DameTime Posted Sunday at 01:55 PM Posted Sunday at 01:55 PM 1 hour ago, Smrtokapa said: Vučić je lažov, to baš i nije neka novost. Sns 2014. godine dobija 49.96% glasova na parlamentarnim izborima, bez SPS-a. To je njihov maksimum i od tada su u opadanju. Opet, to jeste "većinska podrška" u smislu da je to više nego dovoljno za jaku komotnu većinu u skupštini, to je većinska podrška onih ljudi koji, svojom zaslugom ili ne, uspevaju da efikasno artikulišu svoj nekakav politički stav zaokružujući broj na listiću. Sam Vučić je oba puta na presedničkim izborima dobio u prvom krugu, dakle za njega lično je glasalo preko 50% izašlih. Naravno, za dolazak u poziciju gde to može da izvede sasvim lepo mu je došla pružena ruka gospođe Merkel i ekipice. Lepo si rekao, većinska podrška od onih koji su glasali. Mislim da je to i logično da bi se dobili bilo koji politički izbori. Problem je što se ovde često zauzima stav kao da 5 miliona Srba redovno glasa za nenadležnog.
Klotzen Posted Sunday at 02:06 PM Posted Sunday at 02:06 PM Sad sam malo gledao specijalku na pinku. Dosta govore o studentima koji su učestvovali u "pohovanju" tako da to treba da se izbegava. Žele studente da predstave kao nasilnike i ne treba im tu pomagati. Dobra je stvar što to nisu bili studentski protesti tako da tu njihovu priču mogu da piju samo konzumenti njihove propagande. Ima nas ostalih dovoljno da "pohujemo". Takođe udaraju na opoziciju što nije osudila ovu pucnjavu u Odžacima. I treća tema im je ovaj stastanak nepomenika sa ovih 12 ljudi koji će biti osnivači tog novog pokreta pa će onda sve stranke da se pridruže tome. To je kopiranje putinovog pokreta. Interesantno da se opredelio za kuću Kralja Petra iako je prestolonaslednik podržao studente. Ne znam da li je to neka skrivena poruka za njega. 1
Helena Posted Sunday at 02:08 PM Posted Sunday at 02:08 PM Pink u punom vrbopucu, otvoreno poziva na rat. Terminologija se bira krv, oružje nasilništvo.. Što se pak tiče promovisanja tog pokreta, naglasak je na SVAKI POŠTEN ČOVEK će se pridružiti. Bukvalno će imati ažuriran spisak pristaša.
Plavi Dres Posted Sunday at 02:13 PM Posted Sunday at 02:13 PM 1 hour ago, Smrtokapa said: Ovo je takođe šuplja priča i uopšte nema potrebe da se ide u ovom pravcu. Izborni sistem je takav kakav jeste, nikad niko ovde neće imati većinsku podršku u smislu da će dobiti broj glasova koji iznosi više od polovine ljudi upisanih u birački spisak. Ovaj argument podseća na onaj "u Beogradu na protestu bilo 350000 ljudi, to je oko 5% stanovništva, znači narod podržava Vučića, javite se kad izađe četiri miliona". Čisto da budem jasan, sns sada nema nikakvu većinsku podršku. Ranije ju je imao (osim ako ne želimo da obesmislimo termin "većinska podrška"). A to što su imali većinsku podršku ne znači da je u ovom trenutku smisleno tovariti stanovništvu na vrat nekakvu odgovornost kao opravdanje za poteze glupih oportunista na čelu EU. Šuplja je priča i jer se dobro zna da je zbog nesređenosti biračkog spiska u stvari izlaznost značajno veća od 50%- prema nekim istraživanjima realno oko 70%. Veliko je pitanje da li ima i 5 miliona birača koji mogu da ostvare svoje pravo. Da ne govorimo da i u zemljama sa visokom izlaznošću, tamo gde nema obaveze glasanja, gotovo uvek 10-15% ne iskoristi svoje pravo. Mnogo je veći problem kojim metodama Vučič i SNS dolaze do broja glasova koji su imali, nego kukanje kako eto bi sve bilo drugačije da je još milon ipo ili več koliko, ljudi glasalo. Tih ljudi u tom broju naprosto nema. 7
