Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, diego said:

Dacu ti 100e ako nas dobije Finska. Ali ako mi dobijemo, da ne pises na kosarkaskom threadu godinu dana, jel moze?

Ne moze, kao prvo se ne kladim i ne razumem u te stvari, idem sutra u RIgu pa cu se javljati svakodnevno (tebi u inat 😄 - salim se) i nadam se kao i ti da cemo ih dobiti. Ali mi nemamo u ovoj rotaciji ni o od osnove da se kurcimo protiv bilo koga pa ne i Finske.

• Like 1
Posted
12 minutes ago, Урош19 said:

Sralo je Šenguna, on u NBA trojke šutira ispod 30% a na EP je do danas šutirao 33%.

Ostale trojke su pogodili Larkin i Osman, to nije ništa čudno.

Kod jedne trojke mu se Jokara toliko odmakao da ga bilo sramota da je promasio jbg.

• Like 2
Posted

Ataman je najbolji trener u Evropi trenutno, zato što mnogo lepo optimizuje samopouzdanje igrača. Privlaci pritisak na sebe, za odredjene stvari tim je disciplinovan, ali za neke stvari daje veliku slobodu, pa mu nosioci igraju na krilima, bez promila gušenja sopstvene kosarkaske intuicije. Mozda ne streberise kao Šaras, niti ima to ogromno iskustvo kao Zeljko, ali niko ne moze vodu da mu nosi trenutno u gore navedenim stvarima. Savrseno dozira košarkašku jednostavnost. Vešt je i sa manipulisanjem sudijskog kriterijuma.

Nešto u čemu mi nismo.

Svakako mislim da u 8 od 10 mečeva ih dobijamo. Danas je bio taj jedan od 2 gde nas na 10 mogu dobiti.

Glavu gore, bitno je da nam se vrati Aleksa, značiće dosta.. Gudurić mora jos vise smelije da igra.

• Like 6
Posted
3 minutes ago, JPM said:

Nema uvrede. U pitanju je sramota.

Sramota je i konstantno prebrojavanje krvnih zrnaca državljanstava i pasoša. 

4 minutes ago, Stiletto said:

Tako da neke hoće sreća, neke neće. 

Nije to sreća. Ne mogu da se složim, zaista ne mogu

Posted
Just now, Drug Crni said:

Sramota je i konstantno prebrojavanje krvnih zrnaca državljanstava i pasoša. 

Nece biti. Ovo su nacionalne reprezentacije, ne klubovi. Mogu da razumem da FIBA dozvoli nekim kosarkaski nerazvijenim zemljama da dovode strance zarad popularizacije kosarke u njihovim zemljama. Ali ovo svakako ne. 

• Like 5
Posted

Ma na kraju se sve svodi na to da li ovaj naš tim može da otključa još jedan nivo iznad ili ne može.

Mi sigurno imamo potencijal za više. Nas su Turci dobili na naše greške, a odigrali su skoro pa perfektnu utakmicu sa maksimalnom potrošnjom nosilaca, dok je kod nas Kari odmarao igrače i kalkulisao sa ulogama sa idejom da dobije nešto u nastavku prvenstva. Da, većina šuteva za tri protivnika je bilo otvoreno, ali treba i to pogoditi.

Na sve to nam se još povredi i Aleksa koji je startni plej.

Dakle pitanje je da li kada krenu eliminacije ovi igrači mogu da uđu u maksimalni fokus i zalaganje, iskustva iz prethodnih godina pokazuju da mogu, ali to nam ništa ne garantuje. 

Ja još uvek verujem u ovaj tim i mislim da mogu do zlata, ali ključno je sad da Avramović bude dobro. Vratio sam sad snimak, povredio se na 1:45 do kraja poluvremena. I to je odmah tražio izmenu. Ne mogu da provalim da li je faul bio u kontaktu sa Larkinom pri prijemu lopte, ili je u prodoru nešto zajebao, ali kako god bilo ne obećava situacija.

