Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne razumijem se naročito u LKS, šta predstavlja i kakav uticaj ima, ali ovo je dobar indikator. Na parlamentarnim izborima u Novom Sadu i Beogradu biće potučeni do nogu takođe. 

Tu će se napraviti najveća razlika. Naravno očekujem i u drugim većim gradovima (Niš, Subotica, Kragujevac, Čačak, Kraljevo...) sigurnu pobjedu SL.

Posted

U Nišu kažu da su najviše muljali, bilo je 6:2 za njih. Al su juče pukli, vidi se i po tome što su njihovi mediji ućutali.

Posted

N1 pise da ce Marta Kos danas objaviti da EU zamrzava predpristuona sredstva Srbiji zbog Mrdicevih zakona.

Mislim da je ovo poruka i Vucicu, ali i studentima.

• Like 3
Posted

Plus

Rektor Đokić danas sa Martom Kos u Briselu

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić sastaće se danas sa evropskom komesarkom za proširenje Martom Kos u njenom kabinetu u Briselu, saznaje N1.

U pitanju je prvi zvanični susret rektora Đokića sa visokim zvaničnicima Evropske unije, koji je iniciran u trenutku rastuće krize u Srbiji.

Kako saznaje N1, Kos i Đokić razgovaraće o situaciji u Srbiji, sa akcentom na studentske proteste koji su pokrenuti nakon pada nadstrešnice 1. novembra 2024. godine, ali i o situaciji na Univerzitetima, upadu policije u Rektorat Univerziteta u Beogradu, ali i izbornom procesu, putu Srbije ka EU i reformama.

...

• Like 11
Posted

Talas 1SL je već više nego izvestan, ko bude insistirao na dvema listama ili na samostalnim izlaske nije nužno DB samo mu sledi instant sudbina SPO.

• Like 2
Posted (edited)

https://n1info.rs/vesti/vlada-srbije-nalozila-da-svi-novi-zakoni-moraju-biti-uskladjeni-sa-pravnim-tekovinama-eu/

Hahah koji cirkus. I sta sad? Ministarstvo za EU integracije kaze nije uskladjeno i zakone koje je donela skupstina su sta? Nevazeci? Ili ih izmenimo? Ali onda to nisu zakoni koji su doneti u skupstini zar ne?

Ali mi se svidja stav EU, samo kratak povodac. Nema love ako ne slusas. 

Edited by Dzoni_m
  • Ha-ha 1
Posted

Sto neko napisa za gradove i ja sam ubedjen da će tu biti potucen do kraja, verujem da u Bg omer može biti 720-380-30( liste ispod cenzusa), e sad u ovih 720k bi bili svi opozicioni glasovi, ne samo studentske liste( ako bi bilo više lista).

Ns da moze biti 150-80-8, Niš I Kragujevac zbirno da sns ne predje 100k, a studenti/opozicija nekih 160-170k.

Posted

"Drago mi je što danas u Briselu mogu da poželim dobrodošlicu rektoru Univerziteta u Beogradu Vladanu Đokiću. Univerziteti moraju ostati mesta kritičkog razmišljanja i otvorene debate, slobodna od bilo kakvih oblika zastrašivanja. Veoma cenim njegovu posvećenost odbrani autonomije i dostojanstva Univerziteta u Beogradu. To je važno za demokratsku i evropsku budućnost Srbije", napisala je Kos.

Spoiler

Vučić je rekao da su zvaničnicima Unije "puna usta vladavine prava", ali da te principe "krše kad im padne na pamet, dok su velemajstori u držanju pridika drugima".

"Zašto je to kršenje principa vladavine prava? Zato što onaj ko još nije podneo ostavku na mesto rektora nema pravo da se bavi politikom, a oni (EU) u svojoj agendi govore upravo o političkom delovanju i političkim razgovorima", naveo je Vučić.

Vučić je ironično dodao da je "siguran da su to bili sadržajni razgovori" i da je "uveren da će mnogo toga doneti Srbiji".

"Jedino mi je žao što se taj političar (Đokić) nije odazvao pozivu predsednika svoje zemlje, a odaziva se na poziv svakoga, i važnog i nevažnog, i ovakvog i onakvog, i svih koji su priznali otcepljenje dela njegove teritorije (Kosova)", kazao je Vučić.