Eddard Posted Sunday at 02:21 PM Posted Sunday at 02:21 PM 20 minutes ago, DameTime said: Lepo si rekao, većinska podrška od onih koji su glasali. Mislim da je to i logično da bi se dobili bilo koji politički izbori. Problem je što se ovde često zauzima stav kao da 5 miliona Srba redovno glasa za nenadležnog. Znaš kako, i glasanje za nikog je glasanje za Vučića. Samo što to demokratski prepotopski nepismen narod ne može da uklaviri. I ovo dolazi od nekoga ko je svojevremeno bio beli listić i godinama zagovarao isto, samo vremenom razumeo da greši. Kako kaže ona filmska izreka - The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. A ako govorimo o apsolutnoj većini, onda je ovde jedino Tito demokratski vladao. Tako da - šuplja priča. Zna se kako funkcioniše demokratija i šta se podrazumeva pod većinom. Tako da, sviđalo se to nama ili ne, po time Vučić je do pre par meseci bio izbor većinske Srbije. Srećom više nije. Ali za to se još treba izboriti. 6
Smrtokapa Posted Sunday at 02:32 PM Posted Sunday at 02:32 PM 21 minutes ago, DameTime said: Lepo si rekao, većinska podrška od onih koji su glasali. Mislim da je to i logično da bi se dobili bilo koji politički izbori. Problem je što se ovde često zauzima stav kao da 5 miliona Srba redovno glasa za nenadležnog. Ja sam pre svega reagovao na ovaj narativ "sns vlada sa četvrtinom biračkog tela, 50% glasova od 50% izašlih", to je priča koja se vukla i kada je sns bio na vrhuncu, sa cijem valjda da se ljudi lažno uteše, plus "sistem te laže" primese. U svakom praktičnom smislu, oni su vladali sa većinom. Da bi se došlo do broja glasova koje je Vučić dobijao u prvom krugu predsedničkih izbora, morali bismo se vratiti do Miloševićevih izbornih pobeda ranih devedesetih. Inače, najdominantnija izborna pobeda u modernoj Srbiji bila je Miloševićeva pobeda 1990, kada je dobio milion glasova više nego što je AV dobio na svom vrhuncu - najveći broj glasova ikada u apsolutnom smislu. Sa dve trećine glasova izašlih i izlaznošću od 71%, za njega je glasalo 48% upisanih u birački spisak, što je manje od pola. Evropske birokrate će naravno gledati ono što piše na izbornom papiru, dalje od toga ne umeju ni da dobace. Šta očekivati od neke Marte Kos koja je verzija Brnabe iz 2012. godine, da je preseliš u Srbiju učlanila bi se u sns i postala ova Mutant Brnaba pre nego što kažeš very concerned. A druga je stvar to što se nekadašnja većinska podrška Vučiću i naprednjacima koristi od strane nekih kao šlagvort da se kaže "pa šta očekujete od EU, vi ste ga birali pa se sami snalazite". Sami se i snalazimo, hvala na brizi. Evropljani neka se pozabave svojim povampirenim fašistima i vonabi esenesovcima, što bi se reklo očistite prvo svoje dvorište. 8
DameTime Posted Sunday at 02:34 PM Posted Sunday at 02:34 PM 6 minutes ago, Eddard said: Znaš kako, i glasanje za nikog je glasanje za Vučića. Samo što to demokratski prepotopski nepismen narod ne može da uklaviri. Ni za koga, pls, iako si stavio pod italic 😁 Što se tiče poente - slažem se, samo i isključivo zato što je i na tome deo odgovornosti za ovu vlast. 6 minutes ago, Eddard said: I ovo dolazi od nekoga ko je svojevremeno bio beli listić i godinama zagovarao isto, samo vremenom razumeo da greši. Što ne reče ovo kad si me napušavao što apstiniram jer sam baštinila svisuistizam 😛 Ali da, vremenom se skapira da ni apstinencija ni beli listić nisu dobra opcija. 6 minutes ago, Eddard said: Kako kaže ona filmska izreka - The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. A ako govorimo o apsolutnoj većini, onda je ovde jedino Tito demokratski vladao. Tako da - šuplja priča. Zna se kako funkcioniše demokratija i šta se podrazumeva pod većinom. Tako da, sviđalo se to nama ili ne, po time Vučić je do pre par meseci bio izbor većinske Srbije. Srećom više nije. Ali za to se još treba izboriti. Pa sad... Nenadležni je izabran demokratskim putem u nedemokratskoj državi. Paradoks Srbije. I dalje smatram da ne treba ekstrapolirati kako većinska Srbija njega podržava (jer je to deo i njegove propagande), ali treba ljudima utuviti da ako ne izađu na izbore to je kao da su njemu dali glas.