• Like 3
Posted

Jedino sto mrzim su ove povrede. TO je tako nefer. Neka pobedi ko god, samo nemoj da pobedi zbog povreda.

Posted
Just now, JPM said:

Nece biti. Ovo su nacionalne reprezentacije, ne klubovi. Mogu da razumem da FIBA dozvoli nekim kosarkaski nerazvijenim zemljama da dovode strance zarad popularizacije kosarke u njihovim zemljama. Ali ovo svakako ne. 

Kad se kaže nacionalne reprezentacije, tu se zapravo misli da predstavljaju zemlju sa stanovništvom koje u njoj živi, a ne isključivo najbrojniji narod te zemlje. Ovo kažem zato što kod nas postoje baš gadni komentari i na račun nekih reprezentacije zato što koriste igrače koji su druga ili treća generacija imigrantskih porodica ili pak bivših podanika kolonijalnih imperija. Što se tiče angažovanja stranaca koji veze nemaju sa tim državama niti su tamo rođeni ili živeli, to može biti tema za debatu.

• Like 1
Posted

Objasnio je MikiMilane vezano za turske igrače na prethodnim stranama, ili svakako na jednom od topika ovde. Čovek takođe redovno na topiku o mlađim kategorijama piše koga smo mi mogli da "pojurimo", što u tom trenutku nikog ne interesuje. Ali hajde da se sada malo lupa po tastaturi i zaviruje u tuđe pasoše, umesto gleda u svoje dvorište...

@Stiletto @Drug Crni, evo ako neko sigurno vodi računa o svom telu i fizičkoj spremi, to je Bogdan, prvi je počeo s individualnim radom i prvi se povredio, još najteže. Nema tu nekog pravila, moguće da su svi bili načeti tokom klupskih sezona, a da toga uopšte nisu bili svesni. Pa je ovaj napor to samo dodatno opteretio.

Kari je baš hvalio momke, u smislu da su surovi profesionalci, da ih ne treba podsećati da rade na sebi, idu na spavanje, ne banče po splavovima tokom priprema itd.

Posted

Bicu kratak - bio sam siguran da dobijamo, pogotovo posle kucanja Jokica.

Poraz nije bitan, posto nas zanima iskljucivo zlato. Da li cemo da bijemo Nemce u polufinalu ili finalu je nebitno.

Brinu me dve stvari, prva je jelte ocigledna, a druga je nasa reakcija na batine.

Ovo je cetvrta utakmica uzastopno gde su nas prebili kao picke bez ikakve reakcije. Necuveno mi je da samo Jokic zna da se prilagodi i odgovori, iako ga poslovicno biju najvise i sutira brat bratu cetvrtinu bacanja od broja koji treba, ali ostali igraci kao neki mulci. Boli i kad ti neki Hazeri i Osmaniji daju trojke u poslednjoj cetvrtini, pa se mase ziceri, ali je ovo najveci problem a ne sme da bude, jer smo mi i od ekipe koja ovde jedina igra sa dva centra non stop visi i jaci, ne mozemo dopustiti da nas biju ovako.

To je glavna stvar koja mora da se resi a ne branjenje suta za tri. To cemo resiti ako se agresivnost vrati u ravnotezu.

• Like 9
Posted

Najbolje se problem nedostatka brzog vanjskog defanzivca u ovoj zavrsnici vidio kod napada Turaka na 88:86 za Srbiju. Ataman daje Hazeru da zapocne napad, daje loptu Sengunu na trici i onda Larkin protrcava na kontra stranu s lijevog krila na urucenje gdje ga cuva Nikola Jovic koji ni u ludilu ne moze nogama ispratit Larkina. U strong side korneru je Vasa na Cediju koji ni slucajno ne smije zatvarati sredinu sa njega, Jokic kasni sa rotiranjem u sredinu odnosno prioritizira Osmanija u korneru sto dovodi do Gudurine rotacije u sredinu, Larkin izbacuje pas u korner za Osmanija i ovaj odmah za Hazera za otvorenu tricu. 