Ima i dalje noćne more zbog Đokića. A Đoka pumpa li pumpa. 

• Like 2
  • Pumpaj! 6
Posted

Ima i nastavak, ovaj se žestoko opteretio Đokićem. :smiley34::lol_2:

Vučić je rekao da smatra da je bolji od Đokića - da je mlađi, perspektivniji, bolje poznaje Srbiju, i probleme građana.

• Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 8
Posted
45 minutes ago, Volter said:

Ima i dalje noćne more zbog Đokića. A Đoka pumpa li pumpa. 

24 minutes ago, Volter said:

Ima i nastavak, ovaj se žestoko opteretio Đokićem. :smiley34::lol_2:

Tek će da se optereti kad mu na Đokića uleti i Đoković :default_coffee:

• Like 6
Posted
45 minutes ago, Volter said:

"Jedino mi je žao što se taj političar (Đokić) nije odazvao pozivu predsednika svoje zemlje, a odaziva se na poziv svakoga, i važnog i nevažnog, i ovakvog i onakvog, i svih koji su priznali otcepljenje dela njegove teritorije (Kosova)", kazao je Vučić.

plači jače žvalavi

• Like 5
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Dakle, evo. Potpuno je jasno da EU ima mehanizme da utice konkretnije. Stvar je samo volje. Da ona postoji i da u praksi trgovina nije pretpostavljena vrednostima, stvari bi izgledale znatno drugacije. Ali nije mi ideja da kenjam po jedinoj organizaciji/kolektivitetu koja koliko-toliko pokusava da sacuva obrise onoga sto zovemo civilizacijom danas. Samo se osvrcem na neke ranije diskusije i argumentaciju pri apologezi dosadasnjeg drzanja i ponasanja Unije. Mogu oni mnogo bolje, konkretnije, direktnije. Nadam se da smo ireverzibilno usli u fazu kada se nece vise igrati francuskih sobarica.

• Like 6
Posted

Otisla je Merkel, otisao Kurc, otisao Orban, u maju 2027. ide i njegov najbolji drugar Makarona, za koga mi nikad nije bilo jasno zasto ga toliko voli. (Ili su mu nasi udbasi nabacili neki kompromitujuci video 😄 ) Poljaci i Holandjani nas tradicionalno ne vole, sve ce teze nalaziti saveznike u EU strukturama i drzavama koje nesto znace u zajednici. 

Posted
1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Nadam se da smo ireverzibilno usli u fazu kada se nece vise igrati francuskih sobarica.

Za sada su ovo akcije onog dela administracije koja je naklonjena čru razvoju Srbije. Ne treba imati iluzije, još ima uticajnih koji su na platnom spisku ove mafije ili im iz drugih razloga odgovara ovakvo stanje. 

Posted

Gledam huljijadu na tv posle x godina. Utisak mi pa sve isto ko i 2016 kad sam ga poslednji put gledao samo malo omatorio... A i pitanje je kakvi smo mi posle tih x godina. Trebaće nam čudo da ovo skinemo s grbače.

Posted (edited)
3 hours ago, 40Wins said:

Otisla je Merkel, otisao Kurc, otisao Orban, u maju 2027. ide i njegov najbolji drugar Makarona, za koga mi nikad nije bilo jasno zasto ga toliko voli. (Ili su mu nasi udbasi nabacili neki kompromitujuci video 😄 ) Poljaci i Holandjani nas tradicionalno ne vole, sve ce teze nalaziti saveznike u EU strukturama i drzavama koje nesto znace u zajednici. 

Oružje, Aerodrom, Ugovor za podzemnu železnicu, superkompjuter, Litijum bi išao delom u FRA i ona priča oko mini nuklearki mislim da je sa njima pregovarano. Dakle nabacuje poslove Francuskoj a za uzvrat ga ovaj štiti.

Verovatno malo kapne i lično Makronu.

Edited by Klotzen
  • Like 4
Posted
22 hours ago, DJ_Vasa said:

ako ćemo materijalno da gledamo, opozicija se generalno zalagala za kapitalističku privredu.

Ne razumem tu terminologiju- kapitalisticka privreda?  

