Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, TB Told said:

Sa tim uspesima on najmanje ima veze. 

Njegov nivo bez državne zaleđine je FMP iz 2011, a taj FMP je bio ispod Uvalinove Zvezde. 

Ovo oko držaavne zaleđine si skroz u pravu a ovo sa Uvalinom Zvezdom skroz nisi. Zaboravljaš da je taj FMP bio bukvalno rasadnik talenata, slično današnjoj Megi, i da je izbacio gomilu jako kvalitetnih igrača, između ostalih Teodosića, Mačvana, Šekularca Mladena, Aškrabića...koga još...Bojan Popović. Gomila klinaca.

Doduše, Raša Radovanović ima tu ogromnog udela, ali opet neko ih je gurao i davao šansu. A Uvalinova Zvezda je produkt nestručnog upravljanja klubom upareno sa projektom Makabizacije srpske košarke od koje su najebali i BFC Beočin a najviše Hemofarm kao verovatno najzdraviji projekat srpske košarke ikada.

• Like 4
Posted
3 minutes ago, StiviKivi said:

Bukvalno sam isto hteo da napišem. Svaka čast velikom giros treneru... Uspeo je da preda partizanu dva trofeja. Najslabijem partizanu u poslednjih 4 godina.

Pa ne samo treneru, on od svih mozda ima i najvise opravdanja s obzirom na povrede, suspenzije, itd... Igrace treba da bude sramota da nisu bili sami u stanju da se "skupe" i osvoje bar KLS. Posto se pominje Covic, cisto sumnjam da bi se ovo desilo da je on u klubu, tj predaja trofeja bez borbe. Drcelic ocigledno nema autoritet u klubu kao sto je Covic imao.

• Like 1
Posted
Just now, TB Told said:

S obzirom da selekcija tima počinje pre kraja prethodne sezone, sasvim je logično da se pre toga donese odluka o treneru.

Koja brate selekcija 

Ko je kriv, sto samo koju nedelju od nagrade u vidu ugovora, ekipa ti prestane da igra kosarku?

Ne samo da prestane nego totalna katastrofa.

Prikrivanje problema je upravo ovo sto rade. Nova sezona nova "selekcija", tovare igrace u nedogled

i koji je problem resen? 

• Like 11
Posted
3 minutes ago, MilošVB said:

Ti si se baš uzbudio oko tih komentara. Zaista mi nije jasno zašto.

Taman posla. Samo ne razumem zašto se taj narativ gura. Bilo koju decu da staviš na parket protiv bilo kojih odraslih ljudi u punoj snazi, koliko god da su deca talentovana, ovi ća na snagu i iskustvo da ih rutiniraju.

Šansa koju je vaš trener dao mladima je odličan izbor kluba, posebno jer niko ne bi previše mario ni da nije osvojeno ništa, a opet iskustvo je jako važno. Ali to je to. I tako to treba predstaviti.

Posted
5 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

10. место у ЕЛ представљено као неки успех, исто место заузео и Душко иначе.

4. место у АБА лиги

Испадање у 1/2 финалу АБА лиге од Будућности, уз највећи поразу плеј офу.

Испадање у 1/2 финалу КЛС од Спартака уз претходно већ један пораз од њих.

Највећи буџет у историји клуба.

Док је он био ту продужени су Боломбој, Рокас и Јаго. Доведени су Коди, Кенан, Калинић, Петрушев, Даум, Браун. Његове изјаве са краја прошле сезоне говоре и да му Тео није наметнут за ову сезону, то је укупно 10 играча. 

Ал јбг довели му Добрића...

Барабу најурити нек ради у неком Паниониосу.

A u stvarnosti koja ne počiva na pokušajima da se odgovarnost prebaci sa domaće osnove Sferopulos je doveo Mekintajera, Kenana, Dauma, kao i Brauna u doselekciji. 

Ostatak tima je domaća osnova plus produženi stranci, oko čega svakako nije presudno odlučivao.

Evo baš ćemo poverovati da je Sferopulos javno mogao da kaže da ne želi Teodosića. 

