Smrtokapa Posted Saturday at 11:00 PM Posted Saturday at 11:00 PM (edited) Ova Riga je jako simpatičan grad sa prelepom arhitekturom ali je puna Srba koji se lako prepoznaju po krupnoj građi, utučenim pogledima i kukanju na Turke i sve ostalo. Juče na Turska - Grčka ispred nas u dvorani sedi lik koji peva "volim te Partizane" i "Vučiću pederu" sa entuzijazmom čoveka koji nema više ništa za šta bi živeo. Pet minuta pre kraja meča ustaje, okreće se, izgovara rečenicu "Ataman je najbolji trener u Evropi" i napušta dvoranu. Nadam se da ga je Renatas Grbics izvukao iz Dvine pre nego što se utopio. Gomila Grka vozi neki vagon na pedale ukrug po trgu u Starom gradu, deru se izgledaju kao idioti. U uglu stoji matori lik koji ne ume da uklopi boju patika sa odećom i objašnjava ženi ulogu i značaj Duška Vujoševića. Gomila kineskih turista posećuje katoličku crkvu i deluju kao da su potpuno zalutali na ovo mesto. Sve prodavnice kebaba u gradu drže pripadnici iste etničke grupe i verovatno je u pitanju bangladešanska mafija. Ajran im je odličan. Edit: umalo da zaboravim. U ovom gradu vlada Đilas - zabranjena prodaja alkohola u večernjim satima. Tipično letonsko prezime. Trebalo je da znam. Edited Saturday at 11:18 PM by Smrtokapa 2 1 19
Kosjan Willavić Posted Sunday at 08:48 AM Posted Sunday at 08:48 AM 9 hours ago, Smrtokapa said: Ova Riga je jako simpatičan grad sa prelepom arhitekturom ali je puna Srba koji se lako prepoznaju po krupnoj građi, utučenim pogledima i kukanju na Turke i sve ostalo. Juče na Turska - Grčka ispred nas u dvorani sedi lik koji peva "volim te Partizane" i "Vučiću pederu" sa entuzijazmom čoveka koji nema više ništa za šta bi živeo. Pet minuta pre kraja meča ustaje, okreće se, izgovara rečenicu "Ataman je najbolji trener u Evropi" i napušta dvoranu. Nadam se da ga je Renatas Grbics izvukao iz Dvine pre nego što se utopio. Gomila Grka vozi neki vagon na pedale ukrug po trgu u Starom gradu, deru se izgledaju kao idioti. U uglu stoji matori lik koji ne ume da uklopi boju patika sa odećom i objašnjava ženi ulogu i značaj Duška Vujoševića. Gomila kineskih turista posećuje katoličku crkvu i deluju kao da su potpuno zalutali na ovo mesto. Sve prodavnice kebaba u gradu drže pripadnici iste etničke grupe i verovatno je u pitanju bangladešanska mafija. Ajran im je odličan. Edit: umalo da zaboravim. U ovom gradu vlada Đilas - zabranjena prodaja alkohola u večernjim satima. Tipično letonsko prezime. Trebalo je da znam. I u Viljnusu je bilo zabranjeno posle 8, ne znam da li je i dalje
DameTime Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Meni je Riga prelepa, žao mi je što nismo ostale duže od 4-5 dana. Da ne pričam kako smo prodisale tamo. Pisaću detaljnije na drugoj Kafani, pošto kontam da ovde uskoro zatvaramo radnju. Ali tačno je za raspojasane turiste u onom baru na točkovima, koji se voze kroz stari grad i urlaju mrtvi pijani u 3 popodne, u subotu. Taj prizor se nikako ne uklapa u uske ulice sa onako lepim zgradama. 😂 3
Урош19 Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago On 9/14/2025 at 1:00 AM, Smrtokapa said: Ova Riga je jako simpatičan grad sa prelepom arhitekturom ali je puna Srba koji se lako prepoznaju po krupnoj građi, utučenim pogledima i kukanju na Turke i sve ostalo. Juče na Turska - Grčka ispred nas u dvorani sedi lik koji peva "volim te Partizane" i "Vučiću pederu" sa entuzijazmom čoveka koji nema više ništa za šta bi živeo. Pet minuta pre kraja meča ustaje, okreće se, izgovara rečenicu "Ataman je najbolji trener u Evropi" i napušta dvoranu. Nadam