Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

2 hours ago, Dzo23 said:

Naravno da su zadojeni kad su im isprali mozak preko pinka, hepija, ali i svih ostalih tv s nacionalnom frekvencijom.

To su godine i godine svakodnevnog trovanja i lobotomiranja.

Stariji ljudi nisu na tviteru, instagramu, linkedinu... Psiho je dobro izučio Gebelsovu školu još tokom 90-ih kad je bio

ministar informisanja. Tačno u bobu zna genetski kod ovog naroda i šta u svakom momentu treba da mu servira.

5. oktobar je počeo upadom u skupštinu, a 6. će nadam se upadom u rts.

Pink, informer, kurir, hepi, telegraf...ugasiti za vjek i vjekova, a DJV, Mitrovića poslati na visegodišnju robiju.

To će biti znak da postoje neki pomaci i da se ide ka ozdravljenju.

Nije njima ispran mozak, samo su podstaknuti da skinu maske. U stvari se radi o zlim ljudima, koji su krili pravo lice, dok Vučić & co nisu napravili atmosferu u kojoj su takvi počeli da misle kako više ne treba da ih je sramota što postoje, nego je još i poželjno razmetati se svojom sociopatijom i time što je neko naopako nasađen. Priče o ispranim mozgovima ih samo predstavljaju kao žrtve, što oni nisu, nego je reč o običnim zlikovcima, koji su do skoro krili šta su, to je sve.

• Like 3
  • WOW 1

6 hours ago, Smrtokapa said:

Moj pokojni deda gledao Pink, naiđe Vučić, deda se buni što mu prekidaju seriju, smeje se Vučićevom hvalisanju, kaže "samo lažu narod", "za sve im je Đilas kriv", "što ga ne uhapse ako je zaista pokrao pare?", ja u fazonu bravo deda, ubacim tu još poneku buvu, mislim se odlično je ovo.

I onda dođu izbori i deda ode i glasa za Vučića :ajme:

Voli, preferira, uživa.

10 minutes ago, Урош19 said:

Voli, preferira, uživa.

Celog života je bio trol i zajebant, Bog da mu dušu prosti. 🥲

Baba je još jača, pisao sam čini mi se već kako je jedared na licu mesta rešila da glasa za koaliciju NADA jer "konačno neka žena kandidat".

• Ha-ha 8

Priča moja žena malopre sa svojim roditeljima, Viber video poziv, ono da vide malo unuku, ja se uljudno sklonio i kitim jelku u minut do dvanaest gnusnog katoličkog praznika i slušam... U pozadini (njihovoj, ne našoj) odvrnut tv sa kojeg DJV prosipa neka govna, uspeo sam da uhvatim nešto malo o protestima, o ruskoj ofanzivni, ostatak sam potisnuo u nesnosan osećaj mučnine... A tast nas pita, šta kažu nemački mediji o protestima, ja reko - kažu da treba da rušite Vučića, čisto malo da podbodem taštu... 

• Like 4
  • Thanks 2
  • Ha-ha 5

1 hour ago, PorodicneVrijednosti said:

Ne znam za vas al kad mene na Linkedinu doda neko kome stoji da je Digital Content Creator il takvo neko zanimanje, automatski pocnem u sebi psovati sve sto mi u tom trenutku padne na pamet. 

Napusti objekat 😄 

A i ovaj što lajkuje sa tobom 😜 Imaju i "moderna" zanimanja, koja izbijaju u prvi plan sa porastom društvenih mreža, svoju svrhu i tu rade neki inteligentni ljudi. Nisu svi debil kao Istok Pavlović.

• Like 1
  • Ha-ha 1

7 hours ago, Smrtokapa said:

Moj pokojni deda gledao Pink, naiđe Vučić, deda se buni što mu prekidaju seriju, smeje se Vučićevom hvalisanju, kaže "samo lažu narod", "za sve im je Đilas kriv", "što ga ne uhapse ako je zaista pokrao pare?", ja u fazonu bravo deda, ubacim tu još poneku buvu, mislim se odlično je ovo.

I onda dođu izbori i deda ode i glasa za Vučića :ajme:

I moji su "vucicevci", tvrdokorni, beskonacno poverenje imaju u njega.

