berti Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Ljudima je prekipelo više. Dosadasnja gandijevska borba je pokazala da mrcinu zabole za tako nešto. Mora se radikalizovati borba. Sogurno su tu njegovi batinašu, ali bolje i ovakav haos nego da se svi mirno raziđu, pa da ih sutra bude upola manje, preksutra par stotina... Ranije se moglo razmisljati da se sve to nekom drugom događa, ali posle ove tragedije i spoznaje sa se sutra moze srušiti most, zgrada... Sada nema dalje, do sada mas je izgladnjivao, zatvarao... sada hoce da nas potruje i fizički eliminiše. Nema nazad više. 2
Pletilja Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 (edited) 5 minutes ago, Smrtokapa said: Kao što gore napisa Kosjan, nisu svi koji lome ubačeni elementi. Ima tu i ljudi koji misle da se vlast magično ruši kada se upadne u skupštinu. Ili u ovom slučaju u gradsku kuću. Kao što ih je bilo 2020 prilikom onih protesta zbog kovid zatvaranja. Ne pomaže tu opoziciona organizacija na dan protesta, oni svakako ne nameravaju da se svrstavaju pod taj kišobran. Morali su da imaju plan za ovakvum situaciji i da iskoriste ovu provokaciju ubacenih vandala: nabacis kapuljacu pa uz vandale lepo upadnes u skuopstinsku zgradu i proglasis okupaciju, tacka. Ako je mogao Odisej ono s konjem pa razbucao Troju, ja bih bar pokusala. Sto se mene tice, na srpsku opoziciju vise ni slinac necu da bacim. Mislim, ni inace ne bacam izlucevine okolo ali nemam nista bolje da kazem. Edited November 5, 2024 by Pletilja
Geronimo Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 30 minutes ago, Cavani said: ... Toliko su opijeni vlasti da bi radije izazvali gradjanski rat nego preuzeli odgovornost i otisli iz fotelja. Sve 10, tipicni modus operandi. Ali ovde imam dopunu - nisu oni opijeni vlascu - oni su toliko ogrezli u ozbiljan kriminal da i nemaju drugu opciju nego da ne daju vlast po svaku cenu. Sa ikakvim prenosom vlasti morala bi da se potegne neka odgovornost. Stojiljkovic se ubio, Sokolovic se ubio sa dva metka, silni su ubijeni, Sainovic, Milutinovic, Simatovic Hag... A to je sve bilo mikro i mlako, neinstuticionalizovano 5. oktobra. Nece oni dati ni trunku vlasti bez krvi. Nazalost po sve nas... I tu pada prica o svim manama opoziciji (ima ih ohoho, al su nebitne). Mi, normalni, nismo spremni na krv, a oni to znaju i zabole ih... Nama, normalnima, lakse je da odemo odavde... Jos jednom, mora sve mnogo drugacije, pametnije. Ali stoka jedino razume nasilje i jedino na to reaguje... Ni A svet, Evropa, Rusija, Kina? Vucic svakome daje sta mu treba. Ni sa kim nema partnerstva, al svakome da guzicu. Pa zato i svakome od njih Vucic i odgovara... 13
Cavani Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Naravno da nisu svi ubaceni, ima ljudi kojima je doskurcilo a vide da od setnje nema nista, ima agresivnih, pijanih, onih koje povuce situacija, ipak je to velika masa ljudi. Ali ovi organizovani maskirani naoruzani sa palicama od kojih sve krece se zna ciji su, to je svima jasno. 6
