Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

U dogovoru sa moderacijom, ide nova tema za najomiljeniji deo sezone svakog cigana. Pokusacu da u uvodnom postu bacim sve informacije na papir, pa nek me @Mile1 dopuni, ako sam nesto propustio, kad je vec uz mene na onoj dozvoljenoj listi (to pretpostavljam da ce moderacija da apdejtuje ili da samo prenese iz prosle sezone).

Dogovoreni su - Karter, Nvora, Odzelej i Izundu. Sto se kaze tviteraskim recnikom - done deal. Za Miljenovica sam isto cuo da je done deal, ali sa druge strane - da jos razmisljamo. Ipak, mislim da cemo ga potpisati kao jeftinu domacu opciju za treceg pleja, tako da i on moze u ovu grupaciju, cini se. 

Odustalo se od - Edvardsa jer navodno ima problem sa ledjima i Zo Brauna jer je procenjeno da je preskup. Gebrijel nam je isto mnogo trazio, posle je na neprofesionalizam usrao pregovore i sa Valensijom. Lojda koji nam je bio ponudjen, ali i on je sumnjivog zdravlja.

Ponudjen nam je Lo. Koliko ja znam - razmatra se.

Patke - Mekormak kog ni u jednom trenutku nismo zeleli. Kao ni Vildozu, makar ovog leta. 

Vasa Micic kao apsolutni wet dream Drcelica. Zainteresovani jesmo, spremni smo i da se isprsimo. Juce sam cuo da ga ozbiljno ganjamo. 

Cima Moneke se cak uvredio na nasu ponudu od pre mesec dana. Tako da mi se cini da se solidno precenjuje. Ne znam da li smo ga ponovo zvali.

Sad kad je rec o nasem igrackom kadru:

CMM - Blizi je da ostane, jer zaista ne postoji klub koji bi prihvatio njegovu platu. Generalno i u klubu veruju da bi uz manje pritiska mogao da odigra bolju sezonu.

Jago - Poklonice ga sa leptir masnicom. Proslo leto se pricalo da je Janis hteo da ga zadrzi, ali se tokom sezone pricalo i da ga je gazda produzio na svoju ruku (kao sto je doveo i Dobrica)

Teo - Penzija

Kenan - Nezadovoljni su njegovom sezonom, ali i tu vlada misljenje da samo nije bio okruzen igracima koji mu odgovaraju. Traze mu klub, ali pita se i on.

Nedovic - Dogovorili su se oko produzetka ugovora, ali posle Spartaka je bio bas nariban. Cak je u afektu bila prica da mu sad namerno nece produziti. Mislim da sad vagaju, ali da ne postoje sanse da ostanu i on i Kenan.

Kalina - Ostaje.

Gidraitis - Traze mu klub, generalno su svi slozni da to nije to.

Dobric - Potpuno paradoksalno da je igrac kog trener nije zeleo siguran u timu za sledecu sezonu.

Lazic - Proslo leto sam podrzao odluku da ostane, jer sam mislio da se nece buniti sto ne igra. Ipak, bas mu nije bilo pravo sto je van 12. Mislim da ce i s njim pokusati da se razidju.

Daum - Otisao.

Braun - Blizi je i on da ode, iako se u prvi mah cinilo da bi ga mozda i zadrzati. Na kraju ga mozda i ostave, ako ne nadju adekvatnije resenje.

Davidovac - Ostaje.

Bolomboj - Poslednje informacije su da se definitivno vraca u januaru 2026. U jednom trenutku su stvarno mislili da je career ending injury, ali na svu srecu - nije.

Petrusev - Drcelic se zainatio da tu zavrsi posao. Bio je i on nariban posle Spartaka. Dosta se tu pita Olimpijakos, ali apsolutno im niko nece dati onoliko para kao mi. A niko ni njemu nece dati onoliku platu.

Mitrovic - Kako stoje stvari ide.

Trazice se razlaz i sa Lazarevicem, Ilicem i Plavsicem. Barna ce dobiti sansu na pripremama izgleda, a cini se i Saranovic (mada za njega se vaga). Barna je Zvezdin igrac...

PG, CMM, Miljenovic
SG, Karter, Kenan/Nedovic/Barna
Kalinic, Nvora, Dobric
Odzelej, PF/Braun, Davidovac
C/Petrusev, Izundu, Bolomboj

To je to, braco cigani.

