Poenter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 53 minutes ago, drgnk said: Lončar nikad nije bio ikona stila, ni po pitanju vizuelnog utiska, ni po pitanju elokvencije. Nikola? Pa šta očekivati od ćacija? 2
Geronimo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Sad kad smo zavrsili sa formalnostima, ma kako nam tesko pale, nek krenu borbe! Nek momci budu usredsredjeni, jaki i tecni, pa da lomimo. Pobeda protiv Turaka zaista bi nam puno znacila i verujem da je u fokusu od pocetka priprema. Minijatura sa Jokicem i Milutinovim je moguca varka, pokusaj davanja vazduha (lopte) Milutinovu ili moguca takticka zamisao (igraju Turci sa Sengun-Bola tandemom). S druge strane, Turci trpaju s linije za tri do iznemoglosti, Osman i Osmani ocekivano, a iz nekog razloga i Sipahi. Stoga, verujem da ce Kari ici proverenm taktikom - stisni prenos. Ocekujem i veliki mec od Petruseva, vreme je. Ne smem se nadati da ce Gudura i Vasa izaci iz kanala, ali i to ce se desiti do kraja prvenstva. 2
Zvezdaš96 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ja ipak mislim da ni u jakoj odbrani ovde nije kljuc, jer mi zlato ne mozemo osvojiti i da igramo i solidnu odbranu, vec protiv jedne Turske i Nemacke u potencijalnom finalu protiv jedne od te 2 ekipe nam zlato iskljucivo moze doneti to što bi se makar jedan od ove dvojice Guduric-Micic probuditi. Dakle doprinos Gudurica, uz standardnog Avramovica, uz Jokica, Jovica Petruseva nam moze doneti zlato, dakle treba nam makar petorica u potencijalnom finalu sa dobrim napadackim mecem uz nadam se zdravog ovog puta u tom cuvenom finalu Dobrica da bismo uzeli zlato. Nas je u Manili od zlata iskljucivo delio zdrav Dobric i Milutinov, uz to da pogodi Guduric makar neku(ONU) otvorenu trojku, tada je Bogdan igrao napadacki odlicno veci deo finala, ali podrska Milutinova i Dobrica koji se odmah povredio je izostala za zlato, a sada cemo nadam se imati priliku da se revansiramo Nemackoj(Turskoj) u finalu..
Bogoljub Gagic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Само да апдејтујем за Стефана Јовића 54 минута 23 асистенције. Тренутно је седми асистент на првенсту са просечно 13.6 минута, сви остали из топ 10 играју 10+ више минута просечно од њега. Edited 5 hours ago by Bogoljub Gagic 7 1
Elevator Operater Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Grunf said: Nek se dogovore koji je u manjem kanalu i na trening. 1
Arsenije Pesic Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Mislim da je Nikola Jokić rekorder u istoriji košarke po broju dodavanja nakon kojih su promašeni čisti ziceri. Ja ne znam kako on čovek živi s tim, ne u smislu broja asistencija jer za to ga zabole, nego sa situacijom da saigraču serviraš najlakše moguće poene ne tacni i on to uspe da promaši. I to se dešava redovno i u Denveru a i sada u reprezentaciji. Ja popizdim, kako li je njemu. Turska je trenutno u boljem momuntumu od nas. Baš lagano jezde kroz ovu grupu, bez problema i ikakvih trzavica. Dobri su, jaki su, a istovremeno nekako lagani i opušteni. Vidim da su im tu i žene/devojke i deca, bar nekima od njih, grle se i ljube posle utakmica, ma idila. Realno, vreme je da se taj brodić zaljulja. Mi smo s druge strane generalno smoreni, pre svega zbog Bogdana, zatim zbog toga što dosta igrača još uvek traži svoju formu ovde, na kraju i zbog činjenice da smo u dve na papiru najlakše utakmice imali malo više mučenja i mnogo više batina nego što smo očekivali, pa se tu gomilaju i sitnije povrede. Cenim da bi pobeda protiv Turske bila baš onako lekovita. 12
forumko topic Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pobeda protiv Turske bi nam značila baš mnogo za jačanje samopouzdanja, koje nam je malo poljuljano posle povrede Bogija. A i zalečilo bi nam rane još od kosovskog boja. 7
Problem sa licnim greskama Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Kako igrati protiv Turske? Zive od trojca Larkin-Osman-Sengun i imaju raznovrsnu igru, dobar doprinos klupe i sirinu pored pomenuog trija, ne zavise samo od bunarenja ili suta spolja, odlicno napadaju u ledja, aktivni su na skoku, i igraju iznenadjujuce dobru odbranu. Iz toga se naravno stvorilo veliko samopouzdanje pocevsi od onih nevidjenih 5/5 za 3 Sipahija u utakmici protiv Letonaca. Mislim ipak da mozemo da se bijemo s njima ako nista drugo, govorimo o Turskoj a ne o Dream Teamu 1992. Bice mnogo zone protiv nas, mnogo udvajanja Jokica na postu i kontam i dosta provociranja suta pojedinih igraca koji tokomk sampionat ne mogu pogoditi nista. Nadam se da ce nas sut bolje sluziti nego juce, ako dospemo do tih 40% kao protiv Letonije bi to bio dobar putokaz. Sto je evidentno, ako igramo nasu igru, ce trebati sut spolja da bi se ovo dobilo. I strasna odbrana na Osmanu i Larkinu. Sengun ce dati svoje ali ce se dosta muciti sa Jokicem. Turci su slicni nama, oduzmi im glavne figurice i ta well-oiled-machine postaje sasvim prosecna ekipa bez ikakvih kreatorskih sposobnosti. Ukoliko se ipak desi poraz ce biti jako interesantan rasplet u grupi B. Ako se dobro secam su Nemci dobili Litvaniju sa 19, a ona Finsku sa 3. Znaci Nemacka +19, Litvanija, -16, Finska -3, pobeda Finaca protiv Nemaca bi nas tako gurnula na treceplasiranu Litvaniju. Iako se povredio Jokubaitis, iako su dosta limitirani igracki, nikako ne bih zeleo da igram sa njima pred 8.000 Litvanaca.
