Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mada uspeo je hulja u jednom, opet budi masu, baš slično kao u isto vreme prošle godine, mislim da sam sebe jede, zato I jeste radikalizovano sa njihove strane sve.

• Like 1
Posted
4 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Okej, ali onda ti je valjda jasno, u sadasnjim uslovima, da si i logicki i izborno-matematicki dao glas rezimu.

Svoj glas bih dao režimu da postoje samo 2 opcije SNS ili studentska lista.

• Like 1
Posted
10 hours ago, Nek grmi jako said:

Jer, studentska lista je ideja, ona nije telefonski imenik, a u svetu sudara vrsta, a ne generacija i kolona, lista nije spisak ljudi koji traže zaposlenje u skupštini, već onih koji će poneti barjak slobode do sledećih izbora koje neće organizovati Vučić.

Meni je ovaj deo prilicno kljucan, zato samo njega i citiram.

Studentski pokret moze da bude ideja. Ali sama lista treba da bude spisak ljudi koji su spremni da se na odredjeni duzi period, verovatno cetiri godine, odreknu svojih karijera i dobrog dela privatnog zivota, da bi se u potpunosti posvetili poslu koji ih posle izbora ceka. I to cak i u slucaju da ne osvoje vlast i (p)ostanu opozicija. Nece valjati ako ce se tim poslom baviti iz hobija. Zato je vazno da nam vec sada saopste da su spremni na to. Ipak nece ideja sedeti u onim klupama, odborima i gde sve ne, nego ljudi od kojih se ocekuje da tu ideju zastupaju 24/7, a bogami i da je sprovedu u delo. To je ful time job i vara se svako ko misli da moze drugacije.

Posted
7 hours ago, Volter said:

Iz različitih uglova gledamo. To što toliko forsiram SL, ne znači da sam opčinjen studentima, da mislim da su bezgrešni, već vidim put za najlakše rušenje mafijaškog režima. Da ne izlaze na izbore i da umesto njih ide ujedinjena opozicija, i njih bih isto ovako forsirao, zaboravio na mane i prošlost, samo da što pre oteramo ove zlikovce.

To je jedan pristuo, OK, ne bi bilo OK da nazivaš nekog kobi da glasa za ZLF ili PSG vučićevom petom kolonom i to onako paušalno, kao što radi NGJ.
Pazi kakv dokaz da je jedino studenska lista ispravam izbor, sve ostalo izdaja. Studenti će sastaviti listu, neće biti na listi, a studentima verujemo jer nisu učestvovali u postizbornim trgovinama i prevarama. Pazi, nisu učestvovali u postizbornimprevarama ni moji unuci,plus volim ih najvišena svetu,ipak,ne bih glasao za listu koju onisastave. Bar don ne vidim listu.

Predizbore 2012 išla je priča, samo da ode Tadić,posle ćemo svi biti pametni i nikad više nijedan autokrata ne može ni prići vlasti. Čak je i uvažena Vesna Pešić na opasku da može doći Vučić na Vlast, rekla, neka, i to je dobro, samo da ode Tadić. 
Nije sada isto kao 2012 pa može da bude cilj, samo da ovaj ode, ali i dalje stoji pitanje koće da dođe i ako ima izbora, što nebi birali malje loš, što ne bi sugerisali bolju opciju, nomalnojei kad čvrsto opredeljeni glasač za jednu partiju ima primedbi na listu koju partija ističe, a šta tek reći akopartija nema listu a traži izbore i zahteva od mene, tebe, da glasamoza njenu lisu

Evo ja ću da glasam za listu koja će u roku od 3 dana posle izbora, da postavi isključivo poštene,nepotkupljive sudije koji nikada nisu imali profesionalni kiks, postavi samo poštene,samostalne tužioce, formira tužilačku policiju od pošrtenih , stručnih, priofesionalnih policajaca...zatvoriti sve klastere,ući u EU, iskoreniti korupciju, povećati penzije duplo. Ko to može,ne moženiko ali je protiv Vučića.