se da ga je Renatas Grbics izvukao iz Dvine pre nego što se utopio. Gomila Grka vozi neki vagon na pedale ukrug po trgu u Starom gradu, deru se izgledaju kao idioti. U uglu stoji matori lik koji ne ume da uklopi boju patika sa odećom i objašnjava ženi ulogu i značaj Duška Vujoševića. Gomila kineskih turista posećuje katoličku crkvu i deluju kao da su potpuno zalutali na ovo mesto. Sve prodavnice kebaba u gradu drže pripadnici iste etničke grupe i verovatno je u pitanju bangladešanska mafija. Ajran im je odličan. Edit: umalo da zaboravim. U ovom gradu vlada Đilas - zabranjena prodaja alkohola u večernjim satima. Tipično letonsko prezime. Trebalo je da znam. 1 2
Smrtokapa Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 34 minutes ago, DameTime said: Ali tačno je za raspojasane turiste u onom baru na točkovima, koji se voze kroz stari grad i urlaju mrtvi pijani u 3 popodne, u subotu. Vala baš, to vozilo treba spaliti, juče ujutru su štafetu preuzeli Turci, pedalaju među cvećem, mašu zastavama (red flagovi posvuda) i pevaju ONU svoju pesmu, znate svi na koju mislim... Tananana na na nana Tralalala la la lala Tananana na na nana Hej hej hejhej Fora sa njima je što uopšte nisu pijani nego su raspojasani inače ("ja ne pijem pošto sam već ionako lud xexe" fazon). Srećom ih već danas nema, sretne se još po koji zaostali* posetilac iz Srbije i Finci u šortsevima i majicama na kratke rukave. * shvatite kako hoćete, ne možete pogrešiti 2 1
DameTime Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 55 minutes ago, Smrtokapa said: Vala baš, to vozilo treba spaliti, juče ujutru su štafetu preuzeli Turci, pedalaju među cvećem, mašu zastavama (red flagovi posvuda) i pevaju ONU svoju pesmu, znate svi na koju mislim... Sinoć u nekom momentu ispred hale jedan Turčin hajdžekuje binu i počinje skandiranje šampion Turkiye. Iskreno, bilo je aprijatno. 😄 Finci došli da se dobro zajebavaju i napiju, Britanci su ubedljivo najbučniji i najneprijatniji gosti u restoranima, a Nemci (ova šaka jada što je došla) nosem paraju oblake. 1
Problem sa licnim greskama Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Sta znam. Kod Nemaca sam imao utisak da ih je bilo malo ali da su svi koji su dosli (ili vecina) u sportu. Jedini su bili dvometrasi u Rigi pored nas (i malobrojnih Bosanaca, momke sam doduse samo vidjao na dan njihove utakmice i posle ne). A i sudeci po majicama koje su furali Nemci se videlo da ih je dosta doslo amaterskih igraca, basketasa. Naravno, bilo je i onih drinking tourism grupica, ali bas malo. Inace sam video dosta poznatih Srba zadnjih dana po Rigi, naprimer gospodina Djilasa 😄 A smorena Srbadija se razgoropadila po Baltiku pa smo vidjali nase i u Talinu u prepoznatljivoj diskusiji ispred restorana da li vredi tu potrositi 25 evra ili ne. Sve u svemu sam Rigu dosta zavoleo, jedan od lepsih gradova Evrope arhitektonski, mnogo prostran centar, lepi muzeji, ljudi mirni, fini, jedino sto je zaista atipicno za metropolu je da se gase sva svetla u 22h. I koji je kurac tim Letoncima sa Kebab(s)ima, da li ti ljudi jedu nesto drugo sem tog sranja, na svakom cosku ih ima. 2
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Gde ste vi sreli Đilasa, ja sam od poznatih videla samo Šarenca, brata Nikole Milutinova i bračni par Ćalović (influenseri)? 😂 E da, neverovatno je kako se Srbi prepoznaju, prvenstveno po fizionomiji. Stvarno smo visok narod (dobro, tu ne računam sebe) 😁 S druge strane, Letonci imaju perpetualni resting bitch face, odlično bih se uklopila među njih. Toeto, selim se u Letoniju.