Chaos Is Me Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Gradska kuća u NS kao i sve druge skupšine jedinica lokalnih samouprava, na kraju krajeva i sam Parlament kao najviše predstavničko telo u zemlji, sudovi, tužilaštva, policija redovna i komunalna, Vlada sa svim ministarstvima i organima uprave, medijske kuće itd su samo mesta gde se formalno realizuju odluke koje su donete na sednicama glavnog i ostalih o(d)bora sns-a. Svaki protest zbog toga ubuduće treba organizovati pred prostorijama sns, u kom god da je gradu protest, pa ako već neko ima porive za vandalizmom, takav vandalizam će biti usmeren na one koji takav vandalizam i mnogo gore pojave i zalivaju. Pa policija nek čuva stranačke prostorije i bukvalno umesto kao do sad da ih čuva "samo" suštinski, pod plaštom odbrane ustavnog poretka i institucija države. Ne znam kako se nijedan genijalac nije dosetio toga do sada. 4
Cavani Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 (edited) Upravo jedna teleca glava i par drugara udara merdevinama o vrata Gradske kuce i kao 50 policajaca sa druge strane vrata mu ne moze nista. Drugi sa motorolama cekaju instrukcije. Jasno da se ne plase jer su pajtasi. Ovaj scenario vredja inteligenciju cak i onim babama sa pinka. Edited November 5, 2024 by Cavani 4
McLeod Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Meni je u citavom ovom cirkusu nejasno dve stvari - zasto uvek neke gradske kuce i skupstine, zasto se ne napadne nesto drugo, ako se ne napada? Kako je moguce da ne postoji nikakva organizacija i kako je moguce da nikada nema ljudi koji bi mogli da artikulisu ovo i naprave nesto znacajno, ako treba da se razvuce masa na nekoliko mesta kad ih je ovoliko, ili samo da stoje na glavnom gradskom trgu i slikaju se da ih ima 50 hiljada, sta to znaci? Isto tako mi nisu jasni i ovi policajci na koje Vucic pusta navijace da ih gadjaju kamenjem jer im je to zanimljivo, a onda oni krenu da biju narod ni kriv ni duzan. 2
deez nuts. Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Ja ne znam zasto 1000 ljudi ne uzme i ne ispizdi tih 20 pavijana, pa nek ih centrala snsa skuplja posle u delovima. 1
Clash Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 2 minutes ago, deez nuts. said: Ja ne znam zasto 1000 ljudi ne uzme i ne ispizdi tih 20 pavijana, pa nek ih centrala snsa skuplja posle u delovima. Zato sto bi onda policija izasla da brani svoj outsourcing i ispresavijala tih 1000 ljudi. 2
DJ_Vasa Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 (edited) Vidim da su se i organizatori i političari zavukli u mišju rupu. Onaj tupavi Lazović je pre oko jednog sata odvalio da ne podržava nasilje, ali da razume bla bla. J*** ga ali i j*** ga to što razume. Koliki kreten mora da bude da ne kapira da ovu izjavu mogu da vrte danima na Pinku bez ikakvog šminkanja? Bilo je još ovih što javno kažu da razumeju, što samo potkopava protest. Jedino je Marinika javno rekla da su u pitanju barabe koje sarađuju sa SNS-om i to je to. Ako nekome nije jasno zašto kritikujem opoziciju i zašto ih smatram gomilom kretena i idiota, evo odličnog primera koji to ilustruje. Edited November 5, 2024 by DJ_Vasa 2
deez nuts. Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 1 minute ago, Clash said: Zato sto bi onda policija izasla da brani svoj outsourcing i ispresavijala tih 1000 ljudi. Nista onda, vracamo se na “sedi, ne nasedaj” pristup.
McLeod Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Upravo sam prisustvovao najwtf momentu ikada, tzv. policija u civilu privodi momka koji vice tukli su mi devojku i ja sam je branio i sad njega privode, jebeni Goran Jesic se stvorio od nekud, zaleteo u njih da ga spase i upravo su ga priveli.
