Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 hours ago, Poenter said:

Prognoziram ispadanje u osmini. 

Turci će slabije krenuti i onda bolje odigrati završnicu. Izgubiće od Letonije, biti treći u grupi, naleteti na Litvaniju u osmini i izbaciti ih.

Bas sam sa ortakom razgovarao o tom potencijalnom duelu u osmini finala. On smatra kao ti da ce proci Turska, ja mislim da nece jer je ce biti 10 soma Litvanaca i iako Turci nominalno kvalitetniji ne deluju uopste kao tim, Litvanija mi se mnogo vise svidjala u tom duelu u Vilnijusu pre par dana. Verovatno tekma na jednu loptu ali imam osecaj da ce to ogromno, dosadno kosarkasko srce Litvanije u takvoj situaciji prevagnuti. Bas jer se igra u komsiluku ocekujem cinderella story Litvanije na tom prvenstvu. Svima ce biti uzasno tesko sa njima u Letoniji, sto je bukvalno domaci teren.

Sto se nasih protivnika tsmatram da cemo Letoniju razbiti tipa 20 razlike i bukvalno ucutkati halu posle 8 minuta. Za Tursku ce bit interesantno, mislim da smo osetno jaci ali da ce to biti jako zahtevna utakmica. Voleo bih da gresim ali mislim da cemo se fino oznojiti protiv njih.

• Like 3
Posted
40 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Bas sam sa ortakom razgovarao o tom potencijalnom duelu u osmini finala. On smatra kao ti da ce proci Turska, ja mislim da nece jer je ce biti 10 soma Litvanaca i iako Turci nominalno kvalitetniji ne deluju uopste kao tim, Litvanija mi se mnogo vise svidjala u tom duelu u Vilnijusu pre par dana. Verovatno tekma na jednu loptu ali imam osecaj da ce to ogromno, dosadno kosarkasko srce Litvanije u takvoj situaciji prevagnuti. Bas jer se igra u komsiluku ocekujem cinderella story Litvanije na tom prvenstvu. Svima ce biti uzasno tesko sa njima u Letoniji, sto je bukvalno domaci teren.

Sto se nasih protivnika tsmatram da cemo Letoniju razbiti tipa 20 razlike i bukvalno ucutkati halu posle 8 minuta. Za Tursku ce bit interesantno, mislim da smo osetno jaci ali da ce to biti jako zahtevna utakmica. Voleo bih da gresim ali mislim da cemo se fino oznojiti protiv njih.

Sve je moguće, ja to na osnovu nekog osećaja.

Deluju mi kao ekipa koja može da oscilira, a onda onaj ludak Ataman da ih našpanuje za utakmice na ispadanje. Tad će postati tim plus bi mali Šengun mogao da ih natrpa samo tako i generalno bude najveće iznenađenje prvenstva. Ili bar iznenađenje za one koji ne prate dovoljno.

Litvanci bi naročito baš trebali da mu leže.

• Like 1
Posted
7 hours ago, McLeod said:

Litvancima bi cetvrtfinale bilo puna kapa, ja se ne bih iznenadio da ispadnu u osmini

Sada sam se zabrinuo, nadam se da se ne ukrštamo sa njima haha. Brze šuterske ekipe nam mogu biti problem and još igraju manje više kod kuće, navijači ima da im daju krila. 

• Like 1
Posted

Ova ista ekipa je bila na jedan šut od ispadanja u četvrtfinalu OI od Australije, od koje na EP ima boljih timova. Usporite.

• Like 11
  • Thanks 1
Posted
7 hours ago, Darko said:

Sada sam se zabrinuo, nadam se da se ne ukrštamo sa njima haha. Brze šuterske ekipe nam mogu biti problem and još igraju manje više kod kuće, navijači ima da im daju krila. 

Ukrstamo se, ali tesko ce oni biti cetvrti tamo. Ali ih ne vidim ni kao prve, a vrlo je zajebano da dobiju i Tursku i Letoniju u osmini, ko god im padne.

Posted (edited)
22 minutes ago, Manu said:

Ova ista ekipa je bila na jedan šut od ispadanja u četvrtfinalu OI od Australije, od koje na EP ima boljih timova. Usporite.