Postoji ekonomija koja funkcionise po ekonomskim zakonitostima, i prema tome odrziva = kapitalizam; i postoji ona neodrziva i od drzave dirigovana = socijalizam. 

Jeste mulj, ali treba biti i dovoljno pokvaren da budeš političar. Nema tu mesta za poštenog čoveka ili za nekoga ko ima svoje 'ja'.

To je "nas" usud. Politika nije nuzno pokvarena i prljava, takvom je cine ljudi koji se bave njom. 

Po tvom nacelu, politikom se bavio i Gandi. 

Vidi kakvi su se ljudi bavili politikom pre storinjak godina a kakvi danas. Ne mislim samo ovde - svugde u svetu.  Covek ju je uprljao, samo covek moze i da je "ispere". 

Balkanski krvnik je i tada imao uticaj na CG i BiH, plus je divljao na Kosovu, a ne treba zaboraviti da je ovaj deo bio interesantan i kao tržište. Našminkana komunistička privreda je takođe bila trn u oku, što ne treba izgubiti iz vida. Osim toga, na pomenutim mestima je preko njega vladao i ruSSki uticaj, što je takođe bio problem.

Volja, sto rece neko.. Gledaju svoj interes, sto je sasvim razumljivo, donekle. 

Licni utisak- licno mislim sve najgore danasnjoj Rusiji, tj njihovim vlastodrscima na celu sa zlim patuljkom, ali i dalje je neumesno njima kaciti  to ss,  makar i u sprdnji. Istorijski, moralno, nije u redu i netacno je.

Verujem da ruski narod ima slicne probleme kao mi sa "nasim" bitangama i krimosima u strukturama vlasti, samo takve vesti ovde tesko stizu.

Kako je embargo napredovao, tako se i podrška režimu smanjivala. Ne verujem da su oni koji su bili protiv vlasti bili srećni što rade za šaku pirinča.

Ma ne slazem se ovde. Bilo je masa ljudi na ulicama 91 kad se sve tek kuvalo. Ali ih je koordinisao jedan  osvesceni komunisticki nacionalista !!! Vuk, pa su rako i prosli.  Pa su, po,starom  oprobanom partizanskom receptu, od prezivelih i onih po kazamatima po politickoj liniji,  najbolji i oni sumnjivi poslati na front da izginu. 

Kako rece ona babetina: neki cete da poginete, a neki cemo i da prezivimo za bolje nase sutra.

Ulica sama po sebi nije mnogo bitna, a rezultati su veoma mršavi. Dok se ne krene sa diplomatijom, ne napravi savezništvo sa onima koji imaju para i tome slično, nema od toga mnogo 'leba.

Ulica je svrgla psihopatu Prvog. Ne, corave kutije.  Drugo, nisu bili mrsavi rezultati, valjda o tome svedoci i onaj famozni zvucni top. trebalo je "samo" to kanalisati u konkretne ciljeve. Nije lako, slazem se, nikome. Ali, da se ostalo, istrajalo, bilo konkretnih ciljeva a ne samo zahteva.. ehh.

Gledaj sad: imas manijaka za kojeg znas da :krade, falsifikuje, hapsi, preti, batina, mulja .. o kakvim mi izborima pricamo? 

Nije bitno da li cemo dobiti, nego je pitanje osnovno: da li mu priznati to kao njegovo pravo da radi? Sta je alternativa? 

Posted

Evropska komesarka za proširenje Marta Kos izjavila je danas u Briselu da će Srbija moći da računa na 1,5 milijardi evra iz Plana rasta za Zapadni Balkan kada u potpunosti primeni zaključke Venecijanske komisije o izmenama pravosudnih zakona i kada osigura slobodne i poštene izbore, slobodu izražavanja i slobodu medija.

Ovih dana ne mogu postići ukloniti sve transparente i nalepnice, jedne sklone, pojave se druge. :classic_biggrin:

• Like 1
Posted

Verovatno je hulji, burazeru i familiji vreme da se pocnu razmisljati kuda ce kad krene bezanija. Mozda gresim, ali nisam siguran da su sada dobrodosli u Rusiji. Neke druge 'prijateljske' drzave, poput Irana, Kube i Venecuele, odskora su postale sve samo ne dobar izbor. 

Dakle, kuda?