Edited by Markoss
  • Like 31
  • Thanks 14
  • Markoss changed the title to KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok
Posted

U principu ne bi dodao, ono sto hocu da kazem za Micica da nije bilo price uopste sto se njega tice, makar da ja znam i da je pustena buva sa namerom posle poraza od spartaka 

Samo da dam misljenje od 2 dinara, a to je da se mora dati ultimatum Petrusevu i da se izjasni do 10 dana sta zeli, jel stvarno ne ide da se ovako zavlacimo. Ako nece da ostane OK nece i to je to idemo ruka, a mi da trazimo dalje

Za Bolomboja imam naznake da je covek toliko razocaran u klub i da je cak razmisljao da tuzi medicinski tim zvezde bas je bio razocaran kako su vodili brigu o njemu i posle prve povrede a tek posle druge da ne pricam sta se sve desavalo na relaciji klub igrac. I dalje stoji da je zavrsio sa kosarkom i da nema zelju da se vraca kod nas

• Like 9
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 10
  • WOW 3
Posted

Hvala vama momci sto se cimate i APSOLUTNO niste u obavezi da to radite.

Bilo bi lepo da se pogodi PG i SG,tesko da ce pored Petruseva doci jos jedan centar.

• Like 6
Posted
2 minutes ago, Mile1 said:

U principu ne bi dodao, ono sto hocu da kazem za Micica da nije bilo price uopste sto se njega tice, makar da ja znam i da je pustena buva sa namerom posle poraza od spartaka 

Samo da dam misljenje od 2 dinara, a to je da se mora dati ultimatum Petrusevu i da se izjasni do 10 dana sta zeli, jel stvarno ne ide da se ovako zavlacimo. Ako nece da ostane OK nece i to je to idemo ruka, a mi da trazimo dalje

Za Bolomboja imam naznake da je covek toliko razocaran u klub i da je cak razmisljao da tuzi medicinski tim zvezde bas je bio razocaran kako su vodili brigu o njemu i posle prve povrede a tek posle druge da ne pricam sta se sve desavalo na relaciji klub igrac. I dalje stoji da je zavrsio sa kosarkom i da nema zelju da se vraca kod nas

Ja iskreno ovo za Bolomboja stvarno ne razumem. Posle prve povrede se relativno brzo vratio na teren, kako je bilo i najavljeno i odmah je mogao da igra ogroman broj minuta i bio je fit. A onda mi nije jasno ovo da je on nezadovoljan kako su postupali s njim posle druge povrede, jer i da uzmemo u obzir da nasi doktori apsolutno nista ne znaju vezano za svoj posao, pa nisu ga oni dodatno povredjivali.

Posted
7 minutes ago, Mile1 said:

Užas

• Like 7
Posted
5 minutes ago, Krle said:

Ja iskreno ovo za Bolomboja stvarno ne razumem. Posle prve povrede se relativno brzo vratio na teren, kako je bilo i najavljeno i odmah je mogao da igra ogroman broj minuta i bio je fit. A onda mi nije jasno ovo da je on nezadovoljan kako su postupali s njim posle druge povrede, jer i da uzmemo u obzir da nasi doktori apsolutno nista ne znaju vezano za svoj posao, pa nisu ga oni dodatno povredjivali.

Poenta je da nije zalecen kako treba ni prvi put,ali ne bi zaista o tome 

Samo cu ti reci da su ovi nasi tantusi uspeli da razocaraju i Bolomboja mislim da ne treba dalje 

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
21 minutes ago, Markoss said:

PG, CMM, Miljenovic
SG, Karter, Kenan/Nedovic/Barna
Kalinic, Nvora, Dobric
Odzelej, PF/Braun, Davidovac
C/Petrusev, Izundu, Bolomboj

Не сумњам у твоје информације, али одбијам да поверујем да ће Изунду (најмање) три месеца бити наш други центар у Евролиги и да ће следећу сезону Звезда на тој позицији почети са само још једним играчем уз њега, био то Петрушев или неко други.

• Like 3
Posted
23 minutes ago, Markoss said:

Patke - Mekormak kog ni u jednom trenutku nismo zeleli. Kao ni Vildozu, makar ovog leta. 

