Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 402 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Mina D. Harker said:

Ljudi, imam ozbiljno pitanje koje me stalno muči, ako neko može da odgovori.

ODAKLE Vučiću onolika energija da mlatara tamo-vamo? Danas 13 pojavljivanja na tv, sjutra Brisel, preksjutra Kina i Azerbejdžan. Odakle, jel se puca nečim, neki amfetamini, utreniranost, simulakrum, šta li je? :please:

Nepotrosenost, bez dana radnog staza. To mu je otprilike i jedini posao, kampanja 24/7

• Like 2
Posted
3 minutes ago, NMX said:

9nxl3e_edit_114242981236001.jpg

Klasičan birokratsko-pseudodiplomatsko-mlohavi-kurac-od-izjave.

Ova je ionako bitna otprilike kao Milan St.

• Thanks 1
Posted

Ovo joj je pisao chat gpt bukvalno. Ne secam se da je gora osoba bila na tom mestu, nebitnija. Sto nije ni cudno, prosirenja nema, pa i ima smisla da je na tom mestu neko ko se ponasa kao customer care agent.

• Like 3
  • Ha-ha 3
Posted
11 minutes ago, NMX said:

Još jednom, ove EU birokrate-kvazi-demokrate da se napuše kurca.

Dabogda joj bio konstruktivan u kući.

• Like 14
Posted

Ова борба студената и свих вас који сте им подршка је буквално Давид против Голијата. Нити ЕУ, ни САД не раде ништа да им се пружи подршка. Не да не раде, него им отежавају сусретима са жвалавим и позивањем на смиривање тензија. 

Грозна изјава класичног европејског безмудог бирократе. Одвратно.

Али желим да кажем, да као и у библијској причи, и овдје ће Давид побједити. Нијесам патетичан. 

• Like 9
  • Love 5
Posted

Iz pesme Damira Avdica:

i sine
ako se desi
a desiće se
da nestane svjetla i ispred i iza tebe
ne boj se
nastavi gdje si kreno
i reci mirno
ne moraš ni svijetlit jebem ti majku
naću put 
u mraku sam
eto  

• Like 2
  • Love 4
Posted (edited)

Da prenesem iskustva iz Brisela.

Nemojte imati iluziju da je EU mnogo bolja od Srbije.

Ta birolratija je skup secikesa i olosa koja nema muda za veće poslove, a la Djukanovic M, Av i slično.

To su jajare koje će vam namestiti tender za 10 000e ili za 3 nedelje jahtinga.

Ono što je u Srbiji su zapravo mafijaši, to su ozbiljne njuske spremne na sve za ogromne pare.

Jedina razlika je što su ljudi u EU "mirniji" zbog viših primanja, a ima i ovde inace da te zgazi sin Albanskog privatnika i puj pike ne važi.

Smrde su ovim danas polazali da podržavaju mafijanje u Bg kao i prethodnih 15 godina skoro.

Od njih očekivanja NULA /0.

Zaboravite ih.

Edited by JohnnyDragon
Autokorekt me je..
  • Like 2
Posted
21 minutes ago, NMX said:

Nisam baš siguran kakve izjave očekujete? Izlave su po protokolarnom diplomatskom jeziku kakve se daju u javnost. I ova izjava, i izjava francuskog ministra spoljnih poslova su pre svega zbog napada na civilni sektor u prethodnih par nedelja, i posledica su ozbiljnog lobiranja da se obrati pažnja. 

• Like 1
Posted

Niko od EU birokrata neće živeti u Srbiji ...

Mi ćemo ...

Do nas je ...

Istinska evolucija društva, jedina na duge staze ispravna je ona koja dolazi iznutra ...

Ako je barem 50% nas koji smo na ulici shvatilo važnost vladavine prava , funkcionisanja instittucija i ako nam je prag tolerancije na korupciju i nepotizam makar malo opao onda je ovo što se dešava danas već jedna ogromna pobeda nevezano za to kada će Vodja zglajznuti ...

• Like 14
Posted (edited)
8 hours ago, BattleBender said:

Ja bih pre ovo nazvao situacijom imamo topa za lovca, ili lovca za pesaka.
I oni imaju mnogo manje vremena na satu da razmisljaju. Sad samo chop-ujes po malo, i kraj je izvesan.

Kad već pravimo ovakve analogije, mislim da smo ipak daleko od neke tehničke završnice.

Ali mi je sve ovo poslednjih nedelja izgledalo kao neka pozicija iz hipermodernog otvaranja, gde su studenti zauzeli centar, izbegavaju razmene i lagano smanjuju manevarski prostor nenadležnom, izbegavajući svaku potencijalnu opasnost ko Ulf Anderson.

