Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

Vucic postize ono sto on zeli, da konstantno bude fokusu na ovaj ili onaj nacin.

Kada uspeva na ovom mestu na kom je vecina obrazovanih, mogu tek da zamislim kako mu prolazi medju njegovom rajom.

• Thanks 1

16 minutes ago, Leo said:

Vucic postize ono sto on zeli, da konstantno bude fokusu na ovaj ili onaj nacin.

Kada uspeva na ovom mestu na kom je vecina obrazovanih, mogu tek da zamislim kako mu prolazi medju njegovom rajom.

Jeste ali meni svakom svojom akcijom pumpa fokus na plan B.

• Like 1

26 minutes ago, Leo said:

Uopste ne vidim da je u fokusu, samo da se trudi. Videli su ljudi ovo, sinoc se pricalo malo o tome, vec sutra ce ispasti iz fokusa i morace da smislja novu glupost.

9 minutes ago, McLeod said:

Uopste ne vidim da je u fokusu, samo da se trudi. Videli su ljudi ovo, sinoc se pricalo malo o tome, vec sutra ce ispasti iz fokusa i morace da smislja novu glupost.

Naravno da je u fokusu, a kada prodje ova glupost bice nova kojom ce se forumasi baviti.

Ma u pravu je Leo, dosta nas je za sve ove godine konstantnom propagandom izbaždareno da nam fokus bude na njemu, što je i cilj ovog sistema. Koliko god da se trudio da ga izbegneš, neprestana sveprisutnost u medijima je uzela svoj danak.

Zato toliko znače ove studentske objave gde se ponavlja da nije nadležan. I sam bih se bez njih vratio na podešavanja fokusa koja odgovaraju sns-u. Srećom, studenti su tu da me podsete koje su nadležnosti predmetne institucije.

Edited by Smrtokapa
reč
  • Like 5

Ne znam, mozda sam usamljen u misljenju, ali primecujem i u mojoj okolini da ako se i komentarise ista vezano za njega da je to uglavnom o tome koliko je pukao, za ovaj juce incident sam ovde procitao i video najvise diskusije od svih kanala koje pratim (ne pratim rezimske, kontam da je tamo bio specijalni program zbog ovoga) i da uopste nema nekog odjeka.

• Like 1

17 minutes ago, McLeod said:

Ne znam, mozda sam usamljen u misljenju, ali primecujem i u mojoj okolini da ako se i komentarise ista vezano za njega da je to uglavnom o tome koliko je pukao, za ovaj juce incident sam ovde procitao i video najvise diskusije od svih kanala koje pratim (ne pratim rezimske, kontam da je tamo bio specijalni program zbog ovoga) i da uopste nema nekog odjeka.

Babl.

I dalje uspeva da dzei narod da gravitira oko njega.

Niko od obezbeđenja nije ni pogledao onaj sivi auto koji je projurio pored njih, i to dok je Vučić bio napolju...ako je toliki javašluk i bolikurcija u obezbeđenju predsednika države, možemo samo da zamislimo šta se drugde dešava. 

U sustini je ovo sada igra "ko ce prvi da izgubi strpljenje i povuce obarac" ili game of chicken.

Vucic i ekipica sa nelagodom gledaju kako iz dana u dan neki ljudi protestvuju protiv njihove vlasti, kako se blokiraju skole, fakulteti, ulice, mostovi. Jedino sto mogu da urade da to sve prestane je da izvedu organe sile i sve to nasilno pocnu da guse, ali to je potez koji bi samo eskalirao situaciju i priblizio i zapadni faktor razmisljanju da je mozda vreme da i Srbija dobije makar i privid demokratije i smenjivosti vlasti.

Sa druge strane, studenti, gradjani, svi koji protestvuju protiv vlasti znaju da ovo moze da potraje i jos godinu dana i nista se nece promeniti. Jedino sto mogu da urade da se nesto promeni je da na silu krenu da ruse vlast, sto ce SNS jedva docekati jer ce onda i EU i ostalim faktorima moci da prodaju pricu kako je na delu nasilno rusenje legitimne vlasti, a protiv toga su sva sredstva dozvoljena.

Drugim recima, ostaje da se vidi ko ce prvi da popusti.

