malo godina i mnogo vremena za ekstreman napredak. Znaci da se razumemo niko ne kaze da on ne moze biti dobar kosarkas jer Top to vec jeste. Ono sto je trenutno pod velikim znakom pitanja je sansa da on kao najbolji mladi igrac na svetu u jednom trenutku postane takva super-zvezda u seniorskoj kosarci, a da dobrano kasni govori i cinjenica da Saint-Supery kog je Topic porazio te2023ce u Nisu igra na ovom prvenstvu 17 minuta po utakmici za Spaniju i daje skoro 9 poena. Mi vecega talenta nemamo trenutno, a nemamo ni u perspektivi i ako on ne postane elitni igrac tesko da cemo takvog imati u dresu reprezentaciije kada se Jokic i Bogdan oproste, a taj trenutak je verovatno dosao. Ajde da sačekamo neko vreme pre nego što donesemo ovakve zaključke. Izgledao je super u letnjoj ligi sem šuta za 3 iz driblinga, i to posle 18 meseci oporavka. Igrao je zrelije od bilo koga iako je imao samo 19 godina, gledao sam utakmice. I sam si rekao da je inteligentan, to će mu mnogo pomoći u karijeri. Takođe, nije mu bio problem da probije čuvara, to je radio na svakoj utakmici.
SteveFrancis#3 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago McLeod rece onomad da potcenjujemo nase igrace. Mislim da je stiglo otreznjenje svima. Ovo naravno ne znaci da smo teski paceri i da ce srpska kosarka propasti, ali ovo sto trenutno imamo van Jokica i Boba je daleko od onoga sto je vaskoliki puk percipirao. I dalje su to dobri igraci za koje bi 90% reprezentacija ubilo da ih ima u rotaciji, ali rotacija ne osvaja medalje, vec izuzetni pojedinci u sinergiji sa njima. 4
Eddard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 48 minutes ago, vladi said: Videlo se jos od onog brecanja Micica na klupi, onda isključenje Petruseva, onda Vanja koji nije imao nikakvu ulogu iako je igrao proslo OI sa jasnom ulogom da je atmosfera jako kriticna. Cak i Avramovic nije bio ni pola energičan kako zna. Nesto duboko smrdi unutar, i nije slučajno uopšte sto smo igrali ovako 23 minutes ago, Dropkick Murphys said: I prošlog leta atmosfera u timu je bila loša (neko se izrazio -> katastrofalna), iako se zbog klipova sa pijanim košarkašima misli kako su svi drugari i uvek je šala, zajebancija. Na kraju uspeh pokriva sve, ali nismo zbog međuljudskih odnosa ni prošle godine igrali dobro, niti ove loše. To je indirektno sinoć i Pešić potvrdio rekavši nešto u stilu, nemojte da mislite da je atmosfera ta zbog koje se dobijaju ili gube utakmice, već kvalitet. 4
DameTime Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Čovek prima loptu od naših sporih bekova na 6 metara od koša... Odatle kreće rudarenje na postu, sve mora da zida odatle i guzi se, i da moli boga da ga ovi ne udvoje... Ja stvarno nisam nikad bila za glorifikovanje Jokića, ali nema smisla da se on ovde maže govnima. Uporediti samo gde Šengun prima loptu npr. i sve je jasno. 2
Урош19 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Dočekali smo da @DameTime i @Ludi za Poli brane Jokića, tose nisam nado. Edited 2 hours ago by Урош19
gggggggg Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, Darko said: Ajde da sačekamo neko vreme pre nego što donesemo ovakve zaključke. Izgledao je super u letnjoj ligi sem šuta za 3 iz driblinga, i to posle 18 meseci oporavka. Igrao je zrelije od bilo koga iako je imao samo 19 godina, gledao sam utakmice. I sam si rekao da je inteligentan, to će mu mnogo pomoći u karijeri. Takođe, nije mu bio problem da probije čuvara, to je radio na svakoj utakmici. osim par highlight asistencija, ne razumem sta je tu bilo super. ispod 40% za dva, 20% za tri, pet izgubljenih po utakmici, jedva pozitivan a/to i to sve protiv igraca koji nece ni igrati u ligi. 2