• Like 1
Posted

pa može da dođe lošiji i od vučića, eto ako se ponovo okupe radikali mogli bi šešeljugu da nam nametnu kao vladara

"ćuti samo da nije lompar" zadovoljno bi konstatovali ovde na forumu 

Posted (edited)
8 hours ago, robespierre said:

Umesto što provlačiš moje postove kroz Copilot (mada moram priznati da mi ovo zaista imponuje!) možeš da klikneš na link koji sam ostavio i iz knjige nobelovca i univerzitetskog profesora filozofije pročitaš šta je sofizam, ima samo šest strana. 

Opet pozovi na autoritet? A da ti ipak prvo obnoviš gradivo?

Ni ti ni @Nek grmi jako niste objasnili šta je pogrešno u mom stavu da ne mogu unapred i bez ikakvih pouzdanih informacija da dam bezuslovno poverenje studentskoj listi? Iz čega proizilazi takvo skoro religijsko uverenje da ona mora biti jedini ispravan i sigurno ispravan izbor i da se sve redukuje na "ili si za studente ili sa Vučića". Imputiranje "sofizama" i pozovanje na autoritete nije argument već izvegavanje argumentovanog odgovora.

Najpribližnije argumentu što je bilo napisano je da će njihova lista sigurno privući birače koji će glasati na bazi emocija, ali to nema nikakve veze sa mojim stavom da ne mogu dati unapred bezuslovnu i automatsku podršku listi koja još uvek nije poznata i da može biti takva da ne želim da glasam nju. 

Edited by tomas.hokenberi
Posted
8 hours ago, robespierre said:

Umesto što provlačiš moje postove kroz Copilot (mada moram priznati da mi ovo zaista imponuje!) možeš da klikneš na link koji sam ostavio i iz knjige nobelovca i univerzitetskog profesora filozofije pročitaš šta je sofizam, ima samo šest strana. 

Zašto baš Russell, zašto ne citiraš Platona i Aristotela i njihove definicije sofizma? Ne verujem baš da takav poznavalac filozofije ne zna kako su ih oni definisali, ali je zgodno imati u rukavu Rasela ako te neko slučajno prozove. Kako da ne. Znaš ti vrlo dobro šta si hteo da imputiraš tomasu sa uvođenjem sofista u priču.

“The sophist is a moneymaker with an appearance of wisdom but no wisdom at all."

“A sophistical refutation is an apparent refutation which is not a real refutation.”

“The sophist belongs to the class of imitators who produce appearances of wisdom without possessing the reality.”

“An imitator of the wise man.”

Dakle, prevarant.

Posted

Od ljudi kojima smeta N stvari u vezi studenata i citavog pokreta niko ni ne ocekuje da izadju na ulicu i postave glavu ispred vlasti, murije i cacija, ali da li ce vam stvarno pasti kruna sa glave ako date svoj glas studentima? Ako imate oko sebe prijatelje, porodicu, komsije, poznanike koji su za studentski pokret, jel toliki problem da ispostujete pre svega te ljude oko vas? Ili stvarno mislite da moze gore od Vucica pa zelite da sacuvate bar ovakvu Srbiju kakva je sada?

Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Od ljudi kojima smeta N stvari u vezi studenata i citavog pokreta niko ni ne ocekuje da izadju na ulicu i postave glavu ispred vlasti, murije i cacija, ali da li ce vam stvarno pasti kruna sa glave ako date svoj glas studentima? Ako imate oko sebe priOd ljudi kojima smeta N stvari u vezi studenata i citavog pokreta niko ni ne ocekuje da izadju na ulicu i postave glavu ispred vlasti, murije i cacija, ali da li ce vam stvarno pasti kruna sa glave ako date svoj glas studentima? Ako imate oko sebe prijatelje, porodicu, komsije, poznanike koji su za studentski pokret, jel toliki problem da ispostujete pre svega te ljude oko vas? Ili stvarno mislite da moze gore od Vucica pa zelite da sacuvate bar ovakvu Srbiju kakva je sada?jatelje, porodicu, komsije, poznanike koji su za studentski pokret, jel toliki problem da ispostujete pre svega te ljude oko vas? Ili stvarno mislite da moze gore od Vucica pa zelite da sacuvate bar ovakvu Srbiju kakva je sada?

Opet primer lažne dileme praćeno karikiranjem stavova onih koji ne daju unapred bezuslovnu podršku "studentskoj listi".  Nije izbor studenti ili Vučić.  Sasvim je legitimno ostaviti odlučivanje o glasanju za "studentsku listu" za trenutak kada se ta lista materijalizuje. Ne glasa se "za studente" već za listu ljudi koji će biti na toj listi.  Svako ima pravo da napravi svoj izbor na bazi toga.  