Znaci uzalud stotinjak upisa gde se analizirao ovaj igrac i projektovali sastavi u kojima je on. Jel mozemo da se potrudimo da ne trpamo ovu temu cim neki portal ili tviteras pomenu da smo zainteresovani za nekog igraca, mego da sacekamo "done deal" od nasih insajdera ovde ili idealno zvanicnu objavu kluba?

• Like 1
Posted

Ružno će zvučati ovo, ali meni je muka od matorih, istrošenih i povredjenih igrača..

Ok mi je da je neko u godinama, ali da pošteno ugovor odradjuje, da ne igra preko one stvari i da nije po godinu dana povredjen, ironični, ali Bolomboja ne bih raskinuo makar u januaru igrao, jer je čovek zaslužio pa i da mu platimo pola godine a da ne igra, medjutim ove ostale ne treba titrati i čekati, čak i kapitena našeg, sve starije i redovno povredjene i na zalasku karijere raskinuti, ostaviti Bolomboja od istrošenih stranaca i možda Kenana, ako ode Nedović i to je to uz Kodija koji svakako neće otići..

Gidra je borac i dobar momak, alii pošto smo doveli dva krila, a dva krila su nam ostala, suludoo je da onda još i on ostane, koliko god ga ja cenio..

Dopada mi se ovo što je Markoss napisao, ako je sve tačno sa svim se slažem, jedino možda Brauna bih ostavio, ako ne nadjemo boljeg defanzivca..

• Like 1
Posted
22 minutes ago, Mile1 said:

Strasno. Najvazniji, ili jedan od najvaznijih igraca Zvezde vec dve godine i oni bili nemarni prema njemu? 

Pa odakle su doveli taj medicinski tim, Liver King sa YouTube-a ih preporucio? 

• Like 1
Posted (edited)

Sve smo mi rešili izgleda i koga dovodimo i koga raskidamo samo smo sve najbitnije probleme izgleda ostavili 
Počevši od Dozeta i onog čupavca ,preko njihovog prvog saradnika na klupi i na kraju glavnokomandujućeg Vuka na čelu ekipe

Sa ovakvim ljudima u klubu njemu nema pomoći.Ja nesposobnije ljude u sportu u životu video nisam

Edited by Desiderius
  • Like 4
Posted
7 minutes ago, aleksa7 said:

Не сумњам у твоје информације, али одбијам да поверујем да ће Изунду (најмање) три месеца бити наш други центар у Евролиги и да ће следећу сезону Звезда на тој позицији почети са само још једним играчем уз њега, био то Петрушев или неко други.

Možda se čeka ishod sa Petruševim, ali se slažem da nema šanse da počnemo sezonu sa dva centra. 

• Like 1
Posted (edited)

Da se upišem na novu temu i samo da kažem ,večerašnja utakmica finala SL i košarci je pokazatelj kvaliteta naše "domaće pretplaćene osnove" ništa manje plaćenih strana sa sve Janisom na klupi.

Ovo velerašnje razmontiravanje "strašnog" Spartaka od strane komšija je pokazala kvalitet,karakter i odnos prema klubu gore pomenutih.Želim reći da je najavljene čistke i rezove od predsednika kluba trebalo krenuti baš od sudionika ili bar većeg dela njih u metlanju istih od Subotičana.

Što se tiče Joela tok dobrog i poštenog momka koji nije birao ni protivnike ni utakmice ,žao mi je što je imao taj peh da sarađuje sa najgorim medicinskim timom u sportskom svetu.Jer ko je na njih osuđen osuđen je na muku i duplo duže odsustvo sa terena nego što je inače.To smo videli iz mase primera na koje smo ukazivali mi obični smrtnici .Ali pošto sve i klubu i državi ide preko "veze" tako valjda i ovaj deo LL.Žalosna i Čemerna priča ,koja opisuje ovaj klub.

Da li zna neko kako je i zašto Ognjen siguran ako ga trener nije i ne želi???

Edited by Zadnji vezni
  • Like 1
Posted
8 minutes ago, Mile1 said:

Poenta je da nije zalecen kako treba ni prvi put,ali ne bi zaista o tome 

Samo cu ti reci da su ovi nasi tantusi uspeli da razocaraju i Bolomboja mislim da ne treba dalje 

Znam ali poenta je sto je imao 2 razlicite povrede. Nije on opet koleno povredio pa da nije dobro zaleceno. 