Cavani Posted Sunday at 02:48 PM Posted Sunday at 02:48 PM Na pinku veceras Branko Babic sto je objavljivao rat studentima i onaj gradonacelnik Nisa. Covek preti nekom a bez gorila ne ide ni u wc.
Clash Posted Sunday at 02:53 PM Posted Sunday at 02:53 PM Je li jos negde osima BG Zvalavi isterao ove svoje na ulicu?
Smrtokapa Posted Sunday at 03:21 PM Posted Sunday at 03:21 PM Ako ništa, nadam se da će posledica ovoga biti da se malo batali ovaj trend sa iscrtavanjem obrva pa da se vratimo normalnoj estetici. 3 1
srlepajce Posted Sunday at 03:22 PM Posted Sunday at 03:22 PM (edited) Opa pumpaj U jbt ovo kad kaze " tamo se ne trpe sranja" da je srece da vise ne trpimo Edited Sunday at 03:28 PM by srlepajce 2 3 5
Eddard Posted Sunday at 03:25 PM Posted Sunday at 03:25 PM 48 minutes ago, DameTime said: Ni za koga, pls, iako si stavio pod italic 😁 Zato sam i stavio pod italic, wannabe Dravote 🙄. 48 minutes ago, DameTime said: Što ne reče ovo kad si me napušavao što apstiniram jer sam baštinila svisuistizam 😛 😛 Pa tad sam se već bio opametio, a znaš da su janičari gori Turci od Turaka 😁😜. 48 minutes ago, DameTime said: I dalje smatram da ne treba ekstrapolirati kako većinska Srbija njega podržava (jer je to deo i njegove propagande), ali treba ljudima utuviti da ako ne izađu na izbore to je kao da su njemu dali glas. Što ti dođe efektivno na isto. Iliti, većinska Srbija ga je, što aktivno, što pasivni, izabrala. Da li ga podržava, verovatno ne.
A sad Posted Sunday at 03:35 PM Posted Sunday at 03:35 PM 4 hours ago, Clash said: Kaze N1 da se ovaj taksista sam prijavio policiji i da ga nisu uhapsili i da ga ne vode uopste kao osumnjicenog. Nije on pucao. Na snimku se vidi mladji covek. Izjave svedoka su dosta kontradiktorne sto se tice Misinog ucesca u dogadjaju. Ispaljeno je deset metaka na kafanu. Bojan je pogodjen iz neposredne blizine, sa dva metra. U kafani je bilo jos pet osoba. Nejasno je da li je obrva bio tamo, on kaze da jeste, ali neki kazu da nije. Cista je sreca sto nije pogodjeno vise ljudi. Intresantno je da je napadac nastavio da puca i nakon sto je pogodio Bojana.
