bergkamp bcd Posted February 8 Share Posted February 8 On 2/2/2025 at 11:38 PM, freethrow said: Previše pojednostavljeno i suštinski pogrešno. U SNS jesu prešli upravo najtruliji delovi DSa koji su bili ili skloni kleptomaniji ili povezani sa DBom, ali SNS nije fuzija SRS i DS. Zapravo, u SNS su presli skoro svi poznati osim onih vodja stranaka kojima sujeta nije dozvoljavala da postanu samo tockic u masineriji koji bi ucestvovao u hvaljenju Velikog Vodje. Na primer, Djilas je jedno vreme pokusao da napravi neki dil sa Vucicem, onda se povukao iz politike, sada vodi opoziciju jer ima jednostavno preveliki ego da bi bio jos jedan Sapic ili Bastac. Sto se tice spoljne, unutrasnje ili bilo koje druge politike, SNS je uzela ponesto iz svake stranke - SRS nikada ljudima nije obecavao nekakav standard, oni su bili najpre nacionalisti, pa kasnije nacional - populisti. Ovo naprednjacko "Srbija se gradi" je uzeto 1/1 od URS i Mladjana Dinkica, od DS je uzeta ta politika "i Kosovo i Evropa", od SRS ta sizofrena borba protiv korupcije i nekakvih lopova iz davne proslosti + kult velikog lidera. Nije uopste cudno da je SNS bukvalno pojeo te dve stranke. Zelis da budes agresivan prema politickim protivnicima, da se boris protiv "zutih lopova", da malo pljuckas po Hrvatima - sta ce ti uopste SRS, eto SNS umesto njih. Zelis da budes "zuti lopov", da se koristis drzavnim resursima, da lazes kako razvijas zemlju, a zapravo razvijas svoj novcanik - sta ce ti DS, eto SNS umesto njih. DS je imao Sladju koja nije umela da nauci jedan pasus napamet na govoru posvecenom dr Djindjicu, SNS ima 100 Sladji. Na kraju, prosecan birac i ne zeli pobedu radikala, neku izolaciju, siromastvo, prkos, nacionalizam. Prosecan birac zeli i SRS i DS demagogiju, zeli da ga neko laze o "sve boljoj ekonomiji" i "svi evropski lideri nas hvale", kao i o "velikom lideru koji ne savija kicmu ispred zlog zapada, koji se bori protiv kriminalaca, koji otima lopovima i daje narodu". I eto, to je narod i dobio. Na kraju krajeva, to je isti narod koji je, kada su mu ponudjeni original SRS i proevropski SNS, dao SNS pet puta vise glasova. Naravno i mediji su odradili svoj posao, ali poenta je jasna. On 2/3/2025 at 5:32 AM, tomas.hokenberi said: Šta o tome misli AV je prilično jasno. Onaj ko je lepio plakate sa natpisom "ulica Ratka Mladića" je se prilično jasno pozicionirao. Posebno kada se doda da vlast štiti one što crtaju murale Ratka Mladića a kažnjava one koji ga prefarbavaju. A šta o tome misli Miloš Jovanović? Da li je za njega Ratko Mladić heroj ili ratni zločinac? Uopste nije jasno jer Vucic cini sve da ljudi zaborave da te dileme koje pominjemo uopste postoje. Pricamo o coveku koji je otisao u Srebrenicu, dakle vise ne o coveku koji je pricao za Mladica to sto je pricao. Sta o tome misli Jovanovic, ne znam, verovatno nesto mlako nacionalisticki, tipa "borio se za svoje, ali je i pravio greske". Sto je na kraju krajeva i nebitno, jer je Jovanovic opozicija i on moze da prica sta hoce. Postace bitno onda kada dobije ambiciju da sam vlada kao i Vucic. On 2/3/2025 at 5:32 AM, tomas.hokenberi said: Apropo "desne opozicije" tačnije NDSS čini se da ti misliš da su oni jedina "prava opozicija" ali ih SNS i služba rasturaju pošto ih se plaše pa su zato slabi. Međutim oni su slabi pošto se bore za isto glasačko telo kao i SNS. I to dobar deo "tvrdog jezgra SNS" odnosno