Oba moja roditelja imaju visoko obrazovanje, cak i profesorski staz (doduse jednocifren) krajem 70-ih, pocetkom 80-ih, u BiH, pre selidbe za NS gde su nasli zaposlenja u drugim profesijama. No, pored rusofilstva (otac prof. ruskog), i slepe zelje za cvrstom rukom na vlasti, oboje imaju duboko usadjeno strahopostovanje prema svakoj vlasti, i nikada nisu ruznu rec nisu imali ni za jednu od tri vladajuce struje koje su obelezile SRB od 90-ih pa naovamo. Iako znam da ima se gadio svako iz tek vladajuce strukture 2000-2012, i bili su protiv smera u kojem idemo kao drzava tada, tek stidljivo su po koji put rekli nesto negativno za nekog ministra koji je svakako bio neomiljen (Dinkic, Djelic...). O predsedniku uvek sve najbolje, ili neutralno.

Ej, ali ljudi, bukv:
*Ja, poceo da pusim s 15, "Aco, ne valjaju ti te cigare, sta ce ti to, da obolis..."
*Ja prepricam neku politicku raspravu iz lokalne igraonice kao 18-godisnjak, "Nemoj slucajno da si u javnosti ikada vise rekao nesto protiv vlasti. Najebaces od mene, ako ne od drzave!"
Doslovno, nisam cak ni parafrazirao.

Tokom 90-ih su bili za radikale.
Smenu Milosevica pro-EU snagama nisu docekali sa odusevljenjem, iako nisu preterano voleli Sloboa.

2000-2012 su bili apstinenti na izborima 😄 

A njihova divinizacija Vucica je bio postepen proces, koji je pratio proces obavijanja medijske scene u SNS-ovski mrak, tkd je kulminirao negde pre pojave korone i od tada iz godine u godinu dostize nove amplitudu. Neki visi stepen od Bozanstva. Nznm postoji li srpska rec za to. Godinama vec nisam vodio politicku raspravu sa njima. Eventualno me pitaju za misljenje o nekim desavanjima daleko od SRB , neka tema koja se na vestima tek zagrebe ( i o kojem se ne drobi previse na nasim televizijama, kao npr RU vs UKR, tu sve "znaju" ), ali i tu uvek caletova mora da bude poslednja sa "sve je to Amerika zakuvala".

• Like 3

27 minutes ago, DameTime said:

Napusti objekat 😄 

A i ovaj što lajkuje sa tobom 😜 Imaju i "moderna" zanimanja, koja izbijaju u prvi plan sa porastom društvenih mreža, svoju svrhu i tu rade neki inteligentni ljudi. Nisu svi debil kao Istok Pavlović.

Tacno s tim sto Istok Pavlovic uopste nije debil. Mozda je ljiga, ali daleko od debila

• Like 1

Sad priča Ćulibrk da se svi koji mogu prijave za ove parizerove kredite jer je računica prosta. Više se isplati uzeti taj kredit nego plaćati najam stana u većim gradovima. Posle 6. godine samo prestanete da ga plaćate 🙂

Tu banke mogu da doskoče tako što taj stan neće moći da ide u hipoteku nego neki drugi ali taj detalj nisam pročitao da je uslov.

Kad pročitam šta pišete, razmišljam koliko sam srećan što imam normalne roditelje iako imaju godina koliko i Broj 1 iz Alana Forda. Oboje su pravnici, mada otac više radi svoj posao u penziji. Kad god Oskar počne nešto da lupeta, prvi komentari su da krši ovaj ili onaj zakon, ustav i slično, pa zatim spominje onoga ko mu je dao diplomu poredeći ga sa majmunima, dok mu je reč 'cirkus' omiljena za opisivanje države. Majka je nešto više škrta na rečima, pa su joj najčešći komentari 'đubre' i 'lopov'.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 11
  • Love 2

10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Kad god Oskar počne nešto da lupeta, prvi komentari su da krši ovaj ili onaj zakon, ustav i slično, pa zatim spominje onoga ko mu je dao diplomu poredeći ga sa majmunima, dok mu je reč 'cirkus' omiljena za opisivanje države. Majka je nešto više škrta na rečima, pa su joj najčešći komentari 'đubre' i 'lopov'.

Blago tebi, moja keva počinje negde od sedam ujutru da mu hebe sve po spisku ... pa onda periodično tokom dana čujem iz dnevne sobe psovanja i teranja u pm ...

Ranije sam par puta istrčavao da vidim ko je došao u kuću pa se posvadjala sa njim, sada sam već oguglao na te lažne uzbune ... čim čujem galamu znam da je neko iz SNS na tv ...

• Like 6
  • Love 1

Psiho kauč: traume iz detinjstva.

Ne postoji ništa što sam mrzeo više od NTV Studio B.