Mislim razumem te, ima dosta stvari koje ne valjaju i da su potrebne promene naravno da jesu, samo nekako iz porodice sam gde su svi lekari i jednostavno nisam siguran da sa tehnologijom koju imaju nasi lekari moze tako jednostavno da se precizno utvrdi stepen povrede kao sto je ova poslednja sa stopalom. Zato i saljemo igrace na lecenje u Tursku, Ameriku itd...

Posted
34 minutes ago, Mile1 said:

Ako je ovo istina nadam se da ce papreno da naplati.

Nestrucnost se skuplje placa....

Posted
13 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Ružno će zvučati ovo, ali meni je muka od matorih, istrošenih i povredjenih igrača..

Što bi zvučalo ružno, kontam da se 90% navijača slaže sa ovim.

Godinama unazad dovodimo igrače na zalasku karijere koji Zvezdu koriste da pokupe poslednji euro i svojoj EL karijeri...

Posted

Šta je sa Janisom? Sta on čeka? Jel treba da kobajagi prodje pripreme pa onda da dobije otkaz posle 5-6 kola jer cenim da duže neće izdržati.

Svaki poraz sa njim na klupi će biti dočekan na nož od javnosti i navijača...

A onda daj novog trenera , pa će i njemu trebati vreme, a uvek je tu i priča kako nije prošao pripreme i selektovao tim. 

Zato već sad treba rešiti i pitanje trenera, jer sa ovim sreće nece biti. 

Takodje apsolutno u novom timu ne sme biti mesta za Nedovica,Dobrica , Davidovca...neka budu tu Miljenovic, Kostić, ma bilo ko, samo da ne budu ovi koji su garant 15 mesta u EL. Nije dovoljno da u timu ne budu Mitrovic, Lazić,Miša, već to moraju biti i gore navedeni igrači ako hoćemo da izadjemo iz "opanaka" 

Posted (edited)

Ако се тражи стартер на двојци, уз већ договореног Картера, заиста не видим никакву потребу да ту буде било ко од Кенан/Недовић ем што су скупо плаћене треће опције, ем њих двојица имају пуне 34 године, у борби за трофеје следеће године би имали пуних 35. 

Они у најбољем случају могу да понове овакву сезону, не могу одиграти бољу, а ова је била катастрофална, најурити битанге обе.

Edited by Bogoljub Gagic
  • Like 9
Posted

Au brate posle ova dva upisa nadao sam se da cu bolje spavati, ali ovo sto cujem od @Markoss i posebno @Mile1 me nije nimalo oraspolozilo.

Ja sam za bolomboya cuo da je skoro zavrsio karijeru, a ovom sto mile kaze ide u prilog i ova informacija od veceras  da cak i bolomboya nudimo u trejd za petruseva. Zvucalo mi je kao najobicnija novinarska patka, ali kad cujem ove stvari onda mi i ne deluje tako nerealno. Stvari su izgleda jos gore nego sto mislimo.

• Like 1
Posted

Čitam vaše upise o igračima za koje Markos reče da su završeni i nekako mi baš izgleda smaračka ekipa. Ispada da bi nam glavni igrač trebao biti čovjek koji prvi put u životu igra EL a ovo ostalo sve neki žešći polovnjaci, u pm. Meni je Petrušev top opcija ali za trećeg-četvrtog u hijerarhiji. Nekako mi nije on lik za kojeg bih volio da personifikuje klub za koji navijam. Mlitav je sav neki, nisam stekao utisak uopšte da smo mu prva opcija, kao da se premišlja uvijek..Napominjem, ovo je moja neka iskontruisana slika u glavi. I da, veliko hvala @Markoss na ovim informacijama a i na svim ostalim, svih ovih godina.

• Like 1
Posted
50 minutes ago, Mile1 said:

Tvoje lice zvuči poznato...

Posted

Najgori skauting imamo u EL, placamo skupo neke penzionere ili kante poput Jaga a nikad ne pokusavamo nekog normalnog iz NBA da potpisemo, a ima toliko dobrih igraca tamo. Bolje domaci igraci da budu jeftiniji pa da imamo za bombe na svakoj poziciji nego 15 prosecnih igraca.

Dobric, Davidovac i ekipa zaradjuju vise od Hoarda, Hifi-a itd. Gde to ima osim kod nas?