I na kraju nenadležni gubi strpljenje i pokušava agresivni protivudar (potez topom xexe), računajući da će doći do razmena, likvidacije centra i komplikacija u kojima se on snalazi, gde će da preuzme inicijativu.

A studenti samo pomerili kralja sa g1 na h1.

P.S. Zapratio sam gospođu, nisam bogznakakav kuvar ali možda postanem.

Edited by Smrtokapa
  • Like 2
  • Love 1
Posted
3 hours ago, Klotzen said:

Ovo sa LRAD-om što je Dačić radio je ili namerno urađeno da se osveti nepomeniku ili je parodija u stilu legeldarnog "Golog Pištolja". Umro sam od smeha. Kada su demonstrirali prvi uređajj a on crn i ni ne liči na onaj sa slike pa onda ovo gde se vidi ime pa zatim i demo koji izgovara "Long Range", a to su prva dva slova u skraćenici LRAD. Dakle neverovatan amaterizam da se nisu potrudili da makar naprave neki scenario.

Sumnjam da je Dačić namerno ovo uradio jer on je ministar, na kraju dana njegova odgovornost je veća od nepomenikove osim ako nema dokaze da je Nepomenik to lično naredio.

S druge strane u onom videu kuka da ima šećer 20 a sa lekovima 15. @Eddard raspitaj nam se kod kolega koliko mu daju 🙂

Mene doktorica htela da bije kada su mi trigliceridi bili na 3 a ovaj tuče šećer 20.

Druže, Dačić je samo glasnogovornik u MUP. Bukvalno.
Pita se otprilike oko zaposlenja kafe kuvarica i čistačica u ministarstvu i to je to otprilike.

MUP vodi bata Andrej.

• Like 6
Posted

EU mnogo više voli litijum i kokainske pare svojih krimi partnera nego vladavinu prava i poštovanje zakona. Same old.

Nek sisaju kurac, naše je da sačuvamo ovu zlatnu generaciju ovde i ne izneverimo u borbi, vredniji su od 150 milijardi i svih klastera.

• Like 5
  • Love 1
Posted (edited)
7 minutes ago, Drug Crni said:

Pita se otprilike oko zaposlenja kafe kuvarica i čistačica u ministarstvu i to je to otprilike.

MUP vodi bata Andrej.

Ne znam kolka mu je realna moć, ali ovime što je danas pokazao mu je uterao spolovilo do grla.

Jeste da motivi nisu isti kao studentski, ali odradio je posao.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 1
Posted
10 minutes ago, Drug Crni said:

MUP vodi bata Andrej.

ne bas

Posted (edited)

Dacicu se vidi da nije zdrav fizicki, deluje pogubljeno i ne cudi me da mu je secer 20. Nije lako izdrzati toliki pritisak, dinstanje, pumpanje, pljuvanje u lice, mrznju i prezir, a uz to znas da lazes i da si djubre. Odrazice im se svima na zdravlje, a pacovi vec beze sa broda. Djuka Bizon krenuo sa filozofijom kako nema ni jednog prijatelja nego da se druze sa njim iz koristi, no sheet Sherlock.

Docice se do tacke da ce im biti blazeno olaksanje da sidju sa vlasti i otpuste pritisak, meni se i ne zuri jer uzivam dok se dinstaju u svom sosu.

Edited by Cavani
  • Like 6
  • Pumpaj! 1
Posted

Potpisao bih sve sto je @Jurgen napisao danas, uz malu izmenu da to ne vazi samo za subotu, vec da je svaki dan sve radosniji i radosniji.

Ne mogu da srocim kolicinu radosti i euforije koju osecam iz dana u dan, mislim da ni mi jos uvek nismo svesni sta smo tacno pokrenuli. Danas sam sirom interneta u vezi situacije u Turskoj nailazio na komentare kako treba da se ugledaju na nas i ono sto se desava ovde.

Koliko samo ovakve situacije zblizavaju ljude, i ljudi napokon postaju svesni da su oni ti koji imaju moc.

Daleko od toga da je borba gotova, ima ovde jos dosta da se rilja, ali mi deluje da ova drzava i svet napokon postaju mesto u kome se vredi necemu nadati.

Sve i da izgubimo ovu borbu i da se sve ovo izduva kao balon sumnjam da ce bilo ko od nas da zaboravi kako je izgledalo ovih par meseci i kako smo se osecali tad. A i to valjda vredi nesto.

• Like 5
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1