Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted (edited)

Ova ekipa nema prepoznatljiv stil fudbala. Mozda neko ko je strucniji i primeti sitnije detalje vidi obrise nekog stila, ali ovako na prvi pogled tanko. Sto i ne cudi s obzirom na sve izmene koje roster trpi, ne znam da li smo u istom ili makar priblizno istom sastavu odigrali bar dve bitnije utakmice (dvomeci sa Lehom i Pafosom, derbi i Seltik). Mozda cemo vremenom da izgledamo uigranije i sigurnije, ali dok taj momenat ne dodje idemo Portu i Bragi u goste i cekamo kuci Lil, tako da...

Ne postoje automatizmi u igri, verujem da je dosta toga cista improvizacija igraca. Fora je da je kvalitet igraca na pristojnom nivou za LE i protiv rivala poput Seltika cemo mi uvek imati sta da pokazemo. Posle dugo vremena imamo dosta tehnicki potkovanih igraca na terenu, gotovo na svakoj poziciji je igrac koji ima dobru kontrolu lopte. Ali kad imas takav tim onda se mozda i jos vise vidi protracen potencijal tih igraca, a recimo ja sam ubedjen da mi trenutno nismo kao ekipa ni na 60% mogucnosti. I to ide na dusu Milojevicu jer nije ohrabrio igrace da vise koriste tehnicke sposobnosti, npr i Elsnik i Handel mogu mnogo vise od vracanja lopte stoperima. Dodavanja iz prve, dupli pasovi, trouglovi, sta je to?

Ali to je Milojevic i tesko ce on da se odupre od svog shvatanja fudbala u kojem treba igramo sa minimalnim (idealno nepostojecim) rizikom. Samo je trenutno problem sto ova ekipa nema ni blizu sigurnost kakvu su imale njegove ekipe iz prvog mandata. Tada smo znali, pogotovo u evropskim utakmicama, da odigramo 90 minuta sa perfektnim fokusom, jeste to bilo ruzno na oko ali gledas one Kopenhagene, Jang Bojsove, Sparte i vidis da ti nece dati gol i da traje 200 minuta utakmica. Sad imamo dosta oscilacija, juce je prvo poluvreme bilo sasvim dobro, a pocetak drugog totalni raspad u svakom smislu. Slicno se desilo protiv Leha u gostima samo nas je tada iscupao gol iz odbitka posle kornera. 

Utisak mi je i da smo trenutno kondiciono daleko od potrebnog nivoa. Derbi i Seltik poslednjih pola sata su rastrkane linije, tj veliki razmak izmedju odbrane i napada, kada napadamo to radimo sa nekoliko igraca, a ostali stoje daleko od njih. Ako izgubimo loptu protivnik ima praznu livadu da krene u kontru. Definitivno nismo bas trkacki najmocnija ekipa, ali mora da se poradi na tome.

Ako mene pitate ova sezona ce biti protracena kao i gomila prethodnih. Ne bi ni to bio problem ako bi iz ove ekipe u sledecoj sezoni imali jedno 7 igraca spremnih za prvu postavu, ali da li ce tako biti? Ako nam se i ova sezona zavrsi u januaru kao i prethodna, u smislu da nismo prosli u narednu fazu evropskog takmicenja i da u prvenstvu imamo veliku bodovnu prednost, tesko da cemo ponovo odrzati neki kontinuitet. Bilo bi lepo pitati Milojevica u kojem tacno segmentu igre smo danas bolji nego pre godinu dana. Utisak mi je da se on na iste stvari zali i danas i pre godinu dana, bukvalno prosipa identince recenice pre i posle svake evropske utakmice. Po neki izgovor, po neka samokritika, respekt prema protivniku, takmicenju, prica o problemima sa povredama, izostancima, i to se vrti u krug. Nista konkretno. A na terenu manje vise sve isto. Iako uprava jeste problem broj jedan kluba (ok nekima mozda i nije), i u ovakvim okolnostima sam siguran da bi drugi trener izvukao mnogo vise iz ovog tima. 

Nase ucesce u Evropi prethodnih 8 godina je takodje puno oscilacija. Istina je da ulaganja rastu, da se iz godine u godinu sve vise ulaze u tim, ali ko moze da tvrdi da smo sada kao tim bolji nego, lupam, 2021. ili 2017. godine? Rezultatski uopste nije bolje, a tek po onome sto se desava na terenu...

Edited by СтелаРоса
  • Like 2
Posted

Nije problem remi sinoć. Nije Seltik loš tim, već naša igra. Mi se ni pedalj ne pomeramo ka modernom fudbalu.