quentin Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Turci će sto posto pokušati da unesu nervozu u Filipa i da Jokića rano napune penalima. Zato je bitno da se spolja ubacuje. Bilo bi fenomenalno da Micić odigra najbolju utakmicu do sada. Nema šta, pravi test u ovoj fazi takmičenja.
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ali koliko je Sarencu dobro. Nigde ga nema cele godine al za reprezentaciju je tu ma koliko god bio neupucen... 1
Sector Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Od Turaka su trenutno jedino Njemci jači, eventualno još Grci. Biće pravi test da vidimo gdje smo. Ali ne treba se zavaravati da će bilo ko iz spoljne linije makar približno da nadoknadi bogdanov učinak. Da se nadamo da će Micić, Milutinov i Petrušev igrati bolje u nastavku, tu imamo neku rezervu.
stefan81888 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Don Dusko said: Ali koliko je Sarencu dobro. Nigde ga nema cele godine al za reprezentaciju je tu ma koliko god bio neupucen... Imaju prenosi s njim tu neku draž ali često pomislim da je bolje da se drži reklama za Lidl.
Урош19 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 minutes ago, Don Dusko said: Ali koliko je Sarencu dobro. Nigde ga nema cele godine al za reprezentaciju je tu ma koliko god bio neupucen... Ubiše me u pojam juče on i Kuzma. Prvu četvrtinu dobili 27:5 i logično je da ćemo se štedeti do kraja i isprobavati neke nove stvari, ali zato njih dvojica 30 minuta kukaju što ne igramo kao na pripremama. Da sam slep mislio bih da gubimo 15 razlike.
Elevator Operater Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Avram na Larkina, Kobra i Vanja naizmenicno na Osmana. Jokic i Alpi ce se ponistavati, pa da se nadamo da ce najbolji igrac sveta ipak jace ponistiti simpa Raketu. Mozda i da ne sutiramo kao najbolja kopija EC Darusafake iz prekinute korona sezone. Pomoglo bi. Edited 3 hours ago by Elevator Operater
realno *w Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago N. Jović - Osman je nacrtan duel. I taman jedan baš ozbiljan test za Nikolu. 14
Problem sa licnim greskama Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, realno *w said: N. Jović - Osman je nacrtan duel. I taman jedan baš ozbiljan test za Nikolu. Istina, i meni je to proslo kroz glavu. Filip ce isto morati da isporuci protiv Osmanija. Napadace se ta dvojica verovatno kao blesavi pod kosem.