bivše SRS i DSS glasače. SNS je nastao od SRS i pokupio DSS glasače, a tek kasnije one što "uvek glasaju za vlast" i druge preletače uključujući sve najgore što je bilo u prethodnoj vlasti. SNS stvara i podržava razne "desne" stranke da apsorbuju one nezadovoljnike koji više nisu zadovoljni parolama i vide da AV jedno priča a da se stvari na terenu drugačije odvijaju (što ih više "brani" Srbima na Kosovu je sve gore). Na kraju oni praktično opet glasaju za SNS. Ja ne sumnjam da su se "službe" infiltrirale u sve opozicione (a i "pozicione") stranke i da svugde imaju svoje trojance i sabotere. Problem sa "desnim" strankama u Srbiji, čak i onim koje nije stvorio ili preuzeo SNS, je što se njihovo "desno" uglavnom svodi na čist nacionalizam i šovinizam. Razlika je samo što su neke poput NDSS "salonskog tipa". Tzv. "Srpska desnica" , poput SNS, uzurpira pojam patriotizma i svodi ga na sirovi nacionalizam. Koji procenat glasača NDSS ima pojma šta je ekonomska politika NDSS? Ustvari evo pravog pitanja: Šta je ekonomska politika NDSS? Daleko od toga da mislim da su NDSS jedina prava opozicija, da je tako ne bih uopste ni pisao o izborima, politici ili bilo cemu jer bi za Vucica direktno ili indirektno glasalo jedno 95% ljudi. Ako si mislio "jedina prava desna opozicija", pa za sada je to tako. Sto se tice istorije, ispravio bih te jednostavnim brojkama i rezultatima izbora 2012. i 2014.: 2012. SNS 940 000 (25%), DS+ 860 000 (23%), SPS 570 000 (15%), DSS 270 000 (7,3%), LDP+ 255 000 (6,8%), URS 215 000 (5,77%), SRS + Dveri 350 000 (9,4%) 2014. SNS 1740 000 (50%), DS+ 420 000 (12,1%), SPS 485 000 (14%), DSS 150 000 (4,4%), LDP+ 120 000 (3,5%), URS 110 000 (3,15%), SRS + Dveri 200 000 (5,8%) Nije tesko videti da je SNS dobio 800 000 glasova vise. SPS je dobio 100 000 glasova manje, DSS 120 000 manje, ostala desnica 150 000 manje, DS, LDP i URS zajedno cak 680 000 manje! Jasno je od kojih je stranaka SNS uzeo najvise glasaca, toliko o tome da je u pitanju samo SRS za kojeg glasaju samo zli desnicari. Zapravo, jedan dobar deo ex biraca SRS vise ne glasa za SNS, sto se vidi kada postoji neka desnicarska ponuda, kao 2023. On 2/3/2025 at 9:27 AM, BattleBender said: Je taj što je postoje. I što zapravo odlučuju pitanje politickog balansa sa svojoj stalnih 500k + glasova. Druze, bukvalno si napisao da Srbija treba da bude jedina zemlja kojoj ce neka najdesnija varijanta biti DS ili sada SSP. To bi bilo kao kada bih ja napisao da treba da se ugase i Crvena zvezda i Partizan, da se osnuju novi klubovi i da se ljudi uce da vole klubove iz svojih gradova ili okoline. Ti bi mozda na takvu ideju i lupio plus, ali to to niti bi bila demokratska ideja niti nesto sto je izvodljivo. U Finskoj i Svedskoj su antiimigranstske stranke dobijale sve vise i vise glasova i na kraju su usle u vlast. Razlika izmedju nas i njih je sto je u Finskoj na izborima izmedju umerenije opcije bivseg lidera Soinija i radikalnije opcije koju je predvodio Jussi Halla - Aho ova druga opcija lagano dobila podrsku 90+% biraca koji su ranije glasali za "istinske Fince". Kod nas su umereni dobili pet puta vise glasova, jer nije bitna politika nego je bitno sta kazu lideri. Za bilo kojim populistima (recimo i populistima kao sto je bio Radulovic 2014. - 2016.) prestajace potreba onda kada opcija na vlasti bude resavala barem neke bitne probleme. Ovo da je potpuno nebitno kako zivimo, ali ce nam biti super kad priznamo Kosovo, udjemo u NATO, uvedemo sankcije Rusiji, pa to je radila i Djukanoviceva CG, pa je svima osim nekim liberalima iz okruzenja (Bosna, Srbija, CG, Hrvatska tipa Mesic) jasno na sta je licila CG dok je vladao Milo Djukanovic. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted February 8 Share Posted February 8 13 minutes ago, Constantin said: On, kako legne uveče, samo razmišlja kako će da gane lojalne Srbe....mada, on kaže ne spava. Nema smetova kod Feketića, sad kad krenu požari-opasno, a budući da mu je opsesija da bude "veći" od Sloba i od Tita, plagira njihove dogadjaje iz života, ali on, kao i u svakom vicu je onaj Era ilik Srbin, koje je sve zajebo. Ako se sećaš, i Slobi su pucale gume, navodno su Slobu na BMW-u gume bile napunjene plinom....sutra će DJV-Žvala II "doći do saznanja" da je Marinika Tepić skalpelom odvalila gazeći sloj na ovim Linh Long gumama.... Pa razmišlja valjda i o sopstvenom dupetu. Da se razumemo, sve ovo što si napisao je tačno 100%, ali ona gume jeste otišla u 3PM. On je to samo iskoristio da napravi još jedan promotivni cirkus, što je takođe tačno. Ovo što se desilo ne sme da se desi ni običnom vozilu koje vozi prosečan građanin jer kada ode guma na tolikoj brzini onaj u kolima takođe može da ode, i to kod. sv. Petra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted February 8 Share Posted February 8 11 minutes ago, DJ_Vasa said: On je to samo iskoristio da napravi još jedan promotivni cirkus, što je takođe tačno. Tvorac wi-fi "Smederevca".... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted February 8 Share Posted February 8 Niški politički triler i veleobrt u slučaju "Ruska stranka"....Putin zvao lično Perića u Niš...na mobilni.... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drgnk Posted February 8 Share Posted February 8 Bilo bi tu podosta posla i za Frojda da pronikne u bespuća mentalnog sklopa ljudi iz Ništa, koji su glasali za nešto što se zove Ruska stranka. 🙄 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted February 8 Share Posted February 8 44 minutes ago, bergkamp bcd said: Druze, bukvalno si napisao da Srbija treba da bude jedina zemlja kojoj ce neka najdesnija varijanta biti DS ili sada SSP. To bi bilo kao kada bih ja napisao da treba da se ugase i Crvena zvezda i Partizan, da se osnuju novi klubovi i da se ljudi uce da vole klubove iz svojih gradova ili okoline. Ti bi mozda na takvu ideju i lupio plus, ali to to niti bi bila demokratska ideja niti nesto sto je izvodljivo. U Finskoj i Svedskoj su antiimigranstske stranke dobijale sve vise i vise glasova i na kraju su usle u vlast. Razlika izmedju nas i njih je sto je u Finskoj na izborima izmedju umerenije opcije bivseg lidera Soinija i radikalnije opcije koju je predvodio Jussi Halla - Aho ova druga opcija lagano dobila podrsku 90+% biraca koji su ranije glasali za "istinske Fince". Kod nas su umereni dobili pet puta vise glasova, jer nije bitna politika nego je bitno sta kazu lideri. Za pocetak, molim moderaciju da ovaj post, pa zatim i moj prebace na adekvatnu temu (left-right) 1. Sta znaci da najdesnija opcija bude DS? Da li se to veze za rec "demokratska"? I sta to znaci da su oni najdesnija opcija? 