Transfer politika je kriminalna. Prodaš sve što i ole valja što pokaže neki kvalitet,  a dovodiš mačke u džaku.

Ako imaš Krunica I Elšnika, šta će ti Hendel? Imaš tri identična igrača.

Ako si doveo Babiku, onda ga forsiraj, neka igra bar ovu jadnu JSL neka pumpa samopouzdanje neka bar umisli da je "madjija"ptotiv IMT-a. Igrao jedan meč i ajde na klupu. Doveli smo ga zbog brzine na krilu, a nama krila Ivanic I Katai. 

Igramo doslovno sa jednim brzim igračem Radonjicem kojeg u 45 min hvataju grčevi i ostajemo bez ikakve brzine. 

Odgovorno tvrdim da Ivanic,Katai, Elšnik,Hendel, ovaj navalni deo tim ne bi mogli da prodju testove   brzine. Ovi momci nemaju potreban minimum, ali posto su kod nas treninzi gde se više igra rukomet koriste ruke, razne smicalice, onda su svi supermeni. 

Kad na sve nedostatke dodas trenera koji igra dekadentan fudbal, koji koristi blok, dupli blok, ojačanu zadnju liniju i sve ono što gledaoce iritira dobijemo ovo sto gledamo.

Miljama smo daleko od ozbiljnog fudbala.  Fizička sprema celog tima je na najnižem mogućem nivou, čak ni taj minimum ne postoji. Osnove fudbala i dalje ne postoje. Niko se ne kreće bez lopte, svi stoje i gledaju onog ko ima loptu umesto da se otvore, ponude za pas, oni gledaju kako se ovaj davi pod pritiskom protivnika. 

Sad da uzmem štopericu i izmerim za koliko pojedinci predju 100 m. 200 m, odgovorno tvrdim da bi 70 % palo test. 

• Like 1
Posted
8 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Katai može da postigne 100 golova u domaćoj ligi ali za ovaj nivo fudbala je ozbiljan minus. Ne može čak ni 15 minuta da odigra. 

Tacnije u svakoj ozbiljnoj utakmici.

Pandan Nathu.

Posted

Mi se jednostavno ne pomjeramo sa mjesta. U prethodnih 7,8 godina, sa toliko učešća u Evropi, mi smo morali ove godine (a i nekoliko prethodnih godina) biti bolji. Više novca se ulaže, u menadžmentu i struci je više iskustva..a rezultat toga su sezone koje liče na EKG zapis gdje je naš maksimum plasman u grupnu/ligašku fazu takmičenja nakon koje se naše učešće završava. Dičimo se skupim prodajama igrača i na kraju kad podvučeš crtu, rezultat ostaje isti. Ona logika "ćuti, dobro je ovo, prije nismo imali struje na stadionu a sad igramo Evropu"  je mogla proći prije 5-6 godina i mnogo me nervira. Ona ima smisla samo ako svake godine napreduješ. A kod nas se koristi da se opravda stajanje u mjestu i kao alibi za neostvareni rezultat.

Posted

Kataija ne treba ubacivati kada je utakmica 50-50 i moze da ode i na onu i na ovu stranu. Ocigledno ne moze vise ni 15 minuta u takvom ritmu da odigra. Juce je realno zasluzio drugi zuti karton, nerealno da je tako nesto postigao za 5 minuta na terenu. Ako je protivnik u bunker modu onda Katai ima smisla 15-20 minuta jer ima sigurno u njemu i dalje magije za takve minijature kao na malom fudbalu.

Posted

35.000-36.000 ljudi sinoć...i to jedva nategnuto uz svu moguću animaciju. Jednostavno publiku ne možeš da prevariš, I ako se svojski trude. Ovo je porazavajuca brojka za Zvezdine standarde. Publika traži iskorak, publika traži igru, mladost....sve ono što zvezda ( uprava, trener) ne mogu da ponude.

46.000 dodje da gleda Leh....u nadi i želji da će nešto da se promeni u odnosu na ranije, i šta vide? Vide jednu od najgorih verzija milojevica.  Taj meč je mnoge ubio u pojam. Došlo brdo ljudi, a ovaj jajari ceo meč, na kraju X. 

Na derbiju najbolji igrač golman Mateus...sinoć najbolji golman Mateus. 

Da imaju malo mozga uvideli bi neke stvari .

Šta mogu da ponude trenutno? Apsolutno nista. Sve ono što privlači navijače, golovi, pobede, mladost, igra, to u zvezdi nema. Ima sve obrnuto..