Otac dođe sa posla i onda uzme da namešta i podešava antenu da bi uhvatio Studio B i mogao da vidi opozicione vesti. Po celi vikend isto tako. Činilo mi se da to traje satima. I onda ja od njega ne mogu da gledam crtane filmove.

Konačno je jednog dana doneo novu antenu koju je instalirao skroz na krovu zgrade umesto na prozoru i koja je mogla da uhvati Studio B tako da nema snega. Pamtim taj dan ko rođendan da mi je bio.

• Like 1
  • Ha-ha 5

59 minutes ago, mare80 said:

Blago tebi, moja keva počinje negde od sedam ujutru da mu hebe sve po spisku ... pa onda periodično tokom dana čujem iz dnevne sobe psovanja i teranja u pm ...

Ranije sam par puta istrčavao da vidim ko je došao u kuću pa se posvadjala sa njim, sada sam već oguglao na te lažne uzbune ... čim čujem galamu znam da je neko iz SNS na tv ...

Imam sreće i zato što ne psuju, već ovakve stvari govore nekom ledenom intonacijom, a pošto nisam baš tako mlad, odavno ne živim s njima. Malo više sreće imam zato što ne razmišljaju televizorom i umeju da saberu dva i dva.

Moj otac 90tih bio Milosevicevac, znaci ne SPS nego Milosevic hard core ride or die, a sad demokrata, cita Danas i Direktno, nije bas neka pro EU prica ali je za pomirenje medju narodima ("pa i taj Albanac, sta ce, obican covek kao ja, mora da radi i zaradi"), protiv je ruske agresije u Ukrajini, jos se i setio da se kao mlad uvek izJasnjavao kao Jugosloven ("ma ja nisam ni znao sta je to Srbin do vojske"), i jasno je sta misli o aktuelnom trenutku. Ne znam kad se taj prelom desio, al mi je mnogo kul. Majka je uvek bila liberalnijih stavova, to je druga prica. 

Edited by Prijatelj Mitar
J
  • Like 11

12 hours ago, duško matić said:

Moj isto gleda sarumanovo trojstvo pink-hepi-informer, ne mogu da odem kući a da se ne pokačimo. izderemo jedan na drugog i onda sledeći put jovo nanovo

Keva ih mrzi od maltene prvog dana. Jer ona ne prasta bahatost, i dzulovsko ponasanje. Jos od pocetka je bila u fazonu "Ma sve i da rade dobar posao, ne mogu da ih gledam". A i car je. Ako joj objasnim nesto lepo, uvek pomno slusa, i uvek ostavlja prostor da smo mi pametniji od njih, jer imamo kontekstualnije znanje.
Cale je hc mrzitelj Slobodana i Seselja. Bio. I sad je. I mrzeo je radikale. I kaze da ne voli Vucica, ali...
I 4 sec je dovolno da upoadnemo u tu vatru.
A ja sa mojim ocem sam upadao ceo zivot u vatre (iako najmladji clan porodice, mnogo puta vise sam se svadjao sa njima nego ostali zajedno), cak i za mnogo trivijalnije teme i situacije. Evo povoda za smejanje, ali on je ako slican McLeod-u, nekakva bumerska verzija njega. Nekad imam utisak da on izvlaci najgore iz mene, i ja iz njega, kada se pokrene neka diskusija, svadje itd...
Letos je moja verenica odlucila da ipak ne moze da se natera da ide na more sa mnom. Ne voli ga, previse provodila vreme na njemu kao mala, i nece. Ja usled potrebe da iskuliram, ali jos vise usled prolazenja kroz neku egz krizu, razmisljanja o prolaznosti zivota itd, pitam moje roditelje da sednemo u kola i da idemo na more. Konj u 35 godina seo u kola i ide na more sa svojim roditeljima. Obilazi plaze, istrazuj razlicite zabacene plaze i predele. Skripta za nekakav jeftinu kopiju neke lektire, ili neke Kamijeve novele. Pa za mesec dana ponovo sa njima.
I za tih 12,13 dana nisa imao ni 2 minuta svadje, niti upadanja u vatru.