drgnk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 9 hours ago, Zvezdaš96 said: Bili smo u kompletnom sastavu, nije bio mec bas takmicarski, ruka opuštenija u šutu naša, a oni manje zagrejani vodili smo mislim i preko 30 razlike glatko, sličan meč ko sa Slovenijom i Estonijom. Što se mene tiče, želim da pobedimo 1 razlike narednih 5 mečeva iako ne volim drame, samo da dobijemo po pola koša i niko od mene srećniji. Bitno je samo uzeti konačno to zlato, posle će nam lakše biti na narednim takmičenjima, Bogdan će ne u finalu igrati nažalost prvi put, ali će dobiti pehar i zlato koje toliko želi, pa bismo lakše možda još koji put u narednim godinama osvojili još neko zlato, bitno je taj pritisak skinuti sa sebe i posle toliko godina najzad prvi put od samostalnosti uzeti zlato, jer bolju šansu od ove nećemo za zlato dugo imati u godinama koje dolaze, ovo je što se kaže sada ili nikada, ako ovo osvojimo, onda smo zaista pravi tim, mada ostaje žal za OI, to nam je bila ne samo sjajna šansa za zlato posebno, jer smo Australiju prošli na onakav način, em bismo dream team pobedili, narednih godina će Ameri biti slabiji od Srbije i Nemačke, pa i da dobijemo Amere u finalu polufinalu Olimpijade, ili svetskog, neće imati tu draž, kada nisu u sastavu: Lebron, Kari, Durent itd Ameri, ne da neće biti slabiji od Srbije u narednim godinama, nego će buduća Srbija biti slabija od sadašnje Srbije. Pa mi nemamo krštenog beka šutera koji će vrlo brzo morati da zameni Bogdana, a da ne govorimo o činjenici da nam je Koprivica sledeća opcija na centru nakon Jokića i Milutinova. Topić će verovatno i ove godine guliti razvojnu ligu, i to će otprilike biti dve i po godine neigranja ozbiljne košarke. Za Đurišića boga pitaj dokle će dogurati. Kusturica je jedini koji mi deluje kao next big thing srpske košarke. Jahaćemo još koju godinu na nekolicini ovih 30+ igrača a onda boga pitaj šta sledi. Ne stvaramo igrače, talenti se sporo razvijaju jer nemaju gde da igraju u Srbiji, veliki broj ih je odjurio na univerzitete za lakim novcem... Nemci i Francuzi non-stop štancuju talente, tu su negde i Španci koji eksploatišu dobar sistem rada u mlađim selekcijama, a klinci im sa 18, 19 godina već igraju u ozbiljnim klubovima. 2
Prijatelj Mitar Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 minutes ago, drgnk said: Ameri, ne da neće biti slabiji od Srbije u narednim godinama, nego će buduća Srbija biti slabija od sadašnje Srbije. Pa mi nemamo krštenog beka šutera koji će vrlo brzo morati da zameni Bogdana, a da ne govorimo o činjenici da nam je Koprivica sledeća opcija na centru nakon Jokića i Milutinova. Topić će verovatno i ove godine guliti razvojnu ligu, i to će otprilike biti dve i po godine neigranja ozbiljne košarke. Za Đurišića boga pitaj dokle će dogurati. Kusturica je jedini koji mi deluje kao next big thing srpske košarke. Jahaćemo još koju godinu na nekolicini ovih 30+ igrača a onda boga pitaj šta sledi. Ne stvaramo igrače, talenti se sporo razvijaju jer nemaju gde da igraju u Srbiji, veliki broj ih je odjurio na univerzitete za lakim novcem... Nemci i Francuzi non-stop štancuju talente, tu su negde i Španci koji eksploatišu dobar sistem rada u mlađim selekcijama, a klinci im sa 18, 19 godina već igraju u ozbiljnim klubovima. Nemci, Francuzi i Spanci. Svaka zemlja sa po jedno 10x vise stanovnika od Srbije. Plus neiscrpan izvor imigranata. Budimo svesni sta smo i koliki smo. Buducnost nam nije tako crna, iako bi naravno mogla da bude i mnogo svetlija da ima dobre volje da se problemi rese - a uglavnom su resivi. 3
drgnk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, Prijatelj Mitar said: Nemci, Francuzi i Spanci. Svaka zemlja sa po jedno 10x vise stanovnika od Srbije. Plus neiscrpan izvor imigranata. Budimo svesni sta smo i koliki smo. Buducnost nam nije tako crna, iako bi naravno mogla da bude i mnogo svetlija da ima dobre volje da se problemi rese - a uglavnom su resivi. Slažem se, veće su zemlje, veći bazen igrača, ali eto ti primera Litvanije koja nema ni 3 miliona stanovnika, dakle duplo manje od nas, a ne vidim da ćemo imati igrače poput Buzelisa i Jokubaitisa u godinama koje dolaze. Ili pak Izrael sa Madarom, Avdijom i još nekoliko prospekata a košarka im se godinama svodila samo na Makabi. Poenta je da ti mlađi igrači dobijaju šansu da igraju po ozbiljnim evropskim klubovima, mnogi i u evroligi, dok sa našima to nije slučaj upravo zbog tih problema koje si nagovestio.
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mora se povećati agilnost postave, Vanja ili Dobric na 3 trebaju startovati, pogotovo sad protiv Osmana koji je brži od Jovica, dok Tristan vise nema sta da traži, a i Milutinov za 3 4 min po poluvremenu ne može mnogo pokazati, tako da najbolje unutra je da rotacija bude Jokic, Petrusev i Jovic, uz 10-tak minuta Jovica na 3. Aleksa nam je jedini čuvar Larkina i tu problemi takodje mogu nastati, nisam siguran koliko Jovic ga može juriti, dok Dobric I Vanja imaju previsoko težište, a i oni su idealni za Osmana. Turci bas imaju baciti tela na Jokica, tako da ni malo nisu naivni, a i fizički su ukupno gledano moćni. 2
Bogoljub Gagic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ја сам се стварно у једном тренутку запитао да ли је могуће да је Жељко баш толико омануо са Тристаном, сад ми је све јасно, дечко не зна дал је пошао или је дошао. Гледаћемо ми у елиминацији често Јокића и Милутинова заједно.
Dzo23 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sutra kreće EP za nas! Prošle su ove revijalne utakmice, mašina se pali! Pumpaj do zlata! 1
Shonewizard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Juriće Vanja u nekim momentima Larkina, siguran sam. 1 1
Recommended Posts