• Like 1
Posted

Koliko su losi nasi prvoligaski klubovi kada Katai protiv njih izgleda kao mix Ronalda i Maradone, a protiv jednog osrednjeg evropskog kluba kakav je Celtic izgleda kao amater.

Posted
4 minutes ago, JPM said:

Koliko su losi nasi prvoligaski klubovi kada Katai protiv njih izgleda kao mix Ronalda i Maradone, a protiv jednog osrednjeg evropskog kluba kakav je Celtic izgleda kao amater.

To i jeste problem jer se preko ovih livadara pojedincima pumpa ego da misle da su madjije da su Maradone, daje se lažna slika, a onda u prvoj jakoj utakmici sledi prizemljenje. 

Naša liga ničemu ne služi, osim da se vode statistički podaci. O jačini lige dovoljno govore uspesi klubova u zadnjih X godina. Nigde nas nema, idemo vrtoglavo na dole.

Ono što je evidentno to je da skoro nikog vise ne zanima ni Evropa a kamoli domaća liga. 

Posted
On 8/29/2025 at 4:10 PM, dzoneee said:

Селтик (кући) - И ово је велики фаворит Селтик. Бржа и много јача физички екипа. Селтик је јачи од Ренџерса и то је јасно свима, али је и Звезда рецимо слабија сада него када је играла са Ренџерсом оне сезоне. Пребиће вас на терену и биће на свакој малтене лопти. Можда реми, али више чак мислим да је реалније и са Лилом на неку фору да извучете реми него против Селтика. То што су они испали од ових за ЛШ ништа неће значити када се захукта сезона. И технички су сигурно јачи, али ајде неће им то овде бити главни адут. 

Једино ми Стеауа пари као екипа од које сте па да кажем засигурно јачи и још игра се у Београду. Ту 3 бода и Малме ето нек буде 3 ајде... са негативном гол разликом. То је моје онако објективно предвиђање за вашу ову ЛЕ сезону. 

Ако бих био онако оптимистичан рекао бих Стеауа и Малме по 3 бода, Селта један и Штурм један.

😁 za sada 0/1 u ovom legendarnom postu.

• Ha-ha 1
Posted

Po meni dobra analiza utakmice, i sviđa mi se što Vlada eksplicitno i neprenteciozno priča da je vreme za rastanak sa ovim trenerom.

Prerasli smo njega jednostavno kao i neke igrače, to je bilo super pre 6,7 godina kada je bio uspeh ulazak u Ligu Evrope.

Sad je klub porastao, mera nam je stabilno učešće u LŠ ili proleće u Evropi i ovo nije dovoljno.

Što se tiče utakmice not great not terrible, po meni možda i izgubljena dva boda jer Seltik u gostima ipak nije bauk. Sad su nam šanse zadnje 4 utakmice, a u naredne tri svaki bod zlata vredan.

• Like 1
Posted (edited)

Коначан салдо можда буде превише оптимистичан на крају 😄

Не знам што ми Селтик био баш толико упечатљив од ових екипа? Можда зато јер од Шкота очекујем интезитет и борбу. Ок борбе је било, али то није било налик ономе што је Ренџерс радио последњи пут са вама када је 70%, 80% дуела добио сигурно и увек био на лопти и све оне "ничије" лопте припале њима. Ваљда сам то очекивао и од ових. 

Е сада знао сам да нема силе да их добијете, толико баш нема шансе. Имали сте среће, поново у неким тренуцима, али ок и онај промашај Иванића руку на срце (после вашег гола) је у рангу са њиховим промашајима. Ја мислим да су они задовољни ремијем, иако да су могли нормално узели би сва три бода, али на крају мислим да нису разочарани. Тако су ми деловали. 

Аух а тек ова статистика што је Влада избацио за Селтик на европским гостовањима... 😁 

Edited by dzoneee
  • Like 1
Posted

Ide Porto. Oni su sjajni pod vodjstvom mladog Italijana. Ako zadrže ovaj ili približan nivo igre idu oni daleko u LE, i veliki su favoriti za titulu. Tu nemamo šta da tražimo. Protiv Brage bi mogli uz neku dozu sreće da iščupamo bod mada i to teško. Mislim da je tek utakmica protiv Lila sledeća realna šansa za nove (bod)ove. 

Posted

Ja redovno kritikujem Radonjića zbog defanzivne neodgovornosti, ali sinoć se trudio i učestvovao pozadi.

Drugi je problem što je zbog toga i nespremnosti imao periode statiranja napred, jer očigledno on nije spreman za više od 25-30 minuta igre. 

Posted

Generalno mislim da je ova uprava, a samim tim i trener probilo sve moguce plafone sto mogu da probiju. Zanemaricu prodaje igraca, zanemaricu i dolazne transfere, u oba je bilo i dobrih i losih odluka al se vidi da je to to, bolje od ovoga ne znaju. Kapiram da svaka ekipa tezi da ide stepenicu naprijed pa se spotakne i ode tri nazad. Mi vec duze vremena u nekom rezultatskom smislu stagniramo, upotrebljavamo dosta neupotrebljive igrace,igramo na nacin na koji igramo i jbg javlja se dosta nezadovoljstva kod navijaca. Ja Milojevica koji je vjerovatno najuspjesniji (rezultatski) trener u zadnjih 25 godina necu nikad vrijedjati, sinoc i nismo izgledali toliko lose to jest nista losije od protivnika, osim par igraca momci su trcali do zadnjeg minuta borili se,poslije izjednacenja se vidjelo u par situacija da su bas izginuli da probaju da preoktenu, al opet ima covjek dosta losih odluka sto u izmjenama,sto u odabiru igraca, a da ne pricam o transfer idejama i forsiranja istih. Nemamo neki indentitet kao recimo Bode, eto i ovaj Pafos famozni je znao u svakom sekundu sta i kako radi...kod nas toga nema

• Like 1
Posted
13 minutes ago, Steve Gerrard said:

Generalno mislim da je ova uprava, a samim tim i trener probilo sve moguce plafone sto mogu da probiju. Zanemaricu prodaje igraca, zanemaricu i dolazne transfere, u oba je bilo i dobrih i losih odluka al se vidi da je to to, bolje od ovoga ne znaju. Kapiram da svaka ekipa tezi da ide stepenicu naprijed pa se spotakne i ode tri nazad. Mi vec duze vremena u nekom rezultatskom smislu stagniramo, upotrebljavamo dosta neupotrebljive igrace,igramo na nacin na koji igramo i jbg javlja se dosta nezadovoljstva kod navijaca. Ja Milojevica koji je vjerovatno najuspjesniji (rezultatski) trener u zadnjih 25 godina necu nikad vrijedjati, sinoc i nismo izgledali toliko lose to jest nista losije od protivnika, osim par igraca momci su trcali do zadnjeg minuta borili se,poslije izjednacenja se vidjelo u par situacija da su bas izginuli da probaju da preoktenu, al opet ima covjek dosta losih odluka sto u izmjenama,sto u odabiru igraca, a da ne pricam o transfer idejama i forsiranja istih. Nemamo neki indentitet kao recimo Bode, eto i ovaj Pafos famozni je znao u svakom sekundu sta i kako radi...kod nas toga nema

Iskreno, meni nije bas jasno kako nemaju zelju da probaju nesto vise. Ok, neko ce reci najbitnije su im njihove kombinacije i slicno, ali bilo bi toga kako god da okrenes. Nije neka nauka reci e aj sad cemo da izaberemo nekog trenera sa idejom (nebitno sad jel to Milojevic ili neko drugi), da mu damo da sastavi tim i da taj tim ostane na okupu bar dve sezone (uz minimalne promene samo kad bas mora). Imamo talentovanih klinaca, izabracemo 2-3 da budu tu u ili oko prve postave, ostalo popunimo najbolje sto znamo u skladu sa onim sto trener zeli da igra. I tako dve godine, ne dvadeset godina. Prva sezona je adaptacija i trenera i ekipe, u nasim uslovima gde imamo skoro pa garantovano ucesce u LE je rizik smanjen na minimum. Prodje prva sezona, vidis sta ti je falilo, popunis rupe i u drugu udjes sa vecim ambicijama. Ne znam zasto je to toliko nemoguca misija.

Posted
9 minutes ago, СтелаРоса said:

Ok, neko ce reci najbitnije su im njihove kombinacije i slicno, ali bilo bi toga kako god da okrenes.

Nikad ne znaš kad će govnjiva motka da radi, tako da je svaka propuštena šansa za taljenje propuštena i za zaradu.

1 minute ago, Shunsuke Nakamura said:

Ako se još malo spremi može biti bitan faktor. 

I tako već 10 godina.

Posted

Veljkovic mi je zreo da ispadne iz ekipe. Ucena-Rodrigao bi mi igrali  protiv Porta.

Suma sumarum, igramo u Evropi bez trenera vec 2 godine. Tuzno ali istinito.

Posted

Vječita nespremnost fudbalera Zvezde i disanje na škrge u drugom poluvremenu.

Mada da su spremni vjerovatno ne bi ni bili ovdje.