Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

35 minutes ago, Clash said:

Ne znam, što kažeš videćemo. Ovo u Bogatiću će biti napad onih koji podržavaju studente na institucije koje nude dijalog i mir. Da narod zna. 

Zato mislim da sve radi da prebaci na svoj teren.

Indikativno je da su sad izbori na Kosovu, da je sve normalno tupio bi svaki dan o tome, sad nije ni spomenuo to ima mesec dana.

Sav trud je na tome da prebaci fokus na stvari gde zna kako da odigra i da odbrani svojim golim grudima zemlju od unutrašnjeg i spoljnog neprijatelja.

Pa vidi, na dnevnom redu te sednice u Bogatiću je bilo prostorno planiranje za narednih 10 godina, što uključuje i potencijalno istraživanje isplativosti rudarenja ko zna čega sve. Nije bilo nikakvog dijaloga između vlasti i opozicije, niti je tema bila direktno vezana za studentske proteste. Slažem se da to sve može da se predstavi i ovako i onako, a biće verovatno onako. Indikativno mi je bilo ponašanje predsednika opštine koji je kukao da je i on protiv istraživanja dok su ga izbacivali iz opštine... kako će to sve da se primi u narodu i da li će ta izanđala fora sa skretanjem pažnje uspeti, bumo videli, ja mislim da neće.

Inače, Bogatić i cela Mačva leže na izvorima termalne i pijaće vode, to je bukvalno neprocenjivo bogatstvo...

edit - što se prebacivanja fokusa tiče, mislim da više nigde nema lakih poena. Meni sve ovo liči na shooting in the dark, pa ako negde pogodi, vajdica je i to. Svi ti potezi ne ostavljaju utisak da ih vuče neko ko je siguran u to da ima kontrolu...

Edited by implant
  • Like 3

Jbt Kronose, ni na Vučića ne možeš da baciš nešto bolje od tako seljačke fore. 

1 hour ago, srlepajce said:

Op op :classic_biggrin:

Konačno radikalizacija protesta, pošto time, naravno, ne treba da se bave studenti. Nema više ćutanja i puštanja da vršljaju kako hoće.

Minus za to što su svi snimali ove ljude, sad će panduri na osnovu tih snimaka da krenu da hapse i "procesuiraju".

52 minutes ago, 40Wins said:

Kakve je sinove napravio, mala je kazna kuroandjelku da svaki dan gleda Informer i RTS.

Treći put se vraćam na ovaj post i mnogo se smejem, nek sam grešna koliko sam teška.

Edited by DameTime

26 minutes ago, DameTime said:

Minus za to što su svi snimali ove ljude, sad će panduri na osnovu tih snimaka da krenu da hapse i "procesuiraju".

Zašto? Ljudi su se samo priključili javnoj raspravi i iskazali svoje mišljenje.

images.jpg.5ec120730a3bd5470d4814a919ef242f.jpg

• Ha-ha 9

1 hour ago, DameTime said:

Konačno radikalizacija protesta, pošto time, naravno, ne treba da se bave studenti. Nema više ćutanja i puštanja da vršljaju kako hoće.

Tacno ce krenuti na lokalu, male sredine. Nece vise niko da trpe lokalne kabadahije. 

2 hours ago, 40Wins said:

Kakve je sinove napravio, mala je kazna kuroandjelku da svaki dan gleda Informer i RTS.

Nije Andjelko kriv. Fahli Musliu je kriv! 

38 minutes ago, 033zero330 said:

Hoće da priviku neke levičare za žvalojza, koji nisu za koferčeta.

Ko su Željko,Sonja,Đorđo,Irena?

4 hours ago, DameTime said:

Snimak je zapravo plus, a razlog je jednostavan. Pošto se tamo uglavnom međusobno poznaju, ne bi bio problem da onaj što su ga izveli navede imena i da kaže na sudu da su ga tukli, a mogao bi i da od nekog lekara iz stranke dobije i potvrdu o povredama. Tada bi mogli da zaglave iza rešetaka zbog nanošenja povreda i ko zna čega drugog. Snimak može da ih zaštiti od ovog scenarija, a znajući koja stranka je u pitanju i za šta je sve sposobna, mislim da im je u ovom slučaju snimak veoma koristan.

Edited by DJ_Vasa
  • Thanks 1

4 minutes ago, dali_man said:

Nije u redu da daješ bombastične naslove koji ništa ne znače i podsećaju na klasičan clickbait, mada to zapravo i jeste slučaj. U pitanju je pijačarsko nadgornajvanje lokalnih odbornika.

Moći ćemo da se radujemo tek kada Putler bude javno rekao до свидания. Nezadovoljni udbaški šupak na lokalnom nivou ne zaslužuje ni reč.

• Like 1

Možda sam propustio pa ne zamerite ako ponavljam. Danas sam čuo da će EDB u ponedeljak održati štrajk upozorenja a ako to ne urodi plodom stupiće u generalni štrajk. Kažu da je bilo hvatanja za gušu sa sindikalcima koji će sada biti smenjeni i da je izglasana odluka da se podrže studenti i da se ide u štrajk.

Ovo je jako ozbiljna priča jer to je ono što može da bude presudno u skljanjanju ove pošasti sa vlasti.

• Like 5

2 minutes ago, Knipex said:

Možda sam propustio pa ne zamerite ako ponavljam. Danas sam čuo da će EDB u ponedeljak održati štrajk upozorenja a ako to ne urodi plodom stupiće u generalni štrajk. Kažu da je bilo hvatanja za gušu sa sindikalcima koji će sada biti smenjeni i da je izglasana odluka da se podrže studenti i da se ide u štrajk.

Ovo je jako ozbiljna priča jer to je ono što može da bude presudno u skljanjanju ove pošasti sa vlasti.

Ako se ispostavi da je vest tačna, biraj šta piješ.

• Like 2

18 minutes ago, Knipex said:

https://www.instagram.com/reel/DFuw5fJI5vE/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

• Like 8

1 hour ago, Knipex said:

Svim srcem želim da je tako jer ovo na ulici nije dovoljno za konačni, fatalni udarac.