Clash Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Evo i Jesica uhapaise. Neka i treba, sjebao sam auto kad je doveo Peperse na onu uzoranu njivu. 1 7
DJ_Vasa Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 (edited) 2 minutes ago, McLeod said: Upravo sam prisustvovao najwtf momentu ikada, tzv. policija u civilu privodi momka koji vice tukli su mi devojku i ja sam je branio i sad njega privode, jebeni Goran Jesic se stvorio od nekud, zaleteo u njih da ga spase i upravo su ga priveli. Jesi li u NS? Ako jesi, drži se i čuvaj se. Edited November 5, 2024 by DJ_Vasa
Henry Chinaski Posted November 5, 2024 Author Posted November 5, 2024 Ima i velika grupa ljudi ispred SNSa na Bulevaru, al sad da l su njegovi znaćemo ako krenu/ne krenu da ruše prostorije
Klotzen Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Dobro je Ješić odradio posao. Policija mora da se identifikuje kada hapsi a ovi to nisu uradili dok se on nije umešao. Mogli su da budu i parizerovi batinaši koji ga vode u sporednu ulicu da ga prebiju. Prilično sam siguran da će ga pustiti jer je pandur ovde zasrao. 2
fillam Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Just now, Henry Chinaski said: Ima i velika grupa ljudi ispred SNSa na Bulevaru, al sad da l su njegovi znaćemo ako krenu/ne krenu da ruše prostorije Njegovi su, psihopata se upravo obraća megafonom ispred ulaza u SNS prostorije masi koja skandira Aco Srbine... 2
McLeod Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 8 minutes ago, DJ_Vasa said: Jesi li u NS? Ako jesi, drži se i čuvaj se. Hvala 😄 ali nisam, gledam N1. 1
Kooineeperk Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 (edited) Svaki protest slicna prica. Apsolutno je ocigledno da na svakom protestu postoje ubaceni elementi koji ce izazivati nerede i delovati van nekih planova a sa ciljem da oskrnave proteste, a za njim krene i neki manji broj debila koji ne ispostuju planove protesta. To je toliko ocigledno da bukvalno samo budale ne razumeju. Zavadi pa vladaj. A planovi za proteste su gotovo i nepostojeci. Cini mi se da Novi Sad nije video vecu masu ljudi, veci potencijal, a koji je tako brzo razbucan delovanjem ovih ubacenih elemenata. Evo sada Vucic drzi govor nekolicini edit: (nije bas nekolicina, dobar je to zivi stit) SNSovaca ispred demoliranih prostorija stranke - pa gde su sada oni demonstranti sto su lupali? Sada ih nema... ma dajte molim vas. Otkud sada ovi SNSovci, spontano se okupili!? Dosta mladih... skinuli maske i dosli ovde. I sta dalje? Pa nema dalje. Covek je obrnuo igricu sa nama. Dalje postoji samo par opcija. Ili postajemo potpuni beskicmenjaci, Severna Koreja fazon (a manji deo ce emigrirati), ili cemo opet naci kicmu. Edited November 5, 2024 by Kooineeperk 2
Cavani Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Cekao je ladno Smrda da se vecina demonstranata i kriticna masa razidje nakon sto je napunio grad navijacima i policijom, pa se sada kao stari satro huligan pojavio okruzen sendvicarima u NS, da pokaze kako se navodno ne boji. Gde je bio kada su desetine hiljada gradjana bile na ulici. 3
McLeod Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 A on je naravno dosao na ulicu kada se protest zavrsio xD
СтелаРоса Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 Bas mnogo ljudi u NS, za mene neocekivano. Nisam siguran da su (svi) ovi sto su pravili incidente ubaceni elementi, ali vlast se toliko vesto godinama igra sa nama da vise ne verujemo nikome. Inace sam stava da ove mirne setnje nista ne donose. Zna se kako se postupa prema nasilnicima. Nazalost, ovu masu nema ko da predvodu i to je problem. 1
DJ_Vasa Posted November 5, 2024 Posted November 5, 2024 8 minutes ago, Kooineeperk said: I sta dalje? Pa nema dalje. Covek je obrnuo igricu sa nama. E, ovde čak i nije. Oni koji su išli na protest sigurno umeju da se informišu, a ovo što si napisao će se sigurno proširiti mrežama. Jedini problem je što su organizatori kreteni.
Recommended Posts