2. Ne bi bilo neke velike stete da se ugase Zvezda i Partizan, sa antropoloske strane. Sigurno ne bih lupio plus na ideju da ljude uce da vole nesto samo zato sto je grada u kojem zivu. To mozda ti, kao sklon desnim idejama bi uradio. Omiljeni sport desnicara je da se pozivaju na demokratiju kada im odgovara da se nesto meri i odlucuje na osnovu sta kaze na osnovu toga kako se izglasa i kako narod kaze. Narod koji je sistematski urusavan, frustriran i utupljavan, kako bi razmisljao neracionalno. Evo ti misaoni eksperiment/scenario... sutra se zavrsi rat izmedju Rusije i Ukraijne. Za mesec dana obe strane, tj njihovi politicki celnici, odluce da pokusaju da se napravi lep i miran zivot, da te 2 drzave pokusavaju da zalece rane i da u narendim periodima obnavljaju uslove. I tu se nadju naravno desnicari sa obe strane koji ce da kazu "Ne moze to tako, dajte narodu da glasamo da l ce ponovo da budemo ok jedni sa drugima!" Naravno da ce narod sa obe strane da zeli/glasa vecinski da tako ne bude, nego da se medjusobno mrze jos vekovima. Jer su rane sveze. Obican covek ima pravo da ima slobodu misljenja, i da zeli da svoj zivot provede tako da ispuni sebe i pronadje se. To ne znaci da je obican covek relevantan da donosi najbitnije drustvene odluke, sa jos drugim obicnim ljudima. 3. Cela prica sa migrantima je jos jedan nacin da vi desnicari tupite kurac i opravdavate svojih nacela, i trazite svet po vasoj meri i vasim idejama. Uhvatite se za neku pricu koja je hiljadama kilometrima daleko, u totalno razlicitim okolnostima. Migrantska politika nije stvar levice i desnice. I izuzetno mi ide na onu stvar abuse-ovanje narativa "Pogle, vidiš i tamo, ljudima smetaju migranti, a to je normalan i razvijen svet. Vidiš svuda toga ima, mora da postoji i desnica. Ne može bez toga" To tako veze nema sa životom, ali znam da mogu samo da se nerviram na to ceo život, jer će desničarski narativi uvek da se kunu u prinicipijalnost, a zapravo da se služe naljigavijim forama. To je modus operandi. Ako se drustvo brani od velikog naleta migranata, ne bori se da bi odbranilo nacionalni identitet, ili zato sto se plasi odredjenih nacija/rasa. Ako ti sredjujes dvoriste godinama, uredjujes ga lepo, investiras u njega, imas rasporedlu poslova, morao si ukucanima da se uskladis ko ce kad sta da radi, raspodelu poslova, sredjujete prioritete i raspodeljujete resurse (finansijske/vremenske) kako bi odrzali to lepo dvoriste, da to bude odrzivo itd. I sad ti dodjem ja, komsija, pokacio sam se sa caletom, i pitam te "Komso, mogu li da blejim kod tebe, da postavim kod tebe sator?". Ti u fazonu "Pa mozes da prespavas veceras, mogu da ti pomognem dok se ne snadjes". Pa ja u fazonu, dovedem i brata tu, pa dovedemo i drugare koji se isto pokacili sa roditeljima, oni postave svoj sator. Seremo na travnjak, koristimo tvoje resurse, suskamo do 1h nocu kad se tvoja cerka vraca iz grada. I to tako traje mesecima. Ja ocekujem da ti i tvoja porodica nastavite da odrzavate sve isto, da jos duplo vise ulozite truda i vremena da sve ostane isto. Da pored svih obaveza, sad jos 3 puta dnevno mora da cistite nasa govna, i nase pikavce sto ih gasimo u travnjak. Ti ne znas sta ces sa mnom, pa pozoves mesnu zajednicu, potegnes inicijativu da to nekako zajednica resi zajednicki. I sad, zajednica nadje neko resenje, nadju mi neku kucu, neki modus da zivis nekako. Ali ja necu... lepo mi kod tebe, bas zelena trava, bas dobar lad ima, svidja mi se tvoja lipa i tvoj bor. Ako me isteras iz dvorista, nisi me isterao