P.S: kako znaš da li oni koji imaju dileme oko studentske liste ne učestvuju u protestima ili im ne pružaju podršku na drugi način? 

• Like 1
Posted
4 hours ago, tomas.hokenberi said:

Svoj glas bih dao režimu da postoje samo 2 opcije SNS ili studentska lista.

Svaka od stranaka ili pokreta pojedinacno u ovom trenutku ne moze da dobaci do cenzusa ni da im se greskom softvera dupliraju izborni rezultati. Udruzivanje u neki siri front jos uvek nije izvesno, a i ukoliko ga bude, i tu ce takodje biti ozbiljna muka da namakne dovoljno da se postane parlamentarni cinilac. Dihotomija nije lazna, lazan je zapravo utisak palete, postoji iluzija izbora jer u ovakvoj klimi nije moguce stvari posmatrati na isti nacin i suditi po arsinima koji vaze za normalne uslove u jednoj relativno stabilnoj demokratiji, kao da se radi o nekakvom svajcarskom kantonu ili holandskim izborima za parlament. To da li cu ja podrzati nekakvog Grbovica ima isti znacaj kao i da li cu podrzati Avengerse.

Ponavljam n-ti put, uopste nije relevantno da li se tebi, meni, bilo kome to svidja ili ne svidja, da li mislimo da je to dobro ili lose i zabrinjavajuce. Jednako je nebitno sa stanovista prakticnosti ulaziti u duboke analize sta je dovelo do toga, kako je sistematski gadjena politika i politicari, koliko i na koji nacin su i oni doprineli etc. Imamo stanje kakvo imamo, zadati okvir i u njemu se krecemo. Znaci, nema ekskursa u britanski parlamentarizam, utopijske koncepte ili personalne liste zelja, cestitki i pozdrava. Ne pisemo roman epske fantastike, nego trazimo veslo za kretanje u okeanu zvanom realnost. 

Uz to, apropo price o tome da ne znamo ko su ljudi koje studenti kandiduju i sta ako se oni odmetnu - robespierre je vec istakao, ni sa klasicnim politickim ciniocima kakve su stranke, nismo imali apsolutno nikakvu garanciju, kako zbog zakona i naseg sistema, tako i zbog slabosti imanentnih nasim politicarima. Stavise, videli smo i na prakticnim primerima kako to izgleda kada je poslanik vlasnik mandata i kakve cari to sa sobom nosi u nasoj klimi. Otprilike svaka stranka i pokret koji postoje kod nas su se bar nekoliko puta u proteklih 10+ godina zestoko izglupirali, izneverili proklamovane ideje, "prevarili" birace, pravili gafove svesno ili nesvesno pomazuci poziciji. Dakle, vec toliko puta smo videli kako izgleda, sta donosi i gde efektivno zavrsava glas dat klasicnoj opoziciji. Kako ono ide definicija ludila..? Sto ce reci, studentska lista nece biti lista svetaca i bezgresnih nadljudi i postoji solidan rizik da se stvari ne odmotaju bas onako kako bismo zeleli. Rec je o tome da se bar bira pokusaj, posto je iz ranijeg vec ekstenzivnog iskustva nekako jasno da je ova druga "opcija" zapravo odsustvo istog tog pokusaja, cisti, najcistiji moguci status quo.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
2 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Opet primer lažne dileme praćeno karikiranjem stavova onih koji ne daju unapred bezuslovnu podršku "studentskoj listi".  Nije izbor studenti ili Vučić.  Sasvim je legitimno ostaviti odlučivanje o glasanju za "studentsku listu" za trenutak kada se ta lista materijalizuje. Ne glasa se "za studente" već za listu ljudi koji će biti na toj listi.  Svako ima pravo da napravi svoj izbor na bazi toga.  

P.S: kako znaš da li oni koji imaju dileme oko studentske liste ne učestvuju u protestima ili im ne pružaju podršku na drugi način? 

Pa dobro, eto u mom upisu slobodno zameni "studenti" za "ljudi koji ce biti na listi", moje pitanje ostaje isto. 

Posted

Postaje bezobrazno to što ljudima koji imaju pitanja u vezi SL imputirate to da su za Vučića.

Evo ja sam nebitan i ne mogu uticati   na ishod glasanja. Nadam se da ne moram objašnjavati koliko mrzim Vučića.

Jednom je pobjedjena ta crna koalicija i zahvaljujući određenom broju ljudi koji su bili u pobjedničkom timu  stvoreni su uslovi da se govna vrate na vlast i to gora i smrdljivija nego što su bila u prethodnoj inkarnaciji.

Ljudi koji preispituju SL se boje istog ishoda, uostalom znamo šta znači ponavljati istu stvar a nadati se drugačijem rezultatu.

Ovako naslijepo rekao bih da niko od njih 2012. nije glasao za grobara dok za suprotni tabor (u ovoj raspravi) nisam toliko siguran. Ovo posljednje se odnosi na komplet javnost ne isključivo na forum.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, СтелаРоса said:

Pa dobro, eto u mom upisu slobodno zameni "studenti" za "ljudi koji ce biti na listi", moje pitanje ostaje isto. 

A ko su ti ljudi? Kako mogu da znam da li želim da glasam za njih dok nemam pojma ko su i sta zastupaju?

• Like 1
Posted

Jedna od strateških dilema sa kojom se suočava SL jeste identitetski problem. Činjenica da će, ukoliko pokret ostane striktno studentski, on zadržati moralni kapital koji opozicione stranke nemaju ili je vrlo malo poseduju, ali je na taj način izborni domet SL ograničen. Ukoliko se SL proširi sa predstavncima ostalih društvenih i političkih slojeva, onda će povećati političku održivost ali se na taj način rizikuje gubitak autentičnosti i unutrašnje kohezije. O moralnom upper hand-u da se ne govori, jer bi se SL u velikoj meri izjednačila sa političkim partijama, koje su u društvu loše percipirane i time bi se izgubila moralna jasnoća koju opozicione partije nemaju. U ovom kontekstu trebalo bi da se izračunaju koristi i gubici u oba slučaja i da se na osnovu kalkulacija krene sa strategijom. Odugovlačenje u ovom smislu će samo slabiti podršku SL.

Posted (edited)

Posto se pitanje glasanja za studentsku listu personalizuje, pa se dobijaju ospe od tog jebenog Lompara, daj da vidimo te licnosti koje biste voleli da vidite na listi. Vec je vreme se znaju neka imena, pa da vidimo ko su te podobne ličnosti. Ko su ti koji ce uspeti da vas nateraju da ne drzite ruku da utrne kao nekada Čanak pri glasanju...

Edited by berti
Posted
Just now, tomas.hokenberi said:

A ko su ti ljudi? Kako mogu da znam da li želim da glasam za njih dok nemam pojma ko su i sta zastupaju?

To ce gotovo izvesno biti ljudi kojima je jedina mrlja u zivotu to sto nisu za priznavanje Kosova ili za ulazak u Nato. Dok su na suprotnoj strani sigurno ljudi koji su duboko umesani u kriminalne aktivnosti u nasoj zemlji i van nje, a koji svakako niti ce priznati Kosovo niti uci u Nato. Sto se mene tice izbor je poprilicno jednostavan. Da li ce tom promenom biti bolje u drzavi - ne znam, ali sam siguran da losije nece biti, jer je dno vec dotaknuto.

Posted (edited)

Imamo stranu koja je zlo, njihovo zlo gledamo svakog dana, ima stvari i za koje ne znamo a mnogim ljudima se svakog dana preti. To zlo je udruženo, smatra našu stranu kao izdajničku koja želi rušiti državu i svim silama su krenuli na nas. Još malo će i zapucati. U takvoj situaciji ne želim gubiti vreme na listu, program, sve ono što zameram ostavljam po strani, neću bre ovakvom neprijatelju da dozvolim da likuje i da se sladi našim svađama. Nanu li im zlikovačku.

Bajkreri valjda u 17 blokiraju Brankov most. Inače, svaka čast Lazrevčanima. Muškarci poslali žene kući a oni ostali da se tuku sa batinašima.

Edited by Volter
Posted (edited)
29 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Svaka od stranaka ili pokreta pojedinacno u ovom trenutku ne moze da dobaci do cenzusa ni da im se greskom softvera dupliraju izborni rezultati. Udruzivanje u neki siri front jos uvek nije izvesno, a i ukoliko ga bude, i tu ce takodje biti ozbiljna muka da namakne dovoljno da se postane parlamentarni cinilac. Dihotomija nije lazna, lazan je zapravo utisak palete, postoji iluzija izbora jer u ovakvoj klimi nije moguce stvari posmatrati na isti nacin i suditi po arsinima koji vaze za normalne uslove u jednoj relativno stabilnoj demokratiji, kao da se radi o nekakvom svajcarskom kantonu ili holandskim izborima za parlament. To da li cu ja podrzati nekakvog Grbovica ima isti znacaj kao i da li cu podrzati Avengerse.

Ponavljam n-ti put, uopste nije relevantno da li se tebi, meni, bilo kome to svidja ili ne svidja, da li mislimo da je to dobro ili lose i zabrinjavajuce. Jednako je nebitno sa stanovista prakticnosti ulaziti u duboke analize sta je dovelo do toga, kako je sistematski gadjena politika i politicari, koliko i na koji nacin su i oni doprineli etc. Imamo stanje kakvo imamo, zadati okvir i u njemu se krecemo. Znaci, nema ekskursa u britanski parlamentarizam, utopijske koncepte ili personalne liste zelja, cestitki i pozdrava. Ne pisemo roman epske fantastike, nego trazimo veslo za kretanje u okeanu zvanom realnost. 

Uz to, apropo price o tome da ne znamo ko su ljudi koje studenti kandiduju i sta ako se oni odmetnu - robespierre je vec istakao, ni sa klasicnim politickim ciniocima kakve su stranke, nismo imali apsolutno nikakvu garanciju, kako zbog zakona i naseg sistema, tako i zbog slabosti imanentnih nasim politicarima. Stavise, videli smo i na prakticnim primerima kako to izgleda kada je poslanik vlasnik mandata i kakve cari to sa sobom nosi u nasoj klimi. Otprilike svaka stranka i pokret koji postoje kod nas su se bar nekoliko puta u proteklih 10+ godina zestoko izglupirali, izneverili proklamovane ideje, "prevarili" birace, pravili gafove svesno ili nesvesno pomazuci poziciji. Dakle, vec toliko puta smo videli kako izgleda, sta donosi i gde efektivno zavrsava glas dat klasicnoj opoziciji. Kako ono ide definicija ludila..? Sto ce reci, studentska lista nece biti lista svetaca i bezgresnih nadljudi i postoji solidan rizik da se stvari ne odmotaju bas onako kako bismo zeleli. Rec je o tome da se bar bira pokusaj, posto je iz ranijeg vec ekstenzivnog iskustva nekako jasno da je ova druga "opcija" zapravo odsustvo istog tog pokusaja, cisti, najcistiji moguci status quo.

1. Da li neko drugi ima sanse da pteđe cenzus u ovom trenutku moẓ̌e samo da se nagađa. Mi nemamo u ovom trenutku nikakve informacije kako će nastupiti opozicione stranke na izborima i u koliko kolona i ko će uopšte nastupiti tako da za takve procene još uvek nemamo relevantne informacije.

2. Apsolutno je bitno ko će činiti tu listu i ne može se sve svesti na "ili SL ili Vučić". Legitimno je glasati pi svojoj savesti i ubeđenjima.

3. Mi u ovom trenutku nemamo ni informaciju kada će izbori uopšte biti.

Edited by tomas.hokenberi
  • Like 2
Posted
13 minutes ago, Ne sam Safete said:

Postaje bezobrazno to što ljudima koji imaju pitanja u vezi SL imputirate to da su za Vučića.

Evo ja sam nebitan i ne mogu uticati   na ishod glasanja. Nadam se da ne moram objašnjavati koliko mrzim Vučića.

Jednom je pobjedjena ta crna koalicija i zahvaljujući određenom broju ljudi koji su bili u pobjedničkom timu  stvoreni su uslovi da se govna vrate na vlast i to gora i smrdljivija nego što su bila u prethodnoj inkarnaciji.

Ljudi koji preispituju SL se boje istog ishoda, uostalom znamo šta znači ponavljati istu stvar a nadati se drugačijem rezultatu.