Smešno je i porediti 10. mesto pre dve sezone, kad se došlo do njega serijom od 5:0 nakon što su sve šanse za plej of izgubljene. 

Posted
22 minutes ago, JPM said:

Nije tačno, jer da nije bilo seniora na koje je odbrana FMP-a obraćala pažnju, ta deca ne bi imala prostor ni da prdnu. Ne treba pričati bajkice. Što nije izbacio 5 juniora na parket, videli bismo šta bi se desilo. Obaška to što je FMP sramotno loš.

Majstoricu protiv FMP-a je igralo tri seniora - Balša, Mike i Lakić.

Niko ne kaže da bi 12 klinaca napravilo rezultat, al' je nevezano za to, epilog te utakmice svakako bilo iznenađenje i uspeh.

Doprinos klinaca sa svojim minutima i 38 poena u toj pobedi nije zanemarljiv i nema ništa odvratno ni bljutavo u potenciranju njihovog uticaja na ishod meča.

Jedini igrači koji su popunjavali broj u KLS su bili Marinković i Bonga.

Praštajte na off, premeštajte ako treba.

• Like 12
Posted
7 minutes ago, TB Told said:

To je relevatno iz kog razloga? Evo Dozet jeste. 

pa nastavno na tvoj post i prinošenju žrtve. naravno da postoje ugovori i da je to nužno kako bi  sa pravne strane sve funkcioniralo. isto tako ako nešto ne funkcionira u čisto takmičarskom i sportskom kontekstu onda postoje i načini na koje se može pronaći i izlaz iz tih ugovora na način da obe strane budu zadovoljene. uvek neko više neko manje ali svakako postoje načini i strategije. ne vidim potrebu za forsiranjem nečega šta se nije pokazalo dobrim. 

Posted
4 minutes ago, Sokmeniki said:

Nego ko ima veze? Zatekao Zvezdu na dnu, preporodio ne, osvojio 24 trofeja i ostavio je na vrhu, sa cistim racunom i triplom krunom.

Oprostio se kao sampion. 

PS. Najbolje vise da ne pisemo vise na ovu temu da ne bi zatrpavali ovde. Otislo je predaleko, a mozemo ovako do prekosutra.

Ovako će dragstor analitičari da plaču za Vučićem jednog dana kad bude otišao da orezuje vinograd u Čipuljićima, a ono iza sebe ostavio Danila debila i ćacija Pavlovića. 

Ali što je izgradio autoputeva, bajo moj...

• Like 5
Posted (edited)
2 minutes ago, JPM said:

Taman posla. Samo ne razumem zašto se taj narativ gura. Bilo koju decu da staviš na parket protiv bilo kojih odraslih ljudi u punoj snazi, koliko god da su deca talentovana, ovi ća na snagu i iskustvo da ih rutiniraju.

Šansa koju je vaš trener dao mladima je odličan izbor kluba, posebno jer niko ne bi previše mario ni da nije osvojeno ništa, a opet iskustvo je jako važno. Ali to je to. I tako to treba predstaviti.

Zavisi. Kod većine iz najbolje namere i da bi se deca pohvalila. Kod manjine da bi se unizio FMP/Čović, što je po meni bespotrebno, jer ima milion drugih načina da se poentira sa kritikom kad je Čović u pitanju.

Edited by MilošVB
  • Like 1
Posted

Тема је "KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok", а у правилнику испод стоји: "oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati". Јесам нешто пропустио или ово и даље важи? Ако важи, било би корисно да бар не затрпавате овај простор препуцавањем о клубовима који нису Звезда, кад већ нисте у стању да одвојите Човића од ње. Или правилник не важи ако *модерација* покрене испразно штанцовање страна које немају везе са темом?

• Like 11
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
1 minute ago, TB Told said:

A u stvarnosti koja ne počiva na pokušajima da se odgovarnost prebaci sa domaće osnove Sferopulos je doveo Mekintajera, Kenana, Dauma, kao i Brauna u doselekciji. 

Ostatak tima je domaća osnova plus produženi stranci, oko čega svakako nije presudno odlučivao.

Evo baš ćemo poverovati da je Sferopulos javno mogao da kaže da ne želi Teodosića. 

Smešno je i porediti 10. mesto pre dve sezone, kad se došlo do njega serijom od 5:0 nakon što su sve šanse za plej of izgubljene. 

Знам био је гадљив на Калинића види се најбоље по минутажи од само 27 минута просечних, а и на Петрушева.

Кад већ спомињеш тих 5:0 буди поштен па напиши и да је преузео екипу на 1:6.

Posted
4 minutes ago, JPM said:

Ovo oko držaavne zaleđine si skroz u pravu a ovo sa Uvalinom Zvezdom skroz nisi. Zaboravljaš da je taj FMP bio bukvalno rasadnik talenata, slično današnjoj Megi, i da je izbacio gomilu jako kvalitetnih igrača, između ostalih Teodosića, Mačvana, Šekularca Mladena, Aškrabića...koga još...Bojan Popović. Gomila klinaca.

Doduše, Raša Radovanović ima tu ogromnog udela, ali opet neko ih je gurao i davao šansu. A Uvalinova Zvezda je produkt nestručnog upravljanja klubom upareno sa projektom Makabizacije srpske košarke od koje su najebali i BFC Beočin a najviše Hemofarm kao verovatno najzdraviji projekat srpske košarke ikada.

FMP 2011 je bio klub bez perspektive, između ostalog zato što je Čović oterao i Radovanovića.

Ja ne pričam o prethodnom periodu već baš o 2010 i 2011. Takmičarski nivo Uvalinove Zvezde, i to je činjenica. 

2 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Знам био је гадљив на Калинића види се најбоље по минутажи од само 27 минута просечних, а и на Петрушева.

Кад већ спомињеш тих 5:0 буди поштен па напиши и да је преузео екипу на 1:6.

Na Kalinića i Petruševa idu i Nedović, Lazić, Mitrović, Dobrić, Davidovac, Plavšić i Teodosić. 

• Like 1
Posted
5 minutes ago, bodo said:

pa nastavno na tvoj post i prinošenju žrtve. naravno da postoje ugovori i da je to nužno kako bi  sa pravne strane sve funkcioniralo. isto tako ako nešto ne funkcionira u čisto takmičarskom i sportskom kontekstu onda postoje i načini na koje se može pronaći i izlaz iz tih ugovora na način da obe strane budu zadovoljene. uvek neko više neko manje ali svakako postoje načini i strategije. ne vidim potrebu za forsiranjem nečega šta se nije pokazalo dobrim. 

Slažem se. Samo je ovde par puta napisano da ništa nismo naučili jer nismo smenili trenera. 

Ako je nešto trebalo da se nauči to je da ritualne smene trenera ne donose ništa, a da je jedini put kad se to nije uradilo (Radonjić) dovelo do do sada najvećih uspeha. 

A najpre treba da se prekine sa forsiranjem selekcije koja se zasniva domaćim veteranima. 

• Like 2
Posted
3 minutes ago, aleksa7 said:

Тема је "KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok", а у правилнику испод стоји: "oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati". Јесам нешто пропустио или ово и даље важи? Ако важи, било би корисно да бар не затрпавате овај простор препуцавањем о клубовима који нису Звезда, кад већ нисте у стању да одвојите Човића од ње. Или правилник не важи ако *модерација* покрене испразно штанцовање страна које немају везе са темом?

Cela diskusija je počela komentarom najvećeg Čovićevog fana da je potrebna čistka u klubu.

Ako ti nije jasno kako se diskusija razvila u ovom pravcu na temi prelazni rok, u kom se po ko zna koji put primenjuje Čovićev oprobano katastrofalni koncept dovođenja pojačanja, samo ovaj put sproveden od strane njegovih ćacija, ili čitaš dijagonalno ili je nešto daleko gore u pitanju. 

Ili učestvuj u diskusiji ili je preskoči, nemoj da moderatorišeš forum i pozivaš se na pravilnik. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)
8 minutes ago, TB Told said:

Slažem se. Samo je ovde par puta napisano da ništa nismo naučili jer nismo smenili trenera. 

Ako je nešto trebalo da se nauči to je da ritualne smene trenera ne donose ništa, a da je jedini put kad se to nije uradilo (Radonjić) dovelo do do sada najvećih uspeha. 

A najpre treba da se prekine sa forsiranjem selekcije koja se zasniva domaćim veteranima. 

Moj stav je da ne treba da menjamo trenera. Ali... mora na neki način da se interno, u klubu, postigne koncenzus da ovo nije bila dobra sezona i da se nešto u pogledu rostera i koncepcije mora menjati. Ako ćemo da guramo istu priču, to je bačena godina.

Ne moraju oni to navijačima da komuniciraju, ali je veoma logično da se kaže onako kako jeste. Najveći budžet ikada a rezultati jako tanki. To je samo osnovna odgovornost. Naravno, svih, ne samo trenera.

EDIT: Da dodam ovo. Ja sam izgubio mnogo od lepog mišljenja o Janisu kada je počeo da priča priče o tome kako mi nismo klub koji redovno igra plej of i kako treba da budemo skromni i zahvalni, da parafraziram. Tu sam izgubio respekt prema njemu. Da Janise, nismo plej of klub, ali nikad nismo imali ovakva sredstva i logistiku i podršku praktično cele države kao neki projekat od interesa. Nikad pre tamo neke 2022/23 mi nismo mogli ni da sanjamo da platimo 2 miliona jednog igrača. Spram toga i rezultati. U svakom klubu odgovornost se povećava sa novcem, samo ovde bismo da pikamo neobavezno basket a pare duplo veće. Ne može...

Edited by JPM
  • Like 2
Posted

Najjace da Ivanovicevo 10. mesto sa pet vezanih pobeda ne moze da se poredi sa Janisovim desetim mestom gde ga je inace ugurao isti taj Sef Stanice pobedom nad Armanijem.

Do kupa i produzenja Sferopulosa sezona je bila odlicna sa 16-10 u EL, nakon toga vise nego katastrofalna pa i blamantna, za sta snosi ogromnu krivicu.

• Like 15
Posted
24 minutes ago, robespierre said:

Ovako će dragstor analitičari da plaču za Vučićem jednog dana kad bude otišao da orezuje vinograd u Čipuljićima, a ono iza sebe ostavio Danila debila i ćacija Pavlovića. 

Ali što je izgradio autoputeva, bajo moj...

A ovo veze sa temom i košarkom  ima kakve? 

• Like 3
Posted (edited)
26 minutes ago, TB Told said:

Na Kalinića i Petruševa idu i Nedović, Lazić, Mitrović, Dobrić, Davidovac, Plavšić i Teodosić. 

Od svih pobrojanih igraca jedino je Nedovic bio projektovan sa bitnijom ulogom (drugi bek 15-20 min), svi ostali su u rosteru od 10. do 16. igraca otprilike. Da nije bilo dugih povreda Bolomboja i Dauma to bi jos vise smanjilo minutazu Mitrovicu i Davidovcu recimo.

Spoiler

image.png

Evo recimo ko kod komsija zauzima ta mesta i nisam siguran da bih se menjao sa njima:

Spoiler

image.png

Ja sam sto se tice domacih igraca prvo za Nedovica rekao da ne treba da ostane, bas zato sto je uz Kalinica i Petruseva domaci igrac sa najvise minuta i sa najznacajnijom ulogom. Lazic, Dobric, Mitrovic, Teodosic me zaista ne zanimaju previse dok god ispred njih imamo bar dve opcije na tim pozicijama. Neko mora da popuni i ta mesta, a ja sam vise puta ovde pitao kakve igrace vidite u tim ulogama i ne secam se da sam dobio odgovor. 

Edited by СтелаРоса