ni zato sto mene licno ne volis, niti moju rasu/naciju, niti moje prezime. Migrantske krize nisu po difoltu problem odbojnosti prema odredjenih nacija, niti odbijanja ljudi odredjenih nacija/rasa/etnickih grupa. Drustva mora da razmisljaju o balansu, i zadrzavanju funkcionalnih drustvenih struktura. Nije nista niti nacisticki/fasisticki/rasisticki ukoliko drzava nije potpuno otvorena prema migrantima iz drugih drzava. Drzava ima obavezu prema onima koji godinama/dekadama zive u njoj da odbrane institucijonalnu, privrednu, a pre svega bezbedonosnu odrzivost. Konkretno migrantske krize mora da budu medjunarodna stvar, i to je resivo samo tako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted February 8 Share Posted February 8 44 minutes ago, BattleBender said: Za pocetak, molim moderaciju da ovaj post, pa zatim i moj prebace na adekvatnu temu (left-right) 1. Sta znaci da najdesnija opcija bude DS? Da li se to veze za rec "demokratska"? I sta to znaci da su oni najdesnija opcija? 2. Ne bi bilo neke velike stete da se ugase Zvezda i Partizan, sa antropoloske strane. Sigurno ne bih lupio plus na ideju da ljude uce da vole nesto samo zato sto je grada u kojem zivu. To mozda ti, kao sklon desnim idejama bi uradio. Omiljeni sport desnicara je da se pozivaju na demokratiju kada im odgovara da se nesto meri i odlucuje na osnovu sta kaze na osnovu toga kako se izglasa i kako narod kaze. Narod koji je sistematski urusavan, frustriran i utupljavan, kako bi razmisljao neracionalno. Evo ti misaoni eksperiment/scenario... sutra se zavrsi rat izmedju Rusije i Ukraijne. Za mesec dana obe strane, tj njihovi politicki celnici, odluce da pokusaju da se napravi lep i miran zivot, da te 2 drzave pokusavaju da zalece rane i da u narendim periodima obnavljaju uslove. I tu se nadju naravno desnicari sa obe strane koji ce da kazu "Ne moze to tako, dajte narodu da glasamo da l ce ponovo da budemo ok jedni sa drugima!" Naravno da ce narod sa obe strane da zeli/glasa vecinski da tako ne bude, nego da se medjusobno mrze jos vekovima. Jer su rane sveze. Obican covek ima pravo da ima slobodu misljenja, i da zeli da svoj zivot provede tako da ispuni sebe i pronadje se. To ne znaci da je obican covek relevantan da donosi najbitnije drustvene odluke, sa jos drugim obicnim ljudima. 1. Ovo ti je klasican SNS spin, "ti si sklon desnim idejama", "vi desnicari" i ostalo sto si napisao kada si opisivao moje stavove. Moji stavovi su jasni, oni su ekstremno demokratski i ja sam za to da svako ima pravo da iskaze svoje misljenje i da se nijedno misljenje ne uzima zdravo za gotovo samo zato sto lepo zvuci, zato sto vodja tako kaze, zato sto nauka tako kaze, zato sto vecina tako kaze i tome slicno. "Ne slazem se sa tobom, ali cu do smrti braniti pravo da kazes ono sto mislis", naravno ako ne zelis da nameces samo svoje stavove i sve druge proglasavas ilegalnim, pogresnim i necim sto ne sme da se dozvoli. 2. Ako si tako lepo objasnio zasto raste otpor prema imigraciji, onda bi trebalo da shvatis da je problem ovog drustva (veliki) beogradizacija, odnosno teznja ljudi da se presele u glavni grad i napustanje najpre sela, pa manjih gradova, pa svih vecih gradova. Izostanak podrske lokalnim klubovima je samo simptom, "ovaj grad nema buducnost, nema sportski klub vredan moje podrske, idem da podrzim nesto sto je udaljeno jer i sam zelim sutra da zivim u BG". Zapravo, desnicari i podrzavaju takav narativ jer ih uglavnom nije ni briga za te ljude, a nije ih ni briga za ono sto proklamuju. Nekog tamo Milosevica i Vucica, kao i sad desnicare u Hrvatskoj nije briga sto niko ne zeli da zivi u tim krajevima u kojima su ziveli Srbi, sto niko nece da razvija te krajeve, pricacemo da je to "Velika Srbija/Jugoslavija/Hrvatska", a svi iz Knina bi ionako odlazili ili u Beograd ili u Zagreb. 