Ovako naslijepo rekao bih da niko od njih 2012. nije glasao za grobara dok za suprotni tabor (u ovoj raspravi) nisam toliko siguran. Ovo posljednje se odnosi na komplet javnost ne isključivo na forum.

I opet cu se vratiti na ono od juce - da li to sto su raznorazni prebezi, spavaci sacekali svojih pet minuta da vaskrsnu jer im je to dozvoljeno posle promena, znaci da nije trebalo raditi nista 5.X i pustiti onoga da jase jos deceniju, dve. Zapocne jos koji rat, ukloni jos kog novinara, dotera inflaciju na novi istorijski maksimum..? 

Mislis da ja nemam jedno 36 pitanja za istu tu listu, da ne osecam izvesnu bojazan od same egzekucije tog programa i da mislim da ce biti ljubicice, med i mleko from day one... Ono sto pokusavam (i dosta drugih ljudi ovde) jeste da ukazem na bolnu realnost (ali realnost neverdles) da imamo dve opcije - status quo i njegovo razbijanje sa svim pripadajucim rizicima. Stoga, ostaje da se resi jedna jedina dilema - da li ti je status quo dovoljno ok da iz niza ovih ili onih razloga ne podrzis njegov rastur. Ukoliko ova studentska opcija za tebe nije dovoljno dobra da za podrsku, odsustvom podrske njoj podrzavas status quo. To je prosto tako i potpuno je nebitno da li smo ti, ja, tomas, djani ili miki srecni zbog toga ili ne.

• Like 2
Posted
24 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Kako ne znaš šta zastupaju...ponavljaju to na svakom protestu, borba protiv korupcije, lustracija, oslobadjanje medija i stvaranje uslova za fer i demokratske izbore.

Šta tačno više treba da bude u programu da bi se razmontirala mafijaška hobotnica koja je na vlasti?

• Like 1
Posted
32 minutes ago, Ne sam Safete said:

Nisu za Vučića, ali ako ne glasaju za studentsku listu, onda kao i da jesu, isto ispada.

• Like 4
Posted

Biće valjda još ponuda izmedju smradikala i liste na kojoj će po svemu sudeći biti onaj koji brani Nedića, promoviše knjigu Radovana Karadžića...i onaj Kavčić koji je predlagao da se glasa za 'one koji nisu ni Kurta ni Murta - Branka Dragaša, Srdjana Noga, Milu Alečković'   Fale samo Miroljub Petrović i Dejan Lučić.   🤣.

Mada kojim pravcem sve ide od kako su 'ruke su vam krvave' pale u peti plan, a u prvi izbile krstače, ikone, vagner i nedavačke zastave - ništa me više ne bi iznenadilo...

Jedino me iznenadjuje kada me neko pita zašto sam postao skeptičan prema celoj toj priči i ako sam je od početka podržavao...

• Thanks 2
Posted
Just now, duško matić said:

Kako ne znaš šta zastupaju...ponavljaju to na svakom protestu, borba protiv korupcije, lustracija, oslobadjanje medija i stvaranje uslova za fer i demokratske izbore.

Šta tačno više treba da bude u programu da bi se razmontirala mafijaška hobotnica koja je na vlasti?

Mogu da znam šta zastupaju studenti, ali ne i šta zastupaju ljudi koji će biti na listi. 

Posted (edited)

@SteveFrancis#3 ja mislim da niko ovde nije za status quo. Ovi što ih najviše napadate sve ovo pišu da bi se izbjegao. To je razlog zbog kojeg se i vode ove rasprave.

Mislim da je svima srce na pravom mjestu.

Edited by Ne sam Safete
  • Like 2
Posted
14 minutes ago, tomas.hokenberi said:

1. Da li neko drugi ima sanse da pteđe cenzus u ovom trenutku moẓ̌e samo da se nagađa.

Ma da, pošto nemamo baš nikakav learning od nekoliko prethodnih izbora. 

Budite kritični koliko želite, ali hajde da se ne zajebavamo, možemo sa prilično visokom preciznošću da pretpostavimo ko (ne)će preći cenzus. I kad smo već kod toga, prelazak cenzusa sam po sebi nije dovoljan za rušenje ove vlasti. Dovoljan je samo ovima što bi da se uhlebe u Skupštini.

• Like 1