I onaj tim 95e zamalo da ispadne od Bugarske u kvalifikacijama, jedva dobili u produzetku

2002e otresli nas i Spanija i Portoriko, jedva dobili Novi Zeland

U kosarci se nikad ne zna, pogotovo u ovom turnirkom formatu

Ja sam za to da idemo na CG pa Izrael pa Grcku pa u finalu Nemacka ili Francuska

Edited by drperce
  • Like 4
Posted

Ja sam sebe već psihički pripremio* za jedan onako baš kvalitetan i jak raspad kada krene eliminaciona faza. A ako bude drugačije, pa tim bolje.

* Neću reći da mi je ovo osećaj, pošto me osećaj nikada ne vara. Ovo je fifti-fifti.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Idealna situacija da otresemo sve 25+ razlike

i da nam Normantas/Jantunen/Mitoglou spakuje 7/11 trojke ukljucujuci i dagger…

• Ha-ha 1
Posted

Realno, igrači moraju biti koncentrisani, što se tiče navijača, bolje se ložiti, provesti se super pa se sjebati nego biti kao oprezan, živeti bez zabave i opet se sjebati na kraju 😁

Neko će reći da se ta navijačka euforija prenosi na igrače i može uticati negativno, ali to su uvek samo izgovori onih koji izgube. Na njima je da budu fokusirani, a i na kraju dana, samo ne uzmeš smrdljivi telefon u ruke i ne čitaš portale, forume...

Trening, hotel, druženje... nije toliko teško...

Gomila je ekipa koje su bili izraziti favoriti i to su i opravdali.

Te luzerske izgovore da ih je euforija sprečila ostavimo luzerima poput engleskih fudbalera i sličnih.

Naravno, utakmica se uvek može izgubiti i sve je ovo deo jednog ciklusa koji je uspešan do sada. Bitno je da momci pokažu da su došli mentalno, fizički i taktički spremni, da ekipa funkcioniše, a onda jbg, možeš naleteti na neke budale koje će taj dan šutirati 20/25 za tri.

Imali smo i 2022. pa se ekipa nije raspala i vratili su se još jači sledeće godine.

• Like 7
Posted

Apsolutno.

Baš sam videla mnogo komentara Amera nakon što su Avengersi bili na 3 minuta ispadanja od neke tamo Srbije, da uspore.

Ili su navijači Reala nakon što su jedva prošli Partizan posle one tuče, pisali e usporite malo, ove ostale ekipe na F4 su još jače. Jesu kurac.

Ložite se i uživajte u košarci, jer ako se unapred pripremamo za neuspeh to nema nikakvog smisla.

Razočaranje je potencijalno veće? Jeste, so what? Preživeli bismo.

• Like 7
Posted

Sto se tice toga da cemo naleteti na neke koje ce prosrati sut za tri i da to lose branimo, to je istorijski tacno, ali je istorijski tacno i da su nas uglavnom trpali visoki iz popa ili niski kad se ide ispod bloka u piku, redje neki spot apovi. Znao je na primer Obst i jos neki spot aperi da nam utrpaju dosta, ali smo takve utakmice dobijali bez izuzetka.

Plus, sa Jovicem na tri i Tristanom kao novim clanom nama se znatno dize prosek visine i takve scenarije cemo sve teze i teze gledati.

Ekipa nam je visoka, jaka i brza.

Cak i da "ne igramo nista" (sto je malo verovatno jer imamo Jokica), izgledacemo kao Amerikanci u ovoj konkurenciji.

To je bukvalno neminovno, nema nikakve tu nesigurnosti sta ako ovo ili ono. Naravno da to ne znaci da smo nepobedivi, ali bice nas tesko pobediti kao Amere na Olimpijskim igrama. Apsolutno sigurno.

Posted
11 minutes ago, McLeod said:

Sto se tice toga da cemo naleteti na neke koje ce prosrati sut za tri i da to lose branimo, to je istorijski tacno, ali je istorijski tacno i da su nas uglavnom trpali visoki iz popa ili niski kad se ide ispod bloka u piku, redje neki spot apovi. Znao je na primer Obst i jos neki spot aperi da nam utrpaju dosta, ali smo takve utakmice dobijali bez izuzetka.

Plus, sa Jovicem na tri i Tristanom kao novim clanom nama se znatno dize prosek visine i takve scenarije cemo sve teze i teze gledati.

Ekipa nam je visoka, jaka i brza.

Cak i da "ne igramo nista" (sto je malo verovatno jer imamo Jokica), izgledacemo kao Amerikanci u ovoj konkurenciji.