3. A ko je relevantan? Pretpostavljam neki umni ljudi ciji stavovi imaju skoro 100% preklapanja sa tvojim? Uh, sto me cudi, pa svako misli za sebe da je genije, da je mnogo pametniji od vecine u svojoj okolini, da bas on ima prave ideje. Sve dok ne dodje neko drugi i ne kaze nesto tipa "ako ovako nastave ljudi da imaju jedno ili nijedno dete ima da nas nema za 50 ili 100 godina, ima da kod nas zive samo migranti i penzioneri. Nista, resenje je da smucimo zivot onima koji nemaju dece, nema sta covek da se pita o icemu sto je bitno za drustvo kad se vodi samo nekim svojim interesima". Ti ces reci, pa ja sam levicar, meni je ta ideja odbojna i grozna, ama svejedno je, kada nameces svoje stavove i kada to zagovaras bolje gledaj da imas vecinu i da imas silu iza sebe jer ako nemas bices tlacena strana. 4. Ovaj primer sa ratom u Ukrajini - jel hoces da kazes da je greska sto je Janukovic srusen, jer je on srusen na talasu nacionalistickih emocija, u vreme kada su desnicari skocili na 10%? Ili da je greska sto Estonci, Letonci, Litvanci i Poljaci bas zbog nacionalizma ne mogu da smisle Rusiju? Opet, mozda je greska sto ljudi sa istoka Ukrajine nisu zeleli da zive u antiruskoj Ukrajini? Ono o cemu ti pricas je neka utopija o svetu bez granica, pa je onda nekom Ukrajincu zapravo svejedno da li je Krim tamo ili ovde, njemu je cilj da nadje dobro radno mesto, samo mu zli nacionalisti podmecu mrznju prema Rusiji. Zapravo, iz tvog pisanja bi moglo da se zakljuci da je Ukrajincima najbolje bilo da kazu, "cekaj, ovi Rusi su jasno mocniji, eto im i Kijev ako zele, moj gradic ce da bude sacuvan, stotine hiljada zivo, sve ce biti super. Koga briga da li mi je predsednik neki tamo Porosenko ili Putin?" Krajnje infantilno razmisljanje. 5. Sto se tice antiimigranstske politike to je ono klasicno razmisljanje nereligioznih liberala - "eto, mi smo se borili da se uticaj religije suzbije da bi nam sad dolazili muslimani, e ne moze tako, ova drzava ce ostati vecinski nereligiozna". Problem je sto su takvi liberali manjina, ljudi koji glasaju za desnicarske partije su ljudi koji nisu samo protiv nekontrolisanog ulaska nego su gubitkom religije priglili osecaj pripadnosti vecinskom kolektivu, pa tako Zemour prica kako ce prave Francuze zameniti oni koji nisu Francuzi, Farage prica kako su u Londonu belci manjina i tome slicno. Oni koji osecaju da su gubitnici globalizacije ce razmisljati "cekaj bre, pa nasih je sve manje i manje, nema vise ovih ili onih obicaja kojih se rado secamo, e pa ne moze tako, necete mu uzeti ono sto mi jedino vredno u zivotu, kad vec nemam neki zivotni standard". Naravno, bogati ce razmisljati kao ti "mi smo drustvo koje je izgradjeno na izrabljivanju kol.... ups, toleranciji, kad bi samo kod nas dolazili nereligiozni likovi iz istocne Azije umesto ovih muslimana koji ne razmisljaju kao mi, ali eto, ne dolaze, ma hajde da se udruzimo malo sa ovim gubitnicima globalizacije, izbacimo migrante, a onda da se vratimo ismevanju siromasnih luzera". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted February 9 Share Posted February 9 11 hours ago, Nek grmi jako said: Samo čekam da iskoči na YT klip kako Kesić, Marko i Rada čitaju imena svih mesta u Srbiji koja su stala uz studentske proteste. Pa da ga okačimo i ovde... Nek stoji i neka se vidi. Nisam još našao, ali zato ima ovo. Ponovo se raspadoh. Aj' ne zaplači majčin sine. 4 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 9 Share Posted February 9 Večeras u 22h ispred Hrama Svetog Save je planiran doček 5 maratonaca koji su jutros krenuli iz Kragujevca, a koji će predati štafetu kolegama sa BG univerziteta kao poziv za 15.2. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted February 9 Share Posted February 9 34 minutes ago, DameTime said: Večeras u 22h ispred Hrama Svetog Save je planiran doček 5 maratonaca koji su jutros krenuli iz Kragujevca, a koji će predati štafetu kolegama sa BG univerziteta kao poziv za 15.2. Ko želi, može da prati kragujevačke maratonce live 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 9 Share Posted February 9 Predmetna institucija ceremonijalnih ovlašćenja najavio pisanje knjige. Znači,Acika piše Mein Kampf vol II? Nadam se tokom dugog robijanja 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted February 9 Share Posted February 9 2 minutes ago, Drug Crni said: Predmetna institucija ceremonijalnih ovlašćenja najavio pisanje knjige. Znači,Acika piše Mein Kampf vol II? Nadam se tokom dugog robijanja Kako sam sprecio obojenu revoluciju!Jer u Srbiji nece biti obojene revolucije! Moron. Kaze do Vidovdana ce je zavrsiti. :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 9 Share Posted February 9 8 minutes ago, Drug Crni said: Predmetna institucija ceremonijalnih ovlašćenja najavio pisanje knjige. Ordur bizar. Quote Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sprema da do Vidovdana, 28. juna, napiše knjigu „kako je pobedio obojenu revoluciju u Srbiji“. „Sad se spremam da do Vidovdana napišem knjigu kako sam pobedio obojenu revoluciju u Srbiji, jer revolucije u Srbiji neće biti“, rekao je Vučić na skupu u Sportskom centru „Jezero“ u Kikindi, u kom je bio okačen veliki transparent „Vojvodina je Srbija“. No dobro, ovaj roman se već sam piše, moguće da će kraj biti malo izmenjen i doteran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 9 Share Posted February 9 18 minutes ago, Drug Crni said: Predmetna institucija ceremonijalnih ovlašćenja najavio pisanje knjige. Znači,Acika piše Mein Kampf vol II? Nadam se tokom dugog robijanja Krcun i ja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted February 9 Share Posted February 9 Radikali rekli "Vojvodina je Srbija"? E pa Vojvođani, da vam prvi čestitam nezavisnost, nek' vam je sa srećom! 1 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted February 9 Share Posted February 9 Nisu oni te sreće, pošto su radikali zapravo rekli "Vojvodina republika". https://n1info.rs/vesti/aktivisti-sns-uz-pomoc-komunalne-milicije-postavili-transparent-vojvodina-republika/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted February 9 Share Posted February 9 Jbt nema granice za njih, nema nikakve sumnje da su spremni na sve, bukvalno na sve. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted February 9 Share Posted February 9 Jbt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola Posted February 9 Share Posted February 9 Ako ikada oteramo ovo zlo zabraniti delovanje radikalne stranke zakonom. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted February 9 Share Posted February 9 33 minutes ago, Don Dusko said: Kako sam sprecio obojenu revoluciju!Jer u Srbiji nece biti obojene revolucije! Harry Potter i sprečavanje obojene revolucije u Srbiji ...❤️ 2 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted February 9 Share Posted February 9 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molina23 Posted February 9 Share Posted February 9 Šta drugo može svinjac od službe i Bebinih đaka da osmisle osim lažnih separatista, atentata i državnih udara. Isto ovako su spasavali i Milaša u CG sa čuvenim državnim udarom na dan izbora, gde mu je naravno brat iz Beograda asistirao u svom tom ludilu punim kapacitetom. Podsećanja radi specijalni državni tužilac Katnić, desna im ruka i osvedočeni kriminalac je danas u Spužu bez izgleda za izlaskom do kraja svog bednog života. Teta Zagorka treba da misli o tome ovih dana. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted February 9 Share Posted February 9 16 hours ago, 033zero330 said: Posle svega, zbilja miriše na fejk. Ovo je def ili namešteno ili je sns uspeo da razjebe i kobre i službu za obezbeđenje visokih državnih funkcionera. Prvo, služba obezbeđenja predsednika države iliti kobre vozi VIP osobu u prvom vozilu, na magistralnom putu vozeći po sredini. To radi prvo vozilo i treće vozilo, drugo vozi normalno i u tom vozilu se nalazi vip. Sa dva vozila idu samo kad je boranija od funkcionera u pitanju. Pogledajte na snimku (oko 9-10 sekundi snimka) kako nailazi iz suprotnog pravca sivi mercedes dok institucija izlazi i telefonira pored vozila. U tom trenutku je u tom mercedesu mogao da bude bilo ko i da isprangija psihopatu i ove njegove pacijente kao od šale. Zato ja ne bih isključio ono gore što sam napisa, da su razjebali sve što su mogli pa čak i obezbeđenje psihopate. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted February 9 Share Posted February 9 Evo neko je sve to lepo izanalizirao 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted February 9 Share Posted February 9 Vidi se put nije zatvoren, dolazi auto iz suprotnog smeta. Da je put zatvoren, nategnuto bi bilo al ajde, da ide Acika prvi jer se u koloni po protokolu menjaju mesta vozila iz bezbedonosnih razloga. Posto nije zatvoren put, prvo vozilo ide da ocisti put od drugih vozila jer kolona ide velikom brzinom, da uoci eventualne opasnosti i da bude prva meta u slucaju napada. Znaci ovde imamo situaciju gde u zemlji u kojoj imamo folklornu tradiciju kamiona sa peskom predsednik drzave ide prvi na putu gde nije obustavljen saobracaj!!?? Kobre propo. Aj sve, ali ako je samo pukla guma, ne objavljujes to odmah nego sacekas da se utvrdi sta je bilo pa onda il objavis ali je glupo objavljivati da ti je pukla guma i da ti se obezbedjenje ovako ponasa. Ako je diverzija sa ekaplozivom u gumi tek onda ne objavljujes da bi mogao utvrditi i ispitati sve i uhapsiti odgovorne pa tek onda objavis. Ovako je samo sviranje kurcu za fanove. Mada ovo bih ja podveo pod arcenje drzavnih resursa za privatne potrebe u rangu prevoza kupusa za zimnicu u kolima hitne pomoci i tako bih to i tretirao na sudjenju. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts