Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ako Pera Mađar stvarno bude stavio bolesnika na stand by režim, očekujem da će Mađari postati ustaše sa severa i državni neprijatelj br. 1. Promptno. Naravno u starom radikalsko-spinerskom stilu pripisaće sve Orbanove veliko nacističke ideje i secesije novoj Vladi. Iskopaće i prilepiće i Mikloša Hortija i Šandora Kepira ako treba. Šta im teško. 

Srećom stado je zauvek stado pa im ta promena ploče i bratstva neće mnogo remetiti ubuđali čorbaluk u mozgu. 

• Like 8
Posted

Usahli ozbiljno grmeo prdeo na RTSu, bas ga je ovo izbacilo iz takta.

Zanimljivo je da novine prenose njegove izjave sa slikama koje su bar 7-8 godina stare, gde i dalje nije sed i podbuo od laži, stresa i zla.

• Like 13
Posted

Pa cim je morao da gostuje odmah posle izbora Madjara za precednika Madjarske znas da ga je zabolelo i to bas.

Eno rezimski mediji vec pustaju pricu kao da ne moze da se ovo desi u Srbiji(da nije slicno(malo jeste al ipak nije)).

Znaci da boli a tek ce da boli.

• Like 2
Posted
49 minutes ago, Molina23 said:

Ako Pera Mađar stvarno bude stavio bolesnika na stand by režim, očekujem da će Mađari postati ustaše sa severa i državni neprijatelj br. 1. Promptno. Naravno u starom radikalsko-spinerskom stilu pripisaće sve Orbanove veliko nacističke ideje i secesije novoj Vladi. Iskopaće i prilepiće i Mikloša Hortija i Šandora Kepira ako treba. Šta im teško. 

Srećom stado je zauvek stado pa im ta promena ploče i bratstva neće mnogo remetiti ubuđali čorbaluk u mozgu. 

Teško jer onda gubi svm. Ja nisam siguran da ce svm se okrenuti protiv sns pogotovo što sns može da ponudi kintu koju je do sad Orban davao. Madjar je već najavio da će kinta biti uslovljena.

Posted

Sa kinte ili bez stranci, Madjari po Vojvodini imaju velike beneficije od Madjarske. To sta ce SVM raditi je nebitno, ako Madjar sutra nadje nekog da se dogovori sa njim iz Vojvodine i ovaj izboksuje beneficije za Madjare, SVM moze da dotira SNS koliko hoce, nece imati 500 glasova.

• Like 1
Posted

Država Mađarska brine o svojim sunarodnicima van te države nevezano za stranačku pripadnost. To im je zakonom propisano i ko god je na vlasti neće ucenjivati te ljude za pomoć kao što radi naša hulja. Mađari u Srbiji treba sami da uvide ko im je bolja opcija, ako su im draže huljine pare od normalne države Srbije neka nastave saradnju sa njim to je već do njih samih. Ni jednu manjinu ne treba plašiti i ucenjivati već im ponuditi bolji i pristojniji život 

• Like 2
Posted

Ocigledno ne razumete prirodu tog odnosa. Madjarska brine o svojim sunarodnicima u Srbiji i ne diskriminise ih na osnovu toga za koga glasaju. Ali to koliko brine moze varirati. Oni su sad u nekosenom, misle da ce im beneficije ako ne nestati, a ono se prepoloviti.

SVM je vezan za Fides. I oni to znaju. Sto znaci da nemaju politicki kapacitet da naprave novi dil sa Madjarom kako bi zadrzali beneficije. Neko nov moze napraviti novi dil i svi glasovi Madjara u Srbiji ce zbog toga ici njemu. 

To nije nikakva diskriminacija na osnovu toga koga podrzavaju. Madjari u Srbiji ce podrzati onog politicara koji ce biti u dobrim odnosima sa madjarskom vladom, to je potpuno prirodno i logicno.

Da li ce to biti SVM, DSVM, ili neka treca opcija koja mozda sada trenutno i ne postoji potpuno je irelevantno. Ono sto je bitno je da ce se sada igra menjati i da Vucic vise na glasove Madjara nece moci da racuna. Odnosno, ako oni budu bili tas na vagi na buducim izborima, ici ce sa opozicijom. To je promenom vlasti u Madjarskoj zavrseno.

Ne bi bilo zavrseno da Vucic nije pametan, pa je sve stavio na Orbana, kao onomad na Klintonku. Madjar nema nikakve potrebe ni interesa da sa njim ulazi u dilove, ima mnogo preca posla.

Posted

Nije realno da će SVM odma da promeni politiku jer bi onda bilo jasno da njima upravljaju oni u Budimpešti. Verovatno će to potrajati godinu-dve osim ako hulja ne pukne ranije, to bi im bilo najelegantnije. Meni lično Kula nije bitna, bitnije mi je da je SVM otvoren za ulazak u vlast sa studentima i opozicijom posle repbuličkih izbora nego da dobijemo Kulu.

Što neko reče, podrška Mađarima u Srbiji može biti različita. Recimo mogu da ulože 5, 50 ili 500 miliona evra u razne projekte koje lokalna vlast želi a to je u ovom slučaju SVM. Jasno je da sa 5 mogu eventualno nešto sitno da pokrpe ali sa većim ulaganjima mogu mnogo više i na taj način je SVM ostvario dominaciju.

Posted

Meni je ipak glavni utisak sa izbora u Mađarskoj koliko je sve to neka druga civilizacijska dimenzija za nas, čak iako je Orban bio nešto najbliže Lukašenku što postoji u EU. On je svakako bio autokrata, ali za razliku od ovoga s kojim mi imamo posla - makar nije psihopata. Još jedan dokaz (a kao da i treba neki dodatni) šta je EU, a šta su "istočne alternative".

• Like 17
Posted
13 hours ago, 40Wins said:

Zanimljivo je da novine prenose njegove izjave sa slikama koje su bar 7-8 godina stare, gde i dalje nije sed i podbuo od laži, stresa i zla.

I od rujnoga vina 🙄

Samo nek' se stresira, to je dobro po zdravlje.

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted
12 hours ago, drgnk said:

Postoji li mogućnost da raspiše izbore u trenutku kad je solidan deo građana otputovao na godišnje odmore? 🙄 🤔

Postoji naravno, i očekujem da to i uradi. Neki 5. ili 12. jul su realni datumi. 

Posted

Njegovi, naravno, neće ići na odmore, ili uzimaju aranžmane za neizborne dane... pa dobro, onda nećemo ni mi. :default_coffee:

Da prafaraziram neka druga vremena: Nema odmora dok traje obnova.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Nije stvar samo u izbornom danu, nego i u kampanji - junski odmori i ispitni rok.

Zanimljivo je da pomera datume od "do Vidovdana" ka "prva polovina jula". Kupuje vreme da vidi kretanje svetskih okolnosti. Ništa nije isključeno, znaćemo za četrdesetak dana, max.

Posted (edited)

Ja baš mislim da ova promena u Mađarskoj znači da ćemo imati izbore što pre, dok još uvek kontrolišu SVM. Takođe će u izbore ući na krilima pobede od 10:0, ako budu krajem godine taj momentum će mu izbledeti.

Prvi koji je izašao sa informacijom da se uopšte razmatraju izbori u junu je Milić, i izgleda da je bio u pravu. Ne znam da li postoji neka saradnja između studenata i njega, ali on je za predsedničke izbore daleko ozbiljniji kandidat od Đokića. Jedini čovek koji je pobedio Vučića na izborima od kad je ovaj zajahao. 

Edited by robespierre
Posted (edited)
4 minutes ago, Mina D. Harker said:

Milić je mutan lik. Nije li ispustio pobjedu u Nišu pozivajući institucije da rade svoj posao, ili tako neka budalaština? Ja mu ne vjerujem.

Pa nije, on je na vlasti u opštini Medijana, jedina opoziciona opština u Srbiji. I to koliko razumem sapliću ih nenormalno u pogledu finansija, ali su uspeli da oslobode gomilu para iz opštinskog budžeta prostom sistematizacijom i reorganizacijom radnih mesta u opštini (nema više službenih telefona, kafanskih ručkova, službenih vozila, predsednik opštine nema svoje savetnike, niti savetnici imaju svoje sekretare, itd.).

Ta priča da je Vučićev čovek pada na prostom logičkom testu jer je čovek pobedio SNS na izborima za najveću gradsku opštinu u Nišu. To nikada ne bi bilo dozvoljeno Vučićevom satelitu. 

Edited by robespierre
  • Like 1
Posted (edited)

Nikakv zec nije pobegao sa ražnja, čovek je dobio izbore u svojoj opštini, na nivou grada su SNS-ovci progurali Rusku stranku i imaju većinu u gradu. 

Prilično sam siguran da tu priču o Miliću kao SNS trojancu po internetu puštaju botovi opozicionih stranaka koje nakon narednih godina idu u davno zasluženu penziju. 

Edited by robespierre
Posted

Ja ne znam mnogo o Miliću, bukvalno se kroz maglu sećam da je pobedio u Medijani i od tada ne znam da li sam par puta čuo za njega osim u diskusijama jeste / nije Vučićev čovek.  Ali, kažem, ne znam ga, a ako je Medijana sve ovo vreme funkcionisala to mu jeste veliki plus.

Što se rektora tiče, za njega znam kroz studentske proteste, izrastao je od jednog ni tamo ni ovamo lika do de facto lica otpora Univerziteta.

Što se mene tiče, nemam problema ni sa jednim od njih dvojice, oko koga god da se dogovori (nadam se) jedinstvena lista - imaće moju, a nadam se i svih nas, potpunu podršku.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
4 minutes ago, fancy said:

Ja ne znam mnogo o Miliću, bukvalno se kroz maglu sećam da je pobedio u Medijani i od tada ne znam da li sam par puta čuo za njega osim u diskusijama jeste / nije Vučićev čovek.  Ali, kažem, ne znam ga, a ako je Medijana sve ovo vreme funkcionisala to mu jeste veliki plus.

Što se rektora tiče, za njega znam kroz studentske proteste, izrastao je od jednog ni tamo ni ovamo lika do de facto lica otpora Univerziteta.

Što se mene tiče, nemam problema ni sa jednim od njih dvojice, oko koga god da se dogovori (nadam se) jedinstvena lista - imaće moju, a nadam se i svih nas, potpunu podršku.

Ne znam ni ja mnogo, ovo o funkcionisanju opštine onako kako bi jedna opština i trebala da funkcioniše, dakle da ne bude kafana za stranačke uhlebe sam čuo od njega, ako neko iz Niša ima drugačije informacije neka podeli sa nama.

Mislim, priča da je SNS trojanac počinje od, pazi sad, namigivanja nekome (ključna reč, jer se na snimku ni ne vidi kome namiguje). Opozicioni botovi tvrde da namiguje SNS-ovcima, a on tvrdi da je namignuo kamermanu iz gradske skupštine. Ne mogu da verujem da vodim diskusiju da li je neko SNS trojanac na osnovu toga što je namignuo. 

Inače su ga SNS-ovci proterali sa fakulteta (više nije profesor) i razrešili sa mesta načelnika kardiohirurgije na mesto običnog hirurga. Valjda tako prolaze SNS trojanci i lojalisti. 

Edited by robespierre
  • WOW 1
Posted

Ne znam da li je trojanac ili spreman da to bude kad zatreba, ali postoje priče i to od samog početka njegovog uzdizanja da nije proteran sa faksa nego jednostavno nije ispunio propisano zakonom pa je kukao slično kao Ković u BG. Drugo, i za famozne liste čekanja se priča da nije uradio neki veliki posao nego je bukvalno prebacio sve teže operacije valjda za BG i slično tome. 

Isto tako, nije sam pobedio u Medijani nego mislim da deli vlast sa još nekim opoz. grupama.

32 minutes ago, Mina D. Harker said:

Milić je mutan lik. Nije li ispustio pobjedu u Nišu pozivajući institucije da rade svoj posao, ili tako neka budalaština? Ja mu ne vjerujem.

Kada su ostali hteli da krenu u proteste zbog sns muljanja na izborima on je to zaustavio i rekao da će se boriti kroz institucije. Mislim da ni protesti ne bi ništa doneli tako da oko tog poteza nemam neko posebno mišljenje, ni dobro ni loše.

Ukratko, dobar selfmarketing ima, to stoji. Ostalo je upitno.

• Like 2
  • Thanks 1