Jednostavno let them be. Ne mozemo da ih promenimo, van domena nase kontrole je. Ako i postoji sansa da ih promenis, mors prvo da se potrudis da ih razumes, Tj da razumes njihovu perspektivu i pozadinsku kompleksnost. Koja uvek postoji. Na kraju dana, uvek postoje neki razlozi.
Pre par godina sam to shvatio za sve u zivotu, i vise se ne trudim da nekog ubedjujem u nesto, pogotovo ukoliko u toku diskusije stignu da pobiju zakone logike zarad sopstvenih "argumenata". Kad vidis da nema poente sa nekim nesto se ubedjivati... ne pricaj mu sta mislis... postavljaj mu pitanja, ili ces doci do toga da mozes da razumes sto tako misle, pa da seo nda lakse boris protiv toga, ili ces MOOOOOZDA uspeti pitanjima da ga navedes da se preispita.  Tacnije da dobije zelju da se preispita. Na kraju dana, promene u zivotu, ovde stavova, ne dolaze zato sto ti je neko rekao nesto, nacrtao ga ti je. Promene u savovima dolaze kad sam dobijes ideju da ih promenis. Ljudi vole da promena bude njihova ideja, a ne da ih neko drugi opravio...

6 hours ago, PorodicneVrijednosti said:

Ne znam za vas al kad mene na Linkedinu doda neko kome stoji da je Digital Content Creator il takvo neko zanimanje, automatski pocnem u sebi psovati sve sto mi u tom trenutku padne na pamet. 

4 hours ago, DameTime said:

Napusti objekat 😄 

Content je buducnost. Content ce biti kralj.

Content, ce pre svega zbog ovog AI boom-a da bude mngoo bitan. Za pocetak, uvek je bio. Ali novonastala stvorena bitnost, ce dovesti do toga da ce se pojaviti 20-30 rola/pozicija za content. A to ce dovesti i do potrebe za  sistematskim pristupom, a to znaci da ce se pojaviti i metodologija. A samim time i nekakav inzenjering u tom domenu.
Higher Intelectual/Moral Ground likovi, pre svega devovi i slicni tech likovi ce probati da ignorisu to, omalovazaju, ali ce na kraju morati da prihvate to, i cinjenicu da ce content biti kralj u buducnosti. Bice im tesko verovatno, jer neretko oni misle da su oni jedini koji rade nekakav inzenjering u ovom svetu, da su svi ostali ili automatizovani operativci, administrativci ili nekakvi hoax scammeri ili bulshit-ovci (to uglavnom misle za busines/marketing/sales/design)

Nama trebaju price, narativi, inspiracije... Kontent ce biti tu da nam da ne samo edukativni sadzraj vec i senzibilitetom asocijativni sadrzaj koji ce nam obezbediti interpretaciju, racionalnu, iracionalnu, emotivno, neemotivnu, onu sa kojom se slazemo, onu sa kojom se pronalazimo, onu sa kojom se ne pronalazimo, onu sa kojom se delimicno pronalazimo, onu za koju sumnjamo da se mozemo zaprqavo pronaci. Onu koja nas inspirise, ili challenge-uje. Da ne navodim dalje, svakako kompleksan spektar. Svakako content je uvek imao svoj filozofosko-psiholoski mehanizam, moze se reci inzenejring. Tek ce ga imati. Embrace it.

Content nije tu samo da bude racionalan i logican. Nama to ne treba, niti ga zelimo nuzno. Niti zelimo da je savrsen. Uspeva AI da napravi zaista dobar content on its own. Ali to ljudima nije potrebno. Jeste na nekom generickom, mediocre nivou i domenu, koji u narednoj tehnolosko-kulturoloskoj iteracije izbrise.
Ja inace radim kao product designer. Radim na strategiji dizajna, UX-a, informacione arhitekture itd za tech producte, SaaS-ove. Uglavnom su to neki dashboards, crm, cms itd.
Svakodnevno sam ukljucen u tech proces, mnogo redje u biznis/marketing. A razmisljam se da se doprofilisem u pravcu da bude content creator. I proucavam tu metodologiju, od storytelling-a, do gradjenja relatable aspekta, pa na kraju i do grafickih aspekata (dizajn, video itd... dobro to je sve srodno i sa onime sa cim sam imam iskustava). 
Kao sto sam davno nekad znao da ce morati da postoji spona izmedju tech dela (npr frontenda) dizajna i biznisa. I da ce neko morati da bude placen da holisticki razmislja o interfejsu, tako sam sad siguran da ce Content biti king. Zivot nam postaje prekomplikovan i overwhelming za ovih nasih posranih 24h koliko nam traje dan. Tih 24h nikad necemo moci da promenimo. Zato ce nam biti neophodno da svu tu zguzvanost prozivljavamo uz kontent koji ce da nas zasiti.