6 hours ago, Nikola said:

Ako ikada oteramo ovo zlo zabraniti delovanje radikalne stranke zakonom.

Pa ako promena kojoj se svi nadamo ne bude podrazumevala trajnu zabranu/ ukidanje SRS, SPS i SNS, kao i zabranu bavljenja politikom i vršenja javnih funkcija za jedan podugačak spisak ljudi, džaba krečimo.

• Like 6

5 hours ago, shonke said:

Ovo je def ili namešteno ili je sns uspeo da razjebe i kobre i službu za obezbeđenje visokih državnih funkcionera. Prvo, služba obezbeđenja predsednika države iliti kobre vozi VIP osobu u prvom vozilu, na magistralnom putu vozeći po sredini. To radi prvo vozilo i treće vozilo, drugo vozi normalno i u tom vozilu se nalazi vip. Sa dva vozila idu samo kad je boranija od funkcionera u pitanju.

Pogledajte na snimku (oko 9-10 sekundi snimka) kako nailazi iz suprotnog pravca sivi mercedes dok institucija izlazi i telefonira pored vozila. U tom trenutku je u tom mercedesu mogao da bude bilo ko i da isprangija psihopatu i ove njegove pacijente kao od šale. Zato ja ne bih isključio ono gore što sam napisa, da su razjebali sve što su mogli pa čak i obezbeđenje psihopate.

Definitivno se vidi da sns modus operandi sad ugrozava i sefa. Vucicu je bitnije da ga stite lojalisti nego profesionalci.

Edited by MeanMachine

Nekako bi bila šteta da topic prođe bez ove fotke ❤️❤️❤️

Inače, želim da kažem reč o nesreći-nema šanse da je to vozilo išlo 160 km na sat, ko što se piše po netu.

Išlo je bržebod stotke, ali nije toliko.

I da ne ulazim u teorije zavere i uz sve sposobnosti mahinacije, Vučiću ne pripisujem ovo.

Pripisujem mu da je "samo" iskoristio  nesreću.

Trebalo im relativno dugo da se presaberu, evo sad pink koristi reč "maltetiranje" građana za blokade.

Ali zid je pukao, prva pozitivna stvar je da su studenti pokazali ć ljudima da ne trebaju da se boje i to se vidi.

I ako sam dobro ispratila, stigle su poruke podrške iz Afrike, Grenlanda, Maldiva...

U poslednjih par nedelja me je već troje ljudi na poslu (Nemaca) pitalo šta se to dešava u Srbiji i da li je to dobro što je ćelavi Kanzler podneo ostavku... Generalno javnost ovde nema blage veze o političkoj situaciji u Srbiji (a i što bi), ali ipak stižu vesti i ljudi se pitaju... 

Eto čisto da znate, the word is spreading. A naravno da sam ja slikovito objasnio zašto je dobro da mali Putin iz Srbije odjebe s vlasti... 

• Like 17

1 hour ago, Tom Bombadil said:

Pa ako promena kojoj se svi nadamo ne bude podrazumevala trajnu zabranu/ ukidanje SRS, SPS i SNS, kao i zabranu bavljenja politikom i vršenja javnih funkcija za jedan podugačak spisak ljudi, džaba krečimo.

Džaba krečimo ako dobar deo ovih ljudi koji protestuju ne shvati važnost zdravih i funkcionalnih institucija i ne evoluira iz stanja zvanog "podanik" u stanje zvano "gradjanin" ... kada dodju do saznanja da država nije neka mitska kategorija opevana kroz pesme i epove već servis koji bi trebalo da služi njima ....

Nemam ja nikakav problem sa patriotizmom,ali preteranim mahanjem zastava zna ponekad da se zakloni ono što je iza njih ...

Zabrana SRS,SNS,SPS neće rešiti ništa suštinski kao i ćorkiranje i zabrana bavljenja politikom raznih Vučića,Dačića,Šešelja ...

Samo samosvesni ljudi sposobni da kritički promišljaju su brana gorenavedenim telećim glavama a ne neke formalne zabrane ...

A "Vučića" i "Partija" koji samo čekaju da navuku okačeno odelo ovih predhodnik ima vazda na pretek u Srbiji,a vidimo u poslednje vreme i šire ....

• Like 6