Miki8 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 12 minutes ago, DameTime said: Čovek prima loptu od naših sporih bekova na 6 metara od koša... Odatle kreće rudarenje na postu, sve mora da zida odatle i guzi se, i da moli boga da ga ovi ne udvoje... Ja stvarno nisam nikad bila za glorifikovanje Jokića, ali nema smisla da se on ovde maže govnima. Uporediti samo gde Šengun prima loptu npr. i sve je jasno. Pa na njemu je da im da instrukcije ako ne znaju sta treba da urade. Tvrdim da se u poslednjih pet minuta utakmice sa turcima i fincima uopste nije nametao da preuzmne odgovornost u napadu a u odbrani je bio truba. 7 minutes ago, gggggggg said: osim par highlight asistencija, ne razumem sta je tu bilo super. ispod 40% za dva, 20% za tri, pet izgubljenih po utakmici, jedva pozitivan a/to i to sve protiv igraca koji nece ni igrati u ligi. Pa sta sad imao jednu sutersku slabu letnju ligu i sada treba da ga otpisemo🙄 Letnja liga je jedno obicno sranje, gde svako pokusava da se nametne za ugovor,svako igra za sebe, to je neozbiljna kosarka. Mi o Topicu mozemo da sudimo kada bude igrao neku takmicarsku kosarku, u reprezentaciji nije dobio sansu ovog leta. Mozda bi dokazao da je korisniji od Micica da je selektor imao malo vere u njega. Edited 2 hours ago by Miki8
Dropkick Murphys Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 9 minutes ago, Eddard said: To je indirektno sinoć i Pešić potvrdio rekavši nešto u stilu, nemojte da mislite da je atmosfera ta zbog koje se dobijaju ili gube utakmice, već kvalitet. Sad ću biti onaj lik ja znam ali neću da vam kažem, ali prošlog leta, pre utakmice sa Južnim Sudanom, jedan igrač je hteo da napusti sve i vrati se kući. Stvarno ne mogu o imenu, niti izvoru informacije, ali video sam i neke konkretne dokaze za to. I ne, nije debeli konjokradica. 4
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, gggggggg said: osim par highlight asistencija, ne razumem sta je tu bilo super. ispod 40% za dva, 20% za tri, pet izgubljenih po utakmici, jedva pozitivan a/to i to sve protiv igraca koji nece ni igrati u ligi. Je si li gledao utakmice? Puka statistika ume da zavara. Touch oko koša mu nije tu (što i nije čudo posle 18 meseci bez igre), a šutirao je mnogo trojki iz driblinga - pretpostavljam radi uvežbavanja. Ono što se ne vidi u statistici - bira pametna rešenja, ume da probije čuvara, pravovremenski pasovi itd. Teško da bi bio gori od ovakvog neoporavljenog Vase.
Markoss Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Chaos Is Me said: To možda u Aba ligi i u juniorskoj konkurenciji. Bukvalno. Kakav crni ulaz. Solidno, ali nista epohalno, meni se cini previse pravolinijski. Dobar ulaz je ono sto je Nedovic imao u prajmu, da je i brz i dovoljno skilovan da u vazduhu prakticno moze da izmisli resenje. Topic je full speed ka kosu i ako mu se otvori prostor polozice, ako ne - promasice. Topicev forte je dobar protosak lopte, iq, citanje protivnicke odbrane. Old skul plej. Tesko da bi on doneo nesto epohalno sad, ali opet, i ovo titranje muda Vasi ne bi li proigrao je ispalo kontraproduktivno. Ni on mi se karakterno nikako ne uklapa u ekipu. Sav je nekako namrsten, kvazi preozbiljan, polunervozan.
Recommended Posts