Posted

Steta, imali smo ih. 

Odlicna partija Turske, sve pohvale i cestitke .

Utakmica je, sto rece neko, bila bas borbena i  zanimljiva za gledanje. Kao da smo vec u KO fazi. 

Svi su naostreni na nas i svi protiv nas su do sad  igrali iznad svojih mogucnosti, pa tako i Turci. Ako nam se putevi ukrste ponovo, uveren sam da nece ponoviti takvu partiju. 

Mi se tesko navikavamo na tucu koju sudijski kriterijum dopusta. 

S obzirom na pehove pred i tokom same utakmice ja nisam nezadovoljan. Imam utisak da smo i ovu utakmicu - mozda zbog zdravstvenog stanja ili zbog taktickih razloga- odigrali sa rezervom. Jokic gotovo da se nije oznojio. 

Nema sanse da bi mu akinuli one skokove posle bacanja da je bio max u utakmici. Nema sanse.

Mulja nesto matori, siguran sam 😉

Samo da nam Aleksa bude ok . 

• Like 2
Posted

Šta mislite o tome da je Aleksa bio u fazonu: Ma nije mi ništa. Osetio nešto malo, ali umirao od želje da igra.

Onda ga Pešić poslao ipak u svlačionicu da se sve to proveri pa odatle ona Aleksina reakcija, hvatanje za glavu...

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Buraz, pa to pravilo postoji odavno. Henry Domercant je igrao za bosnu prije 20 godina. 

Svakako ne može fiba nekome da dopusti, a nekome ne. Sad ogroman broj zemalja koristi to pravilo i to je u redu. 

Srbiju, Letoniju i Litvaniju to ne zanima jer su suviše ponosne košarkaške zemlje i to je za svako moguće poštovanje.

Larkin jeste klasa ali nije Dzordan, i igra onoliko koliko mu dopustiš. 

Mi smo prije 13 mjeseci nadigrala jedan dream team 37 minuta. Ako uhvatimo nekako približno tu formu dzaba protivniku i 6 Larkina. Tu temu više niko neće potegnuti. 

• Like 1
Posted
9 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Izvinjavam se na oftopiku ali mnogo ljudi ide gore.

eta.gov.lv 

Ovde se morate prijaviti 48h pre puta (minimalno) - zakon je stupio na snagu u Letoniji od 01.09.2025. Skroz sam slucajno saznao.

Srecan put i tebi i svima koji idete u Rigu . Lep provod..donesite nam zlato 🙂

• Love 1
Posted
10 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Izvinjavam se na oftopiku ali mnogo ljudi ide gore.

eta.gov.lv 

Ovde se morate prijaviti 48h pre puta (minimalno) - zakon je stupio na snagu u Letoniji od 01.09.2025. Skroz sam slucajno saznao.

Auu jbt a putujem u petak

Jebem im mater

Posted (edited)
19 minutes ago, nemanjaol said:

Ma na kraju se sve svodi na to da li ovaj naš tim može da otključa još jedan nivo iznad ili ne može.

Mi sigurno imamo potencijal za više. Nas su Turci dobili na naše greške, a odigrali su skoro pa perfektnu utakmicu sa maksimalnom potrošnjom nosilaca, dok je kod nas Kari odmarao igrače i kalkulisao sa ulogama sa idejom da dobije nešto u nastavku prvenstva. Da, većina šuteva za tri protivnika je bilo otvoreno, ali treba i to pogoditi.

Na sve to nam se još povredi i Aleksa koji je startni plej.

Dakle pitanje je da li kada krenu eliminacije ovi igrači mogu da uđu u maksimalni fokus i zalaganje, iskustva iz prethodnih godina pokazuju da mogu, ali to nam ništa ne garantuje. 