mare80 Posted Sunday at 03:45 PM Posted Sunday at 03:45 PM Slika sa nekog protesta u SAD , transparent primenjiv na globalnom nivou .... 30 4 2
Nek grmi jako Posted Sunday at 03:46 PM Posted Sunday at 03:46 PM (edited) Na predsedničkim izborima 2022. godine, Vučić je osvojio najviše glasova otkad se bavi politikom – 2.157.008, dok je, kada je reč o parlamentarnim izborima, rekord iz 21. juna 2020. godine, kada je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu dobila 1.953.998. S tim da je ta lista imala još nekoliko partija i udruženja građana, dakle nisu naprednjaci izašli samostalno na izbore... U oba slučaja, reč je o većini u odnosu na izašle, a nikako ne o većini koja ima pravo glasa. Čak i ako biračke spiskove skratimo i za milion lica, Vućić opet nije ni blizu većine sa pravom glasa. Tako da u svoj toj naprednjačkoj propagandi o većinski vučićevskoj Srbiji ima istine koliko ima istine i u njihovim propagandama o nastrešnici ili zvučnom topu. Čak se tu i ne staje, već se provlači i narativ tipa - cela Srbija glasa za Vučića... Ej, cela Srbija??! Kako pušimo te njihove spinove, nije ni čudo što te priče o celoj Srbiji koja glasa za Vučića ne pronalaze epilog u srodnim ustanovama koje se bave deluzijama. A istina je zapravo i očigledna i logična danas, kada stotine hiljada ljudi slobodoumno ustaje protiv njega, a oni koji ga brane čine to za - dnevnicu. Što ga ne brani ta većinski vučićevska Srbija ako postoji? Što mu se ne nađe sad pri ruci, ko što mu Ursula fon der Lajen uvek priskočii kad se na muci poznaju junaci. Edited Sunday at 03:55 PM by Nek grmi jako 1
DameTime Posted Sunday at 03:47 PM Posted Sunday at 03:47 PM 16 minutes ago, Eddard said: Zato sam i stavio pod italic, wannabe Dravote 🙄. Znam™ 16 minutes ago, Eddard said: Pa tad sam se već bio opametio, a znaš da su janičari gori Turci od Turaka 😁😜. Da, da, kako mi je to promaklo, zna se ko obično najviše "prigovara" 16 minutes ago, Eddard said: Što ti dođe efektivno na isto. Iliti, većinska Srbija ga je, što aktivno, što pasivni, izabrala. Da li ga podržava, verovatno ne. Zbog bolda i kažem. Čini se da, sportskim jezikom rečeno, dolazi do smene generacija u Srbiji i da se napuštaju neke stare vrednosti (khm ljubav prema smradikalstvu khm). Ili bar ja želim da verujem da je tako
Eddard Posted Sunday at 04:15 PM Posted Sunday at 04:15 PM 27 minutes ago, DameTime said: da se napuštaju neke stare vrednosti (khm ljubav prema smradikalstvu khm Hm, u ovo još ne verujem. 1
DameTime Posted Sunday at 04:19 PM Posted Sunday at 04:19 PM 3 minutes ago, Eddard said: Hm, u ovo još ne verujem. Nego, kada će ova gnjida biti privedena? Znam da neće. 1
Mina D. Harker Posted Sunday at 04:25 PM Posted Sunday at 04:25 PM 58 minutes ago, srlepajce said: Opa pumpaj U jbt ovo kad kaze " tamo se ne trpe sranja" da je srece da vise ne trpimo A brate, ovaj Rogan nije u stanju par stvari da pročita o temi prije nego otvori tu temu. (Jamie, pull up...) Dobro, mi smo neka Siberia...Siberbia, ali svejedno, takva mu je svaka priča. Nego, da ne mračim; neka je nejm dropov'o. 1
djura.net Posted Sunday at 04:42 PM Posted Sunday at 04:42 PM Jel bio neki protest u Čačku danas, ili im je dobro?
Nikola Posted Sunday at 04:44 PM Posted Sunday at 04:44 PM https://www.ozonpress.net/drustvo/odrzan-prvi-zbor-gradjana-u-mrcajevcima/ 1
srlepajce Posted Sunday at 04:47 PM Posted Sunday at 04:47 PM 4 minutes ago, djura.net said: Jel bio neki protest u Čačku danas, ili im je dobro? Video sam ovo 1
Marko Posted Sunday at 04:53 PM Posted Sunday at 04:53 PM Što se tiče izlaska na izbore: Još nisam propustio da glasam, nevezano u kom sam fazonu u datom periodu, šta mislim o ovima ili onima, koliko sam u toku itd. Naprosto uvek sam video crno na belo te stvari (Tj svaki put mi je bilo jasno ko je veća štetočina, i to je i bio minimum da kažem motiva, koliko mi je trebalo da izađem na glasanje). U neke druge moje faktore koji utiču (Porodicu i okruženje) ne bi ulazio sad da ne pišem eseje, a i nije to poenta. Kako god, 2012 npr, to što je stanje bilo kakvo je bilo, a i opšte raspoloženje, me nije ni promil približilo sns-u (A pogotovo ne po principu ovi još nisu bili ajd' malo sad za njih da glasam). Mada moram da pomenem da kod mene nije bilo toliko ogorčenosti tad kao kod nekih... 3
Recommended Posts