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Stvarno smo visok narod Kad sam bio u Jermeniji, za tri dana sam video bukvalno jednog čoveka koji je iole moje visine (193cm), a po izgledu bih rekao da je neki Holanđanin ili eventualno Nemac. U takvom okruženju shvatiš u potpunosti to što si rekla. Kod mlađih generacija je visina još više izražena, iždžikljali su skroz-naskroz. Dok sam na Kavkazu da dodam da kad se pojave Jermenke sve se venere pomere za jedno mesto naniže. 1
Problem sa licnim greskama Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) @DameTime - Sporedna ulicica od glavnog trga (ne onaj sa gradskom kucom, nego onaj veliki sa crvenom crkvom), tu je setao sa nekim likom. 3 minutes ago, Barkley#34 said: Kad sam bio u Jermeniji, za tri dana sam video bukvalno jednog čoveka koji je iole moje visine (193cm), a po izgledu bih rekao da je neki Holanđanin ili eventualno Nemac. U takvom okruženju shvatiš u potpunosti to što si rekla. Kod mlađih generacija je visina još više izražena, iždžikljali su skroz-naskroz. Dok sam na Kavkazu da dodam da kad se pojave Jermenke sve se venere pomere za jedno mesto naniže. Taj feeling sam imao i na zapadu dosta puta a ovaj put izrazito tokom finala pored Turaka koji su bukvalno u proseku za glavu i po nizi od nas. Edited 8 hours ago by Problem sa licnim greskama
drperce Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Posto se za 10 dana srpske tragedije u Rigi obilazio i Viljnus i Talin i Jurmala (sovjetsko letovaliste u blizini Rige, da ni je beko pricao da cu u septembru da se kupam u Baltickom moru mislio bi da me zajebava) Da krenemo sa uporedjivanjem 1. Pivo - u sve tri zemlje slicnog kvaliteta, solidno ali ni prici ceskim, bellgijski i nemackim. Jedino je grozno pivo koje su prodavali na utakmicama i u fan pitu, katastrofa Cena piva 4.5-7 evra u sve 3 zemlje 2. Zene - litvanke i letonke su vrh, svetle puti, mrsave, dobro gradjene i iz nekog razloga mrze da nose bruseve, vrlo slicne ruskinjama. Ako se razvedem tamo se vracam odmah. Estonke nisu ni prici po lepoti i gradji, kao da odes na drugi kontinent a ne 200km dalje. Verovatno zato sto su se najvise mesali sa fincima a letonci i litvanci sa rusima 3. Lepota gradova - sva 3 jako lepa ali Talin ipak na prvom mestu, jedan od najbolje ocuvanih srednjevekovnih gradova u Evropi. Viljnus i Riga isto lepi i skockani, ali ipak koplje ispod Talina po lepoti 4. Hrana - ono sto im je lokalno je poprilicno bezveze, mada ja i nisam toliki ljubitelj morske hrane. Za svaku preporuku gruzijski i uzbekistanski restorani, ne zna se sta je bolje da li ona testa sa sirevima, jagnjetina, svinjetina, govedina sve je preukusno 5. Nocni zivot - nepostojeci, kao sto ranije napisah tamo je vikendom kao u Kikindi sredom. U Talinu je veca guzva posto finci dolaze vikendom trajektom da bi se ponapijali jer im je mnogo jeftinije nego u Helsinkiju. Ako je neko u fazonu karaoke barova i lokalnih pabova moze da mu bude ok Edited 8 hours ago by drperce 2
Problem sa licnim greskama Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Meni Talin uopste nije legao. Lep je i to sve, ali vibe grada mi se nije dopao uopste. "Najcool" mesto mi je ona ex-cccp Linahall pored mora. Mnogo je i manji od Rige na golo oko, bio sam bas iznenadjen kada sam gledao broj stanovnika i da je razlika jedva 100.000. Deluje da je barem za jos 100.000 manji. Estonija je osetno skuplja generalno. I da, oni magistralni putevi sa 90 km/h su pakao. Trebalo nam je 4 sata do Talina sa pauzom (310km). Jurmalu sam obisao i ja, sta znam, cool, podseca na nemacku i poljsku na moru, sve isto, a jedini turisti u Jurmali su Rusi.
Kenozoik Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 hours ago, Barkley#34 said: Kad sam bio u Jermeniji Jesi li probao jermenski konjak? Jedno od najboljih alkoholnih pica koje sam ikada probao (mada nisam probao ne znam ni ja koliko). U doba SSSR imali su punjenja od pola litre sa 3 , 5 i 7 zvezdica. Zaista vrhunska aroma. Zaboravio sam kako se zvala ona legendarna destilerija i da li uopste jos postoji. Probacu da izguglam etiketu pa se mozda i pristetim. 1
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Cuveni brand Ararat ❤️ Odlicno pice. 1
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 35 minutes ago, Kenozoik said: Probacu da izguglam etiketu pa se mozda i pristetim. Da ti osvežim pamćenje... Ima i kod nas da se kupi, guglaj da ne reklamiram ovde. 1
Kenozoik Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 37 minutes ago, Stiletto said: Da ti osvežim pamćenje... Ima i kod nas da se kupi, guglaj da ne reklamiram Ne znam, mozda je to, ali su promenili bocu i kutiju ( naravno, posle X godina) pa ne prepoznajem. Hvala!
Recommended Posts