Ja još uvek verujem u ovaj tim i mislim da mogu do zlata, ali ključno je sad da Avramović bude dobro. Vratio sam sad snimak, povredio se na 1:45 do kraja poluvremena. I to je odmah tražio izmenu. Ne mogu da provalim da li je faul bio u kontaktu sa Larkinom pri prijemu lopte, ili je u prodoru nešto zajebao, ali kako god bilo ne obećava situacija.

Napadacki mozda i mogu nesto bolje, mada nema tu igraca u spoljnoj liniji koji garantuje kontinuitet, pa kad iskljuce Jokica(ne daju mu se pozicionira) nastaje patnja, a od ostalih nema niko sigirnih 15 -20 poena u rukama, pa se nadas da ce se poklopiti neke zvijezde i neko ce imati mozda svoj dan. 

Problem je sto mi se cini da odbrambeno ne mozemo da igramo puno bolje pogotovo protiv bekova koji nam lagano stvaraju visak.  Nijemci su jos bolji spolja nego Turci i bice jos veci problem za nas.

Edited by Bojdo
  • Like 1
Posted
3 minutes ago, Poenter said:

Šta mislite o tome da je Aleksa bio u fazonu: Ma nije mi ništa. Osetio nešto malo, ali umirao od želje da igra.

Onda ga Pešić poslao ipak u svlačionicu da se sve to proveri pa odatle ona Aleksina reakcija, hvatanje za glavu...

Nažalost nije to. Aleksa je čim se oslobodio lopte krenuo da gleda ka klupi, čak i pre nego što se akcija završila. I čim je lopta prošla kroz obruč momentalno je tražio izmenu

Posted

Ja pojma nemam odakle vi crpite toliki optimizam, ali priznajem da bih voleo da popijem malo sa tog izvora. Jer...loše igramo ceo turnir. Košarka koju igramo je neka "ho-ruk" košarka..

Nisam ni danas hteo da mračim na topiku..čitao sam seriju upisa kako dobijamo i rutiniramo čak.

rekoh:

63811720-1b2e-4d69-9409-a2e041c2693c_tex

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Drug Crni said:

Ja pojma nemam odakle vi crpite toliki optimizam, ali priznajem da bih voleo da popijem malo sa tog izvora. Jer...loše igramo ceo turnir. Košarka koju igramo je neka "ho-ruk" košarka..

Nisam ni danas hteo da mračim na topiku..čitao sam seriju upisa kako dobijamo i rutiniramo čak.

rekoh:

mi igramo prelepu kosarku a me o ruk

• Love 1
Posted
1 minute ago, Drug Crni said:

rekoh:

Ja lično sam optimista jer nismo blistali u grupi ni prošle god a ni na SP, pa smo odigrali vrhunski kad je bilo važno. Ako ćemo dalje u prošlost nismo blistali ni 2014, ni 2016, a blistali smo 2019, 2015 i 2022. Takođe imamo debelog, sasvim solidan roster i bez Bogdana plus Karija na klupi. Meni je to sasvim dovoljno da verujem u uspeh.

Inače, ako Izrael sutra pobedi u potencijalnom čf se ukrštamo sa njima a Nemci sa Francuzima?

Posted

I dalje imamo kvalitet za zlato.

Međutim, ono što me živcira 20+ godina u igri naše reprezentacije je defanzivna nemoć na bekovskim pozicijama da su nam Jović i Marković bukvalno najvažniji igrači i sa druge strane ofanizvni stil bekova gde 20+ godina nemamo beka  koji je ofanzivno ubica i da bar nije rupčaga u odbrani.

Živim za dan da gledam nekog Predraga Sašu Danilovića u dresu reprezentacije. 

Drugo, u momentu kad imamo najboljeg ofanzivnog centra u istoriji mi nemamo četvorku koja je igrački ekvivalent Veličkovića ili neki Zek Ledej ili bar neki Evrokup nivo defanzivno orijentisane četvorke.

I dalje imamo kvalitet za zlato 

• Like 3