________

Inace da se vratim na pricu sa Linkedin i Twitter. Linkedin je bas toksican u picku materinu 😄 
Metabolizam, i kultura LI-a je pretoksicna, nebintno koja je nisa u pitanju. Principi i praksi su isti. Uglavnom pun djavo likova koje nemaju sram, ili zele da impresioniraju druge. Na instagram kacis sliku svog tela/selfija, ili jos gore frejm tvog zivota, kako bi natrljao drugima kako imas lep i kvalitetan zivot. Linkedin radi isto, samo sto pokusavas da impresioniras ljude, izmanupilises ih i lazes o tome kako si nesto pametan, sposoban i kvalifikovan...

Ja Twitter volim, bas zato sto se tviter kao mreza izgradio na tome sto su tviter pioniri ljudi koji su konstatovali toksicno poput tih na LI. Selfpromocije naravno ima, ali tviter nekako nedozvoljava da si bullshiter. Dozvoljava, cak i pospesuje, polarizaciju, pristrasnost, agende itd. Ali tesko prolazi to da bude  cak i fejk sa agendom.

• Like 4
  • Thanks 3

18 minutes ago, BattleBender said:

Jednostavno let them be. Ne mozemo da ih promenimo, van domena nase kontrole je. Ako i postoji sansa da ih promenis, mors prvo da se potrudis da ih razumes, Tj da razumes njihovu perspektivu i pozadinsku kompleksnost. Koja uvek postoji. Na kraju dana, uvek postoje neki razlozi.
Pre par godina sam to shvatio za sve u zivotu, i vise se ne trudim da nekog ubedjujem u nesto, pogotovo ukoliko u toku diskusije stignu da pobiju zakone logike zarad sopstvenih "argumenata". Kad vidis da nema poente sa nekim nesto se ubedjivati... ne pricaj mu sta mislis... postavljaj mu pitanja, ili ces doci do toga da mozes da razumes sto tako misle, pa da seo nda lakse boris protiv toga, ili ces MOOOOOZDA uspeti pitanjima da ga navedes da se preispita.  Tacnije da dobije zelju da se preispita. Na kraju dana, promene u zivotu, ovde stavova, ne dolaze zato sto ti je neko rekao nesto, nacrtao ga ti je. Promene u savovima dolaze kad sam dobijes ideju da ih promenis. Ljudi vole da promena bude njihova ideja, a ne da ih neko drugi opravio...

:Hail: Jedan od najboljih paragrafa koji sam pročitao na forumu.

To sam i ja shvatio ne tako davno. Mada mi je malo teže staviti u praksu, ovaj forum je najbolji primer toga :classic_biggrin:

• Like 3

Ne moze se nekome "isprati mozak" sipajući u njega nešto što već nije bilo unutra, nego se taj kome je navodno "ispran mozak" samo može podstaći da bez stida, ako ga je ikad u njemu bilo, počne da se ponaša u skladu sa svojom pravom prirodom.

Oni koji idu pa "glasaju" za suprotno od opcija koje im preporucuju deca/unuci itd, to ne rade zbog poverenja u vučiće, miloševiće i slične, i vere da će njihovi kandidati uraditi nešto dobro, nego to rade da bi namerno i svesno napakostili boljima od sebe. Dakle, radi se o lošim ljudima, ljudima slabim, povodljivim, ljudima bez karaktera, tj o zlikovcima. Takvi kad im se pruži prilika vrše ratne zločine, ili podržavaju direktne izvršioce ratnih zločina.

Niko ne tvrdi da treba gubiti vreme na pokušaje da se takvi preobrate. Religije u tome nisu uspele hiljadama godina. Takve treba suzbijati, i zato postoje sistemi i zakoni. Takvi to na neki način znaju, i u toj zemlji zato pakosno, namerno i svesno, ali naročito pakosno, sa zlobom, likujući,  decenijama biraju opcije koje nikad neće u nju uvesti sistem i insistirati na držanju zakona "kao pijani plotova". Što ih čini samo običnim zlikovcima.

Da, ponekad deluju staro, uplašeno, zbunjeno, patetično, možda čak prevareno itd, i lako ih je žaliti, ali to je pogrešno. Jer se radi o sujetnim zlikovcima do srži opsednutim samima sobom. O neljudima. Onaj ko ide protiv sopstvene dece ne može biti drugo do nečovek, i kao takav, opravdano odbačen i prezren od svih koji nisu ogrezli u (palanačkoj) pakosti i zlobi kao on.

Edited by Dr. Blockhead
  • Like 1
  • Thanks 1