To je bukvalno neminovno, nema nikakve tu nesigurnosti sta ako ovo ili ono. Naravno da to ne znaci da smo nepobedivi, ali bice nas tesko pobediti kao Amere na Olimpijskim igrama. Apsolutno sigurno.

2005. once again...

• Ha-ha 2
Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Razočaranje je potencijalno veće? Jeste, so what? 

Pa i nije.

Kao da ti što pozivaju na oprez se neće jednako sjebati ako ispadnemo.

Realno, to su ljudi koji tu lažu sami sebe i glume neki oprez, a u stvari se žderu iznutra, nije kao da su se doveli u stanje neki tibetanskih monaha i ni euforija, a ni neuspeh ne utiču preterano na njih.

Na kraju, ne sećam se kad ispadanje nije značilo da se nacija nije sjebala na kraju, ložili se pre ili ne. Bolelo je jednako i kad ispadnu Mokini Moskitosi, iako se tad nismo kao ložili. A u stvari se i tad ložiš u sebi i veruješ. Bolje se onda otvoreno ložiti i imati bar taj deo 😁

• Like 2
Posted

Samo dve stvari:

1. Naša razmišljanja imaju <0.001 uticaja na rezultat reprezentacije, veći uticaj ima pozicija Tristanovog kreveta u okviru sobe.

2. Ne brinite se za tuđe uživanje u košarci, nek se svako loži onoliko koliko mu je volja.

• Like 3
Posted

To da svako može da se loži koliko mu je volja se podrazumeva, ne može niko nešto da zabrani (sem ako trenutno niste u USA hehe). Meni je samo zabavan taj momenat da usporimo, a fazon kupili karte za finale i pola hale će biti Srbi... Neki pokušaj sigurnosne mreže protiv neuspeha tj. razočaranja, a skenjaćemo se svejedno ako nešto krene po zlu. 

• Like 1
Posted
33 minutes ago, McLeod said:

Ekipa nam je visoka, jaka i brza

Osim Alekse i donekle Nikole Jovića za svoju visinu tačno niko drugi nije brz.

Osim ako nisi mislio na brzinu pojedinačnih igrača nego na našu "igru"? Mada i to je isto diskutabilno. Većina naših akcija se zasniva na prednosti koju donosi Jokic, ili 1 na 1 njegov ili udvajanje pa pas. Imamo dobar protok lopte, to jeste ali niti smo kao ekipa brzi!?, niti igramo brzu košarku.

• Like 2
Posted
22 minutes ago, DameTime said:

Meni je samo zabavan taj momenat da usporimo, a fazon kupili karte za finale i pola hale će biti Srbi...

Kao da je to problem. Prodaćemo navijačima ekipe koja nas izbaci u četvrtfinalu.

• Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted

Mi smo sve osim brze ekipe, ali u košarci nije toliko ni važno koliko si brz na nogama nego koliko se lopta brzo kreće, a sa tim ne bismo trebali da imamo problema. Ja zaista mislim da je ova generacija došla u fazu da se samo čeka sledeći okršaj sa Amerima, a do tada sve da četkamo kao nekad ili kao Španija tokom svoje zlatne generacije. Ima ovde na EP dobrih ekipa ali samo Nemci i Francuzi mogu da nas dobiju a da oni sami nisu na 100%. Mislim da Grčku, Litvaniju i slične tabadžijske ekipe lagano rešavamo, a ovu neku laku konjicu ala Italija, Letonija i sl. može da prosere šut, ali mi uvek možemo da ubacimo poen više. Što se tiče Australije sa OI, oni su bili em fizikalni em imali FIBA Millsa, kad je on stao i mi smo se vratili i na o ruk dobili. Ne vidim na ovom EP previše igrača koji mogu tako da se zapale kao Patty i toliko da trče kao navijeni. 

• Like 1
Posted

Za početak, ne slazem se sa konstatacijom da se ovde pojavljujemo poput Amera na OI. Ne mislim da je razlika između nas i Nemaca i Francuza za početak uopšte tolika. Zatim su tu i Turska, Italija, Grčka, Litvanija, Španija kao igrački slabiji ali jako dobro uigrani rosteri. U mečevima sa ekipama iz prve grupe bih nam dao šanse 60-40 u eliminacionoj utakmici, iz druge grupe 70-30.

Da, i dalje smo favoriti turnira ali već vidim potencijalnu katastrofu u slučaju da ne osvojimo zlato. 

Verujem u momke, da rade maksimalno i da su gladni uspeha, a ne da očekuju da će sam doći kao većina.

• Like 6